X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postępuję wg zasady "jedna warstwa więcej niż dorosły", najcześciej jest to pajac albo bluzka plus rajstopki. Zawsze przykrywam jeszcze muślinowym ręczniczkiem z ikei. Ja staram się, żeby spała w śpiworku, ale ciężko logistycznie (boję się, że się rozbudzi przy wkładaniu a karmić w śpiworku to słabo).

Zazdroszczę rozkmin o sexach, ja się jeszcze bujam ze szwami i niestety przy dwójce czasami pojawia się krew :/ Jutro obczai mnie lekarz, bo już miesiąc po porodzie a ja nie mogę wygodnie sobie siąść :/ Czy któraś z Was też miała kiedyś tak długo problemy?

• amir Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia jak wqsse brzuszkowe sprawy?

iii podpinam się do pytania o sexach :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tylko w body i przykryty kocykiem.

Ja czekam do końca połogu. Mam 14.03 wizytę u gin i czekam co ona powie.

Karola94c lubi tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Mój tylko w body i przykryty kocykiem.

Ja czekam do końca połogu. Mam 14.03 wizytę u gin i czekam co ona powie.
    No mój mąż tez powiedział że on mnie nie tyka do wizyty u lekarza:) Bo sie boi ze cos narobi. Ale ja już nie mogę :p

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum ja jestem miesiac po porodzie i tez jeszcze szwy mam dlatego z seksem czekam az sie zagoi zeby czasem nie narobic sobie czegos.co prawda siadac moge normalnie ale jak wiecej chodze to szwy czuje. Pare dni temu rozpamietywalam ze po cc po 4 tygodniach probowalismy a po sn to jednak mam obawy i czekam az szwy powypadaja wtedy sie bede zastanawiac czy juz probowac.wizyte mam dopiero 25
    Lady moj maz to właśnie by chcial ale coz moze chciec a musi poczekac

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego męża po miesiącu namówiłam 😁.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolę się upewnić u lekarza że mogę. Jednak cc to operacja i nie chce nic popsuc:p

• Pepper Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauEm a Ciebie jeszcze boli jak się prsekrecasz i chodzisz?

Ja jestem 2 tyg po cc i mnie jeszcze ciągnie inkluje wszystko. Zrobiło mi się tez takie uwypuklenie nad szwem. :/

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir dziękuję że pytasz! Dziś nocka była o wiele lepsza! Jak udało nam się w końcu wyplątać z błędnego koła kupa- cycek to mała pięknie zasnęła i nawet ja pospałam :) od rana nasza kupa się zmieniła i myślę że to nie tyle kolki bo na to za wcześnie co po prostu jeszcze niewykrztałcone dobrze jelitka nas budziły.

Lekko masowałam, kładłam ciepły termoforek na brzuszek i tak sobie pomagamy na wzajem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 14:55

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper nie, nic mnie nie boli. Jedynie mam zdretwiala skórę pod blizna. No i jak dotykam blizne to ją czuje.
    Mam nadzieję że w środku też wszystko dobrze, bo jeszcze plamię, ale już to jasne jest. Po sn plamiłam też bardzo długo.

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zazwyczaj body i polspiochy ana noc pajacyk, teraz duzo wietrzymy dupke bo MAŁA po kazdej nocy ma odparzona dupke to wtedy tylko kaftanik, skarpetki i przykryta pieluszka. Te otparzenia to masakra jakas, co podgoimy dupke to pojawia sie nowe.
    Z sexem tez czekam na koniec połogu.
    Bylyscie dzis na spacerku? My nie bo Mala ma chrypke a ja sie boje ze to infekcja i maz ma focha ze dziecko pod kloszem chce trzymac...
    Co do plamien to tez jeszcze mam, coraz jasniejsze ale sa, a okolice szwu po cc sa takie jakby zdretwiale bez czucia

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj deszcz i wiatr, więc ze spaceru nici, ale wczoraj byliśmy na ponad godzinnym :)
    Sisi jakich pieluszek używasz? U mnie póki co odparzeń nie ma, kilka razy się małe odparzenie pojawiło koło pupci, ale bepanthen baby extra załatwiał sprawę.

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi to u mnie na odwrót , ja bym w kazdą pogidę smigała na spacer ale mąż mnie hamuje 🙈 u nas na szczęście odparzeń na razie brak ale dzisiaj Wojtuś cały dzień marudny i mało spi 😰 jedynie na mnie trochę podrzemie 😱
    My czekamy z pierwszym razem po porodzie do końca połogu , chociaz moj mąż już łazi za mną 😂😜

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    PauEm a Ciebie jeszcze boli jak się prsekrecasz i chodzisz?

Ja jestem 2 tyg po cc i mnie jeszcze ciągnie inkluje wszystko. Zrobiło mi się tez takie uwypuklenie nad szwem. :/
    Pepper my chyba tego samego dnia miałyśmy cc. Ja mam jedno takie mocniej bolące miejsce, z prawego boku. Nad blizną wewnątrz mam jakby wałeczek i z prawej strony jest bardziej wyczuwalny i bolesny. Generalnie chyba od wxzoraj jest gorzej z tym prawym bokiem bo boli nawet jak się nie ruszam. Kto może zerknąć na ranę po cc? Gin na kontroli?

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywyam pampersow care, bepanten ale nic nie daje, a na samo odparzenie sudokrem i troche maki na posladki, czasem termentiol ale tez poprawy nie widze po nim. Wiec duzo lezy bez pieluchy ale wystarczy jedno przegapienie kupki i juz dupka czerwienieje a ona sie złości:(

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi, zróbcie kąpiel w krochmalu. U nas już po jednej takiej kąpieli była zdecydowana poprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 18:12

-Mamunia- lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi nie używaj tormentiolu :( http://www.srokao.pl/2013/02/uwaga-szkodliwy-tormentiol.html?m=0

Kup maść pięciornikową z ziaji (koszt max 5zł) ona nie zawiera szkodliwego czteroboranu sodu albo tormentalum

My dziś właśnie robimy pierwszą kąpiel w krochmalu. Dużo wietrzymy dupcię, myję wodą i wacikami, dobrze osuszamy, smaruję sudocremem (na początku jak było mega źle stosowałam maść pięciornikową) i jest duża poprawa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 18:41

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wydałam majątek na maści a wystarczyła tylko kapoel w krochmalu.

Pepper, Karola94c lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to czasem stare babcine sposoby ratują nam życie <3

Pepper, Karola94c lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś mi dzisiaj podmienił dziecko. Wczoraj spał cały dzień z przerwami na cycka. Dzisiaj nie ma ochoty na spanie, robi jakieś krótkie drzemki ale najlepiej na mnie żeby były a jak go próbuje odłożyć to oczy jak 5 zł... Niby nie płacze, raczej leży grzecznie ale mam wrażenie że ciągle by z cyckiem spał. Próbowałam nawet dać smoka to pociumał i wypluł...
    Czy to jakiś skok miesięczniaka? :P 😂

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ