X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy do domku cudownie!

Straciatella bardzo współczuję :( oby zaczęło jak najszybciej samo. Ja rano dostałam skierowanie do szpitala, a wieczorem odeszły mi wody może i Tobie się tak uda. 3mam mocno kciuki!

Nadzieja22, Lutyska, Papapatka, Pau.Em, Ika..., ej_est, -Mamunia- lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Straciatella jak mi Ciebie szkoda... 10 dni?szok. Moglas troche posymulowac ze slabo mala czujesz albo ze cos Cie boli... A mialas skierowanie i Cie nie przyjeli? Co szpital to inne zasady...

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Oj Straciatella jak mi Ciebie szkoda... 10 dni?szok. Moglas troche posymulowac ze slabo mala czujesz albo ze cos Cie boli... A mialas skierowanie i Cie nie przyjeli? Co szpital to inne zasady...
    tak, miałam skierowanie. Dostane (mam nadzieje) od mojego ginka następne na poniedziałek i wtedy chyba trochę posymuluje :/ Ponoć zasady się jakies zmieniły i już nie 7 dni po a 10. W ogóle liczyli mi termin najepierw z om, a później z tej reguły neliego czy jakoś tak.
    No mówie Wam, Wasze dzieci będą miały po 2 miesiące, a ja nadal będę w dwupaku ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella jak ja cie rozumiem ! Mi tez ta koncówka się niesamowicie dłużyła :( współczuje ci bardzo ale moze samo się zacznie przeciez ty masz 4 cm rozwarcia !

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella, o kurde, ale lipa :/ Oby w poniedziałek Cię przyjęli bez problemu.

Baranosia, świetne wieści!

A u mnie od praktycznie godziny skurcze między 5 a 7 minut. Mąż będzie za około 40 minut w domu i zobaczmy co dalej. Zaraz wskocze pod prysznic, ciekawe czy skurcze zostaną :)

malami91, baranosia, Papapatka, Pau.Em, MonisiaK, ej_est, Pepper, -Mamunia- lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, pamiętam Cię z czerwcowego testowania ;). Powodzenia. Niech się rozkręca! Ja też czekam już jak na szpilkach

Nadzieja22, patuniek86 lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 3mam kciuki że to już!

My już w domu :) czekam aż mąż odbierze synka od babci ale go wycałuję!

Nadzieja22, Pau.Em, -Mamunia- lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja powodzenia! Oby to juz <3

Ciążowa ogromne gratulacje widzisz doczekałas sie.

Ja sie niedługo zbieram na wizytę, ale nie spodziewam sie cudów, pewnie jak Straciatella bede chodzić z brzuchem całe życie ;)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra też Ciebie pamiętam :) U Ciebie coś się ruszyło czy jeszcze czekasz?

Jestem po prysznicu, skurcze się utrzymują. Mąż w domu, je obiad i jeszcze czekamy na rozwój sytuacji :)

-Mamunia-, ej_est, Reniferra lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Kiedy waszym maluszkom odpadł pępek? u nas 15 doba i dalej sie twardo trzyma
    W 7 dobie

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nasnodpadł kikut po 3 czy 4 tygodbiach bardzo dlugo sie trzymał.

Straciatella a ja Tobie zazdroszcze, urodzisz bo to nie uniknione, zanim podchowasz to beda juz cieple dni, a ja sie kisze w tej chałupie jak durna.

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Reniferra też Ciebie pamiętam :) U Ciebie coś się ruszyło czy jeszcze czekasz?

Jestem po prysznicu, skurcze się utrzymują. Mąż w domu, je obiad i jeszcze czekamy na rozwój sytuacji :)

Ja wczoraj bylam podmasowana trochę. Po tym miałam skurcze regularne, ale wszystko minęło. Aktualnie rozwarcie na 1,5cm.
    Jak najdłużej w domku najlepiej być, żeby uniknąć tego efektu izby przyjęć. Dobrze, że po prysznicu Ci nie przeszło ;). Będę obserwować tutaj co u Ciebie. Oczywiście trzymam też kciuki za inne dziewczyny, które dołączą do grona naszego- marcówek. Niech porody będą nam lekkie!

Nadzieja22, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia a czemu nie wychodzisz na spacery? Ze wzgledu na pogode?czy inne jakies powody? Obecnie temperatury dodatnie to prawie jak wiosna. Na wiatr trzeba uważać ale w gondoli dziecko jest dosc ukryte...
    Nadzieja trzymam kciuki za rozwinięcie akcji ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska jakoś sie obawiam tej pogody, jak wyszlam raz od razu zachorowałam, nie wiem może ogolnie jestem oslabiona.
    Dzisiaj mieliśmy wyjść ale było takie wiatrzysko że glowe mogło urwać.

A jeszcze jakby nie daj boze dziecko pp takim spacerze zachorowalo to byloby gadanie...
    Widzisz po co wychodzilas w trakcie takiej pogody na dwor to teraz masz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bierzesz witaminy? Wiatr jest grozny ale ze zimno to sie nie obawiaj bo wystarczy odpowiednio ubrac ;) choroby to i latem mozna zlapac
    ja bym chyba sama w domu nie wytrzymala tyle czasu. Caly dzien z dziecmi jestem sama wiec chociaz taki spacer to odskocznia od domu i to powietrze tez na mnie dobrze dziala.w domu bym chyba z BB siedziala...

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Lutyska jakoś sie obawiam tej pogody, jak wyszlam raz od razu zachorowałam, nie wiem może ogolnie jestem oslabiona.
    Dzisiaj mieliśmy wyjść ale było takie wiatrzysko że glowe mogło urwać.

A jeszcze jakby nie daj boze dziecko pp takim spacerze zachorowalo to byloby gadanie...
    Widzisz po co wychodzilas w trakcie takiej pogody na dwor to teraz masz.
    Lutyska ma racje zachorować można nawet przy +30 . U mnie Wojtek zakatarzony bo złapał wirusa od dziewczyn ale ja i tak wychodze na spacery ( nie ma gorączki ). Dzisiaj na patronaż tez poszłam z nim w gondoli a tez u nas wiało . Więc o ile nie ma smogu to kazda pogoda jest dla nas dobra zeby pospacerować :-P

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja trzymam kciuki!
    U mnie śluz z krwią, może to oznacza że coś się rusza powoli :/ OBY!

ide uzupełniać pierwszą stronę, później zerknijcie czy wszystko gra

-Mamunia-, baranosia, MonisiaK, Papapatka, malami91 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pytała ostatnio o obwód główki mojej małej że udało się bez pęknięcia i nacinania. Tak więc 34cm i tyle samo miał synek i pękłam

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Któraś pytała ostatnio o obwód główki mojej małej że udało się bez pęknięcia i nacinania. Tak więc 34cm i tyle samo miał synek i pękłam
    To u mnie Wojtuś miał 36 cm ale pękłam na 2 szwy ;) Super ze u ciebie obeszło się bez pęknięcia :) Szczęściara :)
    Straciatellaa trzymam mocno kciuki zeby ten śluz oznaczal początek akcji porodowej :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja miała skurcze ktore powoli ustepywały, zaczela skakac na pilce i stymulowac sutki i prosze co 3,5 min!
    Wiec Straciatella stymuluj te sutki! Bo przy takim rozwarciu nie wiem czy bym chciała wspołżyć.

A jakie witaminy bierzecie? Bo ja czuje się oslabiona. Można dokonczyć te z ciąży?

‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ