Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja postępuję wg zasady "jedna warstwa więcej niż dorosły", najcześciej jest to pajac albo bluzka plus rajstopki. Zawsze przykrywam jeszcze muślinowym ręczniczkiem z ikei. Ja staram się, żeby spała w śpiworku, ale ciężko logistycznie (boję się, że się rozbudzi przy wkładaniu a karmić w śpiworku to słabo).
Zazdroszczę rozkmin o sexach, ja się jeszcze bujam ze szwami i niestety przy dwójce czasami pojawia się krewJutro obczai mnie lekarz, bo już miesiąc po porodzie a ja nie mogę wygodnie sobie siąść
Czy któraś z Was też miała kiedyś tak długo problemy?
-
nick nieaktualny
-
Pau.Em wrote:Mój tylko w body i przykryty kocykiem.
Ja czekam do końca połogu. Mam 14.03 wizytę u gin i czekam co ona powie.
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualnyBumbum ja jestem miesiac po porodzie i tez jeszcze szwy mam dlatego z seksem czekam az sie zagoi zeby czasem nie narobic sobie czegos.co prawda siadac moge normalnie ale jak wiecej chodze to szwy czuje. Pare dni temu rozpamietywalam ze po cc po 4 tygodniach probowalismy a po sn to jednak mam obawy i czekam az szwy powypadaja wtedy sie bede zastanawiac czy juz probowac.wizyte mam dopiero 25
Lady moj maz to właśnie by chcial ale coz moze chciec a musi poczekac -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amir dziękuję że pytasz! Dziś nocka była o wiele lepsza! Jak udało nam się w końcu wyplątać z błędnego koła kupa- cycek to mała pięknie zasnęła i nawet ja pospałam
od rana nasza kupa się zmieniła i myślę że to nie tyle kolki bo na to za wcześnie co po prostu jeszcze niewykrztałcone dobrze jelitka nas budziły.
Lekko masowałam, kładłam ciepły termoforek na brzuszek i tak sobie pomagamy na wzajemWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 14:55
-
nick nieaktualny
-
My zazwyczaj body i polspiochy ana noc pajacyk, teraz duzo wietrzymy dupke bo MAŁA po kazdej nocy ma odparzona dupke to wtedy tylko kaftanik, skarpetki i przykryta pieluszka. Te otparzenia to masakra jakas, co podgoimy dupke to pojawia sie nowe.
Z sexem tez czekam na koniec połogu.
Bylyscie dzis na spacerku? My nie bo Mala ma chrypke a ja sie boje ze to infekcja i maz ma focha ze dziecko pod kloszem chce trzymac...
Co do plamien to tez jeszcze mam, coraz jasniejsze ale sa, a okolice szwu po cc sa takie jakby zdretwiale bez czucia -
U mnie dzisiaj deszcz i wiatr, więc ze spaceru nici, ale wczoraj byliśmy na ponad godzinnym
Sisi jakich pieluszek używasz? U mnie póki co odparzeń nie ma, kilka razy się małe odparzenie pojawiło koło pupci, ale bepanthen baby extra załatwiał sprawę. -
Sisi to u mnie na odwrót , ja bym w kazdą pogidę smigała na spacer ale mąż mnie hamuje 🙈 u nas na szczęście odparzeń na razie brak ale dzisiaj Wojtuś cały dzień marudny i mało spi 😰 jedynie na mnie trochę podrzemie 😱
My czekamy z pierwszym razem po porodzie do końca połogu , chociaz moj mąż już łazi za mną 😂😜
Karola94c lubi tę wiadomość
-
Pepper wrote:PauEm a Ciebie jeszcze boli jak się prsekrecasz i chodzisz?
Ja jestem 2 tyg po cc i mnie jeszcze ciągnie inkluje wszystko. Zrobiło mi się tez takie uwypuklenie nad szwem. -
Ja uzywyam pampersow care, bepanten ale nic nie daje, a na samo odparzenie sudokrem i troche maki na posladki, czasem termentiol ale tez poprawy nie widze po nim. Wiec duzo lezy bez pieluchy ale wystarczy jedno przegapienie kupki i juz dupka czerwienieje a ona sie złości:(
-
nick nieaktualny
-
SiSi nie używaj tormentiolu
http://www.srokao.pl/2013/02/uwaga-szkodliwy-tormentiol.html?m=0
Kup maść pięciornikową z ziaji (koszt max 5zł) ona nie zawiera szkodliwego czteroboranu sodu albo tormentalum
My dziś właśnie robimy pierwszą kąpiel w krochmalu. Dużo wietrzymy dupcię, myję wodą i wacikami, dobrze osuszamy, smaruję sudocremem (na początku jak było mega źle stosowałam maść pięciornikową) i jest duża poprawaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 18:41
-
nick nieaktualny
-
Ktoś mi dzisiaj podmienił dziecko. Wczoraj spał cały dzień z przerwami na cycka. Dzisiaj nie ma ochoty na spanie, robi jakieś krótkie drzemki ale najlepiej na mnie żeby były a jak go próbuje odłożyć to oczy jak 5 zł... Niby nie płacze, raczej leży grzecznie ale mam wrażenie że ciągle by z cyckiem spał. Próbowałam nawet dać smoka to pociumał i wypluł...
Czy to jakiś skok miesięczniaka?😂