X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwietniowe maluszki 2019 maja już ponad 2000 stron!

Nadzieja prześpij sie troche może to cisza przed burzą.

Ja mam jakiś spadek emocjonalny :-(

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal plamienie plus ćmi brzuch.
    Jak wszyscy wstana to rozwieziemy dzieci i pojedziemy zobaczyc jak sytuacja ;) chyba ze szybciej np wody mi odejda.
    Uf przynajmniej czuje, ze jest blisko - to mnie pociesza ;)

-Mamunia-, baranosia, malami91, Papapatka, Ewelcia85, MonisiaK, Lutyska lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja oby się ruszyło więc zbieraj siły.

Straciatella powodzenia!

Po jakim czasie przyszła do Was położna? I czy gdzieś musiałyście się zgłosić najpierw?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejja, właśnie doczytałam. Bardzo dobrze Cię rozumiem, mnie ostatnio 10h męczyły skurcze i jak miałam jechac to przeszło :/ Oby u Ciebie się rozkręciło.

Baranosia u mnie nigdzie nie zgłaszałam, położna 2 dni po zadzwoniła domofonem :P
    Jakiś czas temu się przeprowadziliśmy i wybierałam inna położną, to mówiła, że zazwyczaj w ciągu 4dni się zjawiają, ale jeśli nie to wtedy zadzwonić do nich bo to róznie bywa ;)

baranosia lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, mąż poszedł do przychodni dzień po wyjściu ze szpitala, położna przyszła 2dni później.

baranosia lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 12 godzin łącznie, w tym kilka godzin co ok 5 minut i godzinę co ok 3 minuty. Jestem już śpiąca, ale co chwilę ktoś chodzi i coś chce lub robi. Zaraz obchód to zobaczymy co będziemy robić.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zadzwoniłam do przychodni, dali mi numer do połoznej. Zadzwoniłam do niej i przyszła po 5 dniach (bo miała jakies zastepstwa i przepraszała, ze tak poźno). Ale wzieła ode mnie karte szczepien, PESEL dziecka i sama zaniosła do przychodni :)

Nadzieja, Straciatella, kciuki :) Czekamy na ostatnie Dzidzie :)

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:28

-Mamunia- lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Kwietniowe maluszki 2019 maja już ponad 2000 stron!

Nadzieja prześpij sie troche może to cisza przed burzą.

Ja mam jakiś spadek emocjonalny :-(
    Loo to dziewczyny mają melodię do pisania :-P
    Straciatellaa i Nadzieja trzymam kciuki za rozwinięcie akcji :)
    Mamunia spadki emocjonalne to chyba standard na początku ale może wygadaj się nam na forum to będzie ci lżej ?
    Gratuluje wam dziewczyny wygranej walki z odparzeniami ! :)
    U nas ja wybrałam swoją położna z lokalnej szkoły rodzenia (w przychodni zachwyceni nie byli ;) )

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam na wsi i wlasciwie wyboru nie mialam bo w osrodku 1 polozna jest ale spoko babka.mialam jej zadzwonic jak urodze ale celowo tego nie robilam zeby pozniej przyszla.heh sama sie dowiedziała i do mnie zadzwonila ze chce przyjechac to bylo 2 dni po wyjsciu ze szpitala ;) ogolnie to w ciagu tygodnia trzeba w przychodni dziecko zglosic. Mnie sie przez tel zapytala o dane i wszystko wypisala i przywiozla do podpisania ;)
    Straciatella daj nam znac co Ci dzis powiedza w szpitalu ;) czekamy na te Wasze maluszki tak jak i Wy ;)
    Moja jak co rano na rekach i nie chce zrozumiec ze mama chcialaby sie ubrac czy zjesc sniadanie ;p

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Moja jak co rano na rekach i nie chce zrozumiec ze mama chcialaby sie ubrac czy zjesc sniadanie ;p

Ha ha ha ;) ja już od 7 próbuje :-D ubrać mi się udało ale do śniadania to jeszcze daleka droga ;)

Dziewczyny trzymamy kciuki ! :) Oby dziś udało sie Wam urodzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 09:03

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to cały dzień chodzę w koszuli nocnej do karmienia... ubieram się tylko na spacer a potem znowu w koszule wskakuje.

Spicie w stanikach do karmienia? Stosujecie wkładki laktacyjne po domu?

Ja mam stanik ciągle tyle tylko że klapy otwarte i wietrze :P ewentualnie nakładam sobie tetre żeby oddychaly cycki :)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my się też od rana tylko nosimy i karmimy na 5 minutowej drzemce udało mi się ubrać...

• Pepper Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki żeby dzisiaj maleństwa przyszły na świat :)

Ja odstawiłam wreszcie kule. Miałam rtg i rozejscie spojenia juz tylko 7 mm.

Czy Was nadal ciągnie i kłuje po cc? Ja jestem juz 2 tygodnie po i wcale nie jest lepiej :/

Co do staników do karmienia. Kupiłam 3 i miła w nich chodzić ale po domu robie to sporadycznie. Spałam w nich na początku. Teraz juz nie.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi się Jasiek pozwala ubrać i zjeść śniadanie :-D. Co prawda moje ubranie to stanik sportowy i krótkie spodenki, jak ktoś dzwoni do drzwi to zarzucam tylko bluzkę ;-). W nocy śpię w staniku najczęściej, na początku używałam wkładek, ale szczerze ich nienawidzę...Nie wiem dlaczego ktoś nie wymyśli małych cieniutkich i chłonnych wkładeczek, tylko jakieś wielkie i grube ehh. Do zbierania mleka wyciekającego podczas karmienia z drugiej piersi mam taki kubeczek, ale ostatnio nie chce mi się go używać, wolę podłożyć pieluchę tetrową żeby nie pomoczyć siebie i dziecka, chociaż teraz już chyba mniej wycieka, może laktacja się stabilizuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 10:07

• amir Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    To mi się Jasiek pozwala ubrać i zjeść śniadanie :-D. Co prawda moje ubranie to stanik sportowy i krótkie spodenki, jak ktoś dzwoni do drzwi to zarzucam tylko bluzkę ;-). W nocy śpię w staniku najczęściej, na początku używałam wkładek, ale szczerze ich nienawidzę...Nie wiem dlaczego ktoś nie wymyśli małych cieniutkich i chłonnych wkładeczek, tylko jakieś wielkie i grube ehh. Do zbierania mleka wyciekającego podczas karmienia z drugiej piersi mam taki kubeczek, ale ostatnio nie chce mi się go używać, wolę podłożyć pieluchę tetrową żeby nie pomoczyć siebie i dziecka, chociaż teraz już chyba mniej wycieka, może laktacja się stabilizuje.

cieniutkie wkładki są z lovi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez wkładek musialabym sie co chwile przebierac... Tez wykorzystałam krotka drzemkę malej na ubranie sie.kawe wypilam jezdzac wózkiem po pokoju a na śniadanie paczka zjadlam. Eh musze cos konkretniejszego ale jak...
    W sumie to idzie nam coraz lepiej.wczesniej ubieralam sie o 12 teraz przed 10.postep.ale na szczescie mala lubi szumy i oglos odkurzacza ja uspokaja.lezala w wózku a ja cala chalupe odkurzylam.musze kupic szumisia.
    Tylko wlasnie co lepsze?szumis czy whishbear?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 10:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, muszę wypróbować, dzięki! :-)

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane widzę ze nie jestem sama :) ja dopiero jem śniadanie.Ogarnięta jeszcze nie jestem , moze mi się uda jak zjem :)

Ja chodzę caly czas w staniki do karmienia i używam wkładek Małami z lovi sa najcieńsze jakie miałam do tej pory.Campol żelowe beznadziejne, teraz mam z Nuka i też słabe.

Pepperja jestem po CC już miesiac i nadal czuję ranę od killku dni dopiero kładę się na lewym boku.Zreszta ja mialam problem z raną sączyła mi się i dwa tyg na antybiotyku także może to dlatego.

Dziewxmczyny podajecie mm?Ja póki co odciągam i karmie z butli ale ona non stop by jadła aż mi cyce czasem nie wyrabiają ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 10:32

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a czemu odciagasz?nie lepiej byloby z piersi? Ja mam nadmiar pokarmu wiec tylko piers. Wczoraj dalam na próbę butelke z moim mlekiem ale to dla sprawdzenia czy bedzie pic jak pojade do lekarza ;p jeszcze bede musiala spr ile na raz wypije zeby wiedziec ile mleka przygotowac.
    Jakbym nie miala pokarmu wolalabym mm dac niz miec glodne dziecko ;)

‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ