X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, dziękuję za kciuki i słowa wsparcia. Jestem już po badaniu i odetchnęłam wreszcie🙂 na tą chwilę wszystko z dzieckiem ok. Robił fikołki więc badanie początkowo nie było łatwe😉 ma już prawie 6,4 cm, serduszko biło 158 uderzeń na minutę. Rączki, nóżki i wszystkie organy tam gdzie trzeba. Jeszcze cwaniak na samym początku siusiu zrobił😁
    Siusiaka też chętnie pokazywał 😉 przepływy wg lekarza ok, dziecko dobrze odżywione. Ja już w każdym razie tego nie analizuję. Jak lekarz twierdzi że ok to to przyjmuje. Czas się uspokoić😉
    Przy okazji wyjaśniło się co z tym pomiarem CRL. Na początku dziecko tak się zwinęlo że wyszedł za mały pomiar w stosunku do wieku ciąży. Musieliśmy powtarzać i wtedy bobas już leżał normalnie i wyszła różnica 7 mm. Więc wymiar idealny do daty transferu. Zakładam że to przez to tydzień temu u tamtego ginka wyszedł taki niski crl. Dziecko skacze i się zwija a matka niepotrzebnie panikuje 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2021, 12:22

Aneta8, Ada. 31, niutek87, Pimka, Miamonia, jaina_proudmoore, KaroKaro, Warszawianka, Kasiastaraczka, Aga12345, Gosia Rumi, dobuska, oregano84 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Kochane, dziękuję za kciuki i słowa wsparcia. Jestem już po badaniu i odetchnęłam wreszcie🙂 na tą chwilę wszystko z dzieckiem ok. Robił fikołki więc badanie początkowo nie było łatwe😉 ma już prawie 6,4 cm, serduszko biło 158 uderzeń na minutę. Rączki, nóżki i wszystkie organy tam gdzie trzeba. Jeszcze cwaniak na samym początku siusiu zrobił😁
    Siusiaka też chętnie pokazywał 😉 przepływy wg lekarza ok, dziecko dobrze odżywione. Ja już w każdym razie tego nie analizuję. Jak lekarz twierdzi że ok to to przyjmuje. Czas się uspokoić😉
    Przy okazji wyjaśniło się co z tym pomiarem CRL. Na początku dziecko tak się zwinęlo że wyszedł za mały pomiar w stosunku do wieku ciąży. Musieliśmy powtarzać i wtedy bobas już leżał normalnie i wyszła różnica 7 mm. Więc wymiar idealny do daty transferu. Zakładam że to przez to tydzień temu u tamtego ginka wyszedł taki niski crl. Dziecko skacze i się zwija a matka niepotrzebnie panikuje 😀
    No to gratulacje i spokojnej ciąży ❤️❤️💙💙

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka super wiadomość! Cieszę się, że wszystko dobrze ☺️💙

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia, robiło mi się tak w pierwszej ciąży. Leżąc na płasko wywalało mi taką kulkę, przekladalam się na bok i znikała. Do tej pory nie wiem co to było.. teraz tak nie mam.

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Kalcia, robiło mi się tak w pierwszej ciąży. Leżąc na płasko wywalało mi taką kulkę, przekladalam się na bok i znikała. Do tej pory nie wiem co to było.. teraz tak nie mam.
    Ja tez nie mam pojęcia .. Ta ciąża jest totalnie inna od pozostałych pięciu .. Za niedługo się okaże czy to kolejny chłopak czy będzie niespodzianka 😂😂🥴

Aneta8 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że u Was wszystko ok, rozpisałyście się, że hoho 😁
    Podpowiecie mi jak można tutaj na forum wkleić zdjęcie?

Dziewczyny, które są w 13 tygodniu: jesteśmy w I czy w II trymestrze? Co aplikacja to inne wyliczenia 😁

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra85 wrote:

Dziewczyny, które są w 13 tygodniu: jesteśmy w I czy w II trymestrze? Co aplikacja to inne wyliczenia 😁

Z tego co ja się orientuję 2 trymestr zaczyna się od 14 tc. Więc dla mnie 13 to jeszcze pierwszy 😉

16-01-2022 - synek💙
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:

bardzo, bardzo się cieszę :) <3 spokój się przyda.

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra85 wrote:

https://naforum.zapodaj.net/ Ładujesz zdjęcie z biblioteki i kopiujesz link :)

Moja aplikacja liczy 2 trymestr od 14+0 :)

fxQZp2.png
    XJSep2.png

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam dziś Prenatalne Duo - a tam są 2 tabletki do brania - żelowa i twarda i trochę mnie to zaskoczyło. :)

zDmVp2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Miamonia chleb z cebulą :D ja to z ogórkami w occie teraz wszystko zjem!

Jutro mam prenatalne ale wczoraj bylam u gina na nfz na cytologie i tetno jest wiec juz jestem spokojniejsza bo czasami nie czuje sie jakbym byla w ciazy, serio 👌

My po wizycie u babci w weekend, szczerze to mało odpoczelam, bo Młody tylko by rowerkiem jezdzil na ulicy, wiec pol dnia na ulicy ale za to nie musialam gotowac 🙏

Jaina Ty to jestes mistrz zamieszania 😂

Kasiastaraczka moja siostra stosowała te pieluszki ale bodajze po 3mcu bo na poczatku to dzidzius robi non stop w pieluszkę. No i troche cvzasu trzeba temu poswiecic. Sczerze ja mialam komplet pieluszek od niej ale nie znalazłam czasu ich stosować.

Mi w 2 trymestrze zauwazylam a nawet tydzien przed mniej chce sie spac.
    Mdlosci jeszcze mam czasami. I straszne zaparcia :/ Przed porodem pilam lactosolum i pewnie tu tez bedzie potrzebny...

Ja jak dowiem się że bedzie dziewczynka bedziemy z siostra przegladac ciuszki po jej siostrze, mam cały strych, do 6 r.ż ciuszki + ciuszki po 2 córkach szwagierki

KalafiorA z mózgu chyba jeszcze nie mam ale pamietam jak w 1 ciazy zapomnialam zaplacic za wizyte u lekarza, lekarz przypomniał 🤦‍♀️ a po urodzerniu jak pisze Karo to nie umiałam nawet "ładnie" skonstruować zdania :/

Prosiulek kiedys czytalam ze na poczatku jest wyrostek płciowy i on wyglada tak samo na usg u chlopca i dziewczynki ale kąt nachylenia jest inny? nie jestem pewna...

Kalcia u mnie takie gule tez były w 1 ciazy od mniej wiecej 15-16tc, to Twoja 6 ciaza wiec moze dlatego wczesniej. Ta kulka wg mnie to dziecko tak buszuje, u mnie tak było, miałam przez to silne skurcze macicy i wyladowalam wtedy w szpitalu. Zaraz potem poszułam ruchy dziecka i one byly w tych miejscach co twardniała mi wlasnie macica. Na szczescie nie wpkywalo to u mnie na dlugosc szyjki.

Stokrotka gratuluję dobrych wieści!

Vy8jp2.png
    3V06p2.png

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jutro na badanie, chyba, że mnie lekarz znów przegoni haha :D
    uspokoił mnie fakt oddania krwi na test Nifty wczoraj.

dziś byłam na zakupach, w Rossman nieśmiało oglądałam pieluchy i mleka, ale czułam się tam hmm dziwnie skrępowana i w stresie co ja tu w ogóle robię :D
    przyszła też paczuszka z Bebiprogram, ale nie zajrzałam jeszcze :)

Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, cudowne wieści❤ super że z tym CRL się uspokoiłaś i wiesz dlaczego takie różnice były ☺

Kalcia ja w poprzedniej ciąży i teraz też mam czasami taka gule. W ciąży z córcią wydaje mi się że później się zaczęła robić niż teraz wiec to która ciąża ma też chyba wpływ. U mnie raz się robi po lewo a raz po prawo i widać właśnie jak leżę na plecach.

Udało mi się rzutem na taśmę umówić prenatalne na jutro na godzinę 11 więc jestem przeszcześliwa 🥰

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Jeheria, Aneta8 lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:

Suuper, bardzo się cieszę że wszystko jest ok😊

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Stokrotko, cudowne wieści❤ super że z tym CRL się uspokoiłaś i wiesz dlaczego takie różnice były ☺

Kalcia ja w poprzedniej ciąży i teraz też mam czasami taka gule. W ciąży z córcią wydaje mi się że później się zaczęła robić niż teraz wiec to która ciąża ma też chyba wpływ. U mnie raz się robi po lewo a raz po prawo i widać właśnie jak leżę na plecach.

Udało mi się rzutem na taśmę umówić prenatalne na jutro na godzinę 11 więc jestem przeszcześliwa 🥰

będę trzymać jutro kciuki za Ciebie <3 ja mam wizytę o 9.00 :)

KaroKaro lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    kupiłam dziś Prenatalne Duo - a tam są 2 tabletki do brania - żelowa i twarda i trochę mnie to zaskoczyło. :)
    Też wczoraj je kupiłam🙂 Pani w aptece dopytywała czy na pewno o tę mi chodzi bo one są dopiero od 13 tc 😁

16-01-2022 - synek💙
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka bardzo się cieszę,że wszystko w porządku 😍
    Jaina też mam tą przesyłkę:) są tabliczki do robienia zdjęć i kilka kart kontrastowych
    Na stronie boomy pl jest darmowa przypinka :)ja już dumnie noszę przy torebce

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, Jeheira, Karo (mam nadzieję że nikogo nie pominęłam),- trzymam kciuki za jutrzejsze prenatalne 👍 na pewno będą ok i wszystkie stresy odejdą. Ja dzisiaj odbiore pierwsza książkę ciążowa- ciężarówka przez 9 m-cy. Pewnie trochę poczytam ale powiem szczerze że jestem już zmęczona tym tematem😁 za dużo siedziałam w internecie i teraz potrzebuje jakiegoś restartu i odmóżdżenia 😉

jaina_proudmoore, Jeheria, Ada. 31 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Jaina, Jeheira, Karo (mam nadzieję że nikogo nie pominęłam),- trzymam kciuki za jutrzejsze prenatalne 👍 na pewno będą ok i wszystkie stresy odejdą. Ja dzisiaj odbiore pierwsza książkę ciążowa- ciężarówka przez 9 m-cy. Pewnie trochę poczytam ale powiem szczerze że jestem już zmęczona tym tematem😁 za dużo siedziałam w internecie i teraz potrzebuje jakiegoś restartu i odmóżdżenia 😉
    Restart się przyda. To jednak stres, od Usg do Usg, potem prenatalne. czasem warto odpocząć od internetu 🙂mój gin nawet zalecił mi za dużo nie czytać. Dobra książka czy serial zajmuje myśli, może jakieś nowe hobby się znajdzie. Ja czasem maluje i koloruje mandale 🙂

zDmVp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie siedzę przed gabinetem i czekam na wizytę. Chwile wcześniej się stresowałam bardzo, ale teraz jakis dziwny spokój mnie ogarnął. Ale cały dzień moje myśli krążą tylko wokół wizyty i zobaczenia okruszka.
    Cieszę się, ze wizyty was uspokoiły.

Aneta8, jaina_proudmoore, Ada. 31, Gosia Rumi, Morwa lubią tę wiadomość

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ