WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • amir Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam -9 zostało 3.5 ale mimo że się mowi ze nie ma diety matki karmiącej jem prawie nic i to zarówno położna jak i pediatra przez brzuszek małego kazały odstawić nabiał i słodycze na moje oko to nie ma związku ale chwytamy się już wszystkiego

• baranosia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też mam mega głód na słodycze i oczywiście pozwalam sobie na nie ;) w dniu porodu było 65.7kg dziś 59.7kg a przed ciążą 54.5kg. Ale daje sobie czas na spokojnie. Z synem przytyłam 15kg a schudłam prawie 20kg

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Udało się którejś z Was dodać kolejne dziecko do aplikacji rossne i odebrać paczkę pampersów za 1gr?
    Ja dodałam dziecko i poszłam wczoraj po pieluchy a one mi się naliczyły za normalną cenę i Pani w kasie stwierdziła że to tylko dla wybranych promocja...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Ja dodałam dziecko i poszłam wczoraj po pieluchy a one mi się naliczyły za normalną cenę i Pani w kasie stwierdziła że to tylko dla wybranych promocja...
    Ale przyszedł Ci mejl? Bo to kartę trzeba dac,one zeskanuja i wtedy pampersy za 1 grosz. Takie małe opakowanie, chy ba był 22 szt. Ja mam kartę na męża i na mnie to miałam 2 paczki:D

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Oj ja też mam mega głód na słodycze i oczywiście pozwalam sobie na nie ;) w dniu porodu było 65.7kg dziś 59.7kg a przed ciążą 54.5kg. Ale daje sobie czas na spokojnie. Z synem przytyłam 15kg a schudłam prawie 20kg
    A myślałam ze tylko ja tak mam 😎 a u mnie jeszcze dodatkowo sprawy nie ułatwia fakt ze dosłownie za rogiem jest pączkarnia gdzie sprzedają jeszcze ciepłe pączki 🍩☕ . Hm no i skusiłam się w tym tygodniu na kebaba 🙈
    Bumbum nie wiem czy dobrze kojarze ale wydaję mi się ze moja córka miała masc - neomycynę do oczu przy nawracających jęczmieniach .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też udało odebrać dopiero jak dostałam mejla. Wcześniej wchodziła normalna cena.

Co do wagi to... Mi chyba najwięcej zostało. Ale to moja wina. Będąc w ciąży przestałam biegać jeździć na rowerze a jadłam tak samo. Efekt: +25 kg w coazy i zostało... 20. Teraz jakoś próbowałam ograniczyć jedzenie ale waga od porodu ani drgnie. Boje się o pokarm wiec na razie muszę tak zostać jak samo nie ruszy. Planuje karmić pół roku, potem się wezmę za siebie, trudno...

Idę spać z szumisiem w tle. Jakoś Mała przy nim szybciej zasypia (cudów nie ma, żeby tylko przy jego pomocy zasypiala). Mąż też przy szumisiu zasypia a ja gorzej. No ale cóż, jest 2:1 wiec szumi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 03:18

Paulaa25 lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w takim razie czekam na maila bo póki co jeszcze nie dostałam :)

Papapatka ja przy synku tak się uzależniłam od szumisia że nawet jak synek już spał to włączyłam go sobie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 04:11

Papapatka lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niby 2kg na plus ale brzuch wiekszy niż w 4 miesiącu ciąży :/ u mnie dlugo nic nie było widac.Spadlo mi po porodzie 8 kg a teraz ani drgnie..Apetyt mam , non stop bym coś chrupala ...
    Co do pampeesow to ja napisalam do nich wiadomość ze nie dostałam i odrazu mi odpusali że meila dostałam 20.12 żeby odebrać gratisową paczkę a ja gamoń nie obczaiłam tego wiec wygeberowali mi promocje jeszcze raz i byłam odebrać :)

Aaa w Carrefour jest promocja na pampersy 88 sztuk za 34 zł. :)

Którego tego szumisia polecacie mamuśki?Ja myślałam o córeczce Lily bo na allegro po 120 zł. tylko on jest bez funkcji non stop i nie wiem czy się sprawdzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 04:35

baranosia lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaaa25 ja własne mam Lily. Szumi godzinę potem powoli coraz ciszej i się wyłącza. Są różne szumy. Chyba można nią sterowac przez bluetooth w telefonie, nie wiem. Nam starczasu ta godzina zazwyczaj

Paulaa25 lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Moja Laura jest już na świecie. Urodziła się wczoraj o godzinie 21.14 przez CC. Całe 3280 gramów i 53 cm miłości ❤️
    Akcja zaczęła się w nocy z niedzieli na poniedziałek, a w poniedzialek miałam się wstawić w szpitalu. Niestety nie udało się naturalnie i trzeba było robić cc bo blizna zle reagowała na skurcze, ale może innym razem napisze więcej jakby któraś w ogóle chciała o tym poczytać 😊

Postaram się was nadrobić jak znajdę chwile i poczuje się lepiej

Paulaa25, Papapatka, Ika..., Mambella, -Mamunia-, malami91, baranosia, Lutyska, Pepper, Ewelcia85, Nadzieja22, artemida27, Kropeczka85, bumbum, MonisiaK, Mila_85, Kolorowaola, iwona01, Sylllwus, Black_Lilith, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej est-gratulacje!❤ opisz wszystko jak lepiej się poczujesz ;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej est Gratulacje!!! ❤❤❤

Czekamy na zdjecie Pysi i relacje z porodu. 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est, gratulacje!

• baranosia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est najważniejsze że kruszynka jest już z Tobą <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 07:53

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est gratulacje. Szybkiego powrotu do pelni sil ;) jak sir lepiej poczujesz to oczywiście czekamy na relacje ;) super ze masz ja maleństwo przy sobie
    Nadzieja czekamy na takie wiesci od Ciebie i mocno kciuki trzymamy za rozwoj sytuacji ;)
    Baranosia ja dodalam mala jeszcze w szpitalu,dostalan maila nastepnego dnia i jak wychodzilam odebrałam pampersy. Mieli problem bo nie naliczaly sie i twierdzily ze nie moge ich dostać ale twardo stałam i mowilam ze skoro maila dostalam to nie wyjdę bez tej darmowej paczki.
    Co do wagi to w domu nie mam i nie wiem ile kg mam ale brzucha brak.ale od slodkiego tez nie moge sie powstrzymac ;)
    Ja licze na to ze bedzie ladna pogoda wiosna i latem to bedziemy korzystać z długich spacerów itp ;) z synkiem duzo chodzilam roznym tempem.teraz ciekawe jak to bedzie z wózkiem i synkiem.pewnie hedziemy zwiedzać place zabaw...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 08:10

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj przeżyłam horror...mała spadła z naszego łóżka... SOR pediatra zbadala mała i powiedziała że na 99%wszystko ok ale dała skierowanie do innego szpitala na usg przezciemiaczkowe pojechaliśmy tam też ja obejrzeli ale usg nie zrobili bo robią je tylko jeżeli podczas obserwacji która trwa 5h występują jakieś niepokojące objawy...wyszliśmy na żądanie po 3H. Pełno kichajacych dzieci itp a ja miałam dziecko obserwować na korytarzu...dziś wieczorem idziemy prywatnie zwariuje do tego czasu...mała wg mnie zachowuje się normalnie...ehh mam wyrzuty sumienia...

• Pepper Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej est gratulacje. Opisz wszystko jak dojdziesz do siebie.

Nadzieja Twoja kolej :)

Ruda ci się stało to nie cofniesz. Dobrze ze wszystko dobrze z małą.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda takie rzeczy czasami się zdarzają , moja oliwka jak zaczęła się przekręcać spadła z łozka a ja siedziałam obok tylko ubranka składałam i niestety nie zauważyłam .Mam nadzieje ze u was tez to nie będzie nic poważnego 😗
    Ej.est super ze masz juz malutką przy sobie ! Oczywiście czekamy na relacje z porodu i zdjęcie malutkiej 😍
    Nadzieja czekamy tez na twoje malenstwo po tej stronie brzuszka 😃

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej est gratuluję! <3

No to teraz zostałam sama :P Jutro dalej działamy, ale dzisiaj zagadam do lekarki czy by nie chciała zrobić mi masażu szyjki ;)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:30

‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ