Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane, dziękuję za kciuki i słowa wsparcia. Jestem już po badaniu i odetchnęłam wreszcie🙂 na tą chwilę wszystko z dzieckiem ok. Robił fikołki więc badanie początkowo nie było łatwe😉 ma już prawie 6,4 cm, serduszko biło 158 uderzeń na minutę. Rączki, nóżki i wszystkie organy tam gdzie trzeba. Jeszcze cwaniak na samym początku siusiu zrobił😁
Siusiaka też chętnie pokazywał 😉 przepływy wg lekarza ok, dziecko dobrze odżywione. Ja już w każdym razie tego nie analizuję. Jak lekarz twierdzi że ok to to przyjmuje. Czas się uspokoić😉
Przy okazji wyjaśniło się co z tym pomiarem CRL. Na początku dziecko tak się zwinęlo że wyszedł za mały pomiar w stosunku do wieku ciąży. Musieliśmy powtarzać i wtedy bobas już leżał normalnie i wyszła różnica 7 mm. Więc wymiar idealny do daty transferu. Zakładam że to przez to tydzień temu u tamtego ginka wyszedł taki niski crl. Dziecko skacze i się zwija a matka niepotrzebnie panikuje 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2021, 12:22
Aneta8, Ada. 31, niutek87, Pimka, Miamonia, jaina_proudmoore, KaroKaro, Warszawianka, Kasiastaraczka, Aga12345, Gosia Rumi, dobuska, oregano84 lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Kochane, dziękuję za kciuki i słowa wsparcia. Jestem już po badaniu i odetchnęłam wreszcie🙂 na tą chwilę wszystko z dzieckiem ok. Robił fikołki więc badanie początkowo nie było łatwe😉 ma już prawie 6,4 cm, serduszko biło 158 uderzeń na minutę. Rączki, nóżki i wszystkie organy tam gdzie trzeba. Jeszcze cwaniak na samym początku siusiu zrobił😁
Siusiaka też chętnie pokazywał 😉 przepływy wg lekarza ok, dziecko dobrze odżywione. Ja już w każdym razie tego nie analizuję. Jak lekarz twierdzi że ok to to przyjmuje. Czas się uspokoić😉
Przy okazji wyjaśniło się co z tym pomiarem CRL. Na początku dziecko tak się zwinęlo że wyszedł za mały pomiar w stosunku do wieku ciąży. Musieliśmy powtarzać i wtedy bobas już leżał normalnie i wyszła różnica 7 mm. Więc wymiar idealny do daty transferu. Zakładam że to przez to tydzień temu u tamtego ginka wyszedł taki niski crl. Dziecko skacze i się zwija a matka niepotrzebnie panikuje 😀Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Stokrotka super wiadomość! Cieszę się, że wszystko dobrze ☺️💙
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Kalcia, robiło mi się tak w pierwszej ciąży. Leżąc na płasko wywalało mi taką kulkę, przekladalam się na bok i znikała. Do tej pory nie wiem co to było.. teraz tak nie mam.
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Kalcia, robiło mi się tak w pierwszej ciąży. Leżąc na płasko wywalało mi taką kulkę, przekladalam się na bok i znikała. Do tej pory nie wiem co to było.. teraz tak nie mam.
Aneta8 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Super, że u Was wszystko ok, rozpisałyście się, że hoho 😁
Podpowiecie mi jak można tutaj na forum wkleić zdjęcie?
Dziewczyny, które są w 13 tygodniu: jesteśmy w I czy w II trymestrze? Co aplikacja to inne wyliczenia 😁
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Negra85 wrote:Super, że u Was wszystko ok, rozpisałyście się, że hoho 😁
Dziewczyny, które są w 13 tygodniu: jesteśmy w I czy w II trymestrze? Co aplikacja to inne wyliczenia 😁
Z tego co ja się orientuję 2 trymestr zaczyna się od 14 tc. Więc dla mnie 13 to jeszcze pierwszy 😉jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Kochane, dziękuję za kciuki i słowa wsparcia. Jestem już po badaniu i odetchnęłam wreszcie🙂 na tą chwilę wszystko z dzieckiem ok. Robił fikołki więc badanie początkowo nie było łatwe😉 ma już prawie 6,4 cm, serduszko biło 158 uderzeń na minutę. Rączki, nóżki i wszystkie organy tam gdzie trzeba. Jeszcze cwaniak na samym początku siusiu zrobił😁
Przy okazji wyjaśniło się co z tym pomiarem CRL. Na początku dziecko tak się zwinęlo że wyszedł za mały pomiar w stosunku do wieku ciąży. Musieliśmy powtarzać i wtedy bobas już leżał normalnie i wyszła różnica 7 mm. Więc wymiar idealny do daty transferu. Zakładam że to przez to tydzień temu u tamtego ginka wyszedł taki niski crl. Dziecko skacze i się zwija a matka niepotrzebnie panikuje 😀
bardzo, bardzo się cieszę spokój się przyda.Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Negra85 wrote:Super, że u Was wszystko ok, rozpisałyście się, że hoho 😁
https://naforum.zapodaj.net/ Ładujesz zdjęcie z biblioteki i kopiujesz link
Moja aplikacja liczy 2 trymestr od 14+0Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Hehe Miamonia chleb z cebulą ja to z ogórkami w occie teraz wszystko zjem!
Jutro mam prenatalne ale wczoraj bylam u gina na nfz na cytologie i tetno jest wiec juz jestem spokojniejsza bo czasami nie czuje sie jakbym byla w ciazy, serio 👌
My po wizycie u babci w weekend, szczerze to mało odpoczelam, bo Młody tylko by rowerkiem jezdzil na ulicy, wiec pol dnia na ulicy ale za to nie musialam gotowac 🙏
Jaina Ty to jestes mistrz zamieszania 😂
Kasiastaraczka moja siostra stosowała te pieluszki ale bodajze po 3mcu bo na poczatku to dzidzius robi non stop w pieluszkę. No i troche cvzasu trzeba temu poswiecic. Sczerze ja mialam komplet pieluszek od niej ale nie znalazłam czasu ich stosować.
Mi w 2 trymestrze zauwazylam a nawet tydzien przed mniej chce sie spac.
Mdlosci jeszcze mam czasami. I straszne zaparcia Przed porodem pilam lactosolum i pewnie tu tez bedzie potrzebny...
Ja jak dowiem się że bedzie dziewczynka bedziemy z siostra przegladac ciuszki po jej siostrze, mam cały strych, do 6 r.ż ciuszki + ciuszki po 2 córkach szwagierki
KalafiorA z mózgu chyba jeszcze nie mam ale pamietam jak w 1 ciazy zapomnialam zaplacic za wizyte u lekarza, lekarz przypomniał 🤦♀️ a po urodzerniu jak pisze Karo to nie umiałam nawet "ładnie" skonstruować zdania
Prosiulek kiedys czytalam ze na poczatku jest wyrostek płciowy i on wyglada tak samo na usg u chlopca i dziewczynki ale kąt nachylenia jest inny? nie jestem pewna...
Kalcia u mnie takie gule tez były w 1 ciazy od mniej wiecej 15-16tc, to Twoja 6 ciaza wiec moze dlatego wczesniej. Ta kulka wg mnie to dziecko tak buszuje, u mnie tak było, miałam przez to silne skurcze macicy i wyladowalam wtedy w szpitalu. Zaraz potem poszułam ruchy dziecka i one byly w tych miejscach co twardniała mi wlasnie macica. Na szczescie nie wpkywalo to u mnie na dlugosc szyjki.
Stokrotka gratuluję dobrych wieści!
-
a ja jutro na badanie, chyba, że mnie lekarz znów przegoni haha
uspokoił mnie fakt oddania krwi na test Nifty wczoraj.
dziś byłam na zakupach, w Rossman nieśmiało oglądałam pieluchy i mleka, ale czułam się tam hmm dziwnie skrępowana i w stresie co ja tu w ogóle robię
przyszła też paczuszka z Bebiprogram, ale nie zajrzałam jeszczeAneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Stokrotko, cudowne wieści❤ super że z tym CRL się uspokoiłaś i wiesz dlaczego takie różnice były ☺
Kalcia ja w poprzedniej ciąży i teraz też mam czasami taka gule. W ciąży z córcią wydaje mi się że później się zaczęła robić niż teraz wiec to która ciąża ma też chyba wpływ. U mnie raz się robi po lewo a raz po prawo i widać właśnie jak leżę na plecach.
Udało mi się rzutem na taśmę umówić prenatalne na jutro na godzinę 11 więc jestem przeszcześliwa 🥰jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Jeheria, Aneta8 lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Przy okazji wyjaśniło się co z tym pomiarem CRL. Na początku dziecko tak się zwinęlo że wyszedł za mały pomiar w stosunku do wieku ciąży. Musieliśmy powtarzać i wtedy bobas już leżał normalnie i wyszła różnica 7 mm. Więc wymiar idealny do daty transferu. Zakładam że to przez to tydzień temu u tamtego ginka wyszedł taki niski crl. Dziecko skacze i się zwija a matka niepotrzebnie panikuje 😀
Suuper, bardzo się cieszę że wszystko jest ok😊Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
KaroKaro wrote:Stokrotko, cudowne wieści❤ super że z tym CRL się uspokoiłaś i wiesz dlaczego takie różnice były ☺
Kalcia ja w poprzedniej ciąży i teraz też mam czasami taka gule. W ciąży z córcią wydaje mi się że później się zaczęła robić niż teraz wiec to która ciąża ma też chyba wpływ. U mnie raz się robi po lewo a raz po prawo i widać właśnie jak leżę na plecach.
Udało mi się rzutem na taśmę umówić prenatalne na jutro na godzinę 11 więc jestem przeszcześliwa 🥰
będę trzymać jutro kciuki za Ciebie ja mam wizytę o 9.00
KaroKaro lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:kupiłam dziś Prenatalne Duo - a tam są 2 tabletki do brania - żelowa i twarda i trochę mnie to zaskoczyło.
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka bardzo się cieszę,że wszystko w porządku 😍
Jaina też mam tą przesyłkę są tabliczki do robienia zdjęć i kilka kart kontrastowych
Na stronie boomy pl jest darmowa przypinka :)ja już dumnie noszę przy torebceStokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Jaina, Jeheira, Karo (mam nadzieję że nikogo nie pominęłam),- trzymam kciuki za jutrzejsze prenatalne 👍 na pewno będą ok i wszystkie stresy odejdą. Ja dzisiaj odbiore pierwsza książkę ciążowa- ciężarówka przez 9 m-cy. Pewnie trochę poczytam ale powiem szczerze że jestem już zmęczona tym tematem😁 za dużo siedziałam w internecie i teraz potrzebuje jakiegoś restartu i odmóżdżenia 😉
jaina_proudmoore, Jeheria, Ada. 31 lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Jaina, Jeheira, Karo (mam nadzieję że nikogo nie pominęłam),- trzymam kciuki za jutrzejsze prenatalne 👍 na pewno będą ok i wszystkie stresy odejdą. Ja dzisiaj odbiore pierwsza książkę ciążowa- ciężarówka przez 9 m-cy. Pewnie trochę poczytam ale powiem szczerze że jestem już zmęczona tym tematem😁 za dużo siedziałam w internecie i teraz potrzebuje jakiegoś restartu i odmóżdżenia 😉
-
nick nieaktualnyJa właśnie siedzę przed gabinetem i czekam na wizytę. Chwile wcześniej się stresowałam bardzo, ale teraz jakis dziwny spokój mnie ogarnął. Ale cały dzień moje myśli krążą tylko wokół wizyty i zobaczenia okruszka.
Cieszę się, ze wizyty was uspokoiły.Aneta8, jaina_proudmoore, Ada. 31, Gosia Rumi, Morwa lubią tę wiadomość