Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
-Mamunia- wrote:Lekarz do mnie powiedział ze już wskazane jest wspołzyć. Ale ja mialam pessar i bylam na luteinie, wiec moze seksik dla mojej szyjki byl zbyt derastycznym rozwiazaniem. Ale nic malenstwu nie brakuje, rosnie ladnie jest cichutki. Wiec ja na twoim miejscu juz bym sie nie bała, chyba ze chcesz troche w ciazy pochodzić.
No i wkurzam się że on nie bardzo chce...
-
My już po wizycie, wszystko gotowe do porodu. Może się zacząć w każdej chwili... Główka nisko, szyjka krótsza (nie wiem o ile) i rozwarta na 1,5cm. Ponoć bardziej prawdopodobne jest, że zacznie się od wód. Seks jednak niewskazany. Luteina i magnez jeszcze przez tydzień. Najważniejsze, że jesteśmy w domu:)
Moniiiikaaaa, Pau.Em, MałaMała, patuniek86, Pepper, Nadzieja22, -Mamunia-, malami91, baranosia, KaroKaro lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiążowa_Gapsy wrote:My już po wizycie, wszystko gotowe do porodu. Może się zacząć w każdej chwili... Główka nisko, szyjka krótsza (nie wiem o ile) i rozwarta na 1,5cm. Ponoć bardziej prawdopodobne jest, że zacznie się od wód. Seks jednak niewskazany. Luteina i magnez jeszcze przez tydzień. Najważniejsze, że jesteśmy w domu:)
Silne i regularne skurcze zaczęły się w 37+2 I wtedy urodzilam;D trzymam kciukiile dzidziuś ważył ostatnio na usg?
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Papapatka wrote:u nas dzisiaj pierwszy raz była połozna i bez wagi
kurde, a myslałam, ze ją zwazymy... isc z 9 dniowym dzieckiem do przychodni zeby zwazyc?
Teraz same grypy, trochę bym się bała iść do przychodni.
Jak bardzo Ci zalezy to może zadzwoń jutro, zeby przyszła z wagą -
Dziękuję, Pau.Em. Dziś nie było USG, będzie za tydzień, jeśli nie urodzę. A w szpitalu niecałe dwa tygodnie temu ważył 2400 g, więc wielki nie jest.
Zaskoczył mnie ten zakaz seksów. Pan doktor mówi, że główka tak nisko, że i tak mało byśmy zdziałali...Pau.Em lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiążowa_Gapsy wrote:Dziękuję, Pau.Em. Dziś nie było USG, będzie za tydzień, jeśli nie urodzę. A w szpitalu niecałe dwa tygodnie temu ważył 2400 g, więc wielki nie jest.
Zaskoczył mnie ten zakaz seksów. Pan doktor mówi, że główka tak nisko, że i tak mało byśmy zdziałali...Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Majka pięknie waży
tak więc mój mały brzuch skrywa normalne dziecko. Ma na dzień dzisiejszy 3080g
wg usg jest tylko 3dni młodsza ale wiadomo że teraz może być spory błąd pomiaru. Leży już bardzo nisko twarzą w stronę kręgosłupa
Ciążowa_Gapsy, malami91, Straciatellaa, patuniek86, Pepper, Black_Lilith, MałaMała, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPapapatka wrote:u nas dzisiaj pierwszy raz była połozna i bez wagi
kurde, a myslałam, ze ją zwazymy... isc z 9 dniowym dzieckiem do przychodni zeby zwazyc?
U nas też była bez wagi, ale my ważymy sami...na kuchennej. Opatentowaliśmy specjalną podkładkę, dzięki której można bezpiecznie maluszka zważyć
. Niestety ona jest tylko do 5kg, więc na długo nie wystarczy. Ja bym do przychodni nie szła - kiepska pogoda, sezon grypowy.
Właśnie, kiedy na pierwszy spacer? My jeszcze nie byliśmy. Położna coś mówiła o 2-3tyg...Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
A więc. Tak w skrócie:)
W niedzielę po 15 odeszły mi wody. Byliśmy na sorze po 16. O 18 po KTG już byłem na porodowce i się zaczęło...skurcze co 3 min bolało strasznie. Szyjka trzymała strasznie. Pełne rozwarcie otrzymaliśmy dopiero po 7 godz czyli o 1 w nocy. I tu się zaczęło. Trzymali mnie na opartych 3 godziny mimo że mała nie zeszła ani milimetr. Zawiesiła się gdzieś tam i koniec. O cc zadecydował spadek tętna małej. Wtedy wzięli mnie na blok na cito. To był koszmar. Mój niski próg bólu dał mi w kość... Ale jak już się wkluli w kręgosłup i potem jak ja zobaczyłam wszystko odeszło w niepamięćDali mi ja 2 godz po cc i mam ją cały czas
Wczoraj o 16 pionizacja i dzisiaj już śmigam. Wiadomo boli ale w porownaniu z tymi 9 godz boli to Pikuś
W czwartek do domku. Laktavja taka sobie Ale staramy się. Mam nadzieję że nie spadnie za dużo z wagi.
-Mamunia-, Pepper, Kolorowaola, Papapatka, Black_Lilith, Ciążowa_Gapsy, Pau.Em, baranosia, malami91, KaroKaro, MonisiaK, Ewelcia85, MałaMała, Mambella, ej_est, Straciatellaa, Lutyska, artemida27, Kropeczka85, symbolica, Karola94c, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka