X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To najważniejsze, że dzieciątko było gotowe i teraz pięknie rośnie :)

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Lekarz do mnie powiedział ze już wskazane jest wspołzyć. Ale ja mialam pessar i bylam na luteinie, wiec moze seksik dla mojej szyjki byl zbyt derastycznym rozwiazaniem. Ale nic malenstwu nie brakuje, rosnie ladnie jest cichutki. Wiec ja na twoim miejscu juz bym sie nie bała, chyba ze chcesz troche w ciazy pochodzić.
    No jak mojemu mówię to jakoś udaje głuchego albo mówi że się boi a im częściej gadałam tym mi się bardziej odechciało już mówić że może byśmy coś... Chciałabym żeby sam chciał :P No i wkurzam się że on nie bardzo chce...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie cały dzień brzuch boli jak na okres ale niestety jest to stały dyskomfort . Chciałabym żeby te skurcze robiły się coraz mocniejsze bo wtedy byłaby nadzieja ze coś się bujnie ;)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia mnie też już brzuch boli raczej stale i nic z tego nie wynika...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie, wszystko gotowe do porodu. Może się zacząć w każdej chwili... Główka nisko, szyjka krótsza (nie wiem o ile) i rozwarta na 1,5cm. Ponoć bardziej prawdopodobne jest, że zacznie się od wód. Seks jednak niewskazany. Luteina i magnez jeszcze przez tydzień. Najważniejsze, że jesteśmy w domu:)

Moniiiikaaaa, Pau.Em, MałaMała, patuniek86, Pepper, Nadzieja22, -Mamunia-, malami91, baranosia, KaroKaro lubią tę wiadomość

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja 39tc 4d
    Przytulanko bylo ale nic z tego... wiec u mnie nie dziala :/ :'( chociaz byla sama przyjemnosc :P moze trzeba wiecej niz raz???!!!?? Hmmm...

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    My już po wizycie, wszystko gotowe do porodu. Może się zacząć w każdej chwili... Główka nisko, szyjka krótsza (nie wiem o ile) i rozwarta na 1,5cm. Ponoć bardziej prawdopodobne jest, że zacznie się od wód. Seks jednak niewskazany. Luteina i magnez jeszcze przez tydzień. Najważniejsze, że jesteśmy w domu:)
    Usłyszałam dokładnie to samo w dokładnie 36+5;D
    Silne i regularne skurcze zaczęły się w 37+2 I wtedy urodzilam;D trzymam kciuki ;) ile dzidziuś ważył ostatnio na usg?:)

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Artemidy ? Może poszło po jej myśli i tuli już swoje maleństwo :)

malami91 lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 21:52

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauEm ile leżałas w szpitalu po porodzie?

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    u nas dzisiaj pierwszy raz była połozna i bez wagi :/ kurde, a myslałam, ze ją zwazymy... isc z 9 dniowym dzieckiem do przychodni zeby zwazyc? :/
    a coś Cię niepokoi u małej?
    Teraz same grypy, trochę bym się bała iść do przychodni.
    Jak bardzo Ci zalezy to może zadzwoń jutro, zeby przyszła z wagą ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, Pau.Em. Dziś nie było USG, będzie za tydzień, jeśli nie urodzę. A w szpitalu niecałe dwa tygodnie temu ważył 2400 g, więc wielki nie jest.

Zaskoczył mnie ten zakaz seksów. Pan doktor mówi, że główka tak nisko, że i tak mało byśmy zdziałali...

Pau.Em lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    PauEm ile leżałas w szpitalu po porodzie?
    Cc miałam w poniedziałek przed południem, A wyszłam w czwartek ok 14.

Papapatka u nas też była bez wagi. Całe szczęście ja mam swoją wagę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Dziękuję, Pau.Em. Dziś nie było USG, będzie za tydzień, jeśli nie urodzę. A w szpitalu niecałe dwa tygodnie temu ważył 2400 g, więc wielki nie jest.

Zaskoczył mnie ten zakaz seksów. Pan doktor mówi, że główka tak nisko, że i tak mało byśmy zdziałali...
    U mnie było idenrycznie;) 35+0 i 2400 g;) A urodził się ponad 3 kg;)

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Pau.Em, to dobrze myślę, że jeśli odgapię Twój scenariusz, rodzę w piątek?! ;)

Pau.Em lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka pięknie waży :) tak więc mój mały brzuch skrywa normalne dziecko. Ma na dzień dzisiejszy 3080g :) wg usg jest tylko 3dni młodsza ale wiadomo że teraz może być spory błąd pomiaru. Leży już bardzo nisko twarzą w stronę kręgosłupa

Ciążowa_Gapsy, malami91, Straciatellaa, patuniek86, Pepper, Black_Lilith, MałaMała, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, to super! Podobnie jak u nas. Cieszę się, że też dobre wieści.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    u nas dzisiaj pierwszy raz była połozna i bez wagi :/ kurde, a myslałam, ze ją zwazymy... isc z 9 dniowym dzieckiem do przychodni zeby zwazyc? :/

U nas też była bez wagi, ale my ważymy sami...na kuchennej :P. Opatentowaliśmy specjalną podkładkę, dzięki której można bezpiecznie maluszka zważyć :). Niestety ona jest tylko do 5kg, więc na długo nie wystarczy. Ja bym do przychodni nie szła - kiepska pogoda, sezon grypowy.

Właśnie, kiedy na pierwszy spacer? My jeszcze nie byliśmy. Położna coś mówiła o 2-3tyg...

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc. Tak w skrócie:)
    W niedzielę po 15 odeszły mi wody. Byliśmy na sorze po 16. O 18 po KTG już byłem na porodowce i się zaczęło...skurcze co 3 min bolało strasznie. Szyjka trzymała strasznie. Pełne rozwarcie otrzymaliśmy dopiero po 7 godz czyli o 1 w nocy. I tu się zaczęło. Trzymali mnie na opartych 3 godziny mimo że mała nie zeszła ani milimetr. Zawiesiła się gdzieś tam i koniec. O cc zadecydował spadek tętna małej. Wtedy wzięli mnie na blok na cito. To był koszmar. Mój niski próg bólu dał mi w kość... Ale jak już się wkluli w kręgosłup i potem jak ja zobaczyłam wszystko odeszło w niepamięć:) Dali mi ja 2 godz po cc i mam ją cały czas :) Wczoraj o 16 pionizacja i dzisiaj już śmigam. Wiadomo boli ale w porownaniu z tymi 9 godz boli to Pikuś:) W czwartek do domku. Laktavja taka sobie Ale staramy się. Mam nadzieję że nie spadnie za dużo z wagi.

-Mamunia-, Pepper, Kolorowaola, Papapatka, Black_Lilith, Ciążowa_Gapsy, Pau.Em, baranosia, malami91, KaroKaro, MonisiaK, Ewelcia85, MałaMała, Mambella, ej_est, Straciatellaa, Lutyska, artemida27, Kropeczka85, symbolica, Karola94c, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 21:52

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
‹‹ 849 850 851 852 853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ