Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:poziom witaminy D przede wszystkim powinno się zmierzyć (badanie krwi).
Ja na własną rękę zmierzyłam i okazało się, że mamy duży niedobór. Podaje ok 1000j-1400j, kontrolujemy na bieżąco jej poziom bo bardzo łatwo jest wpaść w tzw poziom toksyczny.
Pau.Em moja najstarsza córka urodziła się prawie w 43tc i miała cechy wcześniacze m.in problemy z termoregulacją i meszek wczesniaczy na całej skórze. A młodsza w 39tc, żadnych problemów.
-
Kolorowaola wrote:Cześć, powiedzcie mi czy możliwe jest krwawienie po badaniu szyjki dość bolesnym, które miałam wczoraj? Czy raczej to czop? Śluz z krwią
Jeśli czujesz niepokój zawsze kontrola na IP.
Lepiej pojechać jeden raz za dużo niż za mało -
nick nieaktualny
-
Mambella u nas tez była zazdrość jak pojawił się drugi synek, teraz drugi jest zazdrosny o siostrę. Teraz przychodzi i mówi że chce się tulic że mam odłożyć siostre. Albo kładzie się mi na nogi i udaje że je z piersi że jest małą dzidzią. Zęby ma umyć mama a nie tata. Z pozytywnych rzeczy przychodzi głaskać siostrę podaje pieluszki. Musi się przyzwyczaić. Starszy już rozumie wiec nie ma z nim kłopotu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 11:08
-
Ja po wizycie, w poniedziałek mam sie zgłosić na oddzial na cc, dr uwaza ze mam za waska miednice i ze moze byc problem z przecisnieciem sie bo glowke tez ma wysoko ustawiona, ogolnie urodzic by sie urodzila ale lepiej nie ryzykowac. Az sie popłakałam bo dotarlo do mnie ze to juz...
Pepper, Black_Lilith, Pau.Em, Lutyska, malami91, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
SiSi111 wrote:Ja po wizycie, w poniedziałek mam sie zgłosić na oddzial na cc, dr uwaza ze mam za waska miednice i ze moze byc problem z przecisnieciem sie bo glowke tez ma wysoko ustawiona, ogolnie urodzic by sie urodzila ale lepiej nie ryzykowac. Az sie popłakałam bo dotarlo do mnie ze to juz...
Trzymam kciukiSiSi111 lubi tę wiadomość
-
Ciążowa Gapsy u mnie taka sama noc... i tez takie rozterki
MałaMała dokładnie tak samo i to od niedawna w sumie.
Karola94c czy Ty płacisz za to ktg w tym naszym szpitalu? Ja miałam robione jak leżałam to za free ale dzisiaj popołudniu tez jadę i nie wiem jak to u nas jest. -
Pepper napisałam SMS do położnej, zobaczymy co odpowie z tymi PMSowymi bólami. W 37 tygodniu to raczej normalne juz pewnie? . Po śniadaniu synek się rozhulal, ale rano juz płakałam ze coś mu jest. Metoda liczenia ruchów wpędza mnie w nerwicę!!! Zwłaszcza jak w nocy nie jem albo zasypiam.
-
Pepper wrote:
Dziewczyny czy Wy chudlyscie prded porodem?
U mnie waga się zatrzymała jakieś 3 tygodnie temu.. sprawdzam jeszcze od czasu do czasu; czasem mam 0,5 kg mniej, czasem więcej. Ogólnie na podobnym poziomie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 12:26
-
My wychodzimy dzisiaj do domu właśnie czekamy na wypis
Lutyska, malami91, MałaMała, artemida27, Nadzieja22, Pepper, Makowa_Panna, Pau.Em, Black_Lilith, KaroKaro, Ciążowa_Gapsy, Jonesey, Ewelcia85, baranosia, Kropeczka85, EBa, Papapatka, Dorota3 lubią tę wiadomość