Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, podczytuję Was w sumie od samego początku, ale pisanie na grupie ciężarnych było trochę dla mnie abstrakcją do tej pory Także chciałam się przywitać.
Jestem po 4 procedurach IVF, dwie w Łodzi, dwie w Warszawie. Pierwszy raz udało mi się zajść w ciążę więc szczęście przeplata się z ogromnym strachem, z którym czasami sobie nie radzę dzisiaj u mnie 13t0d, jestem już po wynikach PANORAMY, genetycznie zdrowy synek . W poniedziałek rano mam prenatalne i trochę świruję 🙈
Podpowiem też coś odnośnie prenatal duo. Również przyjmuje te witaminy i miałam podobne rewolucje. U mnie super sprawdziło się siemię lniane. Jem codziennie z owsianką, ale można też wypić po namoczeniu w wodzie.Nisia18, dobuska, mk_bambino, po_prostu_ja, niutek87, Jeheria, Ada. 31, Stokrotka 86, Aneta8, Kasiastaraczka, Morwa, Gosia Rumi, Miamonia, wariancja lubią tę wiadomość
-
Jeheria wrote:A kwasy dha?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2021, 17:35
Jeheria lubi tę wiadomość
-
jeżeli chodzi o suplementy, to ja tak samo jak Aga biorę Mama DHA Plus, dodatkowo piję omega 3-6-9, a w razie zaparć dodaję do posiłków babkę płesznik & babkę jajowata (https://www.rossmann.pl/Produkt/Superfoods/Purella-Superfoods-babka-plesznik-babka-jajowata-40-g,326114,8788).
Aga12345 lubi tę wiadomość
-
Maaaaatko, dostałam wynik posiewu moczu i nie mam żadnych bakterii. Po prostu źle oddałam mocz do badania ogólnego.
Kalafior w formie...mk_bambino, Aneta8, Kasiastaraczka, Aga12345, Miamonia, Morwa, Gosia Rumi, po_prostu_ja, wariancja, Selena, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
MonkaB wrote:Cześć dziewczyny, podczytuję Was w sumie od samego początku, ale pisanie na grupie ciężarnych było trochę dla mnie abstrakcją do tej pory Także chciałam się przywitać.
Jestem po 4 procedurach IVF, dwie w Łodzi, dwie w Warszawie. Pierwszy raz udało mi się zajść w ciążę więc szczęście przeplata się z ogromnym strachem, z którym czasami sobie nie radzę dzisiaj u mnie 13t0d, jestem już po wynikach PANORAMY, genetycznie zdrowy synek . W poniedziałek rano mam prenatalne i trochę świruję 🙈
Podpowiem też coś odnośnie prenatal duo. Również przyjmuje te witaminy i miałam podobne rewolucje. U mnie super sprawdziło się siemię lniane. Jem codziennie z owsianką, ale można też wypić po namoczeniu w wodzie. -
Dziewczyny, czy na prenatalnych też ważą i mierzą ciśnienie?
Jak dzwoniła do mnie w piątek Pani żeby potwierdzić wizytę, powiedziała że ona nie wie nic o tym żeby lekarze zalecali pić litr wody przed badaniem i już sama nie wiem co robić. Piłyście któraś? Ja się chyba wtedy posikam na tym badaniu 😥 -
Miamonia wrote:Dziewczyny, czy na prenatalnych też ważą i mierzą ciśnienie?
Jak dzwoniła do mnie w piątek Pani żeby potwierdzić wizytę, powiedziała że ona nie wie nic o tym żeby lekarze zalecali pić litr wody przed badaniem i już sama nie wiem co robić. Piłyście któraś? Ja się chyba wtedy posikam na tym badaniu 😥
Mi nikt nie mierzy ciśnienia ani nie ważył na prenatalnych, zapytał tylko o wage, gdybym nie znała, to pewnie by zważył.
O piciu wody przed badaniem tez w sumie pierwsze słyszę, ja nawet miałam trochę zapełniony pecherz, to kazał mi iść zrobić siku. -
Jak dzwoniła do mnie w piątek Pani żeby potwierdzić wizytę, powiedziała że ona nie wie nic o tym żeby lekarze zalecali pić litr wody przed badaniem i już sama nie wiem co robić. Piłyście któraś? Ja się chyba wtedy posikam na tym badaniu 😥 -
Z tą wodą pewnie chodzi o to, że do usg przez brzuch najlepiej jest mieć pełen pęcherz, a do transwaginalnego pusty. Więc, żeby lekarz miał jakieś pole manewru - np nic nie byloby widac przez brzuch, idziesz siku i mozna robic usg transwaginalne. Imho 🙂
-
wariancja wrote:Z tą wodą pewnie chodzi o to, że do usg przez brzuch najlepiej jest mieć pełen pęcherz, a do transwaginalnego pusty. Więc, żeby lekarz miał jakieś pole manewru - np nic nie byloby widac przez brzuch, idziesz siku i mozna robic usg transwaginalne. Imho 🙂
Ale skoro Wy nie piłyście to ja też nie będę. Już się mega stresuję jutrem a mąż jest w pracy i mnie nosi samą w domu 😅 -
wariancja wrote:Z tą wodą pewnie chodzi o to, że do usg przez brzuch najlepiej jest mieć pełen pęcherz, a do transwaginalnego pusty. Więc, żeby lekarz miał jakieś pole manewru - np nic nie byloby widac przez brzuch, idziesz siku i mozna robic usg transwaginalne. Imho 🙂
Ja musiałam mieć pełny pęcherz to transferu zarodka, gdzie robiło się usg przez brzuch, ale to dlatego, że wtedy macica była malutka i niewyczuwalna przez brzuch, gdy pęcherz nie był pełny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 09:32
-
Jak dzwoniła do mnie w piątek Pani żeby potwierdzić wizytę, powiedziała że ona nie wie nic o tym żeby lekarze zalecali pić litr wody przed badaniem i już sama nie wiem co robić. Piłyście któraś? Ja się chyba wtedy posikam na tym badaniu 😥Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 09:44
-
Ufff przeczytałam większość z tego wątku☺️ Część kojarzę z wątku dla staraczek 😇
Gratuluje wszystkim udanych prenatalnych, przewaga chłopków☺️
Ja pierwsze usg prenatalne mam 13 w piątek, prowadzę ciąże na NFZ. Lekarz wydał skierowanie na test pappa i usg mimo braku wskazań. Dobrze trafiłam na własna rękę zrobiłam test panorama tydzień temu. Czekam jak na szpilkach. MonkaB ile
Czekałaś na wyniki?
To moja 2 ciąża, w pierwsza zaszłam w 1 cs. Mam synka, niedługo skończy 2 latka. O drugie staraliśmy się bardzo i intensywnie 10 miesiący bezskutecznie. Tak trafiłam na forum. Przechodziłam z wątku do wątku z niepowodzeniem. Wykonaliśmy wszystkie możliwe badania, podejrzewałam niedrożność jajników spowodowana cc. Już miałam prywatnie umawiać się na badanie. Postanowiliśmy odłożyć z mężem plany na kilka lat. Byłam w dołku psychicznym, odnalazłam nowe pasje, prace. I po 3 mcach niespodziewanie zobaczyłam 2 kreski, nigdy tak późno nie zrobiłam testu ciążowego 😂 byliśmy w szoku bo nawet wiele ❤️ Nie było w tym miesiącu. Obecnie jestem w 11 tyg. Termin na 22.02.2022 👌Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 20:48
wariancja, Ada. 31, dobuska, Gosia Rumi, Aneta8, niutek87, Aga12345, MonkaB, Nisia18, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Jeheria lubią tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Nunakala wrote:Ufff przeczytałam większość z tego wątku☺️ Część kojarzę z wątku dla staraczek 😇
Ja pierwsze usg prenatalne mam 13 w piątek, prowadzę ciąże na NFZ. Lekarz wydał skierowanie na test pappa i usg mimo braku wskazań. Dobrze trafiłam na własna rękę zrobiłam test panorama tydzień temu. Czekam jak na szpilkach. MonkaB ile
Czekałaś na wyniki?
To moja 2 ciąża, w pierwsza zaszłam w 1 cs. Mam synka, niedługo skończy 2 latka. O drugie staraliśmy się bardzo i intensywnie 10 miesiący bezskutecznie. Tak trafiłam na forum. Przechodziłam z wątku do wątku z niepowodzeniem. Wykonaliśmy wszystkie możliwe badania, podejrzewałam niedrożność jajników spowodowana cc. Już miałam prywatnie umawiać się na badanie. Postanowiliśmy odłożyć z mężem plany na kilka lat. Byłam w dołku psychicznym, odnalazłam nowe pasje, prace. I po 3 mcach niespodziewanie zobaczyłam 2 kreski, nigdy tak późno nie zrobiłam testu ciążowego 😂 byliśmy w szoku bo nawet wiele ❤️ Nie było w tym miesiącu. Obecnie jestem w 11 tyg. Termin na 22.02.2022 👌
Rozgość się u nas i wpisz na listę, która znajduje się na pierwszej stronie.
No i na prenatalnych na pewno wszystko wyjdzie dobrze. Trzymam kciuki!❤️
-
Nunakala wrote:Ufff przeczytałam większość z tego wątku☺️ Część kojarzę z wątku dla staraczek 😇
Czekałaś na wyniki?
W poniedziałek oddawałam krew i już po tygodniu dzwoniłam, ale jeszcze nie było. Babeczka kazała zadzwonić najwcześniej w czwartek, ale ja zadzwoniłam znowu w środę i już był Według tego co jest na tym wyniku to badanie udostępnili we wtorek Więc chyba możesz już się podpytać.
Ja dzisiaj rano byłam na USG, wszystko jest bardzo dobrze Mam mięśniaka, który urósł od poprzedniej wizyty, no ale podobno jest w miejscu w którym nie przeszkadza i mam się nie martwić. Teraz czekam na wyniki Pappy. Mam też nagrane badanie na pen drive, więc będę katować filmik przez najbliższe kilka dni xDjaina_proudmoore, dobuska, Aneta8, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
MonkaB super ze wszystko w porządku, ważne że mięśniak jest pod kontrolą i niczemu nie zagraża. Ja powoli zbieram się na wizytę. Nieśmiało proszę o kciuki bo trzęsę się jak galaretka 🙈😭
jaina_proudmoore, Nisia18, dobuska, MonkaB, Aneta8, Gosia Rumi, Aga12345, Morwa lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny,
witam po weekendzie.
Nunakala - witamy na forum
W sobotę byliśmy na ognisku ze znajomymi. Maż orzekł, że trzeba powiedzieć dobrą nowinę. wszyscy bili brawo, gratulowali, później kilka pytań, a potem " nie wstawaj do grilla, ja to zrobię" hehe
także spędziliśmy miły wieczór.
wczoraj po południu znów miałam migrenowy ból głowy, ostatni taki z 3 tygodnie temu. ciśnienie mam dobre 114/65.
ból pojawia się nagle i znika nagle. dziwna sprawa, ale lekarz gin mówił, że tak może być. apap nie pomaga, zimne okłady ledwo co, najlepiej sen, dlatego dziś spałam do 10.30
odnośnie wagi, ja nadal waże 0.5 kg mniej, mam wrażenie, że Kropek sobie zabiera co potrzebuje
miłego dnia i tygodnia Wam życzę.
jestem ciekawa kiedy będzie wynik Nifty. czy wiecie w jakiej formie są te wyniki i na co zwrócić uwagę?Selena, Aneta8 lubią tę wiadomość