Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Negra to zobaczymy jak to będzie u mnie z tą cukrzycą. Osobiście wolalabym mieć wywoływany poród, bo z tego co słyszę to to czekanie jest straszne, a podobno właśnie pod koniec mocno szaleją cukry. No, ale zobaczymy
Kubuś Puchatek też mnie rozczula! Na pewno będzie!
Co do wyprawki to ja się boję kupować 56. Po pierwsze przez cukrzycę, a po drugie u mnie w rodzinie rodzą się dość duże dzieci. Wolę ewentualnie wysłać męża po kilka bodziaków jak się okaże, że maleństwo małe, a tak to kupię kilka takich sztuk, ale przede wszystkim biorę 62, chociaż na przykład 56 w smyku już jest takie dosyć duże, więc jeśli będę coś kupować to właśnie 56. I tak pewnie kupimy tego za dużo. hahaha
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
niutek87, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Ada. 31, Aneta8, Jeheria, Gosia Rumi, Nisia18, wariancja, Selena, Alfa_Centauri, oregano84 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Stokrotka 86 wrote:Kalcia, piękny brzuszek 🙂 tak porównując to u mnie w ogóle tej ciąży nie widać. Może dlatego że to pierwsza...
kalcia64, oregano84 lubią tę wiadomość
-
Dobuska super te ubranka 😍
Negra ja nie będę szła w tematykę,bo pewnie sporo dostaniemy,a marzy mi się takie w tonach pastelowych,naturalnych 😍
Kalcia cudny brzuszek ❤️ u mnie można powiedzieć-plasko,ale też różnica w tygodniach
Wieczorem coś wychodzi, ale mam wrażenie że to bardziej od jedzenia cały dzieńkalcia64, dobuska, Selena lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Jeszcze wracając do bólu pachwin to pewnie bolą was rozciągające się wiązadła. W poprzedniej ciąży też miałam takie bóle, ale oczywiście zgłoście to lekarzowi prowadzącemu 😉
Jeśli chodzi o ubranka to powiem Wam ze mnie też wszyscy mówili nie kupuj 56 bo zaraz wyrośnie itd. Ale postawiłam na swoim i kupiłam dość sporo i nawet w rozmiarze 50,a córcia chodziła prawie 2 miesiące w tych rozmiarach. Dodam że nie była raczej z tych najmniejszych bo ważyła 3400,a na początku i tak ubierałam ten najmniejszy rozmiar. Pamiętajcie że noworodki przyjmują pozycję fasolki wiec mają podkurczone nóżki i nawet jak długość dzieciątka po porodzie jest w okolicach 62 to i tak 56 będzie pewnie pasować. Ja też może mam hopla na punkcie nie ubierania dzieci w za duże ubrania więc to tylko moje zadanie🙂 zresztą dużo zależy jak dzieciątko będzie przybierać na końcówce😁
Kalcia śliczny brzuszek😍 mnie wywala zazwyczaj po obiedzie 🤦♀️ ale i tak jest sporo mniejszy od Twojego.
Dobuska piękne te ubranka, ja jeszcze nic nie kupiłam🙈 mam wrażenie że w drugiej ciąży człowiek myśli że ma na wszystko czas. Poza tym u nas płeć jeszcze nie jest do końca potwierdzona więc jeśli jednak wyjdzie dziewczynka to po córci mam górę ubranek i tylko kilka pewnie dokupię żeby zaspokoić ból 😁
kalcia64, dobuska, Aga12345, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Selena lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Stokrotka 86 wrote:No mi w takiej sytuacji przypadłaby końcówka stycznia. Powiem szczerze że chyba wolałabym mieć zaplanowana datę porodu, a nie czekać aż nagle odejdą mi wody i wtedy liczyć skurcze. Słyszałam że często kobiety mylą odejście wód z moczem ( bo np. dziecko kopnęło w pęcherz). To moja pierwsza ciąża wiec wszystko jest dla mnie nowe 😁
Dziewczyny, a czy któraś z was się orientuje jak to jest w przypadku cukrzycy ze stopniem referencyjnosci szpitala? Są wskazania żeby np. rodzić w szpitalu o min. 2 stopniu?
Odejścia wód raczej nie pomylisz chyba że się delikatnie Sącza to inna sprawa ale są też paski które rozpoznają czy to wody a nie mocz/sluz.
Mi odeszły wody przed porodem, wylały się na ziemię jak szłam i cały czas płynęły potem w podkład a i tak w szpitalu powiedzieli że jeszcze mam prawie całe wody w brzuchu. Te wody były takie lepkie że śluzem.
A do liczenia skurczy jest fajna aplikacjaStokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Dobuska urocze ciuszki! Ależ mnie korci na kolejne zakupy 🤗 koleżanka mi napisała wczoraj, że już odłożyła dla mnie kilka uniwersalnych ciuszków (niedawno urodziła córeczkę) i ma mi przekazać przy najbliższej okazji ☺️
Negra co do tematyki to mam na razie plan na pokoik w stylu vintage/boho, w głowie już kilka pomysłów np na tapetę 🙂
Kalcia śliczny brzuszek! 😍 mój pokazuje się po pierwszym posiłku, a najpiękniejszy jest wieczorem 🤩 z dumą go wypinam! 😁
Jeszcze co do szpitala, bo pojawił się temat, to jeszcze nie wiem. Moja dr niestety nie pracuje w żadnym, ale powiedziała, że jak zdecydujemy i okaże się, że któryś lekarz z kliniki tam pracuje, to się zapoznamy 😉 ale też męża kuzynka skończyła właśnie studia położnicze i też czekamy na info, w którym szpitalu podejmie prace 🙂kalcia64, Selena, dobuska lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Kochane my jak my, ale co zrobią nasi faceci 😂😂😂jak nam odejdą wody. Jak znam mojego męża to będzie krzyczał, że auto zaleje i fotele 😂😂😂
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Chciałam poruszyć temat kompletowania wyprawki później, żeby nam dziewczyny, które już maja dzieci coś doradziły. Co warto kupić, a czego na przykład nie. Ile ubranek na zimę i jakie rozmiary? 🙂ale to jeszcze zdążymy zrobić listę. 🙉
Stokrotka 86, Kasiastaraczka, dobuska, oregano84 lubią tę wiadomość
-
Alfa też lubię ten profil 💪
Nisia trzymam mocno kciuki, zaraz stres minie i zaczniesz się cieszyć jak my i wypatrywać wyprawki 😁
Negra mój synek urodził się 55 cm i nosił przez może max 2 tygodnie rozmiar 56. Ale on szybko rósł bo jak miał 1,5 m-ca to już 68 nosił 🙈
Kombinezon lepiej większy. I pamiętam że ja na początku bardzo bałam się zakładać body przez głowę.
Kalcia super brzuszek, zgrabniutki. U mnie rano nieduży ale wieczorem już spory.kalcia64, Selena, dobuska lubią tę wiadomość
-
U nas synek urodził się 4 tygodnie przed czasem 50 cm długi, mieliśmy ciuszki od 56 i dokupiliśmy 50 ale tak na prawdę kilka sztuk i długo w nich nie chodził. Myślę, że warto zaopatrzyć się w kilka 56 i 62 a resztę tak na prawdę dokupić jak się maluch urodzi, bo nie wiadomo czy w terminie czy nie i tak na prawdę jaki duży będzie.
jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
Czyli po Waszych wpisach odnośnie rozmiaru wyprawki, wiem że nic nie wiem, a wszystko okaże się po porodzie. Super. :D:D:D:D:D
Dziewczyny kochane, mam dzisiaj wizytę o 16. Ależ ja się denerwuję...Aga12345, Gosia Rumi, Jeheria lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Czyli po Waszych wpisach odnośnie rozmiaru wyprawki, wiem że nic nie wiem, a wszystko okaże się po porodzie. Super. :D:D:D:D:D
Dziewczyny kochane, mam dzisiaj wizytę o 16. Ależ ja się denerwuję...
Co do ciszków to mój młody miał 48 cm...jak sie urodził w 33 tc 56 długo było za duże a ja wtedy nie wiedziałam że istnieją mniejsze rozmiary dla wcześniaków tym razem mam nadzieje ze uda mi się donosić ciążę do końca:)
jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Czyli po Waszych wpisach odnośnie rozmiaru wyprawki, wiem że nic nie wiem, a wszystko okaże się po porodzie. Super. :D:D:D:D:D
Dziewczyny kochane, mam dzisiaj wizytę o 16. Ależ ja się denerwuję...
Dobuska zaciskam kciuki ✊dobuska lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza