X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy do domku cudownie!

Straciatella bardzo współczuję :( oby zaczęło jak najszybciej samo. Ja rano dostałam skierowanie do szpitala, a wieczorem odeszły mi wody może i Tobie się tak uda. 3mam mocno kciuki!

Nadzieja22, Lutyska, Papapatka, Pau.Em, Ika..., ej_est, -Mamunia- lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Straciatella jak mi Ciebie szkoda... 10 dni?szok. Moglas troche posymulowac ze slabo mala czujesz albo ze cos Cie boli... A mialas skierowanie i Cie nie przyjeli? Co szpital to inne zasady...

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Oj Straciatella jak mi Ciebie szkoda... 10 dni?szok. Moglas troche posymulowac ze slabo mala czujesz albo ze cos Cie boli... A mialas skierowanie i Cie nie przyjeli? Co szpital to inne zasady...
    tak, miałam skierowanie. Dostane (mam nadzieje) od mojego ginka następne na poniedziałek i wtedy chyba trochę posymuluje :/ Ponoć zasady się jakies zmieniły i już nie 7 dni po a 10. W ogóle liczyli mi termin najepierw z om, a później z tej reguły neliego czy jakoś tak.
    No mówie Wam, Wasze dzieci będą miały po 2 miesiące, a ja nadal będę w dwupaku ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella jak ja cie rozumiem ! Mi tez ta koncówka się niesamowicie dłużyła :( współczuje ci bardzo ale moze samo się zacznie przeciez ty masz 4 cm rozwarcia !

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella, o kurde, ale lipa :/ Oby w poniedziałek Cię przyjęli bez problemu.

Baranosia, świetne wieści!

A u mnie od praktycznie godziny skurcze między 5 a 7 minut. Mąż będzie za około 40 minut w domu i zobaczmy co dalej. Zaraz wskocze pod prysznic, ciekawe czy skurcze zostaną :)

malami91, baranosia, Papapatka, Pau.Em, MonisiaK, ej_est, Pepper, -Mamunia- lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, pamiętam Cię z czerwcowego testowania ;). Powodzenia. Niech się rozkręca! Ja też czekam już jak na szpilkach

Nadzieja22, patuniek86 lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 3mam kciuki że to już!

My już w domu :) czekam aż mąż odbierze synka od babci ale go wycałuję!

Nadzieja22, Pau.Em, -Mamunia- lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja powodzenia! Oby to juz <3

Ciążowa ogromne gratulacje widzisz doczekałas sie.

Ja sie niedługo zbieram na wizytę, ale nie spodziewam sie cudów, pewnie jak Straciatella bede chodzić z brzuchem całe życie ;)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra też Ciebie pamiętam :) U Ciebie coś się ruszyło czy jeszcze czekasz?

Jestem po prysznicu, skurcze się utrzymują. Mąż w domu, je obiad i jeszcze czekamy na rozwój sytuacji :)

-Mamunia-, ej_est, Reniferra lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Kiedy waszym maluszkom odpadł pępek? u nas 15 doba i dalej sie twardo trzyma
    W 7 dobie

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nasnodpadł kikut po 3 czy 4 tygodbiach bardzo dlugo sie trzymał.

Straciatella a ja Tobie zazdroszcze, urodzisz bo to nie uniknione, zanim podchowasz to beda juz cieple dni, a ja sie kisze w tej chałupie jak durna.

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Reniferra też Ciebie pamiętam :) U Ciebie coś się ruszyło czy jeszcze czekasz?

Jestem po prysznicu, skurcze się utrzymują. Mąż w domu, je obiad i jeszcze czekamy na rozwój sytuacji :)

Ja wczoraj bylam podmasowana trochę. Po tym miałam skurcze regularne, ale wszystko minęło. Aktualnie rozwarcie na 1,5cm.
    Jak najdłużej w domku najlepiej być, żeby uniknąć tego efektu izby przyjęć. Dobrze, że po prysznicu Ci nie przeszło ;). Będę obserwować tutaj co u Ciebie. Oczywiście trzymam też kciuki za inne dziewczyny, które dołączą do grona naszego- marcówek. Niech porody będą nam lekkie!

Nadzieja22, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia a czemu nie wychodzisz na spacery? Ze wzgledu na pogode?czy inne jakies powody? Obecnie temperatury dodatnie to prawie jak wiosna. Na wiatr trzeba uważać ale w gondoli dziecko jest dosc ukryte...
    Nadzieja trzymam kciuki za rozwinięcie akcji ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska jakoś sie obawiam tej pogody, jak wyszlam raz od razu zachorowałam, nie wiem może ogolnie jestem oslabiona.
    Dzisiaj mieliśmy wyjść ale było takie wiatrzysko że glowe mogło urwać.

A jeszcze jakby nie daj boze dziecko pp takim spacerze zachorowalo to byloby gadanie...
    Widzisz po co wychodzilas w trakcie takiej pogody na dwor to teraz masz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bierzesz witaminy? Wiatr jest grozny ale ze zimno to sie nie obawiaj bo wystarczy odpowiednio ubrac ;) choroby to i latem mozna zlapac
    ja bym chyba sama w domu nie wytrzymala tyle czasu. Caly dzien z dziecmi jestem sama wiec chociaz taki spacer to odskocznia od domu i to powietrze tez na mnie dobrze dziala.w domu bym chyba z BB siedziala...

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Lutyska jakoś sie obawiam tej pogody, jak wyszlam raz od razu zachorowałam, nie wiem może ogolnie jestem oslabiona.
    Dzisiaj mieliśmy wyjść ale było takie wiatrzysko że glowe mogło urwać.

A jeszcze jakby nie daj boze dziecko pp takim spacerze zachorowalo to byloby gadanie...
    Widzisz po co wychodzilas w trakcie takiej pogody na dwor to teraz masz.
    Lutyska ma racje zachorować można nawet przy +30 . U mnie Wojtek zakatarzony bo złapał wirusa od dziewczyn ale ja i tak wychodze na spacery ( nie ma gorączki ). Dzisiaj na patronaż tez poszłam z nim w gondoli a tez u nas wiało . Więc o ile nie ma smogu to kazda pogoda jest dla nas dobra zeby pospacerować :-P

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja trzymam kciuki!
    U mnie śluz z krwią, może to oznacza że coś się rusza powoli :/ OBY!

ide uzupełniać pierwszą stronę, później zerknijcie czy wszystko gra

-Mamunia-, baranosia, MonisiaK, Papapatka, malami91 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pytała ostatnio o obwód główki mojej małej że udało się bez pęknięcia i nacinania. Tak więc 34cm i tyle samo miał synek i pękłam

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Któraś pytała ostatnio o obwód główki mojej małej że udało się bez pęknięcia i nacinania. Tak więc 34cm i tyle samo miał synek i pękłam
    To u mnie Wojtuś miał 36 cm ale pękłam na 2 szwy ;) Super ze u ciebie obeszło się bez pęknięcia :) Szczęściara :)
    Straciatellaa trzymam mocno kciuki zeby ten śluz oznaczal początek akcji porodowej :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja miała skurcze ktore powoli ustepywały, zaczela skakac na pilce i stymulowac sutki i prosze co 3,5 min!
    Wiec Straciatella stymuluj te sutki! Bo przy takim rozwarciu nie wiem czy bym chciała wspołżyć.

A jakie witaminy bierzecie? Bo ja czuje się oslabiona. Można dokonczyć te z ciąży?

‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ