X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Uf tym razem kapiel bez krzyku... co za ulga. Tylko ta chrypka przy placzu mnie martwi, ktos miał takie przygody? Aaa i zlapala pierś bez kapturka wiec jestem happy:)
    Kurcze ja wogole nie ogarniam tematu szczepionek, myslalam o tych tradycyjnych ale widze ze przewazaja te skojarzone na forum

Ja właśnie tez ciągle myślę nad tradycyjnymi...

Edit: u nas dzisiaj jeden z lepszych dni. Mąż rano od 7 do.10 dospal z Mala ja w tym czasie ogarnelam pranie i całe mieszkanie. Wreszcie wytarlam kurze na spokojnie. Nawet zjedliśmy razem ciepła zupę, byliśmy na spacerze i ja zaliczyłam dwie drzemki po 1.5 h 😃😃😃. Znaleźliśmy tez czas na ❤. Mąż potem odkurzyl ja pozmywalam, umylam się. Normalnie poczułam ze panuje nad sytuacją.

I na razie jeszcze karmie przez kapturki ale już nie dopajam jej butla. I nie wybudzam na jedzenie (w sumie max przerwa była 3.5 h). Jutro wieczorem ja wazymy przed kapiela zobaczymy jak przybiera. Wczoraj było 4.090 g :) a u lekrza w środę 3.990 wiec całkowicie ok :). No i 4 z przodu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 01:04

malami91, Ewelcia85, baranosia lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Uf tym razem kapiel bez krzyku... co za ulga. Tylko ta chrypka przy placzu mnie martwi, ktos miał takie przygody? Aaa i zlapala pierś bez kapturka wiec jestem happy:)
    Kurcze ja wogole nie ogarniam tematu szczepionek, myslalam o tych tradycyjnych ale widze ze przewazaja te skojarzone na forum[/QUOT
    No ja wybieram tradycyjne 😊

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze maluszki kichają? Moja bardzo często kicha 3x na raz i się niepokoję bo starszak jest na antybiotyku

symbolica lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, mój też kicha od małego :-). Położna mówi, że dzieciaczki oczyszczają sobie drogi oddechowe w ten sposób.

baranosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też kicha i też miałam stracha. Ponoć to normalne jeśli nie ma żadnych objawów choroby:)

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez kicha kilka razy dziennie 😷 ale na szczęście katar prawie mu przeszedł. 😃

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Baranosia, mój też kicha od małego :-). Położna mówi, że dzieciaczki oczyszczają sobie drogi oddechowe w ten sposób.

Dokładnie to samo usłyszałam od pediatry zwłaszcza hak przy niej kichnela 2 razy pod rząd.

• amir Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potwierdzam mi też mówili że tak sobie dzieci czyszcza nosek Kuba kicha kilka razy dziennie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 07:56

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dzięki dziewczyny! :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sie na początku tez oczyszczala ale potem ja brat zarazil i miala katar. Przy katarze więcej kichala i co jakis czas przy kichaniu cos tam z nosa wylecialo.
    Po spaniu dalej cos jakby tam w nosie siedzialo ale mysle ze od suchego powietrza. Musze zainwestowac w jakis nawilzacz bo sama sie budze z suchym gardlem mimo ze przy nocnym karmieniu wodę pije...
    Co do szczepień ja tez bede tradycyjne szczepionki brac. Synka tez tak szczepilam wiec nie bede zmieniac. On dobrze je znosil i mam nadzieje ze podobnie bedzie z corcia ;)
    Mialam na dzis plan dlugiego spaceru bo w niedziele mam meza wiec starszak moze na rowerze jechac a tu pogoda splatala figla,jakas mzawka pada a w deszczu nie bede spacerowac...

• Pepper Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila_85 wrote:
    A co niby jest nie tak z tymi 6w1?
    W ub roku była afera bo okazało się że w niektórych rejonach Polski szczepionki były źle przechowywane.
    Mila nie chodzi o źle przechowywanie. Wkleilam link do postępowania w prokuraturze ze względu na zgony dzieci przez te szczepionki bo producent dawal niedopuszczalna dawkę aluminium i innych metali ciężkich które uposledzaly czynności życiowe...

To o czym piszesz tyczyło się 5w1.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 09:24

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper, a uważasz, że ta strona stopnop.com.pl to jest wiarygodne źródło? Bo dla mnie to wygląda na jakąś witrynę antyszczepionkowców szczerze mówiąc...

• Pepper Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami91 tylko ze o tych 6w1 jest nie tylko na tej stronie. Radio zet i inne linki reż akurat o tym pisały. Ja wkleilam pierwsze z brzegu. Tez musze czymś zaszczepić. Ale raczej będę szukać chyba tej 5w1 albo te stare.

malami91 lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:29

malami91, baranosia, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ubieracie maluchy w domu? Boją już się nasluchalam czy jej nie za zimno. Jak mam przetłumaczyć teściowej że nie rozgrzewa się dziecka. Byliśmy wczoraj u niej w domu koło 22 st. Mała miała body na dlugi i skarpetki. A teściowa pierwsze pytanie jak weszła A czy jej nie za zimno. No kurde małej się tak dobrze spało jak rzadko w dzień. U nas ciężko utrzymać poniżej 23st. A ta oczywiście swoje...

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja body i na to pajaca zakładam ale młody lubi jak mu ciepło i jak mu za zimno w moment ma czkawke 😉 Czasem body + półśpiochy. Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 11:24

Karola94c lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledy body, spodenki, skarpetki.
    Przy starszakiem też tego słuchałam. Był upał on leżał w wózku w samym body i pretensje że skarpetek nie ma i jest nieprzykryty 🙄

Wiecie, miałam nadzieję że drugi syn będzie więcej spał niż pierwszy. A tu to samo. Drzemki po kilka min i nowonarodzony 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas body i ewentualnie skarpetki, ale mamy bardzo ciepło. Na noc pajac.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez body na dl rękaw plus skapertki. W czasie spania to samo plus rożek.
    Dzisiaj zobaczyłam ze moje Dziecko całe wypelzlo z rozka w nocy 😑... nie za wcześnie na takie podróże?

Lady_E lubi tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    U nas tez body na dl rękaw plus skapertki. W czasie spania to samo plus rożek.
    Dzisiaj zobaczyłam ze moje Dziecko całe wypelzlo z rozka w nocy 😑... nie za wcześnie na takie podróże?
    No właśnie naszą dzisiaj też się rozkopala. Ten dół się otworzył i wpełzla że miała buzię zakryta. Więc od dzisiaj śpi w śpiworku:)
    Dziewczyny po cc czekacie z sexem do końca połogu? Czy coś wcześniej? :)

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ