X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Czyli po Waszych wpisach odnośnie rozmiaru wyprawki, wiem że nic nie wiem, a wszystko okaże się po porodzie. Super. :D:D:D:D:D:D

Dziewczyny kochane, mam dzisiaj wizytę o 16. Ależ ja się denerwuję... :(
    Spokojnie, będzie dobrze🥰🐣☀️ Ja też chwilami już wiem,że nic nie wiem 😂czy na Usg w połowie lekarz jest w stanie oszacować długość i masę noworodka? 🧐chyba tez sobie coś kupię z Sinsay- sukienka ładnie się prezentuje. Może też coś kupię dla bejbika. Na pewno potrzebuje spódnicy jakiejś bo mi ciasno trochę 🙉 Ps. Przeczytałam wyprawkę z maja 2020 i tryb „ nie zdążę” włączony 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 08:48

Selena, dobuska, Aneta8, Jeheria lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Spokojnie, będzie dobrze🥰🐣☀️ Ja też chwilami już wiem,że nic nie wiem 😂czy na Usg w połowie lekarz jest w stanie oszacować długość i masę noworodka? 🧐chyba tez sobie coś kupię z Sinsay- sukienka ładnie się prezentuje. Może też coś kupię dla bejbika. Na pewno potrzebuje spódnicy jakiejś bo mi ciasno trochę 🙉 Ps. Przeczytałam wyprawkę z maja 2020 i tryb „ nie zdążę” włączony 😂😂😂
    O nie, to ja się boje tam zajrzeć 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Edit: dobra, zajrzałam. Tryb "nie zdążę" włączony 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 09:04

Aneta8, jaina_proudmoore, Jeheria lubią tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniach. 12 tydzień - niskie ryzyko wad.
    Umieram ze szczęścia 🙂❤️
    Dubuska jak tam u Ciebie dzisiaj po wizycie ?

Dziewczyny a jezeli powiedzieli mi w szpitalu ze niskie ryzyko to robić test nifty mimo wszystko ?

Aga12345, Selena, dobuska, Ada. 31, Negra85, Stokrotka 86, Aneta8, KaroKaro, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Miamonia, Gosia Rumi, Jeheria, Morwa lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Umieram ze szczęścia 🙂❤️

Dziewczyny a jezeli powiedzieli mi w szpitalu ze niskie ryzyko to robić test nifty mimo wszystko ?
    Świetnie, że wszystko w porządku.
    Jeśli jest niskie to teoretycznie nie musisz, chyba, że dla swojej pewności 🙂

jaina_proudmoore, Nisia18 lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Umieram ze szczęścia 🙂❤️

Cieszę się! U mnie wyszło podobnie, ale my chyba chcemy właśnie zrobić nifty. Czy potrzeba? Nie wiem... ja chyba po prostu chcę mieć pewność, a że możemy sobie teraz pozwolić na to finansowo to myślę, że to zrobimy.

Wizyta o 16, także dam znać po. <3

jaina_proudmoore, Nisia18 lubią tę wiadomość

• Negra85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym miała środki finansowe na Nifty to bym zrobiła dla świętego spokoju. Spokój i pewność, że dziecko będzie zdrowe na prawie 100% jest bezcenna 😀

Ja dzisiaj po morfologii, badania moczu i tsh. Morfologia mam ciut zawyżone pewne wyniki, ale czytam w necie, że w ciąży wyniki mogą skakać. Tsh ładnie popłynęło i z 2 spadło mi na 0,6. Myślałam, że będę mieć o wiele wyższe. Moja siostra przez całą ciążę miała wynik dwuliczbowy i brała końskie dawki, a ja muszę zmniejszyć 😁

Dziewczyny - czy Wy na każdą wizytę musicie mieć morfologię i badanie moczu? Rozmawiałam z siostrą i mówiła, że ona co miesiąc musiała robić wyniki, a mi lekarz zlecił dopiero pierwszy raz. 🤔 Dla świętego spokoju będę robić co miesiąc razem z tsh.

dobuska, Nisia18 lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Ada. 31 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Umieram ze szczęścia 🙂❤️

Ja bym nie robiła, cieszyłabym się z zdrowego dzieciaczka 😊😊

Nisia18, Gosia Rumi, oregano84 lubią tę wiadomość

2nn3sek2xz2xrja4.png
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ostatnio trochę się nie odzywałam bo dopadł mnie brak mocy i siły a w dodatku mój 2latek chyba przechodzi tzw bunt 2latka plus wyżynajace się 5tki także Sajgon mam totalny🤦‍♀️
    Czy was jeszcze męczą mdłości I wymioty?Ja praktycznie codziennie rano wymiotuje😔
    Jestem po prenatalnych nr 2 i mam już wyniki pappy-ryzyko wad genetycznych jest bardzo niskie ale poród przedwczesny 1:135(choć w ciąży z synem mialam 1:80 i skonczylo się indukcja w 38tc przez cukrzyce ciążowa i nadciśnienie na końcówce viazy). Widziałam że temat byl poruszany także mi w pierwszej ciazy tłumaczono rpzy samej cukrzycy, że dziecko na pewno nie może być przenoszone i że najczęściej wykonują indukcję w 38/39tc i wtedy należy rodzić w szpitalu z 2/3 stopniem referencyjnosci.
    Ja totalnie nie wiem jeszcze gdzie chce rodzic...czy tam gdzie przyjmuje moją gin czy w innym sama nie wiem...wiem że chce wykupić położna do porodu więc wypadałoby już się decydować na jakiś szpital i położna🤦‍♀️

Co do wyprawki to moim zdaniem warto mieć kilka kompletów rozmiary 56-moj syn urodził się 3690g i 57cm a troche w 56 pochodził No i polecam dla pierworódek body kopertowe mega wygodnie i prościej je się zakłada.

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra85 wrote:
    Jakbym miała środki finansowe na Nifty to bym zrobiła dla świętego spokoju. Spokój i pewność, że dziecko będzie zdrowe na prawie 100% jest bezcenna 😀

Ja dzisiaj po morfologii, badania moczu i tsh. Morfologia mam ciut zawyżone pewne wyniki, ale czytam w necie, że w ciąży wyniki mogą skakać. Tsh ładnie popłynęło i z 2 spadło mi na 0,6. Myślałam, że będę mieć o wiele wyższe. Moja siostra przez całą ciążę miała wynik dwuliczbowy i brała końskie dawki, a ja muszę zmniejszyć 😁

Dziewczyny - czy Wy na każdą wizytę musicie mieć morfologię i badanie moczu? Rozmawiałam z siostrą i mówiła, że ona co miesiąc musiała robić wyniki, a mi lekarz zlecił dopiero pierwszy raz. 🤔 Dla świętego spokoju będę robić co miesiąc razem z tsh.
    MI TSH wyszło jeszcze niższe, a o dziwo endokrynolog wczoraj nie zmniejszyła mi dawki, bo wzięła też pod uwagę ft4 i to, że biorę insulinę i jeszcze rośnie mi bhcg (one obniżają TSH). Powiedziała, że jak mi zmniejszy dawkę to mogę wpaść w nadczynność. Ja tego nie ogarniam :D

Ja też nie mam moczu i morfologii co wizytę. :)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Hej, ostatnio trochę się nie odzywałam bo dopadł mnie brak mocy i siły a w dodatku mój 2latek chyba przechodzi tzw bunt 2latka plus wyżynajace się 5tki także Sajgon mam totalny🤦‍♀️
    Czy was jeszcze męczą mdłości I wymioty?Ja praktycznie codziennie rano wymiotuje😔
    Jestem po prenatalnych nr 2 i mam już wyniki pappy-ryzyko wad genetycznych jest bardzo niskie ale poród przedwczesny 1:135(choć w ciąży z synem mialam 1:80 i skonczylo się indukcja w 38tc przez cukrzyce ciążowa i nadciśnienie na końcówce viazy). Widziałam że temat byl poruszany także mi w pierwszej ciazy tłumaczono rpzy samej cukrzycy, że dziecko na pewno nie może być przenoszone i że najczęściej wykonują indukcję w 38/39tc i wtedy należy rodzić w szpitalu z 2/3 stopniem referencyjnosci.
    Ja totalnie nie wiem jeszcze gdzie chce rodzic...czy tam gdzie przyjmuje moją gin czy w innym sama nie wiem...wiem że chce wykupić położna do porodu więc wypadałoby już się decydować na jakiś szpital i położna🤦‍♀️

Co do wyprawki to moim zdaniem warto mieć kilka kompletów rozmiary 56-moj syn urodził się 3690g i 57cm a troche w 56 pochodził No i polecam dla pierworódek body kopertowe mega wygodnie i prościej je się zakłada.
    Współczuję ciężkiego czasu z małym. Pewnie nie ułatwia, szczególnie, że jeszcze się źle czujesz. Ja nie mam już mdłości prawie w ogóle. Zdarzają się sporadycznie.

Kurde, ja miałam prenatalne w szpitalu i nie miałam wyliczonego ryzyka przedwczesnego porodu. Super :D Może lepiej nie wiedzieć. :D

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:

U nas ryzyko porodu przedwczesnego jest 1:52, gdzie z synkiem mieliśmy coś koło twojego wyniku teraz i urodził się w 36 tygodniu

0d1ys65gdrumd339.png
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Współczuję ciężkiego czasu z małym. Pewnie nie ułatwia, szczególnie, że jeszcze się źle czujesz. Ja nie mam już mdłości prawie w ogóle. Zdarzają się sporadycznie.

Kurde, ja miałam prenatalne w szpitalu i nie miałam wyliczonego ryzyka przedwczesnego porodu. Super :D Może lepiej nie wiedzieć. :D

Ten poród przedwczesny mialam badany w pappie.
    No malu ostatnio daje popalić, aż się boję pomyśleć co będzie w lutym😬

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia super, że badania wyszły dobrze! 🥰 jeśli chodzi o nifty/sanco to tak jak dziewczyny piszą, jeśli środki finansowe pozwalają, to spokój ducha nieoceniony 🙂

Dobuska, od 16 będę trzymać mocno kciuki! Na pewno wszystko jest dobrze 😘

Ja na wyniku tych prenatalnych nie mam nic o ryzyku preeklemsji.. ale na to dają chyba właśnie Acard? 🤔 ja i tak biorę codziennie od transferu 75mg.

dobuska, Nisia18, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Ten poród przedwczesny mialam badany w pappie.
    No malu ostatnio daje popalić, aż się boję pomyśleć co będzie w lutym😬
    No ja też miałam robioną Pappę i tak naprawdę miałam tylko wyliczone ryzyka trisomii.

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• Negra85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, na ryzyko dają Acard 150 mg, nawet n a wypisie z Pappy mam info, żeby brać, najlepiej zacząć przed 16 tygodniem i brać do 36 tyg.
    Tutaj fajny artykuł z mojej poradni, gdzie robiłam prenatalen: https://diagen.com.pl/poradnia/preeklampsja/

Na mój wynik pewnie zeszło się parę rzeczy: wysokie ciśnienie, które mam tylko podczas wizyt, w domu książkowe, cukrzyca, wiek, invitro. Lekarz zalecił mi właśnie Acard. Mam nadzieję, że choć trochę pomoże.

Dziewczyny, lećcie na Zalando Lounge. Miałam pełen koszyk w HM, ale z ciekawości weszłam na Zalando, a tam kampania dla kobiet w ciąży. Ubrania z New Look, Dorothy Perkins itp. Za 200 PLN zakupiłam jeansy, kurtkę jeansową, sukienkę, sweter i tshirt 😁

Aneta8, jaina_proudmoore, dobuska, KaroKaro, Selena, oregano84 lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za podpowiedzi co robić, mąż mówi zróbmy :)

Trzeba się jakoś specjalnie przygotowywać na nifty ? Odstawić neoparin ? Widziałam ze jedna dziewczyna raz pisała ze właśnie ma wrócili do domu ze względu na heparynę i miała wizytę w inny dzień , jak dobrze pamietam .

• Ada. 31 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:

Trzeba się jakoś specjalnie przygotowywać na nifty ? Odstawić neoparin ? Widziałam ze jedna dziewczyna raz pisała ze właśnie ma wrócili do domu ze względu na heparynę i miała wizytę w inny dzień , jak dobrze pamietam .
    Jak dzwoniłam z pytaniem o Nifty to pani uprzedziła mnie za na 24 godz trzeba odstawić preparaty z heparyna

2nn3sek2xz2xrja4.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:

To mnie cofnęli z badania 🙂

Nisia18 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, będzie dobrze 🙂
    Nisia super,że wszystko dobrze 😁

dobuska lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    To mnie cofnęli z badania 🙂

Fajnie ze się z nami podzieliłaś ta informacja bynajmniej ja teraz będę wiedzieć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 11:49

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ