WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie zdjęli właśnie. Odcinali kawałek kikuta z tym klipsem czy jakoś go odpinali? U nas odciąć się nie dało, bo za krótko odcięli pępowinę i nie ma jak tam podejść nożyczkami. Zastanawiam się czy da się go odpiąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 13:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    U nas nie zdjęli właśnie. Odcinali kawałek kikuta z tym klipsem czy jakoś go odpinali? U nas odciąć się nie dało, bo za krótko odcięli pępowinę i nie ma jak tam podejść nożyczkami. Zastanawiam się czy da się go odpiąć.
    Mysle ze jak juz przemeczyliscie sie tyle czasu to i te pare dni juz nie zbawi. Kikut odpadnie do max 3 tyg.

malami91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia, może i tak. Ale wkurza mnie ten plastik nieźle.

Jak szczepicie dzieciaczki w 2 miesiącu życia? Skojarzone szczepionki? Coś z poza kalendarza?

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:

Jak szczepicie dzieciaczki w 2 miesiącu życia? Skojarzone szczepionki? Coś z poza kalendarza?
    My tak jak starszą szczepionkami skojarzonymi i tylko obowiązkowe.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 5w1 planujemy. Zastanawiam się nad pneumokokami. Czy te na NFZ czy prevenar13.

Black_Lilith lubi tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy skoro ostatnio było rozwarcie na 1cm to jest sens w ogóle pytać o powrót do współżycia czy się ośmieszę? :D

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:

My będziemy szczepić tak jak starszego - 6 w 1. Zastanawiam się, które pneumokoki wybrać, czy te refundowane czy płatne, bo to jest inna szczepionka. I na pewno rotawirusy, starszego też szczepiliśmy i jeżeli już jakieś rota przechodzi to bardzo łagodnie.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    My 5w1 planujemy. Zastanawiam się nad pneumokokami. Czy te na NFZ czy prevenar13.

My robiliśmy trzy lata temu prevenarem. Teraz sama nie wiem co zrobić...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem w domu, pranie ogarnięte, ale muszę odespa'ć ;)

malami91, Black_Lilith, Pau.Em, MałaMała, KaroKaro, kjt91 lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn dostał 6w1, rota i prevenar teraz chyba też tak będę chciała

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Syn dostał 6w1, rota i prevenar teraz chyba też tak będę chciała
    Dokładnie tak jak u nas :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:17

Karola94c lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z klipsami normalnie wypuszczają i moje obie dziewczyny miały klipsy ;) do dziś je mam schowane na pamiątke :P

My długo leczyliśmy się hematologicznie i prof polecał nam bardziej prevenar.

Ale się dziś narobiłam :D faworki upiekłam drugi raz w życiu i kluski śląskie lepiłam :P
    Teraz leżę z zieloną herbatką i mała szaleje i skacze po szyjce ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wprowadziłam metodę 3.zy tam 4 s :)
    Był spacer, sprzątanie, sutki... Tylko jednego s mi brakuje ale jakoś z moim facetem nam nie po drodze do sypialni... To może po schodach pochodzę... :P

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK, suwak pokazuje Ci 39 tc. Masz 39 skończone czy 39 w trakcie? Mi dziś położna mówiła żeby już zaczac kochanie ale mam dylemat czy to nie za wcześnie.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    MonisiaK, suwak pokazuje Ci 39 tc. Masz 39 skończone czy 39 w trakcie? Mi dziś położna mówiła żeby już zaczac kochanie ale mam dylemat czy to nie za wcześnie.

Wiesz ja mam dwa terminy, z OM mam 12 luty, ale z USG 20 i takie wymiary się utrzymują całą ciąże także suwak mam na ten wcześniejszy termin a teoretycznie skończyłam 38 tydzień...
    Ja już miesiąc posuchy mam i brakuje mi nie powiem... Mój mówi że się boi że urodzę a ja właśnie chcę już urodzić hehe

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za pierwszym jak inza drugimn razem, wspolzyciem wywoalalam poród, ale sadze ze jak szyjka czy dziecko nie jest jeszcze gotowe to i seksik nie pomoze.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Wiesz ja mam dwa terminy, z OM mam 12 luty, ale z USG 20 i takie wymiary się utrzymują całą ciąże także suwak mam na ten wcześniejszy termin a teoretycznie skończyłam 38 tydzień...
    Ja już miesiąc posuchy mam i brakuje mi nie powiem... Mój mówi że się boi że urodzę a ja właśnie chcę już urodzić hehe

To jesteś na tym etapie co ja :) U mnie 38.2. Z usg na 17.02 A z OM 20.02.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Ja za pierwszym jak inza drugimn razem, wspolzyciem wywoalalam poród, ale sadze ze jak szyjka czy dziecko nie jest jeszcze gotowe to i seksik nie pomoze.

Pamiętam właśnie o Tobie Mamunia I stąd ten dylemat. Nie chce przedobrzyc :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Pamiętam właśnie o Tobie Mamunia I stąd ten dylemat. Nie chce przedobrzyc :p
    Lekarz do mnie powiedział ze już wskazane jest wspołzyć. Ale ja mialam pessar i bylam na luteinie, wiec moze seksik dla mojej szyjki byl zbyt derastycznym rozwiazaniem. Ale nic malenstwu nie brakuje, rosnie ladnie jest cichutki. Wiec ja na twoim miejscu juz bym sie nie bała, chyba ze chcesz troche w ciazy pochodzić.

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ