X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Paula a czemu odciagasz?nie lepiej byloby z piersi? Ja mam nadmiar pokarmu wiec tylko piers. Wczoraj dalam na próbę butelke z moim mlekiem ale to dla sprawdzenia czy bedzie pic jak pojade do lekarza ;p jeszcze bede musiala spr ile na raz wypije zeby wiedziec ile mleka przygotowac.
    Jakbym nie miala pokarmu wolalabym mm dac niz miec glodne dziecko ;)

U nas też wczoraj była próba picia z butelki, bo niedługo muszę się wybrać na wizytę i zostawić małego z tatą :-). Miałam tylko 60ml odciągnięte, wypił raz dwa i poprawił cycusiem :-). A u Was jak poszło?

Podobno porcja to waga dziecka(kg) x 130/8, ciekawe jak to w praktyce wygląda... Każde dziecko jest inne, więc trzeba po prostu przetestować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 11:33

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) my kończymy dziś tydzień <3 powoli uczymy się siebie i idzie nam coraz lepiej :) niestety nie mam czasu tu zaglądać tak często ale mam nadzieję że z czasem wrócę do Was ;)
    Mieliśmy dzisiaj drugą wizytę położnej i od poniedziałku Hela przybrała 170! Czyli 5minutowe jedzenie cyca w zupełności jej wystarcza a mnie spadł kamień z serca :)

Gratuluję kolejnym mamusiom <3
    I oczywiście trzymam kciuki żeby wszystkie dwupaczki rozpakowały się jak najszybciej :*

malami91, Pau.Em, artemida27, Papapatka, Paulaa25 lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Paula a czemu odciagasz?nie lepiej byloby z piersi? Ja mam nadmiar pokarmu wiec tylko piers. Wczoraj dalam na próbę butelke z moim mlekiem ale to dla sprawdzenia czy bedzie pic jak pojade do lekarza ;p jeszcze bede musiala spr ile na raz wypije zeby wiedziec ile mleka przygotowac.
    Jakbym nie miala pokarmu wolalabym mm dac niz miec glodne dziecko ;)

Kochana tak sie po cc porobiło miałam problemy z raną i malutka była na butli.Teraz jak daje jej cyc to denerwuje się strasznie , ciumka 5 min i nie chce wiecej.Do tego z cyca czasem leci jak z kranu ona chyba nie wyrabia , krztusi sie czasem że ja zawal mam za każdym razem... bardzo bym chciała karmić piersią .Jak mi mleka brakło to podalam mm nie ma wyjścia .

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    U nas też wczoraj była próba picia z butelki, bo niedługo muszę się wybrać na wizytę i zostawić małego z tatą :-). Miałam tylko 60ml odciągnięte, wypił raz dwa i poprawił cycusiem :-). A u Was jak poszło?

Podobno porcja to waga dziecka(kg) x 130/8, ciekawe jak to w praktyce wygląda.

Ja sciagnelam 100 ale podalam 30ml zeby nie marnowac calosci jakby nie chciala pic.wypila i tak jak u was dojadla z piersi.

Paula ja tylko piersia karmie a mala tez sie denerwuje jak szybko i duzo leci. Troche w miedzyczasie zleci w pieluche i próbuje dalej i jak sie uspokoi i zglodnieje bardziej to jest ok i pije ladnie...na twoim miejscu bym probowala ;) pokarm masz a dziecko jest na tyle male ze sie przyzwyczai ;)wiem ze potrzeba duzo cierpliwości czego Ci zycze i powodzenia ;)

malami91, Paulaa25 lubią tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Zosia ma 1 mc i potrafiła wypić na raz 120 ml z butli. Od wczoraj jesteśmy tylko na cycku bez butli po nim.

Mi z piersi tez tak szybko leci ze czasem ona zakaszle. Dzisiaj ran jak ja odbijalam to przy beknieciu aż się jej ulało.

malami91 lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie macie laktatory? Używa któraś ręcznego?

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Dziewczyny, jakie macie laktatory? Używa któraś ręcznego?

Ja mam elektryczny z Campolu jak dla mnie jest okey :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Ja sciagnelam 100 ale podalam 30ml zeby nie marnowac calosci jakby nie chciala pic.wypila i tak jak u was dojadla z piersi.

Paula ja tylko piersia karmie a mala tez sie denerwuje jak szybko i duzo leci. Troche w miedzyczasie zleci w pieluche i próbuje dalej i jak sie uspokoi i zglodnieje bardziej to jest ok i pije ladnie...na twoim miejscu bym probowala ;) pokarm masz a dziecko jest na tyle male ze sie przyzwyczai ;)wiem ze potrzeba duzo cierpliwości czego Ci zycze i powodzenia ;)
    Dziękuję :)
    Bedę próbować bo odciąganie jest męczące na maxa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 12:20

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Bez wkładek musialabym sie co chwile przebierac... Tez wykorzystałam krotka drzemkę malej na ubranie sie.kawe wypilam jezdzac wózkiem po pokoju a na śniadanie paczka zjadlam. Eh musze cos konkretniejszego ale jak...
    W sumie to idzie nam coraz lepiej.wczesniej ubieralam sie o 12 teraz przed 10.postep.ale na szczescie mala lubi szumy i oglos odkurzacza ja uspokaja.lezala w wózku a ja cala chalupe odkurzylam.musze kupic szumisia.
    Tylko wlasnie co lepsze?szumis czy whishbear?
    Podpinam się pod pytanko ktory lepszy?Moja lubi suszarke wlasnie skonczyłam suszyć wlosy a mala grzecznie lezała w wózku :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzisiaj konczy 2 tygodnie i powiem wam ze myślałam ze będzie gorzej :-P Wojtus je grzecznie co 2,5-3 godziny , a potem głownie spi :-) Ala się do niego przyzwyczaiła i jest grzeczna ( o ile 16 msc dziecko można nazwać grzecznym :-D ). Sajgon zacznie mi się od poniedziałku bo maz wraca do pracy i wtedy odprowadzenie Oliwki do szkoły z maluchami to juz wyzwanie ale liczę ze jakos to będzie :-P

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Mambella Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się ogarniam jak jeszcze mąż jest w domu. Dzień zazwyczaj zaczynamy ok 6, on wyjezdza ok 8 więc mam trochę czasu.

I nie wiem czemu ale jak jestem sama z chłopcami to jestem bardziej zorganizowana niż jak jest mąż czy przyjedzie moja mama.

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ogarnianie to u nas super. Wstajemy różnie 7-9 rano ubieram i ogarniam Blanke daje cyca i jak zasypia ja w tempie wyscigówki ogarniam całe mieszkanie, wstawiam pranie kurze itp. Czasem zdążę jeszcze poprasować:) robie makijaz i ogarniam wlosy. Śniadanie jem zwykłe później koło 12-13. Po 14 spacer. Sama się dziwię że jest tak dobrze. Po domu chodzę normalnie w ciuchach i staniuku zawsze. Śpię w koszuli do karmienia bez stanika. Myslalam ze bexzid gorzej. Ze bede nie ogarnięta z syfem na chacie :p

Ewelcia85, malami91 lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Podpinam się pod pytanko ktory lepszy?Moja lubi suszarke wlasnie skonczyłam suszyć wlosy a mala grzecznie lezała w wózku :)

Ja się rozglądałam i byłam już gotowa kupić taki https://m.ceneo.pl/53349501 bo ma szumienie non stop, i kilka rodzajów szumu. To akurat jakaś droższa wersja.
    Ale od początku korzystam z aplikacji to bałam się że mały już przywykł do dźwięku tego jednego szumu i zrezygnowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 12:45

• symbolica Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matki mają moc :-) wszystko da się zrobić jeśli dziecko śpi... moje też z tych uregulowanych czy cyc i śpi (ODPUKAĆ!)... w nocy zrobił sobie dłuuugą przerwę w karmieniu między 21 a 1.40, a ja też spałam jak zabita do tej godziny.. pojadł, przewinęłam znowu cyc i przed 3 mogłam spać dalej... o 6.15 dopiero syrenę uruchomił i zeszło nam 2h i poszedł spać na kolejne 2,5h... zjadł i znowu śpi. Karmię na żądanie. Nic nie ściągam, nie magazynuję i dziś pierwszy raz mam normalne miękkie piersi, bez zastojów, nawałów... oto mi chodziło. :-)

A mąż normalnie do pracy wyjeżdża o 6.30 (myślałam że po CC będzie mi ciężko a tu się okazuje że wcale nie, jest lepiej niż dobrze, więc tacierzyński wykorzystamy np. w wakcje)... a córa do szkoły sama chodzi, ja tylko jestem od ubrań i przygotowania posiłków dla niej. Cieszę się, że nie muszę się z mały gramolić nigdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 12:55

da8300b52b.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Nie wiem dlaczego ktoś nie wymyśli małych cieniutkich i chłonnych wkładeczek, tylko jakieś wielkie i grube ehh.

Ja też nie lubię tych grubych wkładek dostanikowych i wymyśliłam: wkładkę domajtkową kroję na pół i przyklejam w miejsce sutków w staniku. Nie czuję ich i nie widać ich. :-)

malami91, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Nadzieja, Straciatella?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byliśmy na wizycie patronażowej u lekarza. Mała ładnie przybiera :)

Okazało się, że zaczynają jej rosnąć ząbki, jestem w szoku :) lekarz namawiał na stosowanie smoczka, co mnie zdziwiło. Powiedzialam, że słyszałam, ze nie powinno sie przy kp na początku używać, zaprzeczył i powiedział żeby dawać, hmm

Poza tym namawiał do szczepionki 6w1

• bumbum Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was uzywa wkladek avent?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, ale że po co ten smoczek wg niego?:-)
    Muszę zapytać położną jak będzie na ostatniej wizycie u nas, żeby spojrzała na dziąsła, bo ja właśnie mam wrażenie, że dolne jedynki się szybko wyżynać będą, tak mi to wygląda...
    Nasz pediatra też namawia na skojarzone. No ale my już wcześniej podjęliśmy decyzję, że bierzemy 6w1 i oszczędzimy małemu wkłuć.

‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ