X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, u nas też tak bywa, że karmienie trwa i trwa :p. Ja nie wybudzam, karmię na żądanie. Mój śpi max 3,5h i to sporadycznie. A powiedz, czemu po piersi dajesz jej dodatkowo butelkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 09:18

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale 3.5 h snu czy mówimy od karmienia do karmienia?

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3,5h snu, głównie po spacerze się to zdarza i czasem jedna taka dłuższa drzemka w nocy. Wtedy wychodzi powiedzmy 4h pomiędzy karmieniami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez karmię na żądanie. Tylko mój żąda czasem co godzinę :D
    Dziś kończy miesiąc. Wazylam go i mamy 4210!:D czyli od urodzeniowej + 1050 g :D
    Jedziemy do ortopedy na usg.

Papapatka daj znać co powie odnośnie wybudzania, bo ciekawa jestem bardzo.

Papapatka, symbolica lubią tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butla bo widzę ze chce jeszcze jesc a nic jej nie leci... objawia się to albo tym ze się bardzo złości albo ciumka i nie zasypia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ja tez karmię na żądanie. Tylko mój żąda czasem co godzinę :D
    Dziś kończy miesiąc. Wazylam go i mamy 4210!:D czyli od urodzeniowej + 1050 g :D
    Jedziemy do ortopedy na usg.

Papapatka daj znać co powie odnośnie wybudzania, bo ciekawa jestem bardzo.

No my się najczęściej w dzień karmimy co 1,5h ;).

Pau.Em lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Butla bo widzę ze chce jeszcze jesc a nic jej nie leci... objawia się to albo tym ze się bardzo złości albo ciumka i nie zasypia...
    Ale skąd wiesz że chce jeszcze jeść? Mój też czasem się wscieka przy cycku, szuka, pręży się i tak przez 15 min, a pozniej zassie possie 3 min i spi :) Ja myślę że to jest to "rozsysanie" cycka. Znak "daj mi szybko pić i pójdę spac":p nic z tym nie robię, ani butli ani smoka nie daje skoro przybiera.

malami91, Papapatka, symbolica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokładnie tak samo jak Pau.Em.
    Papapatka, ściągasz spore ilości mleka laktatorem, więc myślę, że nie ma opcji, że mała się piersią nie najada. Z butli coś tam dopije, ale ja też zjem Snickersa jak mi ktoś da, nawet jak nie jestem głodna :P.

Pau.Em, Papapatka, baranosia, artemida27, MonisiaK, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    No my się najczęściej w dzień karmimy co 1,5h ;).
    To dobrze że nie tylko ja mam takiego ssaka;p

malami91 lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wypis już jest, mała nie ma żółtaczki, pięknie przybrała na wadze (do urodzeniowej brakuje tylko 120g) i chyba dziś wyjdziemy- za godzinę będzie decyzja

malami91, Pau.Em, Papapatka, bumbum, artemida27, Ika..., Nadzieja22, Lutyska, Black_Lilith, Ewelcia85, Pepper lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Ja dokładnie tak samo jak Pau.Em.
    Papapatka, ściągasz spore ilości mleka laktatorem, więc myślę, że nie ma opcji, że mała się piersią nie najada. Z butli coś tam dopije, ale ja też zjem Snickersa jak mi ktoś da, nawet jak nie jestem głodna :P.

Masz moze i racje. o tej 7 jadła z cyckow te 24 min, a ja o 9:10-9:30 sciagnęłam 80 ml...

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. to moja Mała diablica z wczoraj...
    charakteryzacja na Pande :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 07:38

artemida27, MonisiaK, Ika..., Nadzieja22, malami91, Pau.Em, Black_Lilith, Ewelcia85, -Mamunia-, Paulaa25, bumbum, Mila_85, symbolica, Pepper lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy gratuluję!

Ja po wizycie i niby jest jakieś rozwarcie na palec, szyjka trochę lepsza niż 2 tygodnie temu, ale chyba jeszcze na poród się nie zanosi.

Mam skierowanie do szpitala na poniedziałek i dopiero wtedy dowiemy się co będą ze mną tam robić.

Maluch waży niecałe 3500g.

Także czekamy do poniedziałku z nadzieją, że się zacznie do tego czasu :)

Papapatka, malami91, Pau.Em, Pepper lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • amir Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja pediatra powiedziała wczoraj że dziecko może miec jedna dłuższa przerwe w karmieniu te 4-5 godzin ale jeśli taka się zdarzy np w nocy to w dzień wzbudzać co te 3 h tylko że Kuba ma 2 tygodnie nie wiem jak z takimi miesięcznymi,ogólnie mój mały albo nie śpi albo spi jak zabity i sam się nie obudzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia i jak? Wychodzicie?

My po wizycie. Wszystko ok:)

Nadzieja to sporo waży, super. Oby się zaczęło wcześniej niż w poniedziałek. Trzymam kciuki.

Mi mówiły polozne że noworodek (do 28 dnia zycia) ma miec przerwy maksymalne 3-3.5h w jedzeniu.

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała właśnie miała badanie słuchu, sprawdzą jeszcze wyniki krwi, usg główki i serduszka i wtedy będzie decyzja

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie budzę i w nocy zdarza się i 5 h snu, w dzień za to je dużo częściej. W 6 dni przybrała 360 gramów, więc chyba całkiem nieźle ;)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dupa. Wszystko niby dobrze. Mala wazy 3300, ale nie przyjeli na oddzial bo dopiero przyjmują jak jest 10dni po terminie :/
    Jak tak dalej bedzie to urodze w kwietniu

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po pediatrze. Wszystko ok, pytałam o szczepienia. Pani dr byla bardzo za tym platnymi (mają lekarze z nich jakieś profity? Bo żadna polozna do tej pory nie wyraziła aż takiego zachwytu skojarOnymi).

Powiedziała ze ładnie przybiera wiec nie musze jiz wybudzac tylko wagę kontrolować raz w tyg przyrost żeby był w granicach 120 g210 g i będzie dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella nie wiem już jak Ciebie wesprzec... Strasznie długo sie u Was czeka 10 dni!

Moze próbuj te naturalne sposoby.

‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ