Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU nas nie zdjęli właśnie. Odcinali kawałek kikuta z tym klipsem czy jakoś go odpinali? U nas odciąć się nie dało, bo za krótko odcięli pępowinę i nie ma jak tam podejść nożyczkami. Zastanawiam się czy da się go odpiąć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 13:18
-
nick nieaktualnyMysle ze jak juz przemeczyliscie sie tyle czasu to i te pare dni juz nie zbawi. Kikut odpadnie do max 3 tyg.malami91 wrote:U nas nie zdjęli właśnie. Odcinali kawałek kikuta z tym klipsem czy jakoś go odpinali? U nas odciąć się nie dało, bo za krótko odcięli pępowinę i nie ma jak tam podejść nożyczkami. Zastanawiam się czy da się go odpiąć.
malami91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
malami91 wrote:Mamunia, może i tak. Ale wkurza mnie ten plastik nieźle.
Jak szczepicie dzieciaczki w 2 miesiącu życia? Skojarzone szczepionki? Coś z poza kalendarza?
My będziemy szczepić tak jak starszego - 6 w 1. Zastanawiam się, które pneumokoki wybrać, czy te refundowane czy płatne, bo to jest inna szczepionka. I na pewno rotawirusy, starszego też szczepiliśmy i jeżeli już jakieś rota przechodzi to bardzo łagodnie. -
Ja już jestem w domu, pranie ogarnięte, ale muszę odespa'ć
malami91, Black_Lilith, Pau.Em, MałaMała, KaroKaro, kjt91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas z klipsami normalnie wypuszczają i moje obie dziewczyny miały klipsy
do dziś je mam schowane na pamiątke 
My długo leczyliśmy się hematologicznie i prof polecał nam bardziej prevenar.
Ale się dziś narobiłam
faworki upiekłam drugi raz w życiu i kluski śląskie lepiłam 
Teraz leżę z zieloną herbatką i mała szaleje i skacze po szyjce
-
Moniiiikaaaa wrote:MonisiaK, suwak pokazuje Ci 39 tc. Masz 39 skończone czy 39 w trakcie? Mi dziś położna mówiła żeby już zaczac kochanie ale mam dylemat czy to nie za wcześnie.
Wiesz ja mam dwa terminy, z OM mam 12 luty, ale z USG 20 i takie wymiary się utrzymują całą ciąże także suwak mam na ten wcześniejszy termin a teoretycznie skończyłam 38 tydzień...
Ja już miesiąc posuchy mam i brakuje mi nie powiem... Mój mówi że się boi że urodzę a ja właśnie chcę już urodzić hehe -
nick nieaktualny
-
MonisiaK wrote:Wiesz ja mam dwa terminy, z OM mam 12 luty, ale z USG 20 i takie wymiary się utrzymują całą ciąże także suwak mam na ten wcześniejszy termin a teoretycznie skończyłam 38 tydzień...
Ja już miesiąc posuchy mam i brakuje mi nie powiem... Mój mówi że się boi że urodzę a ja właśnie chcę już urodzić hehe
To jesteś na tym etapie co ja
U mnie 38.2. Z usg na 17.02 A z OM 20.02.
-
nick nieaktualnyLekarz do mnie powiedział ze już wskazane jest wspołzyć. Ale ja mialam pessar i bylam na luteinie, wiec moze seksik dla mojej szyjki byl zbyt derastycznym rozwiazaniem. Ale nic malenstwu nie brakuje, rosnie ladnie jest cichutki. Wiec ja na twoim miejscu juz bym sie nie bała, chyba ze chcesz troche w ciazy pochodzić.Moniiiikaaaa wrote:Pamiętam właśnie o Tobie Mamunia I stąd ten dylemat. Nie chce przedobrzyc :p
Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość