X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey to pewnie skok musisz zagryzc zęby i to przetrwać to na pewno minie...

Moja z kolei cały czas spi...ma juz ponad 3 tyg i zaczynam się zastanawiać czy wszystko wporzadku...

Jonesey lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Jeszcze nie daje ale zauważyłam że ssie kciuk mimo że jest po jedzeniu i więcej nie chcę...

Z dwojga złego lepszy smoczek niż kciuk podobno.
    https://www.hafija.pl/2015/01/piers-kciuk-i-smoczek-czyli-swieta-trojca-ssania.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 17:24

• Pepper Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Używacie smoczków?
    Czasem possie ale najczęściej wypluwa

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    Z przerwami. Na początku przerwy polegały na tym że przysypiala albo patrzyła się na mnie.

Od tygodnia tylko nocne karmienia przebiegają spokojnie. W dzień jest masakra. Przez kilka minut ciągnie ładnie, potem zaczyna krzyczeć i zapomina jak się je. Nie potrafi złapać, złości się. Karminy się na raty- muszę ja uspokoić i dopiero jakoś udaje się dokończyć karmienie. Wczoraj wieczorem była taka histeria że odciagnelam mleko i jadła z butelki.

Totalnie nie rozumiem co się z nią dzieje.. Tak ładnie nam to wychodziło na początku..

Nie mam problemu z brodawkami itd- od położnej co tydzień słyszę jakie mam świetne warunki do karmienia. Niestety moje dziecko przestało tak uważać..

Jakbym czytala o swojej coreczce. Tylko u nas uspokojenie nic nie daje.dopiero po jakims czasie ja ponownie przystawiam. A najlepsze na uspokojenie sa gole nogi :D

• amir Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    A u nas bilirubina z wczoraj 7,4mg/dl. A miałam nadzieję, że będzie już niska. 2tyg temu było 9,4mg/dl. Już sama nie wiem co robić. Może jednak przepajać tą glukozą albo zastąpić jeden posiłek mm...ehh.

my też mamy kolejne bilirubina zrobic w poniedziałek, pediatra powiedziała że przy kp wolniej bilirubina spada mówić że miala dzieci co i 3 miesiące miały żółte buźki.

nas wypuścili z bilirubina 10.6 położna na patronażu stwierdziła ze jest dość mocno zolty więc w piątek zrobiliśmy badanie miał 12.7 ale dziś pediatra stwierdziła że nie jest z nim źle bo nóżki już ma różowe ponoć zoltaczka cofa się od nóżek więc twarz jest najdłużej zażolcona

czy któraś z Was zmaga się z kółkami? u nas szybko się pojawiły espumisan nie pomaga od dziś podajemy delicol przed każdym karmieniem mam nadzieję że coś pomoże bo trudno znieść płacz takiej kruszyny bezsilność jest okropna

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Jakbym czytala o swojej coreczce. Tylko u nas uspokojenie nic nie daje.dopiero po jakims czasie ja ponownie przystawiam. A najlepsze na uspokojenie sa gole nogi :D

U nas przytulnie, kolysanie i śpiewanie ;)
    Nasza Agatka nie lubi ciszy.

Nie ukrywam że mnie to doluje- do tej pory cycek był na pierwszym miejscu "uspokajaczy". Często tak ją usypialam. A teraz? Kazde dzienne karmienie to awantura, płacze, krzyki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 18:02

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje smoczek, oczywiscie nie wpycham mu go do buzi bo tez ma odruch wymiotny, ale leko po jezyczku ślizgam i zasysa sam.
    Przy cycku jak widze ze ssie i wypluwa ssie i wtplywa sutek przy tym tez sie krztusic to znak że juz pora dać smoczek, bo po prostu chce sobie possac zeby nic nie leciało.

Co do odparzeń, nie chce zapeszać ale kapiel w krochmalu pomaga! A miał w sumie jeszcze ma nadzerki na pupce. :-(

Co do kolek myślałam że od wczorsj juz sie zaczynaja bo plakal pół dbia, ale to przez to ze normalnej kupy nie mogl zrobić. Dzisiaj zasadzil juz 4 duże i poki co płaczu nie slyszałam.

Odnosnie bilburiny ja nie wiem ile ma ale jak podnosi brewki to ma czolo żólte i oczka lekko też.

Jutro planuje pierwszy raz wyjść ma dwór, u Was już niektore chodzą pp godzinie i az mi glupio. Ale temeratura i wiatry były. Na wschodzie zawsze wczesniej wiosna.

Straciatella Słoneczko domyślam się jak musialobyc tobie trudno, mam nadzieje ze jutrzejsza wizyta sporo wyjasni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia, a pediatra czy położna nie mówili Ci nic odnośnie tego zażółcenia?

• Mambella Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnych skarbów ❤️

A ciężarnym szybkich i lekkich porodów.

Ja smoka daje, w żaden sposób nie zaburza on kp. Straszy był bezsmoczkowy i właśnie miał odruch wymiotny, ale pamiętam że nie raz chciałam żeby używał dla uspokojenia, miał duży odruch ssania więc początki wspominam jak jedno niekończące się karmienie.

Mój synek nie lubi spać w dzień. ostatnio śpi max 1h i to głównie rano. Później czuwanie, stękanie, usypia na 5-15 min. Ciężko jakoś dzień sobie zorganizować.
    Sama z chłopcami doszłam się tylko raz jechać do sklepu.
    Waży już 5kg. Jest co nosić.

I koniec końców wylądowaliśmy w szpitalu i jesteśmy na zastrzykach ehhh

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dzisiaj była położna i tak samo powiedziała że żółtaczka schodzi bo nóżki już ma ładne... A mi dzisiaj po 2 w toalecie wyszedł hemoroid... Po prawie 3 tygodniach od porodu... Płakać się chce... :(

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na hemoroidy genialny jest sztyft criorectum, szybko się wchłaniają.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika... wrote:
    Na hemoroidy genialny jest sztyft criorectum, szybko się wchłaniają.
    A można to używać jak się karmi?

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu mały dziś jest nieodkladalny. Cały dzień praktycznie na piersi... Ale ma skończone 4 tyg to może ten skok rozwojowy?

Zoltaczka schodzi od nozek- mi też tak mowili:) że szpitala wyszlismy z poziomem 10.5.

Jutro do ortopedy. Trzymajcie kciuki.

Lutyska lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez 2 dni przybralysmy 70G więc w normie :)

Papapatka, Mila_85, Pau.Em, bumbum lubią tę wiadomość

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    A można to używać jak się karmi?
    Tak, bo tam nie ma żadnej substancji, to krioterapia. Tylko nieprzyjemne w stosowaniu, ale bardzo pomaga

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dziś miałam maraton; karmienie, tulenie na rękach, przewijanie. W dzień spała dwa razy po godzinie- reszta to drzemki na rękach. Jestem już ledwo żywa, nie czuje rąk.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    U nas przytulnie, kolysanie i śpiewanie ;)
    Nasza Agatka nie lubi ciszy.

Nie ukrywam że mnie to doluje- do tej pory cycek był na pierwszym miejscu "uspokajaczy". Często tak ją usypialam. A teraz? Kazde dzienne karmienie to awantura, płacze, krzyki..

Ja wypracowalan metodę. Jak sie uspokaja probuje jeszcze raz tak po 15 min co najmniej jak dalej krzyk odpuszczam.jak jest naprawde glodna to je i nie krzyczy. Pomiędzy zaczęłam dawac smoka. Wczesniej miala odruch wymiotny wiec odpuscilam na 3 tyg ale od niedzieli po trochu zaczela brac. Ogolnie nie jestem za tym zeby dziecko caly czas ze smoczkiem chodzilo ale na chwilowy uspokajacz jest ok. I na spacerze sie przyda i w domu w sytuacjach takich jak dzis bo ryk ze z cycka leci? Synek bral od pierwszych dni smoka ale jak zasypial ze smoczkiem to mu go pozniej wyciagalam i jak mial niecale 1,5 roku pochowalam wszystkie i o dziwp2 poszlo gladko odstawić,bez placzu itp ;) zobaczymy jak tym razem bedzie
    Ze spaniem nasza mala ma rozne dni.zaplanowac nic nie idzie bo zero regularnosci poki co. Czasem spi prawie caly dzien z przerwami na jedzenie i pampera a czasem w przerwach spi i wymaga by ja nosic i przytulać i wtedy zneca sie nad moimi piersiami... No coz znosze to jeszcze cierpliwie o ile w nocy moge spac ;)
    Pau.em kciuki dla Kacperka i daj znac co Ci powiedzieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 21:39

• amir Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psu.Em a ten lekarz który zdiagnozowal wam wiotka krtań to z Lublina? Twój mały oprócz kaszlu ma jeszcze jakies inne objawy tego?
    nasz zaczął jakoś dziwnie skrzypiec przy karmieniu jak szybko je brzmi jakby trzeba go było naoliwic

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska też czasem daje jej smoczka. Traktuje to jak ostateczności- jak już nic nie działa i dalej krzyczy, smoczek pomaga.

Moja jest taka sama. Czasem w nocy śpi nawet 4 godziny a czasem budzi się co godzinę czy nawet 30 minut.

Myślałam że spanie po kąpaniu to jej zwyczaj i co? Od 3 dni nie chce spać wieczorem. Kapiemy ja codziennie koło 20 a zasypia dobrze po 23..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłam synka. Naturalnie,w cztery godziny na oksytocynie. Czujemy się dobrze. Dziękuje Wam kochane mamy!!!

iwona01, Ika..., Ewelcia85, Lutyska, Kolorowaola, -Mamunia-, malami91, artemida27, Papapatka, Kropeczka85, MonisiaK, baranosia, EBa, ruda90, Pau.Em, Paulaa25, SiSi111, Mila_85, bumbum, Nadzieja22, Black_Lilith, symbolica, Sylllwus lubią tę wiadomość

‹‹ 955 956 957 958 959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ