Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
dobuska wrote:U mnie cukier 102 nawet na nowym glukometrze także od dzisiaj wchodzi insulinka 😊
Dziewczyny jakie macie wózki na oku? Takie 3w1 czy fotelik kupujecie osobno?
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Negra85 wrote:U mnie dziś rano znów 95, a wczoraj tak ładnie. 😑 Skacze jak chce niestety.
Ja mam wybrany wózek Bebetto premium class, ale polecam ogólnie wózki 2w1, bo często te foteliki w zestawie nie mają zrobionych niezależnych testów bezpieczeństwa. Lepiej osobno dokupić i za kilkadziesiąt złotych można dokupić przejściówkę do stelaża, żeby podpiąć fotelik. -
Negra85 wrote:U mnie dziś rano znów 95, a wczoraj tak ładnie. 😑 Skacze jak chce niestety.
Przy synu miałam wózek 2w1 od siostry. Te spacerówki z zestawów to straszne grzmoty, miałam problem żeby po czterech schodkach znieść ją z dzieckiem w środku. Później kupiliśmy lekką kompaktową spacerówkę,która rozkłada się też na płasko. Teraz będę kupować samą gondolę bez spacerówki i nosidełka. Jeszcze nie rozglądała się za bardzo 😀♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Przy synu miałam wózek 2w1 od siostry. Te spacerówki z zestawów to straszne grzmoty, miałam problem żeby po czterech schodkach znieść ją z dzieckiem w środku. Później kupiliśmy lekką kompaktową spacerówkę,która rozkłada się też na płasko. Teraz będę kupować samą gondolę bez spacerówki i nosidełka. Jeszcze nie rozglądałam się za bardzo 😀♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Miamonia wrote:Ja wczoraj po prenatalnych byłam oglądać wózki, pisałam do kilku sklepów i nigdzie nie ma tego który mnie interesuje... A boję się zamawiać w ciemno 😭
-
niutek87 wrote:Przy synu miałam wózek 2w1 od siostry. Te spacerówki z zestawów to straszne grzmoty, miałam problem żeby po czterech schodkach znieść ją z dzieckiem w środku. Później kupiliśmy lekką kompaktową spacerówkę,która rozkłada się też na płasko. Teraz będę kupować samą gondolę bez spacerówki i nosidełka. Jeszcze nie rozglądałam się za bardzo 😀
-
niutek87 wrote:Przy synu miałam wózek 2w1 od siostry. Te spacerówki z zestawów to straszne grzmoty, miałam problem żeby po czterech schodkach znieść ją z dzieckiem w środku. Później kupiliśmy lekką kompaktową spacerówkę,która rozkłada się też na płasko. Teraz będę kupować samą gondolę bez spacerówki i nosidełka. Jeszcze nie rozglądała się za bardzo 😀
-
Jeheria wrote:Współczuję Wam dziewczyny cukrzycy 😢 serio... Nie będziecie mogły przenosić ciąży, a co za tym idzie większy stres na końcówce
Jeheria, pewnie masz rację że ten stres będzie. Ale w moim przypadku ( też mam cukrzycę) zmotywowało mnie to do tego żeby jeszcze bardziej o siebie dbać i naprawdę zwracać uwagę na to co i ile jem. Zakładam że gdyby nie ta cukrzyca to częściej bym ulegała jakimś niekoniecznie zdrowym zachciankom a tak to wiem że nie mogę bo nie chce żeby Wiktorek płacił za moje błędy.
Jak dla mnie to paradoksalnie ta cukrzyca to prezent- ustawiła mnie do pionu😁idigi85 lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Witam się po dłuższej przerwie, trochę pobieżnie ale jakoś nadrobiłam ☺ cieszę się że wszystkie maluszki na USG zdrowe, a ta PAPPA to tak jak piszecie goła statystyka. Mnie lekarka powiedziała że przyjmowany progesteron w dużych dawkach też może zaburzać wyniki.
Ja dziś prawdopodobnie będę miała usuwanego zęba, wczoraj zaczął mnie boleć... Ze względu na to że to ósemka stomatolog chce wyrwać a ja wolałabym wyleczyć i już sama nie wiem...
Miała może któraś z Was usuwanego zęba w ciąży? Teochę się boję szczerze mówiąc 😔
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Nie ma co ukrywać. Cukrzyca i in vitro sprawiły, że moja ciąża jest wysokiego ryzyka. To są słowa lekarki. Ale tak naprawdę kontrolowana i leczona cukrzyca nie jest dla dziecka groźna. Jednak wiem, że nie będzie kolorowo. Na fb jestem na jednej grupie, gdzie są ciężarne z cukrzycą i naprawdę w trakcie ciąży wiele się zmienia, trzeba wszystko kontrolować, korygować. Ja ogólnie wolałabym nie mieć tej cukrzycy. Fakt, zdrowo teraz jem, ale mimo wszystko boję się, czy gdzieś nie będę popełniać jakichś błędów i nie zaszkodzę dziecku.
KaroKaro ja co prawda nie miałam usuwanego zęba, ale już w pierwszym trymestrze leczyłam zęby pod znieczuleniem. Pamiętaj, że nieleczony ząb, albo taki który wymaga usunięcia może spowodować zakażenie w organizmie, a tego trzeba unikać. Lepiej wyrwij. -
KaroKaro, wg mnie też lepiej wyrwać. Ja wszystkie 8 mam pousuwane- mój stomatolog mówił że 8 nie opłaca się leczyć- lepiej je wyrwać.
Dobuska, oczywiście lepiej byc zdrowym i nie walczyć z cukrzyca czy innymi chorobami. Ja stwierdziłam że skoro już mam ten problem z cukrem to znajdę jakieś pozytywy. I w moim przypadku one są. Miałam takie tygodnie że ciężko mi było jeść i wyjść z łóżka. I tylko myśl że w przypadku wysokiego cukru muszę jeść często i się ruszać sprawiała że nie leżałam jak naleśnik i działałam. Początkowo było ciężko jednak taki kop finalnie bardzo mi pomógł.
Jestem pewna że nie zaszkodzisz dziecku. Jesteś pod kontrolą lekarza, teraz będzie insulina- z dzieckiem wszystko będzie dobrze🙂16-01-2022 - synek💙 -
Jakie badania zrobiłyście, żeby dowiedzieć się, że macie cukrzyce? Mi zlecili tylko glukozę na czczo. Mam przynieść wyniki na prenatalne.
Starania od 12.2017.
Starania z pomocą medyczną od 10.2019, Ovum, Lublin.
Ja: 36l. AMH 2,71
On: 34l: morfologia słabo
1 IUI / 12.2019 /🍷
2 IUI / 02.2020 /🍷
1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
Crio / 04.2020 / 🍷
2 IVF / 07.2020 / ❄️❄️2AA
Crio / 08.2020 / 🍷
Crio / 11.2020 / 🍷
Od 02.2021
KRIOBANK, Białystok
3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
Crio / 05.2021 / 🍷
Crio / 06.2021 / 🥳
beta 5dpt 27,27
29dpt ❤️ -
Mam na oku wózek i jest to ABC design salsa 4 air. Wezmę 2w1. Ma duże koła, a u mnie to wyznacznik. Fotelik chyba Britax Romer Baby-Safe 2, 0-13.
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
Starania od 12.2017.
1 IUI / 12.2019 /🍷
2 IUI / 02.2020 /🍷
1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
Crio / 04.2020 / 🍷
Crio / 08.2020 / 🍷
Crio / 11.2020 / 🍷
Od 02.2021
KRIOBANK, Białystok
3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
Crio / 05.2021 / 🍷
Crio / 06.2021 / 🥳
beta 5dpt 27,27
29dpt ❤️ -
idigi85 wrote:Jakie badania zrobiłyście, żeby dowiedzieć się, że macie cukrzyce? Mi zlecili tylko glukozę na czczo. Mam przynieść wyniki na prenatalne.
Mi cukrzyca wyszła po krzywej cukrowej. Ale już przed ciążą miałam podwyższony cukier na czczo więc zlecono mi ją dosyć szybko.
Jeżeli cukier na czczo masz ok, to krzywa zrobisz dopiero po 24 tc🙂16-01-2022 - synek💙 -
Cześć!
Z większością z Was się raczej nie znam, ale 7lat temu zaczynałam w "starając się ogólnie".
Od początku wiedziałam, że nie będzie łatwo, ponieważ każde badanie i diagnozy to były nowe kłody pod nogi...
Dość szybko się okazało, że bez wspomaganego rozrodu się nie uda. Tak oto na koncie mam 5procedur IVF, 12tranferów, 7ciąż,ale nigdy nie było mi dane przejść z dziewczynami z TP z tego samego miesiąca od początku do końca☹
Została nam ostatnia szansa na rodzicielstwo, ale pojawił się problem z finansami...
Załozyłam zrzutkę, wszystkie dotychczasowe cegiełki zostały wpłacone przez dobre duszyczki z forum, które spotkały mnie na swojej trudnej drodzę do 🤰, ale same nie dadzą rady.
Może któraś z Was chciałaby dorzucić swoją cegiełkę i razem z nimi wybudować dla mnie 🧱?
https://zrzutka.pl/v9cc6c
Byłabym ogromnie wdzięczna! -
Stokrotka 86 wrote:KaroKaro, wg mnie też lepiej wyrwać. Ja wszystkie 8 mam pousuwane- mój stomatolog mówił że 8 nie opłaca się leczyć- lepiej je wyrwać.
Dobuska, oczywiście lepiej byc zdrowym i nie walczyć z cukrzyca czy innymi chorobami. Ja stwierdziłam że skoro już mam ten problem z cukrem to znajdę jakieś pozytywy. I w moim przypadku one są. Miałam takie tygodnie że ciężko mi było jeść i wyjść z łóżka. I tylko myśl że w przypadku wysokiego cukru muszę jeść często i się ruszać sprawiała że nie leżałam jak naleśnik i działałam. Początkowo było ciężko jednak taki kop finalnie bardzo mi pomógł.
Jestem pewna że nie zaszkodzisz dziecku. Jesteś pod kontrolą lekarza, teraz będzie insulina- z dzieckiem wszystko będzie dobrze🙂
Taaaak, ja nie ukrywam, że wizja porodu z wagą mniejszą niż wyjściowa mnie nie cieszy. Też staram się szukać plusów tego wszystkiego i masz rację, to jedyne co pozwoli jakoś przetrwać. Trzeba myśleć o dziecku i szukać plusów.Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Mi cukrzyca wyszła po krzywej cukrowej. Ale już przed ciążą miałam podwyższony cukier na czczo więc zlecono mi ją dosyć szybko.
Jeżeli cukier na czczo masz ok, to krzywa zrobisz dopiero po 24 tc🙂
Dzięki śliczne za odpowiedź. Na czczo mam 78 przy normie 70-99.
Ale ja od kilku miesięcy biorę Glucophage 500, bo niby mam policystyczne jajniki. Być może dzięki temu mam taki wynik.
Starania od 12.2017.
1 IUI / 12.2019 /🍷
2 IUI / 02.2020 /🍷
1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
Crio / 04.2020 / 🍷
Crio / 08.2020 / 🍷
Crio / 11.2020 / 🍷
Od 02.2021
KRIOBANK, Białystok
3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
Crio / 05.2021 / 🍷
Crio / 06.2021 / 🥳
beta 5dpt 27,27
29dpt ❤️ -
idigi85 wrote:Jakie badania zrobiłyście, żeby dowiedzieć się, że macie cukrzyce? Mi zlecili tylko glukozę na czczo. Mam przynieść wyniki na prenatalne.
Mi kazali zrobić krzywą po odstawieniu glucophage'u.