Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ika... wrote:Pepper my chyba tego samego dnia miałyśmy cc. Ja mam jedno takie mocniej bolące miejsce, z prawego boku. Nad blizną wewnątrz mam jakby wałeczek i z prawej strony jest bardziej wyczuwalny i bolesny. Generalnie chyba od wxzoraj jest gorzej z tym prawym bokiem bo boli nawet jak się nie ruszam. Kto może zerknąć na ranę po cc? Gin na kontroli?
Ale też jakieś dwie dziewczyny miały tak samo jak my i pisały, że im to samo ładnie zeszło po ok 3 miesiącach.
Ja będę na kontroli 12 marca to napiszę co mi mój dr powiedział. Jak będziesz wcześniej to tez daj znać.
-
nick nieaktualnyJa jak byłam po laparotomi to zacząło mi sie robić zapalenie nad rana po lewej stronie zrobil sie wałek i miałam to miejsce zaczerwienione. Poszłam wiec na wizyte do ginekologa i zrobił usg, ściągnał mi strzykawką ropę i przypisał antybiotyk, powiedział ze jesli to noe pomoże bedzie trzeba rozcinac jeszcze raz. Powiedział rowniez ze warto przykladać kapuste na obolale miejsce.
Kochane dzisiaj w C&A obniżka -50% na wszystko z kodem -
Pepper wrote:Czytałam , że to może płyn surowiczy albo ropa się zbierać. Ginekolog może to ściągnąć strzykawka na kontroli.
Ale też jakieś dwie dziewczyny miały tak samo jak my i pisały, że im to samo ładnie zeszło po ok 3 miesiącach.
Ja będę na kontroli 12 marca to napiszę co mi mój dr powiedział. Jak będziesz wcześniej to tez daj znać. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Melduję, że u mnie bez zmian, jutro pewnie będzie badanie i usg. Może dowiem się co robimy.
Ej est jak u Ciebie? -
nick nieaktualnyNadzieja kciuki za jutro
Za ej_est tez kciuki tez chyba na jutro do szpitala ma? A moze juz jest po?
Ja w domu ubieram body i polspiochy albo pajaca. Jak zasnie to przykrywam kocykiem.
Dzis mam sajgon.mala spi po 5-10 min. KatastrofaNadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny kupie ta maść pieciornikowa i jutro kąpiel w krochmalu, ile trzeba dac tego krochmalu? Pociesza mnie fakt ze nie tylko moje dziecko jest takie wymagajace chodź wiem ze nie moge narzekać bo noce ładnie przesypia ale w dzien musi byc przy cycu albo tulona ostatecznie leze obok i trzymam za raczke.
Ja tez mam taki walek skóry nad rana ale wydaje mi sie ze powolutku maleje. -
nick nieaktualnyNadzieja22 wrote:Melduję, że u mnie bez zmian, jutro pewnie będzie badanie i usg. Może dowiem się co robimy.
Ej est jak u Ciebie?
U mnie tez bez zmian. Jutro rano jedziemy do szpitala i zobaczymy co bedzie. Oby mnie tylko nie położyli na oddział i nie kazali leżeć niewiadomo ile bo na sama myśl chce mi sie płakać z tęsknoty za dziewczynkami 😩 -
SiSi ja do szklanki wody daję 5łyżek mąki ziemniaczanej, gotuję 1l wody i wlewam tą mąkę. Mieszam i wlewam do wanienki. Później dolewam wody tyle ile trzeba do wanienki. Tylko uwaga po tym krochmalu dziecko w wanience jest bardzo śliskie
malami91, SiSi111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPepper mam 14.03 wizytę,ale dziś zapytam polozna:) jak nie zapomne:) Ja jak macam to miejsce nad blizna to nic nie czuje żeby było w środku. Jak się położę na wznak to w ogóle już płaski brzuch jest.
Ja robię krochmal tak, że mieszam 3 łyżki kopiaste maki z zimna woda (ok szklanka) i to zalewam ok 2 szklankami wrzątku i mieszam-robi się kisiel. Ten kisiel dodaje do wody w wanience i mieszam dokładnie. I ta woda jest taka sliska;)
Ej est i nadzieja trzymam kciuki.Nadzieja22, Pepper lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa stosuje się do przepisu że do 3 litrów wody gotującej się dodaje rozpuszvzone w zimnej wodzie 2 łyżki mąki ziemniaczanej wlewam i gotuje. Wlewam donwanieni i dolewam zimna wodę.
Dla mnie z 5 łyżek byloby już zbyt kiślowate.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 01:23
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny