X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    MonkaB super ze wszystko w porządku, ważne że mięśniak jest pod kontrolą i niczemu nie zagraża. Ja powoli zbieram się na wizytę. Nieśmiało proszę o kciuki bo trzęsę się jak galaretka 🙈😭
    Kochana :) kciuki mocno zaciśnięte :) Na bank będzie wszystko dobrze :)

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia kciuki !

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    hej dziewczyny,
    witam po weekendzie.

Nunakala - witamy na forum <3

W sobotę byliśmy na ognisku ze znajomymi. Maż orzekł, że trzeba powiedzieć dobrą nowinę. wszyscy bili brawo, gratulowali, później kilka pytań, a potem " nie wstawaj do grilla, ja to zrobię" hehe :P
    także spędziliśmy miły wieczór.

wczoraj po południu znów miałam migrenowy ból głowy, ostatni taki z 3 tygodnie temu. ciśnienie mam dobre 114/65.
    ból pojawia się nagle i znika nagle. dziwna sprawa, ale lekarz gin mówił, że tak może być. apap nie pomaga, zimne okłady ledwo co, najlepiej sen, dlatego dziś spałam do 10.30

odnośnie wagi, ja nadal waże 0.5 kg mniej, mam wrażenie, że Kropek sobie zabiera co potrzebuje :D
    miłego dnia i tygodnia Wam życzę.

jestem ciekawa kiedy będzie wynik Nifty. czy wiecie w jakiej formie są te wyniki i na co zwrócić uwagę?

Jaina ja też jeszcze na minusie 2,5 kg,a staram się jeść regularnie I już nie wymiotuję. Apetytu jakiegoś strasznego nie mam, raczej na siłę jem. Ostatnio mówiłam lekarzowi, że w poprzedniej ciąży prztyłam 13 kg, to powiedział, że teraz optymalnie byłoby przytyć 6 kg. Jak będzie zobaczymy 😀

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87- dzięki za wpis. zaczęłam myśleć czy jest ok wszystko. tez jem regularnie. mąż nawet twierdzi, że jem dużo. no ja nie wiem :D jem co 3 godziny, a czasem na wiele produktów nie mam chęci po prostu - w tym na mięso. staram się codziennie jeść owoce i warzywa.
    mnie jeszcze mdli wieczorem późnym, pomimo zjedzenia, dziwne.
    nie ukrywam, że nie chciałabym za dużo przytyć :P

zDmVp2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dwa razy miałam pH moczu powyżej 8. Myślałam,że coś złego się dzieje. Powiedział mi,że widocznie jem więcej warzyw i owoców, a mniej mięsa. Rzeczywiście tak jest, a mięso zakwasza organizm.

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    MonkaB super ze wszystko w porządku, ważne że mięśniak jest pod kontrolą i niczemu nie zagraża. Ja powoli zbieram się na wizytę. Nieśmiało proszę o kciuki bo trzęsę się jak galaretka 🙈😭
    Miamonia, trzymam kciuki!:)

Monka super, że wszystko dobrze. Mięsniak jeśli nie jest źle umiejscowiony, sam w sobie nie jest groźny, a jak lekarz go kontroluje to już w ogóle. :)

Jaina czekam z Tobą na te nify. Z tego co patrzyłam na przykładowe wyniki to chyba będziesz miała wszystko rozpisane czarno na bialym. :)

MonkaB lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3,5 kg na minusie, a brzuch mi rośnie. U mnie to "zasługa" diety cukrzycowej, ale czuję że muszę jeść więcej, bo jestem często głodna.

Dzisiaj mam diabetologa i mam nadzieję, że mi wprowadzi insulinę, bo już mam dosyć tych podwyższonych cukrów na czczo.

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy łapią was skurcze w nogach nocami ? Mnie już z 2-3 razy w łydkach .. nie wiem czy powinnam jeść dodatkowo magnez czy do lekarza pisać ..

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po weekendzie! My wróciliśmy z wyjazdu, pojadłam pyszności jak nigdy 😁 jedna waga praktycznie w miejscu, może z kg mi przybyło, ale dr i tak jest w szoku na moje 45 kg 😝
    Byliśmy dziś na wizycie, wszystko idealnie się rozwija. Niunio ma już prawie 8 cm i wazy ponad 80 gram 🥰 dziś pokazał swoje klejnoty w pełnej okazałości 😆 serduszko zwolniło i bije 165 ud/min. Odetchnęłam 😌
    Odebrałam tez dziś wyniki PAPPY, są tragiczne, ale nie przejmuję się tym, bo wiemy, że synuś jest zdrowy 💙

Kciuki za Was!!! 😘

Selena, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Alfa_Centauri, Gosia Rumi, I am waiting for a miracle lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Selena Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wychodzi na to że póki co tylko ja z wagą na plus ;) już ponad 3 kg....mam wrażenie ze cały czas jestem głodna 😅🙃 przed ciążą dużo ćwiczyłam i naprawdę zdrowo jadłam...a teraz...wszystko na odwrót...niczego sobie nie odmawiam... chyba pora trochę przystopować bo jak tak dalej pójdzie to na porodówce w drzwi sie nie zmieszczę😆

Aneta8, dobuska lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Dziewczyny a czy łapią was skurcze w nogach nocami ? Mnie już z 2-3 razy w łydkach .. nie wiem czy powinnam jeść dodatkowo magnez czy do lekarza pisać ..
    A bierzesz w ogóle magnez? Ja biorę dobrze przyswajalny i nie mam takich problemów.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Witajcie po weekendzie! My wróciliśmy z wyjazdu, pojadłam pyszności jak nigdy 😁 jedna waga praktycznie w miejscu, może z kg mi przybyło, ale dr i tak jest w szoku na moje 45 kg 😝
    Byliśmy dziś na wizycie, wszystko idealnie się rozwija. Niunio ma już prawie 8 cm i wazy ponad 80 gram 🥰 dziś pokazał swoje klejnoty w pełnej okazałości 😆 serduszko zwolniło i bije 165 ud/min. Odetchnęłam 😌
    Odebrałam tez dziś wyniki PAPPY, są tragiczne, ale nie przejmuję się tym, bo wiemy, że synuś jest zdrowy 💙

Kciuki za Was!!! 😘
    Ty to jesteś szczuplutka!
    Co Ty mówisz? Pappa wyszła Wam tak źle? masakra jakaś... co za paranoja, jak dobrze, że macie nifty za sobą...
    Super, że chłopak rośnie! <3

Aneta8 lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    To wychodzi na to że póki co tylko ja z wagą na plus ;) już ponad 3 kg....mam wrażenie ze cały czas jestem głodna 😅🙃 przed ciążą dużo ćwiczyłam i naprawdę zdrowo jadłam...a teraz...wszystko na odwrót...niczego sobie nie odmawiam... chyba pora trochę przystopować bo jak tak dalej pójdzie to na porodówce w drzwi sie nie zmieszczę😆
    Jeżeli nie miałaś nadwagi przed ciąża to taki przyrost według mojej aplikacji jest okej:)

jaina_proudmoore, Selena lubią tę wiadomość

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ty to jesteś szczuplutka!
    Co Ty mówisz? Pappa wyszła Wam tak źle? masakra jakaś... co za paranoja, jak dobrze, że macie nifty za sobą...
    Super, że chłopak rośnie! <3

niestety, czytałam na forum, że Pappa niejednej osobie humor zepsuła, mówiąc prosto.
    lekarz od prenatalnych też pow.że to szacowanie ryzyka, ale sam wiek plus IVF plus dane z USG powodują czasem niezłe kwiatki. najważniejsze, że jest wynik NIFTY i tego się trzymajmy <3

Stokrotka 86, Aneta8 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:

raz mnie złapało w nocy w lewej łydce, początek skurczu gdy chciałam nogi rozprostować w nocy.
    zaczęłam brać dodatkowy magnez i jest ok :)
    nie cierpię uczucia takiego skurczu bo to dość mocno boli :/

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    niestety, czytałam na forum, że Pappa niejednej osobie humor zepsuła, mówiąc prosto.
    lekarz od prenatalnych też pow.że to szacowanie ryzyka, ale sam wiek plus IVF plus dane z USG powodują czasem niezłe kwiatki. najważniejsze, że jest wynik NIFTY i tego się trzymajmy <3
    Tylko, że ja jeszcze nifty nie robiłam, a prenatalne odbieram w środę...
    Już mi słabo :/

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Tylko, że ja jeszcze nifty nie robiłam, a prenatalne odbieram w środę...
    Już mi słabo :/

dlatego ja chciałam oszukać system i najpierw NIFTY, potem USG i Pappa - bo lekarz chciał. On jeszcze dodał, że dla niego USG jest ważniejsze od Pappa, ale zleca z racji na informacje o łożysku.

wiem, że to stres, takie czekanie, ale nie ma co się martwić na zapas. :)
    ja martwiłam się cały tydzień poprzedni, czekaniem... z tego martwienia przyszło i zmęczenie i brak sił.
    czas i tak upłynie do środy. czekamy i trzymamy kciuki razem z Tobą <3

dobuska lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, witam po weekendzie 🙂
    Jestem po wizycie rodziny męża i dzisiaj robię dzień lenia😉 o dziwo było bardzo sympatycznie- w zasadzie to lepiej zareagowali na ciążę niż moja rodzina i nie było głupich komentarzy ( ja od siostry usłyszałam- no w końcu...). Tylko teściowa mnie trochę wkurzyła bo aż z tej radości zaczęła mnie po brzuchu głaskać 😡 rany, to jakoś nie dla mnie ...
    Nie chcę zapeszac ale w końcu zaczęłam czuć się lepiej. Mam więcej energii i jak narazie dolegliwości po żelazie minęły 😁
    Przeglądałam dzisiaj ciuszki i wózki🙂 zaczelam też oglądać te używane- no trzeba być realista😁

jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    dlatego ja chciałam oszukać system i najpierw NIFTY, potem USG i Pappa - bo lekarz chciał. On jeszcze dodał, że dla niego USG jest ważniejsze od Pappa, ale zleca z racji na informacje o łożysku.

wiem, że to stres, takie czekanie, ale nie ma co się martwić na zapas. :)
    ja martwiłam się cały tydzień poprzedni, czekaniem... z tego martwienia przyszło i zmęczenie i brak sił.
    czas i tak upłynie do środy. czekamy i trzymamy kciuki razem z Tobą <3
    Uspokaja mnie myśl, że samo USG wyszło wzorowo, a lekarka powiedziała, że jest książkowo. Gdyby coś wyszło na granicy normy albo poza normą to już bym była ugotowana.
    Tak czy inaczej, chyba będę chciała zrobić nifty albo sanco, chyba że moja lekarka mi z jakiegoś powodu odradzi (a ona wykonuje u siebie w gabinecie), a jak zaleci to oddam krew od razu :D

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Uspokaja mnie myśl, że samo USG wyszło wzorowo, a lekarka powiedziała, że jest książkowo. Gdyby coś wyszło na granicy normy albo poza normą to już bym była ugotowana.
    Tak czy inaczej, chyba będę chciała zrobić nifty albo sanco, chyba że moja lekarka mi z jakiegoś powodu odradzi (a ona wykonuje u siebie w gabinecie), a jak zaleci to oddam krew od razu :D

rozumiem, jeżeli jest opcja finansowa na spokój ducha to polecam zrobienie tego badania :)

dobuska lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ