X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postępuję wg zasady "jedna warstwa więcej niż dorosły", najcześciej jest to pajac albo bluzka plus rajstopki. Zawsze przykrywam jeszcze muślinowym ręczniczkiem z ikei. Ja staram się, żeby spała w śpiworku, ale ciężko logistycznie (boję się, że się rozbudzi przy wkładaniu a karmić w śpiworku to słabo).

Zazdroszczę rozkmin o sexach, ja się jeszcze bujam ze szwami i niestety przy dwójce czasami pojawia się krew :/ Jutro obczai mnie lekarz, bo już miesiąc po porodzie a ja nie mogę wygodnie sobie siąść :/ Czy któraś z Was też miała kiedyś tak długo problemy?

• amir Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia jak wqsse brzuszkowe sprawy?

iii podpinam się do pytania o sexach :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tylko w body i przykryty kocykiem.

Ja czekam do końca połogu. Mam 14.03 wizytę u gin i czekam co ona powie.

Karola94c lubi tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Mój tylko w body i przykryty kocykiem.

Ja czekam do końca połogu. Mam 14.03 wizytę u gin i czekam co ona powie.
    No mój mąż tez powiedział że on mnie nie tyka do wizyty u lekarza:) Bo sie boi ze cos narobi. Ale ja już nie mogę :p

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum ja jestem miesiac po porodzie i tez jeszcze szwy mam dlatego z seksem czekam az sie zagoi zeby czasem nie narobic sobie czegos.co prawda siadac moge normalnie ale jak wiecej chodze to szwy czuje. Pare dni temu rozpamietywalam ze po cc po 4 tygodniach probowalismy a po sn to jednak mam obawy i czekam az szwy powypadaja wtedy sie bede zastanawiac czy juz probowac.wizyte mam dopiero 25
    Lady moj maz to właśnie by chcial ale coz moze chciec a musi poczekac

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego męża po miesiącu namówiłam 😁.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolę się upewnić u lekarza że mogę. Jednak cc to operacja i nie chce nic popsuc:p

• Pepper Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauEm a Ciebie jeszcze boli jak się prsekrecasz i chodzisz?

Ja jestem 2 tyg po cc i mnie jeszcze ciągnie inkluje wszystko. Zrobiło mi się tez takie uwypuklenie nad szwem. :/

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir dziękuję że pytasz! Dziś nocka była o wiele lepsza! Jak udało nam się w końcu wyplątać z błędnego koła kupa- cycek to mała pięknie zasnęła i nawet ja pospałam :) od rana nasza kupa się zmieniła i myślę że to nie tyle kolki bo na to za wcześnie co po prostu jeszcze niewykrztałcone dobrze jelitka nas budziły.

Lekko masowałam, kładłam ciepły termoforek na brzuszek i tak sobie pomagamy na wzajem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 14:55

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper nie, nic mnie nie boli. Jedynie mam zdretwiala skórę pod blizna. No i jak dotykam blizne to ją czuje.
    Mam nadzieję że w środku też wszystko dobrze, bo jeszcze plamię, ale już to jasne jest. Po sn plamiłam też bardzo długo.

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zazwyczaj body i polspiochy ana noc pajacyk, teraz duzo wietrzymy dupke bo MAŁA po kazdej nocy ma odparzona dupke to wtedy tylko kaftanik, skarpetki i przykryta pieluszka. Te otparzenia to masakra jakas, co podgoimy dupke to pojawia sie nowe.
    Z sexem tez czekam na koniec połogu.
    Bylyscie dzis na spacerku? My nie bo Mala ma chrypke a ja sie boje ze to infekcja i maz ma focha ze dziecko pod kloszem chce trzymac...
    Co do plamien to tez jeszcze mam, coraz jasniejsze ale sa, a okolice szwu po cc sa takie jakby zdretwiale bez czucia

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj deszcz i wiatr, więc ze spaceru nici, ale wczoraj byliśmy na ponad godzinnym :)
    Sisi jakich pieluszek używasz? U mnie póki co odparzeń nie ma, kilka razy się małe odparzenie pojawiło koło pupci, ale bepanthen baby extra załatwiał sprawę.

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi to u mnie na odwrót , ja bym w kazdą pogidę smigała na spacer ale mąż mnie hamuje 🙈 u nas na szczęście odparzeń na razie brak ale dzisiaj Wojtuś cały dzień marudny i mało spi 😰 jedynie na mnie trochę podrzemie 😱
    My czekamy z pierwszym razem po porodzie do końca połogu , chociaz moj mąż już łazi za mną 😂😜

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    PauEm a Ciebie jeszcze boli jak się prsekrecasz i chodzisz?

Ja jestem 2 tyg po cc i mnie jeszcze ciągnie inkluje wszystko. Zrobiło mi się tez takie uwypuklenie nad szwem. :/
    Pepper my chyba tego samego dnia miałyśmy cc. Ja mam jedno takie mocniej bolące miejsce, z prawego boku. Nad blizną wewnątrz mam jakby wałeczek i z prawej strony jest bardziej wyczuwalny i bolesny. Generalnie chyba od wxzoraj jest gorzej z tym prawym bokiem bo boli nawet jak się nie ruszam. Kto może zerknąć na ranę po cc? Gin na kontroli?

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywyam pampersow care, bepanten ale nic nie daje, a na samo odparzenie sudokrem i troche maki na posladki, czasem termentiol ale tez poprawy nie widze po nim. Wiec duzo lezy bez pieluchy ale wystarczy jedno przegapienie kupki i juz dupka czerwienieje a ona sie złości:(

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi, zróbcie kąpiel w krochmalu. U nas już po jednej takiej kąpieli była zdecydowana poprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 18:12

-Mamunia- lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi nie używaj tormentiolu :( http://www.srokao.pl/2013/02/uwaga-szkodliwy-tormentiol.html?m=0

Kup maść pięciornikową z ziaji (koszt max 5zł) ona nie zawiera szkodliwego czteroboranu sodu albo tormentalum

My dziś właśnie robimy pierwszą kąpiel w krochmalu. Dużo wietrzymy dupcię, myję wodą i wacikami, dobrze osuszamy, smaruję sudocremem (na początku jak było mega źle stosowałam maść pięciornikową) i jest duża poprawa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 18:41

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wydałam majątek na maści a wystarczyła tylko kapoel w krochmalu.

Pepper, Karola94c lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to czasem stare babcine sposoby ratują nam życie <3

Pepper, Karola94c lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś mi dzisiaj podmienił dziecko. Wczoraj spał cały dzień z przerwami na cycka. Dzisiaj nie ma ochoty na spanie, robi jakieś krótkie drzemki ale najlepiej na mnie żeby były a jak go próbuje odłożyć to oczy jak 5 zł... Niby nie płacze, raczej leży grzecznie ale mam wrażenie że ciągle by z cyckiem spał. Próbowałam nawet dać smoka to pociumał i wypluł...
    Czy to jakiś skok miesięczniaka? :P 😂

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ