Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Pau.Em wrote:Pepper mówiła że blizna wygląda ok, że jestem miesiąc po porodzie to ta skóra taka będzie nad blizna. Musi się wszystko obkurczyc, wchłonąć, wtedy wróci do normy. No mam nadzieję że tak będzie. Za tydzień mam wizytę u mojej dr więc zobaczę co ona powie
Nadzieja trzymam kciuki!
Kochana u mnie dziś była położna i mówiła dokładnie to samo.Ze trzeba czasu by sie obkurczyło wszystko itp.takze czekamy.Ja też mam walek nad raną i wczoraj pobolewalo mnie z lewej strony.Moze tak być na zmianę pogidy podobno.Ja jestem jeszcze 2 kg na plusie , pytalam o cwiczenia by zgubić brzuch ppow ze od 6 tyg po cc moge zaczac delikatnie ćwiczyć w majtkach elastycznych lub w jakimś specjalnym pasie.Wydaje mi się ze to troszke wczesnie no ale chyba wie co mowiPepper, Pau.Em lubią tę wiadomość
-
Paula nie zaleca się żadnego uciekania brzucha majtkami ani pasami.
"Noszenie pasa utrudnia oddychanie oraz uniemożliwia prawidłowe działanie mięśni brzucha, dna miednicy, przepony, co w efekcie prowadzi do problemów zdrowotnych. Pas osłabia mięśnie brzucha, a pod wpływem ucisku narządy wewnętrzne są spychane w dół, co dodatkowo obciąża mięśnie dna miednicy. Na skutek nadużywania pasa mogą pojawić się takie problemy, jak: nietrzymanie moczu, obniżenie narządów rodnych, żylaki odbytu. – Jeżeli dno miednicy jest słabe, mogą pojawić się też bóle pleców, lędźwi, bioder, problemy z kolanami. Za słabą stabilizacją wewnętrzną ciągnie się cały łańcuszek problemów – mówi Gabriela Eliasz-Łukasiewicz."
Więcej na http://ciaza.siostraania.pl/pas-poporodowy-czy-warto/Nadzieja22, Paulaa25 lubią tę wiadomość
-
Baranosia ona mowiła by ten pas/majtki wkladać tylko na czas cwiczen... ale ja i tak mam zamiar jutro zadzwonić do kolezanki ktora jest instruktorką fitnes i rok temu też miała cc wiec myśle ze ona bedzie wiedziała co i jak i kiedy.6 tyg po cc to jak dla mnie za wcześnie by ćwiczyć brzuch.
baranosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Też mi się wydaje że 6tyg to za szybko. Tak jak mówisz lepiej skonsultować to z kimś bardziej doświadczonym
My też robimy kilka ujęć najpierw rodzinnych, potem samych dzieciaczków i na koniec zostanę sama z małą żeby zrobić typowe zdjęcia noworodkowePaulaa25 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 😃 ja dzisiaj dopiero wracam do zywych bo tak bardzo bolała mnie głowa ze nawet korzystanie z toalety było wyzwaniem ( mamy tam bardzo jasno ) , myślałam ze mi głowe rozsadzi 😱 mały mi się rozszalał i jak nie śpi to je co chwilę 🙈🙊
Co do szpitala to u mnie tez nie było niczego , wszystko musiałam miec swoje . Dopiero w poniedziałek jak wychodziłam do domu na zmianę przyszła młoda dziewczyna chyba salowa i przyniosla nam do pokoju podkłady 😒 w weekend zadna na to nie wpadła . U nas dzieci nie myją ale ogolnie o czystość salowe dbają , kosze na smieci są wybierane minimum 3 razy dziennie , pościel tez zmieniają jezeli ktoś lezy dłuzej niz 3 doby . Położne pomocne tylko ze dwie były w pracy za karę ( na szczęście nie miały razem zmiany 😂).
-
nick nieaktualny
-
baranosia wrote:Dzięki bo myślałam że to tylko dla nowych klientów. Normalnie poprosiłaś przy kasie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 21:29
baranosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny jak u was z wagą? Ja w domu nie mam i zważyłam sie w przychodni bo akurat bylam po skierowania i tylko 5 kilo na minusie od porodu. Pocieszam sie tylko tym że byłam po obfitym obiedzie. Do mojej wagi sprzed ciąży brakuję jeszcze 7 kg, chcialabym się już odchudzać, ale przecież karmie piersią.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 21:44
-
Ja po powrocie mialam -6 kilo, pozniej spadlo jeszcze z dwa i teraz zostalo mi 3na+ ale nie zwracam uwagi na to co jem i ile ze względu na pokarm wlasnie. Ogolnie to brzuch zmalal tylko przy bliznie takie wlasnie wybrzuszenie ale mam nadzie ze to sie jeszcze troche wchłonie.
-
Ja mam jeszcze 5kg na plusie i brzuch
od 2 dni nie jem słodkiego więc czekam na efekty
U mnie w szpitalu trzeba było mieć dla dzidzi tylko chusteczki nawilżone a jak ktoś nie miał to były. Dla mam tylko majtki siateczki jakby ktoś chciał, chociaż kazali latać bez majtekco do wyposażenia to dużo zależy od kontraktów jakie ma szpital. W moim np. były produkty musteli, bo dostawali je za darmo w ramach reklamy.
-
U mnie do teraz jest -8,5 kg zostało jeszcze 9 kg 😱 brzuch całkiem przyzwoicie się wchlania , jeszcze trochę odstaje ale daje sobie czas na spokojnie 😃 mam resztę życia żeby zadbać o formę a teraz przede wszystkim to organizm ma się w swoim tempie zregenerować . Z resztą w moim wieku 😜 trzeba juz zadbać o zdrowie bardziej niz o wygląd 😂
-
nick nieaktualnyBaranosia- dodałam dziecko i na mejla przyszło mi że mam odebrać pampersy przy kasie. Tylko to kilka dni po dodaniu dziecka dopiero mejla dostałam.
Ja waze 56 kg i mam 5.5 kg do wagi sprzed ciąży...nic się nie rusza. W dniu porodu wazylam 63.5 kg
Ale też myślę że te wafelki, cukierki, czy czekoladki mi nie pomagają. Eh.
baranosia, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny