X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika... wrote:
    Pepper my chyba tego samego dnia miałyśmy cc. Ja mam jedno takie mocniej bolące miejsce, z prawego boku. Nad blizną wewnątrz mam jakby wałeczek i z prawej strony jest bardziej wyczuwalny i bolesny. Generalnie chyba od wxzoraj jest gorzej z tym prawym bokiem bo boli nawet jak się nie ruszam. Kto może zerknąć na ranę po cc? Gin na kontroli?
    Czytałam , że to może płyn surowiczy albo ropa się zbierać. Ginekolog może to ściągnąć strzykawka na kontroli.

Ale też jakieś dwie dziewczyny miały tak samo jak my i pisały, że im to samo ładnie zeszło po ok 3 miesiącach.

Ja będę na kontroli 12 marca to napiszę co mi mój dr powiedział. Jak będziesz wcześniej to tez daj znać.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam po laparotomi to zacząło mi sie robić zapalenie nad rana po lewej stronie zrobil sie wałek i miałam to miejsce zaczerwienione. Poszłam wiec na wizyte do ginekologa i zrobił usg, ściągnał mi strzykawką ropę i przypisał antybiotyk, powiedział ze jesli to noe pomoże bedzie trzeba rozcinac jeszcze raz. Powiedział rowniez ze warto przykladać kapuste na obolale miejsce.

Kochane dzisiaj w C&A obniżka -50% na wszystko z kodem

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Czytałam , że to może płyn surowiczy albo ropa się zbierać. Ginekolog może to ściągnąć strzykawka na kontroli.

Ale też jakieś dwie dziewczyny miały tak samo jak my i pisały, że im to samo ładnie zeszło po ok 3 miesiącach.

Ja będę na kontroli 12 marca to napiszę co mi mój dr powiedział. Jak będziesz wcześniej to tez daj znać.
    To nie brzmi dobrze. Planowałam iść dopiero po 6 tygodniach, ale jak nie będzie poprawy, to może jeszcze w tym tygodniu pójdę.

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia z jakim kodem 😜?

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK, przy skoku to dziecko raczej rozdrażnione i marudne. U nas (odpukać) chyba właśnie mija. Trwało to około tydzień.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Mamunia z jakim kodem 😜?
    Extra50 ale wartość zamówienia min 200zł

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Mamunia z jakim kodem 😜?
    Extra 50 masz na ich stronie. 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wałek nad całą blizna ale to nadmiar skory raczej.

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że u mnie bez zmian, jutro pewnie będzie badanie i usg. Może dowiem się co robimy.

Ej est jak u Ciebie?

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja kciuki za jutro ;)
    Za ej_est tez kciuki tez chyba na jutro do szpitala ma? A moze juz jest po?
    Ja w domu ubieram body i polspiochy albo pajaca. Jak zasnie to przykrywam kocykiem.
    Dzis mam sajgon.mala spi po 5-10 min. Katastrofa

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• Pepper Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja trzymam kciuki żeby w nocy coś się ruszyło :*

PauEm może to właśnie i wałek skóry bo u mnie nie jest zaczerwienione i nie boli. A byłaś już na kontroli? Dr coś o tym mówił?

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny kupie ta maść pieciornikowa i jutro kąpiel w krochmalu, ile trzeba dac tego krochmalu? Pociesza mnie fakt ze nie tylko moje dziecko jest takie wymagajace chodź wiem ze nie moge narzekać bo noce ładnie przesypia ale w dzien musi byc przy cycu albo tulona ostatecznie leze obok i trzymam za raczke.
    Ja tez mam taki walek skóry nad rana ale wydaje mi sie ze powolutku maleje.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Melduję, że u mnie bez zmian, jutro pewnie będzie badanie i usg. Może dowiem się co robimy.

Ej est jak u Ciebie?

U mnie tez bez zmian. Jutro rano jedziemy do szpitala i zobaczymy co bedzie. Oby mnie tylko nie położyli na oddział i nie kazali leżeć niewiadomo ile bo na sama myśl chce mi sie płakać z tęsknoty za dziewczynkami 😩

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper i Sisi macie wałeczki skóry nad raną? To u mnie coś innego, bo te wałeczki są w środku pod skórą.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi ja do szklanki wody daję 5łyżek mąki ziemniaczanej, gotuję 1l wody i wlewam tą mąkę. Mieszam i wlewam do wanienki. Później dolewam wody tyle ile trzeba do wanienki. Tylko uwaga po tym krochmalu dziecko w wanience jest bardzo śliskie ;)

malami91, SiSi111 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper mam 14.03 wizytę,ale dziś zapytam polozna:) jak nie zapomne:) Ja jak macam to miejsce nad blizna to nic nie czuje żeby było w środku. Jak się położę na wznak to w ogóle już płaski brzuch jest.

Ja robię krochmal tak, że mieszam 3 łyżki kopiaste maki z zimna woda (ok szklanka) i to zalewam ok 2 szklankami wrzątku i mieszam-robi się kisiel. Ten kisiel dodaje do wody w wanience i mieszam dokładnie. I ta woda jest taka sliska;)

Ej est i nadzieja trzymam kciuki.

Nadzieja22, Pepper lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje się do przepisu że do 3 litrów wody gotującej się dodaje rozpuszvzone w zimnej wodzie 2 łyżki mąki ziemniaczanej wlewam i gotuje. Wlewam donwanieni i dolewam zimna wodę.

Dla mnie z 5 łyżek byloby już zbyt kiślowate.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 01:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile mam, tyle przepisów. Ja robię jeszcze inaczej :-D. W rzadszym wygodniej wykąpać wg mnie.

Nadzieja, ej_est, powodzenia! Oby się szybko rozkręciło i gładko poszło :-).

Pau.Em, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zależy jaką mamy wanienkę i ile idzie do niej wody ;)

Pau.Em, malami91 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam pierwszy lepszy przepis z neta;D
    Nieważne jak robiony ten krochmal, najważniejsze że pomaga :) chyba sama się zacznę kąpać e krochmalu;D

malami91, Lutyska, baranosia, Pepper lubią tę wiadomość

‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ