Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
jaina_proudmoore wrote:@Dobuska zaciekawiło mnie co napisałaś odnośnie badań. Robimy Usg-wychodzi ok. Pappa tez a lekarka rzuca hasło odnośnie urodzenia dziecka. To co ma dać pewność przyszłej matce? Test Nifty czy dopiero urodzenie. Trochę to takie Hmm i straszenie i człowiek znów może poczuć niepokój 🧐
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dziękuję za info- jak tak piszecie to faktycznie raczej nie do pomylenia to odejście wód 🙂
Wiem że do porodu jeszcze masa czasu ale jakoś dzisiaj dopadł mnie ten temat. Mnie to trochę przeraża że gdy już nadejdzie ten dzień i pojadę do szpitala okaże się że nie mają tam miejsc i odeślą mnie do jakiejś rzeźni. Leki pewnie na wyrost ale od czego jest internet😁
Nie wiem czy wy też tak macie ale ja boję się że coś przegapie w kwestii organizacji i potem obudzę się z ręką w nocniku. Sprawdzam, szukam i tylko mnie to stresuje ...
Chyba czas na kilka tygodni wyluzować i zająć się przeglądaniem słodkich ubranek😉16-01-2022 - synek💙 -
Słodkie ubranka i dodatki to dobra sprawa. Ja oglądam i myśle sobie jakie to słodkie, a potem za chwile co ja robię 😂a potem znów ale słodkie, potem myśl, ze mam czas. Potem myśl, że 1/3 za mną a ja chwilami nie czuje się w ciąży 🤷♀️Dziś weszłam do Żabki po zakupy w tym ręczniki papierowe, wyszłam bez ręczników i nie mogłam sobie przypomnieć co chciałam kupić. 😂😂😂@Dobuska dzięki za wpis bo tak zrozumiałam trochę to inaczej. 🥶ale masz racje to dupochron. Ps. U mnie dziś emerycki spacer ( chociaż mój tata szybciej ode mnie chodzi😂) i potem obiad, drzemka 🤣🐣🙉 i leżenie na plaży. Na bieliźnie na razie czysto ale oglądam majtki i papier niczym banknoty 200 zł 😂😂
dobuska, Miamonia, Ada. 31, Aneta8, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Kompletowanie wyprawki i codzienne ubieranie mojego synka sprawia mi ogromnie dużo radości nie przypominam sobie, żeby mnie w dzieciństwie przebieranie lalek jakoś bardzo interesowało, wiec teraz sobie rekompensuję na stare lata
jeśli macie Instagram to polecam profil „matkapromocja” - codziennie macie info o aktualnych promocjach i kodach rabatowych na artykuły dla dzieci.jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Kochane my jak my, ale co zrobią nasi faceci 😂😂😂jak nam odejdą wody. Jak znam mojego męża to będzie krzyczał, że auto zaleje i fotele 😂😂😂
jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
Chciałam poruszyć temat kompletowania wyprawki później, żeby nam dziewczyny, które już maja dzieci coś doradziły. Co warto kupić, a czego na przykład nie. Ile ubranek na zimę i jakie rozmiary? 🙂ale to jeszcze zdążymy zrobić listę. 🙉
Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość
-
Stokrotka ale moja energia to do d... Nie ma czego zazdrościć 😂
Ja też mogłabym spać do południa
Oj mnie też to stresuje,że coś przegapie... chciałabym żeby wszystko było na tip top,ale wiem że tak się nie da
Negra staraczkami będziemy zawsze, nigdy się nie zapomni tych starań, bólu, który trzeba było znieść, poświęceń,ale dla głowy,psychiki powinnaś kupić ten komplecik i cieszyć się 😁
Dobuska kupiłaś coś z tej serii dla ciazowek?
Ja kupiłam leginsy w Lidlu 😁 trochę brzuch mi musi urosnąć 😂
Dziewczyny zmienilyscie biustonosze? Szukam fajnych miękkich i wygodnych,stare mnie cisną
Ze 2 tygodnie przed zrobieniem testu byłam w Triumph i oglądałam fajne,ale były takie na styk i dobrze,że nie wzięłam bo teraz by leżały 😂
Alfa Centauri dzięki za ten profil na IG 😚jaina_proudmoore, dobuska, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiu- to źle zrozumiałam 😁
Ostatnio na spotkaniu rodzinnym dowiedziałam się że moja bratowa to miała w ciąży mega dużo energii i wszystko ogarnęła na tip top już w 2 trymestrze. I oczywiście dała radę z cukrzyca bez leków.
Kurcze, jak tak słucham o takich ideałach to ja bardziej jestem z tych ch..owych pan domu😁 przynajmniej teraz 😉
Jaina, jestem za taką listą- ale to faktycznie za jakiś czas.
Narazie nie zmieniłam biustonoszy bo moje cyce jak na złość nie rosną. Było d i dalej nic nie drgnelo. Ale muszę rozejrzeć się za jakimiś lepszymi majteczkami, niekoniecznie ciążowymi, ale wygodnymi i bez gumki uciskającej brzuszek. I jakimiś ciuszkami dla mnie. Niby brzuszka prawie nie mam ale jednak dyskomfort tu i ówdzie odczuwam.jaina_proudmoore, oregano84 lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Jej.. ale Wam zazdroszczę , dziewczyny po prenatalnych.. już głowa spokojna , możecie oglądać ubranka i te wszystkie cacuszka dla bąbelków 😍
Nie udzielam się za dużo, bo teraźniejsze tematy „nie dla mnie „ - ani nie mam zdiagnozowanej cukrzycy ani nie oglądam wózków (ok, może troszkę po zdjęciach w necie😅 ) bo się jeszcze boje 😔
Jutro mam wizytę , normalnie czuje się jakbym szła na ścięcie , taka zestresowana .. chciała bym już wiedzieć ze wszystko dobrze ✊🏻✊🏻
Przyjmuje neoparin 0,4mg chyba nie muszę odstawiać przed jutrzejsza wizyta prawda ? Nie wiem jak z tym PAPPA bo nic nie mówiłam ze biorę , oni krew pobrali i tyle .. chociaż i tak się nie będę przejmować wynikiem bo tak jak pisaliście - statystyka .
-
jaina_proudmoore wrote:Słodkie ubranka i dodatki to dobra sprawa. Ja oglądam i myśle sobie jakie to słodkie, a potem za chwile co ja robię 😂a potem znów ale słodkie, potem myśl, ze mam czas. Potem myśl, że 1/3 za mną a ja chwilami nie czuje się w ciąży 🤷♀️Dziś weszłam do Żabki po zakupy w tym ręczniki papierowe, wyszłam bez ręczników i nie mogłam sobie przypomnieć co chciałam kupić. 😂😂😂@Dobuska dzięki za wpis bo tak zrozumiałam trochę to inaczej. 🥶ale masz racje to dupochron. Ps. U mnie dziś emerycki spacer ( chociaż mój tata szybciej ode mnie chodzi😂) i potem obiad, drzemka 🤣🐣🙉 i leżenie na plaży. Na bieliźnie na razie czysto ale oglądam majtki i papier niczym banknoty 200 zł 😂😂
A majtki oglądać będziemy do porodu, także spoko:Djaina_proudmoore, Miamonia lubią tę wiadomość
-
Alfa_Centauri wrote:Kompletowanie wyprawki i codzienne ubieranie mojego synka sprawia mi ogromnie dużo radości nie przypominam sobie, żeby mnie w dzieciństwie przebieranie lalek jakoś bardzo interesowało, wiec teraz sobie rekompensuję na stare lata
jeśli macie Instagram to polecam profil „matkapromocja” - codziennie macie info o aktualnych promocjach i kodach rabatowych na artykuły dla dzieci.
Alfa_Centauri lubi tę wiadomość
-
Ja mam kubek Ch.. pani domu 😂😂😂z racji na stronkę o tej samej nazwie. @Nisia18- wizyty i Usg chyba zawsze będą stresujące, nie ucieknie się od tego. Każda z nas miała stresa przed badaniami prenatalnymi bo to ważne badanie 🙂spokojnie, będzie dobrze. Będziemy trzymać kciuki🙂💗💪
dobuska, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Nisia18 lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Chciałam poruszyć temat kompletowania wyprawki później, żeby nam dziewczyny, które już maja dzieci coś doradziły. Co warto kupić, a czego na przykład nie. Ile ubranek na zimę i jakie rozmiary? 🙂ale to jeszcze zdążymy zrobić listę. 🙉
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Nisia18 wrote:Jej.. ale Wam zazdroszczę , dziewczyny po prenatalnych.. już głowa spokojna , możecie oglądać ubranka i te wszystkie cacuszka dla bąbelków 😍
Nie udzielam się za dużo, bo teraźniejsze tematy „nie dla mnie „ - ani nie mam zdiagnozowanej cukrzycy ani nie oglądam wózków (ok, może troszkę po zdjęciach w necie😅 ) bo się jeszcze boje 😔
Jutro mam wizytę , normalnie czuje się jakbym szła na ścięcie , taka zestresowana .. chciała bym już wiedzieć ze wszystko dobrze ✊🏻✊🏻
Przyjmuje neoparin 0,4mg chyba nie muszę odstawiać przed jutrzejsza wizyta prawda ? Nie wiem jak z tym PAPPA bo nic nie mówiłam ze biorę , oni krew pobrali i tyle .. chociaż i tak się nie będę przejmować wynikiem bo tak jak pisaliście - statystyka .jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Byłam dzisiaj u endokrynologa i mnie generalnie wkurzyła. Wiem, że świat się dzieli na lekarzy, którzy odstawiają glucophage w ciąży i na tych co tego nie robią, ale opieprzanie mnie i wchodzenie w kompetencje moich lekarzy (ginekolog i diabetolog), bo odstawiły mi lek to chyba nie fajne. Ale dobra, przemilczałam to i kiwałam głową.
Laski, te ubrania z Sinsaya mnie zaskoczyły. Sukienka za 4 dyszki, a jakościowo naprawdę fajna. Wiadomo, idealna nie jest, ale na jesień-zima będzie idealna. Wzięłam z długim rękawem i jest teraz trochę za duża, ale jak brzuch urośnie bardziej to idealna. Wzięłam też koszulkę ciążową, bo lubię eksponować brzuszek, a w tych moich obcisłych to już niestety za ciasno i one tak ładnie nie leżą.
Za to mam też dla lejbika. Wzięłam taki fajny zestaw (mam manię na ubranka z bajkami mojego dzieciństwa:D ) i koszulki, bo mam kilka bodziaków na krótki rękaw. A że mam w domu jamnika, to ta koszulka mnie kupiła
Stokrotka 86, Gosia Rumi, Aga12345, Kasiastaraczka, Aneta8, Jeheria, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość
-
Ja papier i majty też oglądam za każdym razem 😄
Lekarz na badaniu mnie uprzedził, że w II trymestrze może być zwiększona ilość śluzu i rzeczywiście u mnie jest trochę więcej.
Co do energii - mam jej zdecydowanie więcej niż w I trymestrze i w domu coś porobię i na spacer pójdę, aczkolwiek mimo, że mieszkam nad morzem, nie chodzę nad morze, za dużo turystów, czekam do września 🤣
Cukrzyca i poród - wyczytałam gdzieś, że jeśli matka ma dobre cukry, a dziecko ma wagę w normie to najlepiej poczekać do terminu porodu. Jeśli matce cukier skacze + ma np. nadciśnienie (podobno cukrzyca lubi iść z nią w parze) lub maluszek waży ponad normę to wtedy się czeka do 37-38 tyg i wywołuje poród. Jakby u mnie był poród równo 2 tygodnie wcześniej to ojciec na pewno by zapamiętał datę urodzin pierworodnego 21.01.22 😂
Wyprawka - jaki rozmiar kupujecie? 56? Bo pewnie kombinezon to chyba 62 ciut większy?
I głupie pytanie, ale kogo nie zapytać jak was 😂 Będziecie mieć jakąś tematykę ubranek dla dzieci, śpiworków, kocyków itp? Nie wiem jak to ująć. 😂
Często widzę na ig, że np. dziecko ma wszystko w zwierzęta lasu, kolorystyka zielono-pomarańczowa, albo wszystko na niebiesko i jakieś rybki, wieloryby, meduzy.
jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
dobuska wrote:Byłam dzisiaj u endokrynologa i mnie generalnie wkurzyła. Wiem, że świat się dzieli na lekarzy, którzy odstawiają glucophage w ciąży i na tych co tego nie robią, ale opieprzanie mnie i wchodzenie w kompetencje moich lekarzy (ginekolog i diabetolog), bo odstawiły mi lek to chyba nie fajne. Ale dobra, przemilczałam to i kiwałam głową.
Laski, te ubrania z Sinsaya mnie zaskoczyły. Sukienka za 4 dyszki, a jakościowo naprawdę fajna. Wiadomo, idealna nie jest, ale na jesień-zima będzie idealna. Wzięłam z długim rękawem i jest teraz trochę za duża, ale jak brzuch urośnie bardziej to idealna. Wzięłam też koszulkę ciążową, bo lubię eksponować brzuszek, a w tych moich obcisłych to już niestety za ciasno i one tak ładnie nie leżą.
Za to mam też dla lejbika. Wzięłam taki fajny zestaw (mam manię na ubranka z bajkami mojego dzieciństwa:D ) i koszulki, bo mam kilka bodziaków na krótki rękaw. A że mam w domu jamnika, to ta koszulka mnie kupiła
Idę przejrzeć Sinsay, czaiłam się na legginy, więc je kupię.
Ja też mam manię na bajki z dzieciństwa. U mnie to Kubuś Puchatek, dlatego nie inaczej synek będzie Krzysiem 😍jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Aneta8 lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Czytałam, żeby kupić mało ubrań 56 a więcej 62. Ja jakoś się boję, że będę mieć za mało ubranek 😂bo na razie nie mam nikogo ze znajomych kto może coś oddać/ przekazać czy do odkupienia. 🙉wszystkie tematy na pewno sobie omówimy na forum 🙂💗na okres zimowy to musi być więcej ubranek z racji na pogodę pewnie. Czytałam już kilka wpisów o tym co jest potrzebne, rok temu koleżanka urodziła wiec tez ma mi powiedzieć/ napisać rady od położnej odnośnie zakupów 🙂także jednym słowem, będziemy się wspierać na naszej drodze do lutowych rozwiązań. 💪☀️
Stokrotka 86, dobuska, oregano84 lubią tę wiadomość