X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Ostatnio nazekalam że mała dużo śpi...teraz nie śpi w ogóle...
    I co lepsze? Chcialas to mala dala Ci okazję poczuc jak to jest ;) mam nadzieje ze juz lepiej?
    Moja chyba poczula jak fajnie jest na rekach w pozycji pionowej. Caly dzien by tak chciala chodzic oczywiście.
    Co do mezow.moj ponosi ale nie chce pampersa przebierac. Dziś im zostawilam mleko i pojechałam w koncu do kosciola.nanosil się maz i poczul to co ja mam codziennie.nie zdarzyl sie ubrac ani śniadania zjesc bo nie mial jak... ;)
    Aaa nie bylo mnie godzine a maz byl zly ze ona nic nie chce spac. Hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 19:41

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas czeka wizyta w fizjoterapeuty i pewnie rehabilitacja. Mała się strasznie wygodna w literę C. Do tyłu. I wiem że to nasza wina :( Za często ja mówiliśmy pionowo Ale tylko tak chciała i mamy teraz... mam nadzieję że z bioderkami tylko ok w środę mamy usg.
    Mam mega wyrzuty sumienia. Najgorzej że wcześniej nie zwracała na to uwagi myślałam że dzieci tak mają. Dzisiaj poczytałam i jestem przerażona. No ale człowiek. Ale całe życie uczy :(

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami u nas tak było 5 dni temu i dopiero dzisiaj po codziennym podawaniu biogai i od dwóch dni espumisanu co drugie karmienie mały zaczyna być spokojniejszy tzn. nadal lubi być noszony ale mogę go odłożyć na 10 minut aprzez ostatnie dni było to niewykonalne 😣
    Amir moj Wojtuś ma wystający pępuszek ale Alicja tez tak miała do 3-go miesiąca a teraz śliczny wklęsły pępek 😊
    Lady skonsultuj z terapeutą jeżeli cię coś niepokoi ale nie martw się na zapas 😚

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ta biogaje podajemy dzisiaj 3ci dzień. Pierwszego dnia po zaaplikowaniu kolo 13 o 18 poszło ok.15 bakow i było lepiej. Sama się bawiła w bujaczku. Wczoraj dawalismy ale po jedzeniu ulala i chyba trochę też tych kropli, był płacz wieczorem. A dzisiaj tez jest marudna, a dostała 5 kropli prosto do buzki bez ulania...
    W czwartek mamy pierwsze szczepienie i pediatre. Zapytam o espumisan bo się prezy. I czasem też mam tak przy karmieniu ze bierze cyca nagle wypluwa całą czerwona i wrzask. Znowu łapie pociągnie dwa razy i wypluwa wrzask. A wczoraj to w ogóle kąpiel pięknie wycierania pięknie a potem do cyca i wrzask. Płakała aż się zanosila. Mąż ja wziął do drugiego pokoju i doBRE 15 min wrzeszczala nic nie pomahalo.

Niby minęło dzisiaj nam 6 tyg a ja czuję się czasem beznadziejnie ze nie wiem co jest mojemu dziecku i jak jej pomóc.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady E głowa do góry my też ćwiczymy ze względu na asymetrie i widać już jakaś mała poprawę na pewno wszystko Bedzie dobrze !!!
    U nas efekty po stosowaniu biogai było widać po około 10 dniach. Kupy już idą bez problemu:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... podałam mu dziś Espumisan, ale żadne gazy z niego nie wyszły. Kupa jest regularnie. Już sama nie wiem co to. We wtorek mamy szczepienie to pogadam z pediatrą.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Nas czeka wizyta w fizjoterapeuty i pewnie rehabilitacja. Mała się strasznie wygodna w literę C. Do tyłu. I wiem że to nasza wina :( Za często ja mówiliśmy pionowo Ale tylko tak chciała i mamy teraz... mam nadzieję że z bioderkami tylko ok w środę mamy usg.
    Mam mega wyrzuty sumienia. Najgorzej że wcześniej nie zwracała na to uwagi myślałam że dzieci tak mają. Dzisiaj poczytałam i jestem przerażona. No ale człowiek. Ale całe życie uczy :(
    Lady skopiujesz jakieś artykuły o tym? Zdałam sobie sprawę, że my też do odbijania nosimy pionowo małą :/

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis mala przelezala przy cycu, bardzo malo spala a duzo jadła, byla niespokojna, cyce wydoila do ostatniej kropli chyba i dopiero teraz padła na dłużej, przy kupach i bąkach to roznie nieraz puszcza bez problemu a nieraz wygina sie i jest wrzask, wczoraj wieczorem tak plakaka. Moj Maz od pierwszego dnia przebiera,nosi i kapie tylko on wiec super, tylko cyca mu brakuje:) ogolnie to ja zwalam ten gorszy czas na skok rozwojowy, oby tylko moja laktacja nadazyla nad jej apetytem bo o to sie martwie... cyce miekikie

symbolica lubi tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Lady skopiujesz jakieś artykuły o tym? Zdałam sobie sprawę, że my też do odbijania nosimy pionowo małą :/
    Do odbicia można ważne żeby wysoko i główka była oparta na ramieniu. U nas mała często odchylała głowę do tylu i tu jest błąd. Oczywiście trzymalismy Ale słabo. Jutro dzwonię zapisać mała do neurologa i zobaczymy czy to czasem nie wzmożone napięcie mięśniowe. A potem do fizjo. Nie dość że wygina się w C. To prostuje i trzyma sztywno nóżki co też jest objawem wnp.

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady e

Kiedy diagnozuje się problemy z napięciem mięśniowym?

Paweł Zawitkowski jest zdania, że nieprawidłowości z napięciem mięśniowym muszą występować 24 godziny na dobę, aby mówić o problemach: - Jeśli dziecko jest sztywne cały czas, wygląda, jakby się męczyło w swoim ciele, a rodzicowi ta sztywność ciała dziecka uniemożliwia normalną pielęgnację dziecka, czyli karmienie, przewijanie, oddychanie, kąpiel, to wówczas możemy mówić o nieprawidłowości i udać się do specjalisty

Mój czasami wygina się w literę C ale dla mnie to nie jest jakaś nieprawidłowość. Staram się nie popadać w paranoję.

Ale kazda matka zna dobrze swoje dziecko, a z tego co widzę nie bagatelizujecie problemu i to jest plus.

Dzisiaj czułam że mnie brzuch ćmi okresowo i caly dzień boli mnie lewa pachwina. Czyżby owulacja? 😟

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 23:52

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zarówno położna jak i pediatra stwierdzili ze jeżeli dziecko samo odchyla główkę i ją dzwiga w pozycji nabrzichu to nic złego się nie dzieje ( innych objawów nieprawidłowych brak ) . Mieliśmy tak z Alą , od urodzenia była bardzo silnym dzieckiem ale ona wszystko szybko robiła , 6,5 msc raczkowanie zaraz potem siadała samodzelnie a jak miała 10 msc samodzelne chodzenie . Natomiast pediatra to nie neurolog i jak tylko coś was dziewczyny niepokoi to sprawdzajcie 👍

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy tez po usg bioderek idziecie jeszcze profilaktycznie do ortopedy? Na badaniu usłyszałam ze wszystko ok wiec do ortopedy nie ma ci się spieszyć można iść za 2 tygodnie?

I drugie pytanie. Czy na skończone 2 mc idziecie do pediatry na bilans?

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Czy Wy tez po usg bioderek idziecie jeszcze profilaktycznie do ortopedy? Na badaniu usłyszałam ze wszystko ok wiec do ortopedy nie ma ci się spieszyć można iść za 2 tygodnie?

Ja do ortopedy nie ide , abilans to chyba dopiero jak dziecko ma 2 lata?

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile wasze maluszki potrafią przespać ciągiem w nocy ?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rekord mojej to 5h.

• amir Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas rekord to też 5 godzin ale wtedy miał jeszcze sporą żołtaczke a my z mężem przepaliśmy budzik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 06:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:

Ja bylam w poradni ortopedycznej na tym USG i pani mówila ze jak bedzie ok to bez kontroli ponownej...
    Co do spania u nas raz bylo 6 godz po calym dniu niespania! Parę razy sie tez te 5 godz snu zdarzylo oczywiście wszystko w nocy. A czasem budzi sie co chwile ;p

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cos ok 5 godzin między 19 a 24 spi codziennie😊 ale za to od 2 w nocy budzi się co godzinę😬
    Ruda ja wiem ze się martwisz ale posłuchaj doświadczonej matki , kazde dziecko jest inne 😚 w innym czasie będą się przekręcać , raczkować ( albo i nie ) siadać, mowić itd 😊 niestety te małe larwy nie mają dołączonej instrukcji a każda jest inna 😂😂😂

Mambella lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie gdzie jest do nich instrukcja obsługi :)?

Ewelcia85, Papapatka lubią tę wiadomość

• Mambella Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego starszego syna pediatra podejrzewała wnm. Neurolog wykluczył ale ja dla pewności poszłam do fizjoterapeuty. Ona zwróciła uwagę na wzmożony wyprost. Szybko sztywno trzymał glowe, na ramieniu wyginął się jak struna itp. pokazała jak go podnosci, nosić, ubierać żeby ciałko było jak najdłużej takie skulone, żeby nie dawać mu szansy na te wyprosty.
    Warto skonsultować.

A Bartek znowu ma już 2 m-ce a głowę ledwo ledwo, ale może powinnam patrzeć według skorygowanego wieku czyli 4tyg do tyłu?

‹‹ 991 992 993 994 995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ