X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika... wrote:
    Pepper my chyba tego samego dnia miałyśmy cc. Ja mam jedno takie mocniej bolące miejsce, z prawego boku. Nad blizną wewnątrz mam jakby wałeczek i z prawej strony jest bardziej wyczuwalny i bolesny. Generalnie chyba od wxzoraj jest gorzej z tym prawym bokiem bo boli nawet jak się nie ruszam. Kto może zerknąć na ranę po cc? Gin na kontroli?
    Czytałam , że to może płyn surowiczy albo ropa się zbierać. Ginekolog może to ściągnąć strzykawka na kontroli.

Ale też jakieś dwie dziewczyny miały tak samo jak my i pisały, że im to samo ładnie zeszło po ok 3 miesiącach.

Ja będę na kontroli 12 marca to napiszę co mi mój dr powiedział. Jak będziesz wcześniej to tez daj znać.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam po laparotomi to zacząło mi sie robić zapalenie nad rana po lewej stronie zrobil sie wałek i miałam to miejsce zaczerwienione. Poszłam wiec na wizyte do ginekologa i zrobił usg, ściągnał mi strzykawką ropę i przypisał antybiotyk, powiedział ze jesli to noe pomoże bedzie trzeba rozcinac jeszcze raz. Powiedział rowniez ze warto przykladać kapuste na obolale miejsce.

Kochane dzisiaj w C&A obniżka -50% na wszystko z kodem

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Czytałam , że to może płyn surowiczy albo ropa się zbierać. Ginekolog może to ściągnąć strzykawka na kontroli.

Ale też jakieś dwie dziewczyny miały tak samo jak my i pisały, że im to samo ładnie zeszło po ok 3 miesiącach.

Ja będę na kontroli 12 marca to napiszę co mi mój dr powiedział. Jak będziesz wcześniej to tez daj znać.
    To nie brzmi dobrze. Planowałam iść dopiero po 6 tygodniach, ale jak nie będzie poprawy, to może jeszcze w tym tygodniu pójdę.

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia z jakim kodem 😜?

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK, przy skoku to dziecko raczej rozdrażnione i marudne. U nas (odpukać) chyba właśnie mija. Trwało to około tydzień.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Mamunia z jakim kodem 😜?
    Extra50 ale wartość zamówienia min 200zł

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Mamunia z jakim kodem 😜?
    Extra 50 masz na ich stronie. 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wałek nad całą blizna ale to nadmiar skory raczej.

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że u mnie bez zmian, jutro pewnie będzie badanie i usg. Może dowiem się co robimy.

Ej est jak u Ciebie?

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja kciuki za jutro ;)
    Za ej_est tez kciuki tez chyba na jutro do szpitala ma? A moze juz jest po?
    Ja w domu ubieram body i polspiochy albo pajaca. Jak zasnie to przykrywam kocykiem.
    Dzis mam sajgon.mala spi po 5-10 min. Katastrofa

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• Pepper Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja trzymam kciuki żeby w nocy coś się ruszyło :*

PauEm może to właśnie i wałek skóry bo u mnie nie jest zaczerwienione i nie boli. A byłaś już na kontroli? Dr coś o tym mówił?

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny kupie ta maść pieciornikowa i jutro kąpiel w krochmalu, ile trzeba dac tego krochmalu? Pociesza mnie fakt ze nie tylko moje dziecko jest takie wymagajace chodź wiem ze nie moge narzekać bo noce ładnie przesypia ale w dzien musi byc przy cycu albo tulona ostatecznie leze obok i trzymam za raczke.
    Ja tez mam taki walek skóry nad rana ale wydaje mi sie ze powolutku maleje.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Melduję, że u mnie bez zmian, jutro pewnie będzie badanie i usg. Może dowiem się co robimy.

Ej est jak u Ciebie?

U mnie tez bez zmian. Jutro rano jedziemy do szpitala i zobaczymy co bedzie. Oby mnie tylko nie położyli na oddział i nie kazali leżeć niewiadomo ile bo na sama myśl chce mi sie płakać z tęsknoty za dziewczynkami 😩

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper i Sisi macie wałeczki skóry nad raną? To u mnie coś innego, bo te wałeczki są w środku pod skórą.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi ja do szklanki wody daję 5łyżek mąki ziemniaczanej, gotuję 1l wody i wlewam tą mąkę. Mieszam i wlewam do wanienki. Później dolewam wody tyle ile trzeba do wanienki. Tylko uwaga po tym krochmalu dziecko w wanience jest bardzo śliskie ;)

malami91, SiSi111 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper mam 14.03 wizytę,ale dziś zapytam polozna:) jak nie zapomne:) Ja jak macam to miejsce nad blizna to nic nie czuje żeby było w środku. Jak się położę na wznak to w ogóle już płaski brzuch jest.

Ja robię krochmal tak, że mieszam 3 łyżki kopiaste maki z zimna woda (ok szklanka) i to zalewam ok 2 szklankami wrzątku i mieszam-robi się kisiel. Ten kisiel dodaje do wody w wanience i mieszam dokładnie. I ta woda jest taka sliska;)

Ej est i nadzieja trzymam kciuki.

Nadzieja22, Pepper lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje się do przepisu że do 3 litrów wody gotującej się dodaje rozpuszvzone w zimnej wodzie 2 łyżki mąki ziemniaczanej wlewam i gotuje. Wlewam donwanieni i dolewam zimna wodę.

Dla mnie z 5 łyżek byloby już zbyt kiślowate.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 01:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile mam, tyle przepisów. Ja robię jeszcze inaczej :-D. W rzadszym wygodniej wykąpać wg mnie.

Nadzieja, ej_est, powodzenia! Oby się szybko rozkręciło i gładko poszło :-).

Pau.Em, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zależy jaką mamy wanienkę i ile idzie do niej wody ;)

Pau.Em, malami91 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam pierwszy lepszy przepis z neta;D
    Nieważne jak robiony ten krochmal, najważniejsze że pomaga :) chyba sama się zacznę kąpać e krochmalu;D

malami91, Lutyska, baranosia, Pepper lubią tę wiadomość

‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ