Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U mnie nadal plamienie plus ćmi brzuch.
Jak wszyscy wstana to rozwieziemy dzieci i pojedziemy zobaczyc jak sytuacjachyba ze szybciej np wody mi odejda.
Uf przynajmniej czuje, ze jest blisko - to mnie pociesza-Mamunia-, baranosia, malami91, Papapatka, Ewelcia85, MonisiaK, Lutyska lubią tę wiadomość
-
Nadziejja, właśnie doczytałam. Bardzo dobrze Cię rozumiem, mnie ostatnio 10h męczyły skurcze i jak miałam jechac to przeszło
Oby u Ciebie się rozkręciło.
Baranosia u mnie nigdzie nie zgłaszałam, położna 2 dni po zadzwoniła domofonem
Jakiś czas temu się przeprowadziliśmy i wybierałam inna położną, to mówiła, że zazwyczaj w ciągu 4dni się zjawiają, ale jeśli nie to wtedy zadzwonić do nich bo to róznie bywabaranosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam 12 godzin łącznie, w tym kilka godzin co ok 5 minut i godzinę co ok 3 minuty. Jestem już śpiąca, ale co chwilę ktoś chodzi i coś chce lub robi. Zaraz obchód to zobaczymy co będziemy robić.
-
ja zadzwoniłam do przychodni, dali mi numer do połoznej. Zadzwoniłam do niej i przyszła po 5 dniach (bo miała jakies zastepstwa i przepraszała, ze tak poźno). Ale wzieła ode mnie karte szczepien, PESEL dziecka i sama zaniosła do przychodni
Nadzieja, Straciatella, kciukiCzekamy na ostatnie Dzidzie
-
nick nieaktualny
-
-Mamunia- wrote:Kwietniowe maluszki 2019 maja już ponad 2000 stron!
Nadzieja prześpij sie troche może to cisza przed burzą.
Ja mam jakiś spadek emocjonalny
Straciatellaa i Nadzieja trzymam kciuki za rozwinięcie akcji
Mamunia spadki emocjonalne to chyba standard na początku ale może wygadaj się nam na forum to będzie ci lżej ?
Gratuluje wam dziewczyny wygranej walki z odparzeniami !
U nas ja wybrałam swoją położna z lokalnej szkoły rodzenia (w przychodni zachwyceni nie byli)
-
nick nieaktualnyJa mieszkam na wsi i wlasciwie wyboru nie mialam bo w osrodku 1 polozna jest ale spoko babka.mialam jej zadzwonic jak urodze ale celowo tego nie robilam zeby pozniej przyszla.heh sama sie dowiedziała i do mnie zadzwonila ze chce przyjechac to bylo 2 dni po wyjsciu ze szpitala
ogolnie to w ciagu tygodnia trzeba w przychodni dziecko zglosic. Mnie sie przez tel zapytala o dane i wszystko wypisala i przywiozla do podpisania
Straciatella daj nam znac co Ci dzis powiedza w szpitaluczekamy na te Wasze maluszki tak jak i Wy
Moja jak co rano na rekach i nie chce zrozumiec ze mama chcialaby sie ubrac czy zjesc sniadanie ;p -
Lutyska wrote:Moja jak co rano na rekach i nie chce zrozumiec ze mama chcialaby sie ubrac czy zjesc sniadanie ;p
Ha ha haja już od 7 próbuje
ubrać mi się udało ale do śniadania to jeszcze daleka droga
Dziewczyny trzymamy kciuki !Oby dziś udało sie Wam urodzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 09:03
-
Ja to cały dzień chodzę w koszuli nocnej do karmienia... ubieram się tylko na spacer a potem znowu w koszule wskakuje.
Spicie w stanikach do karmienia? Stosujecie wkładki laktacyjne po domu?
Ja mam stanik ciągle tyle tylko że klapy otwarte i wietrzeewentualnie nakładam sobie tetre żeby oddychaly cycki
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymam kciuki żeby dzisiaj maleństwa przyszły na świat
Ja odstawiłam wreszcie kule. Miałam rtg i rozejscie spojenia juz tylko 7 mm.
Czy Was nadal ciągnie i kłuje po cc? Ja jestem juz 2 tygodnie po i wcale nie jest lepiej
Co do staników do karmienia. Kupiłam 3 i miła w nich chodzić ale po domu robie to sporadycznie. Spałam w nich na początku. Teraz juz nie. -
nick nieaktualnyTo mi się Jasiek pozwala ubrać i zjeść śniadanie
. Co prawda moje ubranie to stanik sportowy i krótkie spodenki, jak ktoś dzwoni do drzwi to zarzucam tylko bluzkę
. W nocy śpię w staniku najczęściej, na początku używałam wkładek, ale szczerze ich nienawidzę...Nie wiem dlaczego ktoś nie wymyśli małych cieniutkich i chłonnych wkładeczek, tylko jakieś wielkie i grube ehh. Do zbierania mleka wyciekającego podczas karmienia z drugiej piersi mam taki kubeczek, ale ostatnio nie chce mi się go używać, wolę podłożyć pieluchę tetrową żeby nie pomoczyć siebie i dziecka, chociaż teraz już chyba mniej wycieka, może laktacja się stabilizuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 10:07
-
malami91 wrote:To mi się Jasiek pozwala ubrać i zjeść śniadanie
. Co prawda moje ubranie to stanik sportowy i krótkie spodenki, jak ktoś dzwoni do drzwi to zarzucam tylko bluzkę
. W nocy śpię w staniku najczęściej, na początku używałam wkładek, ale szczerze ich nienawidzę...Nie wiem dlaczego ktoś nie wymyśli małych cieniutkich i chłonnych wkładeczek, tylko jakieś wielkie i grube ehh. Do zbierania mleka wyciekającego podczas karmienia z drugiej piersi mam taki kubeczek, ale ostatnio nie chce mi się go używać, wolę podłożyć pieluchę tetrową żeby nie pomoczyć siebie i dziecka, chociaż teraz już chyba mniej wycieka, może laktacja się stabilizuje.
cieniutkie wkładki są z lovi -
nick nieaktualnyBez wkładek musialabym sie co chwile przebierac... Tez wykorzystałam krotka drzemkę malej na ubranie sie.kawe wypilam jezdzac wózkiem po pokoju a na śniadanie paczka zjadlam. Eh musze cos konkretniejszego ale jak...
W sumie to idzie nam coraz lepiej.wczesniej ubieralam sie o 12 teraz przed 10.postep.ale na szczescie mala lubi szumy i oglos odkurzacza ja uspokaja.lezala w wózku a ja cala chalupe odkurzylam.musze kupic szumisia.
Tylko wlasnie co lepsze?szumis czy whishbear?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 10:21
-
nick nieaktualny
-
Kochane widzę ze nie jestem sama
ja dopiero jem śniadanie.Ogarnięta jeszcze nie jestem , moze mi się uda jak zjem
Ja chodzę caly czas w staniki do karmienia i używam wkładek Małami z lovi sa najcieńsze jakie miałam do tej pory.Campol żelowe beznadziejne, teraz mam z Nuka i też słabe.
Pepperja jestem po CC już miesiac i nadal czuję ranę od killku dni dopiero kładę się na lewym boku.Zreszta ja mialam problem z raną sączyła mi się i dwa tyg na antybiotyku także może to dlatego.
Dziewxmczyny podajecie mm?Ja póki co odciągam i karmie z butli ale ona non stop by jadła aż mi cyce czasem nie wyrabiają ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 10:32
-
nick nieaktualnyPaula a czemu odciagasz?nie lepiej byloby z piersi? Ja mam nadmiar pokarmu wiec tylko piers. Wczoraj dalam na próbę butelke z moim mlekiem ale to dla sprawdzenia czy bedzie pic jak pojade do lekarza ;p jeszcze bede musiala spr ile na raz wypije zeby wiedziec ile mleka przygotowac.
Jakbym nie miala pokarmu wolalabym mm dac niz miec glodne dziecko