Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcelinka urodzona przed chwila 3150g
ciezki porod z lyzeczkowaniem. Teraz sie tulimy
Nadzieja22, Papapatka, -Mamunia-, malami91, Pau.Em, artemida27, MonisiaK, Mambella, KaroKaro, Kropeczka85, ej_est, symbolica, bumbum, Sylllwus, Kolorowaola, Ika..., Lutyska, Mila_85, Paulaa25, iwona01, Black_Lilith, patuniek86 lubią tę wiadomość
-
To była najgorsza noc w moim życiu. Mega płacz i podkulanie nóżek zaczęło się ok 1. Najpierw każde karmienie to kupa więc płacz bo zmiana pieluchy i boli dupcia później ten płacz jakby na kolkę ale kurde ona ma dopiero 4 dzień! Mąż wyczytał że kolki są dopiero później. W ruch poszedł termoforek, masaż, podginanie nóżek do brzuszka, tulenie brzuch do brzucha w pionowej pozycji no kompletnie nic nie pomagało! Jak zaczęła przysypiać na piersi to zrobiła kupę więc trzeba było ją przebrać. To ją rozbudzało i znowu się zaczynało. O 3 z płaczem wstał Antek oczywiście ma być mama i koniec. Mąż już wkurwiony na maksa ja siedzę z nim w pokoju na łóżku przy lewym cycku z Mają do prawego go przytulając. W końcu Majka zaczyna płakać on też no i do kompletu z bezsilności ja. W końcu mąż kazał mi wyjść i słyszałam że jeszcze z bitą godzinę z nim walczył. Majkę udało się o 5:30 położyć w końcu bez kupy! Więc chociaż na godzinę zamknęłam oko...
Straciatella kochana gratulacje! Tulcie się i zbieraj siły! Malutka jaka kruszynka
Ewelcia w szpitalu dawali małej twist off (wt, śr, czw) wczoraj nie dostała i w nocy zaczęła się jazda więc u nas to chyba nie toale tych twist off nie będę dawać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 07:02
-
Straciatellaa gratuluję!!! Dzielna Mama
My podajemy ta wits w twist off. Był czas kiedy marudzila wiec odstawilismy na 3 dni ale nie pomogło. Teraz znowu dajemy i nie ma różnicy. Jedna polozna mówiła żeby dawać rano bo to na bazie tłuszczu i lepiej w dzień trawi niż w nocy. Nie wiem ile w tym prawdy -
nick nieaktualnyPaulaa25 wrote:Ja zmieniam wkładki dwa razy dziennie czyli rano i wieczorem po prysznicu.
Bez wkladek ani rusz tak samo jak i bez stanika.Ciezko mi było przyzwyczaić sie do spania w cyckonoszu ale co zrobić jak z piersi leci.
Ja pisałam o tych higienicznych do majtek🤗
Straciatella gratulacje!❤
Baranosia współczuję. Ale może to rzec,ywiscie ta Wit D? Kup vigantol. On już nie jest na receptę.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Baranosia u nas problemy z brzuszkiem zaczęły się po wyjściu że szpitala czyli 5-6 doba zmieniliśmy Wit D nic nie dało pediatra kazał a podawać delicol pomogło jeden dzień dziś od 5 znowu akcja zamierzam dołożyć esputicon ale nasz mały ma już prawie 3 tygodnie pierwsze leki walczyliśmy od 2 tygodnia
-
Ja zauważyłam że moja Mała co drugi dzień ma jazdę wieczorami i ona za nic w świecie nie zasnie w łóżeczku. Tylko u nas w łóżku z cycem w buzi. I akurat się tak składa że ten drugi dzień wypada wtedy gdy ja kapiemy... ale ona lubi się kąpać (ja jakis 2 tyg bo wcześniej był wrzask). Czy to możliwe ze kąpiel to takie przeżycie dla niej ze musi być ululana do snu z cyckiem? 😮
-
Baranosia nasza w pierwszym tygodniu życia też miała dwie takie noce- udało się nam ja położyć dopiero nad ranem, po 7 godzinach płaczu i marudzenia. Teraz się już wszystko w miarę unormowalo- marudzi wieczorami ale koło 1 zasypia.
Trzymam kciuki żeby to była jednorazowa akcja.
Straciatella gratulacje! -
nick nieaktualnyNadzieja22 wrote:No to piona! Wyjdzie jeszcze, że tak jak początkowo było, będziemy mieć dzieciaczki z jednego dnia
U mnie przecież też był wczoraj termin, bo z OM. Tylko z usg na poniedziałek.
U mnie z OM termin na 28.02 a z USG na 3.03 wiec w poniedziałek będę już po tych dwóch terminach i zdaniem lekarza nie powinni robić problemu z przyjęciem i indukcja bo ja po tej cesarce jestem no i wód już bardzo mało, ale ja ciagle mam jakieś zle przeczucia, ze mnie odeślą albo położą na oddział i będę czekać w nieskończoność 😩
Straciatella wielkie gratulacje ❤️
-
nick nieaktualny
-
Straciatella Ogromne Gratulacje!! niech się zdrowo chowa córeczka
p.s. jak znajdziesz czas to doklej mnie na pierwszej stronie:
Symbolica 20.02.2019 chłopiec Jacek, 38t6d, 2930g 50cm CC
Pau.Em wrote:Ja bym była ostrozna z tymi wkładkami. Nie bez powodu się mówi że od wkładek można nabawic się infekcji. Jednak uzywalabym tego zgodnie z przeznaczeniem.nie wiem skąd takie informacje..
Mój mały często kupki robi, może dlatego nie kolkuje.. daję mu twist off D3 (w szpitalu zalecali OmegaMed, ale już miałam kupione inne więc podaje te co mam) i 3 kropelki coloflor cesario - milirdy dobrych bakterii - to dostaje od poniedziałku.. jak zaczyna się prężyć to chce tylko cycka albo na śpiocha robi w pieluchę i go słyszę.
Dziś go ważyłam (weszłam na wagę z nim i bez niego) i waży ok.0,5kg więcej niż w niedzielę tzn.3300g... super! (w szpitalu najniższą wagę odnotował w sobotę rano, tydzień temu 2605g!! i nas nie wypuścili do domu)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 09:42
-
mój też robi kupki mega często ale ile przy tym wysiłku.. i zaraz sien prezy cały i napina śmiejemy się z mężem ze powiesimy sobie kalendarz i będziemy dni skreślac do 3go miesiąca ponoc jest szansa że wtedy przejdą kolki same z siebie
od wtorku zostaje sama w domu i aż sie boję jak sobie z nim dam radę -
Muszę si3 wyzalic...mama z tatą przyjechali na tydzień mi pomóc bo mąż wrócił do pracy....tatą super robił wszyysko o co prosiłam dostosował się do panujących warunków starał się nie zawadzac tylko pomagać w miarę możliwości a mama ...zwrócił jej człowiek uwagę np żeby zamykala drzwi lub była ciszej to obraza majestatu nic nie można jej powiedzieć bo od razu fochy...ehh fakt pomogła bo gotowała obiady itp ale dogadać się z nią ...i jeszcze komentarze typu że długo tu nie przyjedzie bo się jej czepiam... Że na starość to ona nie może na nikogo liczyć itp.właśnie pojechali a mi aż łzy naplynely do oczu...mam nadzieję że ja nie będę taka dla Ali