Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPepper wrote:Dziewczyny czy Wy chudlyscie prded porodem?
U mnie do samego końca waga wzrastała. No ale doczekałam tylko do połowy 38tc, więc nie wiem co byłoby dalej. Teraz codziennie mniej na wadze, co mnie bardzo cieszy. Dzisiaj mam w planie przymierzyć dżinsy sprzed ciąży
.
Lutyska, Ciążowa_Gapsy, Mila_85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa póki co tylko tyje i to na potęgę. Jestem przerażona swoją waga :o ale o dziwo wszyscy mi mówią, ze nie widać po mnie ze tyle przytyłam i każdy wychodzi z założenia, ze malutko przytyłam i jak mówię ile to są w szoku hahaha
Ale jakby nie było moja waga zaczyna mnie dołować...brzuch ogromny, ciężko się ruszać, schylać, kapać itd. sam lekarz wczoraj zauważył, ze jakby patrzeć na mój brzuch to by się wydawało, ze nosze spore dziecko a tu taka kruszynka 2,5 kg aż się nie chce wierzyć patrząc na ogrom brzucha -
Też jestem ciekawa ile jeszcze przytyłam. Dowiem się w czwartek. Ostatnio przez miesiąc przybył mi 1 kg i mam nadzieję, że teraz nie będzie więcej.
A brzuch to mam wrażenie, że rośnie w oczach
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7d8a199069c.jpgPepper, Ciążowa_Gapsy, MałaMała, ruda90, Jonesey, Nadzieja22, Ewelcia85, artemida27, ej_est, Black_Lilith, malami91, baranosia, Kropeczka85, Mila_85, Papapatka lubią tę wiadomość
-
Jeju jak dziwnie czytać ze wy jeszcze macie brzuszki ciążowe i czujecie ruchy
Na pocieszenie powiem wam że ja w ciąży przytyłam 14kg i WSZYSTKO spadło mi już 10 dni po porodzie..
Nie mam pojęcia jak ani kiedy ale widocznie zmęczenie stres brak snu i niedojadanie robią swoje
Także waga się nie martwcie, w końcu ja zrzuciciei mówię to ja, która juz przed ciąża miała 30kg nadwagi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 15:08
malami91, MałaMała, EBa lubią tę wiadomość
-
Ja oglądam z nudów tlc a tam program o rodzinie co im się 6cio raczki urodziły
a do tego mają jeszcze 3 starszych chłopaków... Z rodzicami to już drużyna piłkarska
I sobie myślę z jednym sobie nie dam rady? Pfff... I starszak też tylko jeden.... Pfff
A jak w praktyce będzie zobaczymy
-
Ciążowa_Gapsy wrote:Położna mówi żeby spokojnie nospe brać wiec sobie to potwierdziłam. A synek bryka przez cały dzień wiec uspokoiłam się. Okropne są te okresy kiedy niepokoju, wyobraźnia szaleje....
nie martw się tak każdym drobiazgiem bo nikomu to na dobre nie wyjdzie ani Tobie ani dzidziusiowija jak przestałam się tak przejmować wszystkim to i brzuch przestał się spinac i dużo lepiej się czuje
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Dziś mam jakiś przypływ energii- po raz pierwszy od 2 tygodni sprzątam i gotuje bo faktycznie mam na to ochotę
No i mamy lutyciekawe która będzie pierwszą- w dosłownym znaczeniu- lutową mamą
Ciążowa_Gapsy, malami91, MałaMała, SiSi111, EBa, Mila_85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny jak piszecie o tym, ze macie więcej śluzu to jaki śluz macie na myśli? Jaki kolor? Bo ja od kilku dni tez zauważam więcej, ale tylko momentami mam na bieliźnie albo papierze i on jest taki biały/kremowy? Taki powinien być? Bo przy infekcji jest chyba zielonkawy czy żółtawy? No i wczoraj o infekcji nic lekarz nie mówił wiec to chyba nie to...
-
Właśnie też się zastanawiam nad śluzem, bo dopiero w zeszłym tygodniu odstawiłam luteinę i w końcu nic mi go nie zaburza
Ale raczej mało go i właśnie taki biały/kremowy jest, jak napisała ej est
-
ej_est wrote:Dziewczyny jak piszecie o tym, ze macie więcej śluzu to jaki śluz macie na myśli? Jaki kolor? Bo ja od kilku dni tez zauważam więcej, ale tylko momentami mam na bieliźnie albo papierze i on jest taki biały/kremowy? Taki powinien być? Bo przy infekcji jest chyba zielonkawy czy żółtawy? No i wczoraj o infekcji nic lekarz nie mówił wiec to chyba nie to...
Do dzisiaj miałam bardzo dużo śluzu biało kremowego. Tak intensywnie, że czułam jak się wylewa -
Pepper wrote:Ciążowa Gapsy u mnie taka sama noc... i tez takie rozterki
MałaMała dokładnie tak samo i to od niedawna w sumie.
Karola94c czy Ty płacisz za to ktg w tym naszym szpitalu? Ja miałam robione jak leżałam to za free ale dzisiaj popołudniu tez jadę i nie wiem jak to u nas jest.
Kochana przepraszam, ze dopiero teraz tak płaci się 50zl -
Dziewczyny a jak myslicie dr powoedziala ze mam sie zglosic w pon na cc, robia tego sego dnia czy na drugi dzien. Co do wagi to jestem w szoku bo przytylam 2 kilo w dwa tygodnie, normalnie tyle tylam w miesiac.... bylam przekonana że moze pół kilo w górę
-
Sisi pewnie zależy od szpitala i danego przypadku. Np szwagierka miała być rano, a następnego dnia cięcie.
SiSi111 lubi tę wiadomość
-
Teraz mam chwilę żeby napisać, ktg nie wykazało żadnych skurczy ani nic
. Więc chodzimy cały czas i czekamy aż ruszy młody do wyjścia. Ogólnie jeśli nic się nie Będzie działo to 13 lutego na wizytę
Ewelcia85 lubi tę wiadomość