X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Uf tym razem kapiel bez krzyku... co za ulga. Tylko ta chrypka przy placzu mnie martwi, ktos miał takie przygody? Aaa i zlapala pierś bez kapturka wiec jestem happy:)
    Kurcze ja wogole nie ogarniam tematu szczepionek, myslalam o tych tradycyjnych ale widze ze przewazaja te skojarzone na forum

Ja właśnie tez ciągle myślę nad tradycyjnymi...

Edit: u nas dzisiaj jeden z lepszych dni. Mąż rano od 7 do.10 dospal z Mala ja w tym czasie ogarnelam pranie i całe mieszkanie. Wreszcie wytarlam kurze na spokojnie. Nawet zjedliśmy razem ciepła zupę, byliśmy na spacerze i ja zaliczyłam dwie drzemki po 1.5 h 😃😃😃. Znaleźliśmy tez czas na ❤. Mąż potem odkurzyl ja pozmywalam, umylam się. Normalnie poczułam ze panuje nad sytuacją.

I na razie jeszcze karmie przez kapturki ale już nie dopajam jej butla. I nie wybudzam na jedzenie (w sumie max przerwa była 3.5 h). Jutro wieczorem ja wazymy przed kapiela zobaczymy jak przybiera. Wczoraj było 4.090 g :) a u lekrza w środę 3.990 wiec całkowicie ok :). No i 4 z przodu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 01:04

malami91, Ewelcia85, baranosia lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Uf tym razem kapiel bez krzyku... co za ulga. Tylko ta chrypka przy placzu mnie martwi, ktos miał takie przygody? Aaa i zlapala pierś bez kapturka wiec jestem happy:)
    Kurcze ja wogole nie ogarniam tematu szczepionek, myslalam o tych tradycyjnych ale widze ze przewazaja te skojarzone na forum[/QUOT
    No ja wybieram tradycyjne 😊

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze maluszki kichają? Moja bardzo często kicha 3x na raz i się niepokoję bo starszak jest na antybiotyku

symbolica lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, mój też kicha od małego :-). Położna mówi, że dzieciaczki oczyszczają sobie drogi oddechowe w ten sposób.

baranosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też kicha i też miałam stracha. Ponoć to normalne jeśli nie ma żadnych objawów choroby:)

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez kicha kilka razy dziennie 😷 ale na szczęście katar prawie mu przeszedł. 😃

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Baranosia, mój też kicha od małego :-). Położna mówi, że dzieciaczki oczyszczają sobie drogi oddechowe w ten sposób.

Dokładnie to samo usłyszałam od pediatry zwłaszcza hak przy niej kichnela 2 razy pod rząd.

• amir Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potwierdzam mi też mówili że tak sobie dzieci czyszcza nosek Kuba kicha kilka razy dziennie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 07:56

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dzięki dziewczyny! :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sie na początku tez oczyszczala ale potem ja brat zarazil i miala katar. Przy katarze więcej kichala i co jakis czas przy kichaniu cos tam z nosa wylecialo.
    Po spaniu dalej cos jakby tam w nosie siedzialo ale mysle ze od suchego powietrza. Musze zainwestowac w jakis nawilzacz bo sama sie budze z suchym gardlem mimo ze przy nocnym karmieniu wodę pije...
    Co do szczepień ja tez bede tradycyjne szczepionki brac. Synka tez tak szczepilam wiec nie bede zmieniac. On dobrze je znosil i mam nadzieje ze podobnie bedzie z corcia ;)
    Mialam na dzis plan dlugiego spaceru bo w niedziele mam meza wiec starszak moze na rowerze jechac a tu pogoda splatala figla,jakas mzawka pada a w deszczu nie bede spacerowac...

• Pepper Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila_85 wrote:
    A co niby jest nie tak z tymi 6w1?
    W ub roku była afera bo okazało się że w niektórych rejonach Polski szczepionki były źle przechowywane.
    Mila nie chodzi o źle przechowywanie. Wkleilam link do postępowania w prokuraturze ze względu na zgony dzieci przez te szczepionki bo producent dawal niedopuszczalna dawkę aluminium i innych metali ciężkich które uposledzaly czynności życiowe...

To o czym piszesz tyczyło się 5w1.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 09:24

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper, a uważasz, że ta strona stopnop.com.pl to jest wiarygodne źródło? Bo dla mnie to wygląda na jakąś witrynę antyszczepionkowców szczerze mówiąc...

• Pepper Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami91 tylko ze o tych 6w1 jest nie tylko na tej stronie. Radio zet i inne linki reż akurat o tym pisały. Ja wkleilam pierwsze z brzegu. Tez musze czymś zaszczepić. Ale raczej będę szukać chyba tej 5w1 albo te stare.

malami91 lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:29

malami91, baranosia, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ubieracie maluchy w domu? Boją już się nasluchalam czy jej nie za zimno. Jak mam przetłumaczyć teściowej że nie rozgrzewa się dziecka. Byliśmy wczoraj u niej w domu koło 22 st. Mała miała body na dlugi i skarpetki. A teściowa pierwsze pytanie jak weszła A czy jej nie za zimno. No kurde małej się tak dobrze spało jak rzadko w dzień. U nas ciężko utrzymać poniżej 23st. A ta oczywiście swoje...

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja body i na to pajaca zakładam ale młody lubi jak mu ciepło i jak mu za zimno w moment ma czkawke 😉 Czasem body + półśpiochy. Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 11:24

Karola94c lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledy body, spodenki, skarpetki.
    Przy starszakiem też tego słuchałam. Był upał on leżał w wózku w samym body i pretensje że skarpetek nie ma i jest nieprzykryty 🙄

Wiecie, miałam nadzieję że drugi syn będzie więcej spał niż pierwszy. A tu to samo. Drzemki po kilka min i nowonarodzony 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas body i ewentualnie skarpetki, ale mamy bardzo ciepło. Na noc pajac.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez body na dl rękaw plus skapertki. W czasie spania to samo plus rożek.
    Dzisiaj zobaczyłam ze moje Dziecko całe wypelzlo z rozka w nocy 😑... nie za wcześnie na takie podróże?

Lady_E lubi tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    U nas tez body na dl rękaw plus skapertki. W czasie spania to samo plus rożek.
    Dzisiaj zobaczyłam ze moje Dziecko całe wypelzlo z rozka w nocy 😑... nie za wcześnie na takie podróże?
    No właśnie naszą dzisiaj też się rozkopala. Ten dół się otworzył i wpełzla że miała buzię zakryta. Więc od dzisiaj śpi w śpiworku:)
    Dziewczyny po cc czekacie z sexem do końca połogu? Czy coś wcześniej? :)

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ