X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa gratulacje! Buziaki dla ciebie i synka <3

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I teraz powinnam znów być Gapsy... jak tu zmienić nick? :D

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Urodziłam synka. Naturalnie,w cztery godziny na oksytocynie. Czujemy się dobrze. Dziękuje Wam kochane mamy!!!

Ogromne gratulacje!!! Buziaki dla synka :)
    a jak już się nacieszycie i odpoczniesz czekamy na więcej info :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Gapsy! <3

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kryzys
    Ktoś mi podmienil dziecko. Od 19 do teraz nie spala. Ba, była wściekła uspokajala się na chwilę przy cycu, zasypiala a każda próba dołożenia to wrzask nie z tej ziemi. Była na cycu 2,5 h po czym dałam jej swoje odciagnietego to piła na raty od 22 do 23;45 w sumie 150 ml. Nic nie pomagało. Ami smok ani leżenie na mnie ani bujaczek an śpiewanie ani wózek ani noszenie ani szumis... jestem załamana.

Czy to skok?

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka zobaczysz jutro będzie lepiej , ja wczoraj też miałam gorszy dzień, a dzisiaj inne dziecko. Robìła dzisiaj kupki? Mój w ten dzień co taki zly to sobie czasami popierdywał ale porządnej kupy nie było, był zły, przy cycku tak samo. Wkoncu jak zrobił porzadna kupe to sie uspokoił, zero złości. I co karmienie porzadna kupa i uśmiech na twarzy.

Uspokoil sie tylko raz na rekach jak przy hustonoszeniu, może zainwestuj kase? Jeśli jest nieodkładalna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    I teraz powinnam znów być Gapsy... jak tu zmienić nick? :D
    Nie pociesze, niku juz nie zmienisz, chyba ze nowe konto, albo kolejna ciaza.

Moj synio urzadził sobie teraz nocne zwiedzanie i przeczuwam że potrwa do 4 nad ranem. Prosze dajcie mi siłe, albo zapalki zebym sobie opadajace powieki podparła. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy gratulacje! ❤

Amir lekarka że starego Zamościa.
    Mały był zasluzowany, zaflegmiony jeszcze po porodzie, a wiotka krtan przy tym zasluzowaniu dawała objawy: kaszel jakby starego palacza, taki mokry ale bardzo gardlowy, jakby wykrztusic nie mógł. W nosie jakby miał katar, ale bardziej w zatokach, bo nic nie wyplywalo. I chyba najbardziej widoczny objaw to zapadanie się krtani przy oddechu.
    Teraz jak jest już odsluzowany, to ma tylko takie chrobotanie w nosie/gardle od czasu do czasu. Kaszel przeszedł zupełnie.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Papatka zobaczysz jutro będzie lepiej , ja wczoraj też miałam gorszy dzień, a dzisiaj inne dziecko. Robìła dzisiaj kupki? Mój w ten dzień co taki zly to sobie czasami popierdywał ale porządnej kupy nie było, był zły, przy cycku tak samo. Wkoncu jak zrobił porzadna kupe to sie uspokoił, zero złości. I co karmienie porzadna kupa i uśmiech na twarzy.

Uspokoil sie tylko raz na rekach jak przy hustonoszeniu, może zainwestuj kase? Jeśli jest nieodkładalna.

Musze pomyśleć nad chusta.
    Kupki robiła może mniej niż zwykle ale baczki ładnie szły. Ja o 2 zasnęłam przy laktator ze teraz o 4 ona wstała. Dałam heh 80 ml i cyca do zaśnięcia na lezaco. Teraz odciagam resztę mąż z nią leży ale słyszałam jakieś odgłosy.
    Nie daje rady ze zmęczenia po prostu :/...

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka pierwsze tygodnie lub miesiące są trudne... Trzeba przetrwać i ma prawdę jeśli możesz spać z małą to śpij...

Gapsy, gratulacje, poszło ekspresem u Ciebie. Teraz dopiero się zacznie.
    Kurczy nam się już lista dwupaków, ale co się dziwić mamy zaraz marzec :D

Moj własnie zesral się w ubranie między zmianami pieluch, ja nie wiem jak on wyczuł tą sekundę nieuwagi :P

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisałam zasnął dopiero po 4...
    Papatka śpij razem z nią, a Ty musisz pokarm osciagać?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odciagalam w nocy od 4.30 do 5 a teraz mam pełne... w nocy w te pół h ściągnęłam 120 ml. A ona o 4 dostała butle 80 ml z moim i cycka do zaśnięcia. Teraz ja będę budzić przustawie do cycka i postaram się doppić butla. Ale pewnie lekko pociągnie butle bo zasnie przy cycu, a okaże się że z butli będę musiała wylać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka nie musisz wylewać mleka. Ono może stać w lodówce do 4-5 dni na tylnej ścianie lodówki. Możesz również zamrozić (-18 do 6miesiecy, -20 do 12 miesiecy). Mleko podgrzewamy w kąpieli wodnej,Nie gotujemy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka mamy dzieci z 1 doba różnicy- ja wczoraj pisałam że chyba mamy skok bo mały jest nieodkladalny. Skok trwa ok tydzień. Damy radę :)

Papapatka lubi tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje może będę chować do lodówki bo czy obecnych jej awantura h wole mieć na wierzchu żeby szybko dać. A może lepiej do lodówki i podgrzewacza... eh...
    Teraz pijez cyca (przez kapturek). Z jednej 14 min a z drugiej tez juz 14 min. Lekko przysypia...

Tydzień...?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka u nas jak tak dlugo nie spi to niestety sa nerwy ze nie moze zasnac.. Usypianie wtedy trwa baaardzo dlugo i wtedy nic jej nie odpowiada. Ale moze to byc skok tak jak Pau,em napisala ;)
    Spij w dzien z mala. Ty jeszcze mozesz ja mam gorzej bo starszak nie da mi pospac ale jeszcze troche i w koncu dojdziemy do ładu z tymi maluszkami.kazde dziecko jest inne i do każdego potrzeba czasu i cierpliwosci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 07:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temp pokojowej Ok 6h może stać.
    No może uda jej się usnac:) tylko tydzień. Później skoki są dłuższe :D A jeszcze później to jest jeden wielki skok :D od 2 roku do trzydziestki hahaha :D

• amir Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy waszym maluszkom odpadł pępek? u nas 15 doba i dalej sie twardo trzyma

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, u nas z 2,5 tyg był. Jak była gruba pępowina to może dłużej się trzymać.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podsumowując
    Jadła z cyckow od 7.15 (czułam ze pełne byly) 2×14 min. Dopila z butelki ok 30 ml.
    Między cyckami zmiana pampersa. Potem dostała czławki ale smoka ani butelki nie cchciała. W końcu jeszcze raz jej zmieniałam pampersa. Wzięłam w bujaczek pogadala trochę do zabawki pobujalam ziewala ale spać nie mogła. Wzięłam w końcu do rozka dawalam znowu butelkę pociągnęła dwa razy i zasnęła. Jest 9. Zaczęła o 7.15. Czyli za godzinę powinnam ja obudzić na kolejne karmienie...

Idę dzisiaj do pediatry na nfz (wczoraj byłam z medicover). Powiem jak wygląda sytuacja może coś powiedza. I czy nadal wybudzac na jedzenie czy nie...

‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ