Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, ja wogóle mam wyrwane z życia już ponad 2 tyg... odkąd młody przyszedł na świat nie pospałam ciągiem 2h .. budzi się co bite półtorej h na jedzenie.. córka maruda, więc ciężko..
Co do szczepionek, córkę szczepiłam Pentaximem (5w1) i tak samo będę szczepić synka.
Straciatella GratulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 18:27
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karola94c wrote:Hej dziewczyny, ja wogóle mam wyrwane z życia już ponad 2 tyg... odkąd młody przyszedł na świat nie pospałam ciągiem 2h .. budzi się co bite półtorej h na jedzenie.. córka maruda, więc ciężko..
Co do szczepionek, córkę szczepiłam Pentaximem (5w1) i tak samo będę szczepić synka.
Straciatella GratulacjeKarola94c lubi tę wiadomość
-
-Mamunia- wrote:Pepper to jakimi szczepisz?
Czy u Was jest jeszcze ta 5w1? U nas już tego nie ma i tez nie wiem czemu.
Wcześniej synka szczepilam właśnie 5w1Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 19:26
-
Pepper u nas w przychodni kilka miesięcy temu nią było już pentaximu i babki mówiły, że prawdopodobnie już nie będzie. Szczepiłam nią córkę i brakuje jej ostatniej dawki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 19:42
Pepper lubi tę wiadomość
-
Pepper ale wystarczy wziąc receptę od pediatry na 5w1 i kupić sobie w dowolnej aptece byle taniej (w przychodni zawsze sie przepłaci)... ja sie chyba skłaniam ku tej 5w1 skoro z ta 6w1 jakieś afery były. Poza tym przy tej 6w1 dziecko otrzymuje zbyt dużo tych dawek wzw typuB a powinno dostać tylko trzy: po urodzeniu, w drugim miesiącu życia i ok 7miesiąca.
Ika w aptece DOZ widziałam dziś na stronie, że Pentaxim jest dostępny, więc są. Tej 6w1 znowu nie ma, niedostępna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 19:44
Pepper lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPepper wrote:To dobre pytanie... muszę skonsultować się z osobą, która ma szerszą wiedzę na temat szczepionek. Położna środowiskowa polecala te stare sprawdzone ale sama nie wiem. Były 5w1. Teraz w naszej przychodni jest tylko 6w1 a ich nie chce... mam czas jeszcze miesiąc bo pierwsze szczepienie w 6 tyg życia.
Wcześniej synka szczepilam właśnie 5w1https://www.doz.pl/leki/p2366-Infanrix_IPVHib A 5w1 bez problemu można dostać. Ja właśnie chciałam te 6w1 ale z kolei te są niedostepne:/ więc nie wiem czy nie kupię tych 5w1.jednak
Pepper lubi tę wiadomość
-
symbolica wrote:
Ika w aptece DOZ widziałam dziś na stronie, że Pentaxim jest dostępny, więc są. Tej 6w1 znowu nie ma, niedostępna.
Mi się w doz pokazuje, że pentaxim jest niedostępny. Coś źle sprawdzam?
https://www.doz.pl/apteka/p17004-Pentaxim_05_ml__szczepionka_iniekcje_1_fiolka__ampulko_-_strzykawka_2_igly -
nick nieaktualny
-
Ika... wrote:Mi się w doz pokazuje, że pentaxim jest niedostępny. Coś źle sprawdzam?
https://www.doz.pl/apteka/p17004-Pentaxim_05_ml__szczepionka_iniekcje_1_fiolka__ampulko_-_strzykawka_2_igly
Kilkadziesiąt minut temu pokazywało, że jest dostępny... sami napisali, że chwilowo także sprawdzaj co jakiś czas.
-
Pepper wrote:Do poczytania o szczepionkach 6 w 1.
http://stopnop.com.pl/prokuratura-gif/
Dodam tylko, że są już przypadki których nie udało się uratować. Ta informacje mam od położnej.
Ogólnie zawsze mam strach przy szczepieniu. -
Uf tym razem kapiel bez krzyku... co za ulga. Tylko ta chrypka przy placzu mnie martwi, ktos miał takie przygody? Aaa i zlapala pierś bez kapturka wiec jestem happy:)
Kurcze ja wogole nie ogarniam tematu szczepionek, myslalam o tych tradycyjnych ale widze ze przewazaja te skojarzone na forum -
Ewelcia85 wrote:Współczuje ci kochana 😳 u mnie na szczęście Wojtek spi te 2,5-3 godziny za to Ala ma chyba przedwczesny bunt dwulatka 😅😂😂😂 cokolwiek ją zapytasz odpowiada " nie" a potrafi się popłakac bo parowkę jej nie na tym talerzyku podałam i wszystko chce robić sama 🙈, Oliwia musi nauczyć się tabliczki mnozenia i zrobic kolaz o wymarzonym ogrodzie 😱 czyli jeszcze trochę a wyląduje w wariatkowie 😜
To chyba moja ma bunt 3 latka.. bo jest to samo .. o wszystko płacze, nawet jak mąż mówi do niej coś to jest płacz - przychodzi do mnie i mówi " Tata do mnie mówi, mamo ! " i płacze ... no katastrofa..
Pepper wrote:To dobre pytanie... muszę skonsultować się z osobą, która ma szerszą wiedzę na temat szczepionek. Położna środowiskowa polecala te stare sprawdzone ale sama nie wiem. Były 5w1. Teraz w naszej przychodni jest tylko 6w1 a ich nie chce... mam czas jeszcze miesiąc bo pierwsze szczepienie w 6 tyg życia.
Wcześniej synka szczepilam właśnie 5w1
Pepper na kochanowskiego w Przychodni ŚW. Anny są 5w1. - Pentaxim
Pepper lubi tę wiadomość