Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Straciatella gratuluje!!!
Ruda bo rodzice czasem robia sie jak dzieci z wiekiem.
Dziewczyny moja mala robi bardzo czesto kupy, naszczescie zazwyczaj z latwoscia ale dupka bardzo sie odparza. Wczoraj lezala bez pieluch pół dnia to sie przekonalam z jaka czestotliwoscia, sa mega zadkie jakby woda, czasem duza kupa czasem kleksik mały.
Z innej beczki to od wczoraj mala jak placze to slychac jakby miala chrypke, zdarty glos i martwie sie czy to infekcja czy rezultat jej silnego placzu😕 codziennie jestesmy na spacerze i juz sie martwie ze moze cos zlapala... -
Wiecie moja mama nie jest stara...ale wydaje mi się że ciężko jej się pogodzić że jej dzieci mają już swoje rodziny i ona nie jest w centrum uwagi...fakt mieszkamy w ich mieszkaniu za co jesteśmy im bardzo wdzięczni ale bez przesady...np powiedziałam że w wakacje będziemy urządzać małej pokoik (narazie pokój gościnny ) to fochy ze ona nie będzie przyjeżdżać bo nawet nie będzie miała się gdzie przespać...
-
nick nieaktualnyStraciatella jakie dobre wiesci.ogromne gratulacje. I witamy Marcelinke 😘 odpoczywajcie i sie tulcie. O bolu zapomnisz.
Ruda twoja mama chce byc ważniejsza od wnuczki.szok przewaznie jest odwrotnie...
Ale z tym pokojem to podobnie do mojej tesciowej. Jak mieszkalismy u nich chcieliśmy dzieciom (wszystkim jej wnukom bo czesto przyjezdzaja do nich na cale dnie) zrobic plac zabaw w ogrodku to zal jej bylo paru grzadek kwiatow oddac a ogrodek wielki... Oni mieszkaja nad rzeka a tam byloby najbezpieczniej dla dzieci ale coz. Kwiaty w ogrodku wazniejsze. Ja z synkiem czesto na plac zabaw chodzilam a reszta się nie interesowałam... Moi rodzice wszystko pod wnukow dostosowuja wiec zachowanie tesciowej mnie szokuje. A twoja mama ma inne wnuki czy to pierwsze?moze jeszcze nie doszlo do niej ze jest babcia?moze czasu potrzebuje... -
Baranosia ten płacz może być przez wit. D. Tak miała moja siostra właśnie.
Ale u mnie pomogła tez kąpiel w krochmalu. Widocznie potoweczki ja swedzialy no i pupa juz nie czerwona. Linomag nie pomógł. Mąka ziemniaczana jest niezastąpiona. Przeszło jak ręką odjal. Teraz skóra bez kostek i nie czerwona a mała je i śpi spokojnie. Tez na początku nie wiedzieliśmy jak uspokoić. Spróbuj może Ci pomoże.
Ruda ja mam teściową która już mi wybiera dzień imienin i datę chrztu. Wczoraj była. .. od razu powiedziałam mężowi ze imieniny i chrzest ja wybieram i jest inaczej niż sobie jaśnie pani zazyczyla. Także każdy ma coś... uszy do góry. Nie ma co się martwić😊
Nadzieja i ej est teraz Wasza kolej. Czekamy z niecierpliwością 💟baranosia, Karola94c lubią tę wiadomość
-
bumbum wrote:Dziewczyny, czy wasze maluszki zezują? 👀 Czytałam że to na początku może być normalne, ale martwię się bo ja kiedyś miałam zeza więc może mieć po mnie.
A jeśli chodzi o drapanie to Wasze maluszki jeszcze drapią sobie twarz?
Moja czasem zezuje ale dużo mniej niż na początku.
Drapie się, obcinam jej paznokcie i piluje pilniczkiem co 3 dni -.- rosną jej w zabójczy tempie -
Jakos ostatnio zauważyłam trend że łatwiej się z teściową dogadać niz z rodzona matką.. moja "na starość" zaświrowała na punkcie polityki i nie dość że zasypuje facebooka politycznymi artukułam udostępnijąc ciągle coś (już dawno wyłączyłam śledzenie jej) to jeszcze do szpitala mi dzwoniła jak była ta weekndowa pokazówka Pisu co ja dzięki Kaczyńskiemu będę miała i na kogo głosować... wyśmiałam ją i od tej pory nie gadamy. Poprostu się nie da... mój brat już z nią rozmawiał, że kogo na facebooku obchodzą jej poglądy polityczne, że ma 1000 znajomych a tylko ona i jeszcze jedna ciotka ciągle pierdoły wklejają. To na kilka dni ja uspokoiło i od nowa... naprawdę cieszę się, że jest daleko..
-
nick nieaktualny
-
No coż moja mama to taki typ trochę jak Rudej 😒 tzn ma swoje jazdy . Ona nam całe zycie powtarzała ze miała trojkę dzieci więc miała co robic ale ja juz powinnam jej pomagać 🙈 takze temat dość ciężki ale ja juz się nie daje i jak cos pomagam to na swoich zasadach 💪 tez jej cięzko zaakceptować ze mamy juz swoje rodziny i swoje zycie . Za to teściówke mam spoko .
-
Pepper wrote:Do poczytania o szczepionkach 6 w 1.
http://stopnop.com.pl/prokuratura-gif/
Dodam tylko, że są już przypadki których nie udało się uratować. Ta informacje mam od położnej.
To jest info z października, czy coś sie w tej sprawie zmieniło?