Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Pcosik_2 wrote:Ja właśnie siedzę przed gabinetem i czekam na wizytę. Chwile wcześniej się stresowałam bardzo, ale teraz jakis dziwny spokój mnie ogarnął. Ale cały dzień moje myśli krążą tylko wokół wizyty i zobaczenia okruszka.
Cieszę się, ze wizyty was uspokoiły.
Pcosik, trzymam kciuki. Daj znać po😉
Jaina, zamówiłam sobie trylogię dla młodzieży ( fantastyka- cień i kość) i będę się odmozdzac🙂 nad tymi mandalami też się zastanawiałam ale narazie spróbuję się wczytać w książki i zrelaksować. Jeszcze tylko w weekend mam teściowa i rodzinę męża na obiedzie, a potem już luz🙂 zajmę się wreszcie sobą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2021, 14:48
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Pcosik mocne kciuki za wizytę! ✊🏻🍀
-
Stokrotka 86 wrote:Jaina, Jeheira, Karo (mam nadzieję że nikogo nie pominęłam),- trzymam kciuki za jutrzejsze prenatalne 👍 na pewno będą ok i wszystkie stresy odejdą. Ja dzisiaj odbiore pierwsza książkę ciążowa- ciężarówka przez 9 m-cy. Pewnie trochę poczytam ale powiem szczerze że jestem już zmęczona tym tematem😁 za dużo siedziałam w internecie i teraz potrzebuje jakiegoś restartu i odmóżdżenia 😉
Jeszcze ja i prosiulek jutro mamy prenatalne także troche nas jutro się bada🤣Jeheria, jaina_proudmoore, prosiulek lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Pimka wrote:Jeszcze ja i prosiulek jutro mamy prenatalne także troche nas jutro się bada🤣
Pimka, Prosiulek- za was też już zaczynam trzymać kciuki🙂 ale jutro będzie dużo dobrych informacji 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2021, 16:10
Pimka, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Trzymam za nas kciuki ✊✊
Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI- 3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
-
Jeheria wrote:Dziewczyny również trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty ❤
Ile razy badalyscie już krew i mocz?
Ja narazie tylko raz, wydaje mi się że w 1 ciąży częściej...
Ja narazie tylko raz. Na dzisiejszej wizycie dostałam skierowanie na kolejny mocz i morfologię- mam zrobić pod koniec sierpnia. Też mi się wydawało że to raz w miesiącu będę robiła😁 ale jak widać jak jest ok to tak często nie zlecają.Jeheria lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Ja robiłam właśnie w poniedziałek drugi raz.Jeheria lubi tę wiadomość
-
robiłam na lipiec i mam zrobić na sierpień - morfo/mocz/glukoza.
Jeheria lubi tę wiadomość
-
Karo - super! Najważniejsze że Dzidzia rośnie jak na drożdżach, zobacz - jest zupełnie niewzruszona że ma w sąsiedztwie krwiaka 🙂 Grunt to być ostrożną, bez szaleństw, a krwiaczek będzie z czasem coraz bardziej malał a Dzieciątko coraz bardziej rosło i rosło, zwłaszcza że mówisz że tak wystrzeliło jak na drożdżach 😁😁😁 Super - to duża i silna Dzidzia 💪 Ooooo i genialnie że udało się tak szybko wstrzelić na te prenatalne! To jutro mocno trzymamy kciuki ✊✊✊✊
Ada.31 jesteś twardzielem 🙂 Ja niestety zburzyłam w swoim pokoju wszystkie plany urlopowe... Ale już za chwilkę wakacje się skończą, myślisz o odpoczynku?
Stokrotko - cudoooooownie! 💚💚💚💚 Widzisz jaki skoczny sportowiec! Najważniejsze że zdrowy i rośnie jak na drożdżach 😍 I kolejny chłopczyk! 😍 Chyba faktycznie wyjdzie nam z tego wątku prawdziwa drużyna piłkarska! Ciekawe kim okażą się następne dzidziulki? Ja sama też przeczuwam chłopca (ale jeszcze zupełnie nie opowiadał się na ten temat lekarz). Macie jakieś pomysły na imię? Ciekawią mnie Wasze imiona dla Kruszynek (co rusz zerkam w nasz excel, któż to nam się objawia) 😁
Kalcia jaki cudowny brzuszeczek!!! 😍😍😍 Aaaależ to rozczulający widok!
A będą jeeeeeszcze cudowniejsze! 😁💚💚💚💚💚 Ooooch ❤️ Mówisz że ciąża jest inna, to może tam się szykuje Królewna dla odmiany! ❤️ Ale miałaby obrońców na podwórku (tylu braci) 😁 Jeśli chodzi o te problemy ze spaniem - to wydaje mi się że to chyba też kolejny, wcale nierzadki objaw ciąży. Wiele kobietek o tym pisze (a już zwłaszcza przed badaniami!). Ja sama też wstaję o 5-6 co mi się nigdy nie zdarzało (byłam rano śpiochem a w nocy człowiekiem-nietoperzem). A teraz takie cuda! Ale to moja pierwsza ciąża. A Ty wcześniej jak byłaś w ciąży nie miałaś tak ze spaniem?
Negra - najlepiej wkleić zdjęcie do strony: https://naforum.zapodaj.net/
wybrać plik - wybrać największą rozdzielczość 500x500 i skopiować ostatni link (a tutaj tylko wkleić ten link). Na forum pojawi się miniatura zdjęcia 🙂 A co do tygodni - wg internetów - II trymest zaczyna się wraz z 14 tygodniem:
A u mnie dzisiaj znośnie, choć senność wciąż mnie spowalnia. I powiedziałabym że u mnie tak baaaaaaardzo nic się nie dzieje że szok. Aż chodzę taka zgnuśniała i sama nie wiem czego mi się chce. W dupie się przewraca od tego dobrobytu 😅 Do badań daleko (choć dziś już został równo tydzień) to i nawet emocje mam takie wstrzymane, uśpione... Dobrze że mogę się ekscytować chociaż Waszymi Kruszynkowymi wieściami ❤️
Pcosik - wciąż trzymamy kciuki i czekamy na wieści 💚 Kalciu - o której wizytujesz? Również mocno ściskamy kciuki i czekamy na wspaniałe wieści ❤️
Ooooo ale jutro będzie wizytujących! 😁 Super! To będzie w takim razie kolejny dzień wspaniałych wiadomości 😁 Jeheria, Pimka, Prosiulek i oczywiście Jaina - jutro wszystkie kciuki na pokład! 💚💚💚💚💚💚💚💚Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2021, 17:21
jaina_proudmoore, KaroKaro, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Kochane, dziękuję za kciuki i słowa wsparcia. Jestem już po badaniu i odetchnęłam wreszcie🙂 na tą chwilę wszystko z dzieckiem ok. Robił fikołki więc badanie początkowo nie było łatwe😉 ma już prawie 6,4 cm, serduszko biło 158 uderzeń na minutę. Rączki, nóżki i wszystkie organy tam gdzie trzeba. Jeszcze cwaniak na samym początku siusiu zrobił😁
Siusiaka też chętnie pokazywał 😉 przepływy wg lekarza ok, dziecko dobrze odżywione. Ja już w każdym razie tego nie analizuję. Jak lekarz twierdzi że ok to to przyjmuje. Czas się uspokoić😉
Przy okazji wyjaśniło się co z tym pomiarem CRL. Na początku dziecko tak się zwinęlo że wyszedł za mały pomiar w stosunku do wieku ciąży. Musieliśmy powtarzać i wtedy bobas już leżał normalnie i wyszła różnica 7 mm. Więc wymiar idealny do daty transferu. Zakładam że to przez to tydzień temu u tamtego ginka wyszedł taki niski crl. Dziecko skacze i się zwija a matka niepotrzebnie panikuje 😀Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Pcosik czekamy na wieści ☺
Jutro jakiś wysyp wizyt więc będziemy grupowo się stresować😁jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
KaroKaro wrote:Pcosik czekamy na wieści ☺
Jutro jakiś wysyp wizyt więc będziemy grupowo się stresować😁Stokrotka 86, Gosia Rumi, Pimka lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za wszystkie badania jutro 🙏😚😁
Ja robiłam 2 razy badania krwi i moczu,mam kolejne skierowanie, zrobię pod koniec miesiąca,przed wizytą u lekarki z enelmedujaina_proudmoore, Pimka, Jeheria lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dziewczyny!
U nas wszystko dobrze, wymiar już 7cm, jestem taka szczęśliwa!
Plamienie i krwawienie nie wiadomo jakie ma źródło, ale nie wpływa na przebieg ciąży
Trzymam kciuki za Was wszystkie jutro i przesyłam pozytywne myśli!jaina_proudmoore, Gosia Rumi, po_prostu_ja, Ada. 31, Aneta8, KaroKaro, Stokrotka 86, Pimka, dobuska, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące jutro dziewczyny ✊
Ja mam pojutrze prenatalne, dzisiaj robiłam badania. Ja na każdą wizytę mam badanie moczu i krwi, dzisiaj trzeci raz już robiłam od początku ciąży. Do tego jeszcze dodatkowo tsh, bo biorę euthyrox.jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Jeheria lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Gosia Rumi wrote:Karo - super! Najważniejsze że Dzidzia rośnie jak na drożdżach, zobacz - jest zupełnie niewzruszona że ma w sąsiedztwie krwiaka 🙂 Grunt to być ostrożną, bez szaleństw, a krwiaczek będzie z czasem coraz bardziej malał a Dzieciątko coraz bardziej rosło i rosło, zwłaszcza że mówisz że tak wystrzeliło jak na drożdżach 😁😁😁 Super - to duża i silna Dzidzia 💪 Ooooo i genialnie że udało się tak szybko wstrzelić na te prenatalne! To jutro mocno trzymamy kciuki ✊✊✊✊
Ada.31 jesteś twardzielem 🙂 Ja niestety zburzyłam w swoim pokoju wszystkie plany urlopowe... Ale już za chwilkę wakacje się skończą, myślisz o odpoczynku?
Stokrotko - cudoooooownie! 💚💚💚💚 Widzisz jaki skoczny sportowiec! Najważniejsze że zdrowy i rośnie jak na drożdżach 😍 I kolejny chłopczyk! 😍 Chyba faktycznie wyjdzie nam z tego wątku prawdziwa drużyna piłkarska! Ciekawe kim okażą się następne dzidziulki? Ja sama też przeczuwam chłopca (ale jeszcze zupełnie nie opowiadał się na ten temat lekarz). Macie jakieś pomysły na imię? Ciekawią mnie Wasze imiona dla Kruszynek (co rusz zerkam w nasz excel, któż to nam się objawia) 😁
Kalcia jaki cudowny brzuszeczek!!! 😍😍😍 Aaaależ to rozczulający widok!
A będą jeeeeeszcze cudowniejsze! 😁💚💚💚💚💚 Ooooch ❤️ Mówisz że ciąża jest inna, to może tam się szykuje Królewna dla odmiany! ❤️ Ale miałaby obrońców na podwórku (tylu braci) 😁 Jeśli chodzi o te problemy ze spaniem - to wydaje mi się że to chyba też kolejny, wcale nierzadki objaw ciąży. Wiele kobietek o tym pisze (a już zwłaszcza przed badaniami!). Ja sama też wstaję o 5-6 co mi się nigdy nie zdarzało (byłam rano śpiochem a w nocy człowiekiem-nietoperzem). A teraz takie cuda! Ale to moja pierwsza ciąża. A Ty wcześniej jak byłaś w ciąży nie miałaś tak ze spaniem?
Negra - najlepiej wkleić zdjęcie do strony: https://naforum.zapodaj.net/
wybrać plik - wybrać największą rozdzielczość 500x500 i skopiować ostatni link (a tutaj tylko wkleić ten link). Na forum pojawi się miniatura zdjęcia 🙂 A co do tygodni - wg internetów - II trymest zaczyna się wraz z 14 tygodniem:
A u mnie dzisiaj znośnie, choć senność wciąż mnie spowalnia. I powiedziałabym że u mnie tak baaaaaaardzo nic się nie dzieje że szok. Aż chodzę taka zgnuśniała i sama nie wiem czego mi się chce. W dupie się przewraca od tego dobrobytu 😅 Do badań daleko (choć dziś już został równo tydzień) to i nawet emocje mam takie wstrzymane, uśpione... Dobrze że mogę się ekscytować chociaż Waszymi Kruszynkowymi wieściami ❤️
Pcosik - wciąż trzymamy kciuki i czekamy na wieści 💚 Kalciu - o której wizytujesz? Również mocno ściskamy kciuki i czekamy na wspaniałe wieści ❤️
Ooooo ale jutro będzie wizytujących! 😁 Super! To będzie w takim razie kolejny dzień wspaniałych wiadomości 😁 Jeheria, Pimka, Prosiulek i oczywiście Jaina - jutro wszystkie kciuki na pokład! 💚💚💚💚💚💚💚💚
Gosia Rumi lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Warszawianka wrote:Dziewczyny!
U nas wszystko dobrze, wymiar już 7cm, jestem taka szczęśliwa!
Plamienie i krwawienie nie wiadomo jakie ma źródło, ale nie wpływa na przebieg ciąży
Trzymam kciuki za Was wszystkie jutro i przesyłam pozytywne myśli!Warszawianka lubi tę wiadomość