Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
dobuska wrote:Czyli po Waszych wpisach odnośnie rozmiaru wyprawki, wiem że nic nie wiem, a wszystko okaże się po porodzie. Super. :D:D:D:D:D
Dziewczyny kochane, mam dzisiaj wizytę o 16. Ależ ja się denerwuję...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 08:48
Selena, dobuska, Aneta8, Jeheria lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Spokojnie, będzie dobrze🥰🐣☀️ Ja też chwilami już wiem,że nic nie wiem 😂czy na Usg w połowie lekarz jest w stanie oszacować długość i masę noworodka? 🧐chyba tez sobie coś kupię z Sinsay- sukienka ładnie się prezentuje. Może też coś kupię dla bejbika. Na pewno potrzebuje spódnicy jakiejś bo mi ciasno trochę 🙉 Ps. Przeczytałam wyprawkę z maja 2020 i tryb „ nie zdążę” włączony 😂😂😂
Edit: dobra, zajrzałam. Tryb "nie zdążę" włączony 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 09:04
Aneta8, jaina_proudmoore, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Jestem po badaniach. 12 tydzień - niskie ryzyko wad.
Umieram ze szczęścia 🙂❤️
Dubuska jak tam u Ciebie dzisiaj po wizycie ?
Dziewczyny a jezeli powiedzieli mi w szpitalu ze niskie ryzyko to robić test nifty mimo wszystko ?Aga12345, Selena, dobuska, Ada. 31, Negra85, Stokrotka 86, Aneta8, KaroKaro, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Miamonia, Gosia Rumi, Jeheria, Morwa lubią tę wiadomość
-
Nisia18 wrote:Jestem po badaniach. 12 tydzień - niskie ryzyko wad.
Umieram ze szczęścia 🙂❤️
Dziewczyny a jezeli powiedzieli mi w szpitalu ze niskie ryzyko to robić test nifty mimo wszystko ?
Jeśli jest niskie to teoretycznie nie musisz, chyba, że dla swojej pewności 🙂jaina_proudmoore, Nisia18 lubią tę wiadomość
-
Umieram ze szczęścia 🙂❤️
Dziewczyny a jezeli powiedzieli mi w szpitalu ze niskie ryzyko to robić test nifty mimo wszystko ?
Wizyta o 16, także dam znać po.jaina_proudmoore, Nisia18 lubią tę wiadomość
-
Jakbym miała środki finansowe na Nifty to bym zrobiła dla świętego spokoju. Spokój i pewność, że dziecko będzie zdrowe na prawie 100% jest bezcenna 😀
Ja dzisiaj po morfologii, badania moczu i tsh. Morfologia mam ciut zawyżone pewne wyniki, ale czytam w necie, że w ciąży wyniki mogą skakać. Tsh ładnie popłynęło i z 2 spadło mi na 0,6. Myślałam, że będę mieć o wiele wyższe. Moja siostra przez całą ciążę miała wynik dwuliczbowy i brała końskie dawki, a ja muszę zmniejszyć 😁
Dziewczyny - czy Wy na każdą wizytę musicie mieć morfologię i badanie moczu? Rozmawiałam z siostrą i mówiła, że ona co miesiąc musiała robić wyniki, a mi lekarz zlecił dopiero pierwszy raz. 🤔 Dla świętego spokoju będę robić co miesiąc razem z tsh.dobuska, Nisia18 lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Umieram ze szczęścia 🙂❤️
Dziewczyny a jezeli powiedzieli mi w szpitalu ze niskie ryzyko to robić test nifty mimo wszystko ?Nisia18, Gosia Rumi, oregano84 lubią tę wiadomość
-
Hej, ostatnio trochę się nie odzywałam bo dopadł mnie brak mocy i siły a w dodatku mój 2latek chyba przechodzi tzw bunt 2latka plus wyżynajace się 5tki także Sajgon mam totalny🤦♀️
Czy was jeszcze męczą mdłości I wymioty?Ja praktycznie codziennie rano wymiotuje😔
Jestem po prenatalnych nr 2 i mam już wyniki pappy-ryzyko wad genetycznych jest bardzo niskie ale poród przedwczesny 1:135(choć w ciąży z synem mialam 1:80 i skonczylo się indukcja w 38tc przez cukrzyce ciążowa i nadciśnienie na końcówce viazy). Widziałam że temat byl poruszany także mi w pierwszej ciazy tłumaczono rpzy samej cukrzycy, że dziecko na pewno nie może być przenoszone i że najczęściej wykonują indukcję w 38/39tc i wtedy należy rodzić w szpitalu z 2/3 stopniem referencyjnosci.
Ja totalnie nie wiem jeszcze gdzie chce rodzic...czy tam gdzie przyjmuje moją gin czy w innym sama nie wiem...wiem że chce wykupić położna do porodu więc wypadałoby już się decydować na jakiś szpital i położna🤦♀️
Co do wyprawki to moim zdaniem warto mieć kilka kompletów rozmiary 56-moj syn urodził się 3690g i 57cm a troche w 56 pochodził No i polecam dla pierworódek body kopertowe mega wygodnie i prościej je się zakłada.2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Negra85 wrote:Jakbym miała środki finansowe na Nifty to bym zrobiła dla świętego spokoju. Spokój i pewność, że dziecko będzie zdrowe na prawie 100% jest bezcenna 😀
Ja dzisiaj po morfologii, badania moczu i tsh. Morfologia mam ciut zawyżone pewne wyniki, ale czytam w necie, że w ciąży wyniki mogą skakać. Tsh ładnie popłynęło i z 2 spadło mi na 0,6. Myślałam, że będę mieć o wiele wyższe. Moja siostra przez całą ciążę miała wynik dwuliczbowy i brała końskie dawki, a ja muszę zmniejszyć 😁
Dziewczyny - czy Wy na każdą wizytę musicie mieć morfologię i badanie moczu? Rozmawiałam z siostrą i mówiła, że ona co miesiąc musiała robić wyniki, a mi lekarz zlecił dopiero pierwszy raz. 🤔 Dla świętego spokoju będę robić co miesiąc razem z tsh.
Ja też nie mam moczu i morfologii co wizytę. -
Pimka wrote:Hej, ostatnio trochę się nie odzywałam bo dopadł mnie brak mocy i siły a w dodatku mój 2latek chyba przechodzi tzw bunt 2latka plus wyżynajace się 5tki także Sajgon mam totalny🤦♀️
Czy was jeszcze męczą mdłości I wymioty?Ja praktycznie codziennie rano wymiotuje😔
Jestem po prenatalnych nr 2 i mam już wyniki pappy-ryzyko wad genetycznych jest bardzo niskie ale poród przedwczesny 1:135(choć w ciąży z synem mialam 1:80 i skonczylo się indukcja w 38tc przez cukrzyce ciążowa i nadciśnienie na końcówce viazy). Widziałam że temat byl poruszany także mi w pierwszej ciazy tłumaczono rpzy samej cukrzycy, że dziecko na pewno nie może być przenoszone i że najczęściej wykonują indukcję w 38/39tc i wtedy należy rodzić w szpitalu z 2/3 stopniem referencyjnosci.
Ja totalnie nie wiem jeszcze gdzie chce rodzic...czy tam gdzie przyjmuje moją gin czy w innym sama nie wiem...wiem że chce wykupić położna do porodu więc wypadałoby już się decydować na jakiś szpital i położna🤦♀️
Co do wyprawki to moim zdaniem warto mieć kilka kompletów rozmiary 56-moj syn urodził się 3690g i 57cm a troche w 56 pochodził No i polecam dla pierworódek body kopertowe mega wygodnie i prościej je się zakłada.
Kurde, ja miałam prenatalne w szpitalu i nie miałam wyliczonego ryzyka przedwczesnego porodu. Super Może lepiej nie wiedzieć.
-
Pimka wrote:Hej, ostatnio trochę się nie odzywałam bo dopadł mnie brak mocy i siły a w dodatku mój 2latek chyba przechodzi tzw bunt 2latka plus wyżynajace się 5tki także Sajgon mam totalny🤦♀️
Co do wyprawki to moim zdaniem warto mieć kilka kompletów rozmiary 56-moj syn urodził się 3690g i 57cm a troche w 56 pochodził No i polecam dla pierworódek body kopertowe mega wygodnie i prościej je się zakłada. -
dobuska wrote:Współczuję ciężkiego czasu z małym. Pewnie nie ułatwia, szczególnie, że jeszcze się źle czujesz. Ja nie mam już mdłości prawie w ogóle. Zdarzają się sporadycznie.
Kurde, ja miałam prenatalne w szpitalu i nie miałam wyliczonego ryzyka przedwczesnego porodu. Super Może lepiej nie wiedzieć.
Ten poród przedwczesny mialam badany w pappie.
No malu ostatnio daje popalić, aż się boję pomyśleć co będzie w lutym😬2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Nisia super, że badania wyszły dobrze! 🥰 jeśli chodzi o nifty/sanco to tak jak dziewczyny piszą, jeśli środki finansowe pozwalają, to spokój ducha nieoceniony 🙂
Dobuska, od 16 będę trzymać mocno kciuki! Na pewno wszystko jest dobrze 😘
Ja na wyniku tych prenatalnych nie mam nic o ryzyku preeklemsji.. ale na to dają chyba właśnie Acard? 🤔 ja i tak biorę codziennie od transferu 75mg.dobuska, Nisia18, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Pimka wrote:Ten poród przedwczesny mialam badany w pappie.
No malu ostatnio daje popalić, aż się boję pomyśleć co będzie w lutym😬jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Tak, na ryzyko dają Acard 150 mg, nawet n a wypisie z Pappy mam info, żeby brać, najlepiej zacząć przed 16 tygodniem i brać do 36 tyg.
Tutaj fajny artykuł z mojej poradni, gdzie robiłam prenatalen: https://diagen.com.pl/poradnia/preeklampsja/
Na mój wynik pewnie zeszło się parę rzeczy: wysokie ciśnienie, które mam tylko podczas wizyt, w domu książkowe, cukrzyca, wiek, invitro. Lekarz zalecił mi właśnie Acard. Mam nadzieję, że choć trochę pomoże.
Dziewczyny, lećcie na Zalando Lounge. Miałam pełen koszyk w HM, ale z ciekawości weszłam na Zalando, a tam kampania dla kobiet w ciąży. Ubrania z New Look, Dorothy Perkins itp. Za 200 PLN zakupiłam jeansy, kurtkę jeansową, sukienkę, sweter i tshirt 😁Aneta8, jaina_proudmoore, dobuska, KaroKaro, Selena, oregano84 lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Dziękuje za podpowiedzi co robić, mąż mówi zróbmy
Trzeba się jakoś specjalnie przygotowywać na nifty ? Odstawić neoparin ? Widziałam ze jedna dziewczyna raz pisała ze właśnie ma wrócili do domu ze względu na heparynę i miała wizytę w inny dzień , jak dobrze pamietam .
-
Nisia18 wrote:Dziękuje za podpowiedzi co robić, mąż mówi zróbmy
Trzeba się jakoś specjalnie przygotowywać na nifty ? Odstawić neoparin ? Widziałam ze jedna dziewczyna raz pisała ze właśnie ma wrócili do domu ze względu na heparynę i miała wizytę w inny dzień , jak dobrze pamietam .jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Nisia18 wrote:Dziękuje za podpowiedzi co robić, mąż mówi zróbmy
Trzeba się jakoś specjalnie przygotowywać na nifty ? Odstawić neoparin ? Widziałam ze jedna dziewczyna raz pisała ze właśnie ma wrócili do domu ze względu na heparynę i miała wizytę w inny dzień , jak dobrze pamietam .Nisia18 lubi tę wiadomość