X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    poziom witaminy D przede wszystkim powinno się zmierzyć (badanie krwi).
    Ja na własną rękę zmierzyłam i okazało się, że mamy duży niedobór. Podaje ok 1000j-1400j, kontrolujemy na bieżąco jej poziom bo bardzo łatwo jest wpaść w tzw poziom toksyczny.

Pau.Em moja najstarsza córka urodziła się prawie w 43tc i miała cechy wcześniacze m.in problemy z termoregulacją i meszek wczesniaczy na całej skórze. A młodsza w 39tc, żadnych problemów.
    To pocieszające, W sensie, że ten wiek biologiczny dziecka jest czasem nieodpowiedni co do tygodnia ciąży, oczywiście w sytuacji gdy jest to na korzyść dziecka, tak jak u nas było, że niby wcześniej, a jednak donoszony.

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola wrote:
    Cześć, powiedzcie mi czy możliwe jest krwawienie po badaniu szyjki dość bolesnym, które miałam wczoraj? Czy raczej to czop? Śluz z krwią
    Ja miałam plamienia po badaniu. Ale taki kolor bardziej różowy. I w sumie do porodu tj od wtorku do piątku plamiłam.
    Jeśli czujesz niepokój zawsze kontrola na IP.
    Lepiej pojechać jeden raz za dużo niż za mało

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Pau Em teraz zauważyłam w podpisie, że masz gust do imion taki jak ja :D jak jeszcze nie wiedziałam jaka płeć to miał być albo Kacper albo Kornelia :)
    Ooo:)) co za zbieg okoliczności;D ale to są cudne imiona :) U Was będzie Kornelia tak?;)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ooo:)) co za zbieg okoliczności;D ale to są cudne imiona :) U Was będzie Kornelia tak?;)

Tak <3

Pau.Em, Karola94c lubią tę wiadomość

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella u nas tez była zazdrość jak pojawił się drugi synek, teraz drugi jest zazdrosny o siostrę. Teraz przychodzi i mówi że chce się tulic że mam odłożyć siostre. Albo kładzie się mi na nogi i udaje że je z piersi że jest małą dzidzią. Zęby ma umyć mama a nie tata. Z pozytywnych rzeczy przychodzi głaskać siostrę podaje pieluszki. Musi się przyzwyczaić. Starszy już rozumie wiec nie ma z nim kłopotu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 11:08

• amir Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój małż chory na maxa wstał z temp.38.5 kaszle okropnie bo oczywiście zastrzyki mu astmę, był rano u lekarza dostał antybiotyk i to jakis konkretny, jeju mam nadzieję że jakoś się uchowam

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, w poniedziałek mam sie zgłosić na oddzial na cc, dr uwaza ze mam za waska miednice i ze moze byc problem z przecisnieciem sie bo glowke tez ma wysoko ustawiona, ogolnie urodzic by sie urodzila ale lepiej nie ryzykowac. Az sie popłakałam bo dotarlo do mnie ze to juz...

Pepper, Black_Lilith, Pau.Em, Lutyska, malami91, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną okropna noc z miesiavzkowymi bólami. Coś mi się wkręcilo ze synkowi dużej się krzywda, bo.mniej się rusza. Nie mogę się uspokoić

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tez macie teraz jeszcze wieksza produkcje sluzu?? Leci i leci taki bialo-żolty...
    :/ nie nadązam zmieniac wkladek...
    Jutro bedzie 39 tc <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 11:23

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Pepper Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Ja po wizycie, w poniedziałek mam sie zgłosić na oddzial na cc, dr uwaza ze mam za waska miednice i ze moze byc problem z przecisnieciem sie bo glowke tez ma wysoko ustawiona, ogolnie urodzic by sie urodzila ale lepiej nie ryzykowac. Az sie popłakałam bo dotarlo do mnie ze to juz...
    Sisi będzie dobrze. Lekarz na pewno wie co robić. Jak jest większe ryzyko ze stałoby się coś sn to może i lepiej cc.

Trzymam kciuki

SiSi111 lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa Gapsy u mnie taka sama noc... i tez takie rozterki :/

MałaMała dokładnie tak samo i to od niedawna w sumie.

Karola94c czy Ty płacisz za to ktg w tym naszym szpitalu? Ja miałam robione jak leżałam to za free ale dzisiaj popołudniu tez jadę i nie wiem jak to u nas jest.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych! <3

My mamy termin CC na 14 lutego, 4 dni przed terminem :)

Lutyska, Makowa_Panna, KaroKaro, EBa lubią tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper napisałam SMS do położnej, zobaczymy co odpowie z tymi PMSowymi bólami. W 37 tygodniu to raczej normalne juz pewnie? . Po śniadaniu synek się rozhulal, ale rano juz płakałam ze coś mu jest. Metoda liczenia ruchów wpędza mnie w nerwicę!!! Zwłaszcza jak w nocy nie jem albo zasypiam.

• Pepper Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Gapsy.

Dziewczyny czy Wy chudlyscie prded porodem?

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:

Dziewczyny czy Wy chudlyscie prded porodem?

U mnie waga się zatrzymała jakieś 3 tygodnie temu.. sprawdzam jeszcze od czasu do czasu; czasem mam 0,5 kg mniej, czasem więcej. Ogólnie na podobnym poziomie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 12:26

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po KTG nic się nie zapowiada na poród...w ramach pocieszenia kupiłam sobie pączka i właśnie jem z kawka:)

Co do śluzu to u mnie jest to więcej w podobnych kolorach :)

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie śluz zalewa ostatnio.
    Co do wagi zaczęła spadać właśnie...
    W nocy też bóle miesiączkowe miałam ale spałam dzisiaj jak zabita :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie i oczywiście dupa blada :) nic porodu nie zapowiada , szyjka 1 cm i mam się dużo seksić . Lekarz najlepszy bo stwierdził ze po mnie nie tego się spodziwał bo trzecia ciąża to juz powinnam miec jakies rozwarcie itd no zabawny jest bardzo :-D

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wychodzimy dzisiaj do domu właśnie czekamy na wypis :)

Lutyska, malami91, MałaMała, artemida27, Nadzieja22, Pepper, Makowa_Panna, Pau.Em, Black_Lilith, KaroKaro, Ciążowa_Gapsy, Jonesey, Ewelcia85, baranosia, Kropeczka85, EBa, Papapatka, Dorota3 lubią tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko mi was czytać na bieżąco może w domu będzie łatwiej.

Pau.Em lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ