X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwietniowe maluszki 2019 maja już ponad 2000 stron!

Nadzieja prześpij sie troche może to cisza przed burzą.

Ja mam jakiś spadek emocjonalny :-(

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal plamienie plus ćmi brzuch.
    Jak wszyscy wstana to rozwieziemy dzieci i pojedziemy zobaczyc jak sytuacja ;) chyba ze szybciej np wody mi odejda.
    Uf przynajmniej czuje, ze jest blisko - to mnie pociesza ;)

-Mamunia-, baranosia, malami91, Papapatka, Ewelcia85, MonisiaK, Lutyska lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja oby się ruszyło więc zbieraj siły.

Straciatella powodzenia!

Po jakim czasie przyszła do Was położna? I czy gdzieś musiałyście się zgłosić najpierw?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejja, właśnie doczytałam. Bardzo dobrze Cię rozumiem, mnie ostatnio 10h męczyły skurcze i jak miałam jechac to przeszło :/ Oby u Ciebie się rozkręciło.

Baranosia u mnie nigdzie nie zgłaszałam, położna 2 dni po zadzwoniła domofonem :P
    Jakiś czas temu się przeprowadziliśmy i wybierałam inna położną, to mówiła, że zazwyczaj w ciągu 4dni się zjawiają, ale jeśli nie to wtedy zadzwonić do nich bo to róznie bywa ;)

baranosia lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, mąż poszedł do przychodni dzień po wyjściu ze szpitala, położna przyszła 2dni później.

baranosia lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 12 godzin łącznie, w tym kilka godzin co ok 5 minut i godzinę co ok 3 minuty. Jestem już śpiąca, ale co chwilę ktoś chodzi i coś chce lub robi. Zaraz obchód to zobaczymy co będziemy robić.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zadzwoniłam do przychodni, dali mi numer do połoznej. Zadzwoniłam do niej i przyszła po 5 dniach (bo miała jakies zastepstwa i przepraszała, ze tak poźno). Ale wzieła ode mnie karte szczepien, PESEL dziecka i sama zaniosła do przychodni :)

Nadzieja, Straciatella, kciuki :) Czekamy na ostatnie Dzidzie :)

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:28

-Mamunia- lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Kwietniowe maluszki 2019 maja już ponad 2000 stron!

Nadzieja prześpij sie troche może to cisza przed burzą.

Ja mam jakiś spadek emocjonalny :-(
    Loo to dziewczyny mają melodię do pisania :-P
    Straciatellaa i Nadzieja trzymam kciuki za rozwinięcie akcji :)
    Mamunia spadki emocjonalne to chyba standard na początku ale może wygadaj się nam na forum to będzie ci lżej ?
    Gratuluje wam dziewczyny wygranej walki z odparzeniami ! :)
    U nas ja wybrałam swoją położna z lokalnej szkoły rodzenia (w przychodni zachwyceni nie byli ;) )

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam na wsi i wlasciwie wyboru nie mialam bo w osrodku 1 polozna jest ale spoko babka.mialam jej zadzwonic jak urodze ale celowo tego nie robilam zeby pozniej przyszla.heh sama sie dowiedziała i do mnie zadzwonila ze chce przyjechac to bylo 2 dni po wyjsciu ze szpitala ;) ogolnie to w ciagu tygodnia trzeba w przychodni dziecko zglosic. Mnie sie przez tel zapytala o dane i wszystko wypisala i przywiozla do podpisania ;)
    Straciatella daj nam znac co Ci dzis powiedza w szpitalu ;) czekamy na te Wasze maluszki tak jak i Wy ;)
    Moja jak co rano na rekach i nie chce zrozumiec ze mama chcialaby sie ubrac czy zjesc sniadanie ;p

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Moja jak co rano na rekach i nie chce zrozumiec ze mama chcialaby sie ubrac czy zjesc sniadanie ;p

Ha ha ha ;) ja już od 7 próbuje :-D ubrać mi się udało ale do śniadania to jeszcze daleka droga ;)

Dziewczyny trzymamy kciuki ! :) Oby dziś udało sie Wam urodzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 09:03

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to cały dzień chodzę w koszuli nocnej do karmienia... ubieram się tylko na spacer a potem znowu w koszule wskakuje.

Spicie w stanikach do karmienia? Stosujecie wkładki laktacyjne po domu?

Ja mam stanik ciągle tyle tylko że klapy otwarte i wietrze :P ewentualnie nakładam sobie tetre żeby oddychaly cycki :)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my się też od rana tylko nosimy i karmimy na 5 minutowej drzemce udało mi się ubrać...

• Pepper Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki żeby dzisiaj maleństwa przyszły na świat :)

Ja odstawiłam wreszcie kule. Miałam rtg i rozejscie spojenia juz tylko 7 mm.

Czy Was nadal ciągnie i kłuje po cc? Ja jestem juz 2 tygodnie po i wcale nie jest lepiej :/

Co do staników do karmienia. Kupiłam 3 i miła w nich chodzić ale po domu robie to sporadycznie. Spałam w nich na początku. Teraz juz nie.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi się Jasiek pozwala ubrać i zjeść śniadanie :-D. Co prawda moje ubranie to stanik sportowy i krótkie spodenki, jak ktoś dzwoni do drzwi to zarzucam tylko bluzkę ;-). W nocy śpię w staniku najczęściej, na początku używałam wkładek, ale szczerze ich nienawidzę...Nie wiem dlaczego ktoś nie wymyśli małych cieniutkich i chłonnych wkładeczek, tylko jakieś wielkie i grube ehh. Do zbierania mleka wyciekającego podczas karmienia z drugiej piersi mam taki kubeczek, ale ostatnio nie chce mi się go używać, wolę podłożyć pieluchę tetrową żeby nie pomoczyć siebie i dziecka, chociaż teraz już chyba mniej wycieka, może laktacja się stabilizuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 10:07

• amir Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    To mi się Jasiek pozwala ubrać i zjeść śniadanie :-D. Co prawda moje ubranie to stanik sportowy i krótkie spodenki, jak ktoś dzwoni do drzwi to zarzucam tylko bluzkę ;-). W nocy śpię w staniku najczęściej, na początku używałam wkładek, ale szczerze ich nienawidzę...Nie wiem dlaczego ktoś nie wymyśli małych cieniutkich i chłonnych wkładeczek, tylko jakieś wielkie i grube ehh. Do zbierania mleka wyciekającego podczas karmienia z drugiej piersi mam taki kubeczek, ale ostatnio nie chce mi się go używać, wolę podłożyć pieluchę tetrową żeby nie pomoczyć siebie i dziecka, chociaż teraz już chyba mniej wycieka, może laktacja się stabilizuje.

cieniutkie wkładki są z lovi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez wkładek musialabym sie co chwile przebierac... Tez wykorzystałam krotka drzemkę malej na ubranie sie.kawe wypilam jezdzac wózkiem po pokoju a na śniadanie paczka zjadlam. Eh musze cos konkretniejszego ale jak...
    W sumie to idzie nam coraz lepiej.wczesniej ubieralam sie o 12 teraz przed 10.postep.ale na szczescie mala lubi szumy i oglos odkurzacza ja uspokaja.lezala w wózku a ja cala chalupe odkurzylam.musze kupic szumisia.
    Tylko wlasnie co lepsze?szumis czy whishbear?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 10:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, muszę wypróbować, dzięki! :-)

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane widzę ze nie jestem sama :) ja dopiero jem śniadanie.Ogarnięta jeszcze nie jestem , moze mi się uda jak zjem :)

Ja chodzę caly czas w staniki do karmienia i używam wkładek Małami z lovi sa najcieńsze jakie miałam do tej pory.Campol żelowe beznadziejne, teraz mam z Nuka i też słabe.

Pepperja jestem po CC już miesiac i nadal czuję ranę od killku dni dopiero kładę się na lewym boku.Zreszta ja mialam problem z raną sączyła mi się i dwa tyg na antybiotyku także może to dlatego.

Dziewxmczyny podajecie mm?Ja póki co odciągam i karmie z butli ale ona non stop by jadła aż mi cyce czasem nie wyrabiają ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 10:32

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a czemu odciagasz?nie lepiej byloby z piersi? Ja mam nadmiar pokarmu wiec tylko piers. Wczoraj dalam na próbę butelke z moim mlekiem ale to dla sprawdzenia czy bedzie pic jak pojade do lekarza ;p jeszcze bede musiala spr ile na raz wypije zeby wiedziec ile mleka przygotowac.
    Jakbym nie miala pokarmu wolalabym mm dac niz miec glodne dziecko ;)

‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ