X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie tylko nie za bardzo pamiętam, która Pani pisała, że je Chleb probody, diabetelog zaleciła mi go jeść i rzeczywiście cukier zawsze rano 130 a dziś 91 z tym, że jem go od wczoraj i wczoraj rano ketony +/- dziś znowu +++. Pytanie czy zwiekszalyscie ilość kromek w stosunku do poprzedniego chlebka i czy też miałyście taką sytuację, że wyskoczyły Wam po nim ketony?

0d1ys65gdrumd339.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Mam pytanie tylko nie za bardzo pamiętam, która Pani pisała, że je Chleb probody, diabetelog zaleciła mi go jeść i rzeczywiście cukier zawsze rano 130 a dziś 91 z tym, że jem go od wczoraj i wczoraj rano ketony +/- dziś znowu +++. Pytanie czy zwiekszalyscie ilość kromek w stosunku do poprzedniego chlebka i czy też miałyście taką sytuację, że wyskoczyły Wam po nim ketony?
    Ja jem ten chlebek 🙂czuje się po nim najedzona dłużej.

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Trzymajcie kciuki proszę ✊🏻✊🏻 Dzisiaj idę zrobić nifty.. i znowu się stresuje 😕
    Trzymam kciuki! Będziemy sobie czekać razem na wynik. Mi się już śni po nocach...

jaina_proudmoore, Nisia18 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Nie jem tego chleba, ale jeśli wychodziły mi rano ketony, lekarka kazała mi zwiększyć ilość węglowodanów na pierwszą kolację.

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Nie jem tego chleba, ale jeśli wychodziły mi rano ketony, lekarka kazała mi zwiększyć ilość węglowodanów na pierwszą kolację.
    Kurcze właśnie zwiększyłam już we wszystkich posiłkach o trochę i tylko zmiana chlebka i to samo, ale w sumie też nie piłam wczoraj tak dużo jak zawsze może też od tego.

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Ja jem ten chlebek 🙂czuje się po nim najedzona dłużej.
    A jeśli moge zapytać ile kromek jesz na posiłek?

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Kurcze właśnie zwiększyłam już we wszystkich posiłkach o trochę i tylko zmiana chlebka i to samo, ale w sumie też nie piłam wczoraj tak dużo jak zawsze może też od tego.
    Aaaa to prawie na pewno. Spróbuj dzisiaj wypić dużo wody i wtedy sprawdź. Jak ja piję mniej to od razu mi wywala ketony:)

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Aaaa to prawie na pewno. Spróbuj dzisiaj wypić dużo wody i wtedy sprawdź. Jak ja piję mniej to od razu mi wywala ketony:)
    Akurat wczoraj dużo jeździłam i ciężko mi było z tym piciem, dziś muszę to nadrobić, bo więcej jedzenia już chyba nie wcisnę 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 09:19

dobuska lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 to cudowna wiadomość, że synek jest już zdrowy! Na pewno wielka ulga i spokój na sercu 💙

Isiozwierz ja chyba nie mam w sobie nic nadzwyczajnego 🙃 jedynie czym mogę się pochwalić, to siostrą bliźniaczką 😁

Nisia18, Dobuska wszystkie niecierpliwie czekamy na Wasze dobre wyniki! 🍀🍀🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 09:20

Aga12345, jaina_proudmoore, dobuska, Nisia18, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    A jeśli moge zapytać ile kromek jesz na posiłek?
    Rano jem 3- 4 bo to małe kromki 🙂

zDmVp2.png

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Trzymam kciuki! Będziemy sobie czekać razem na wynik. Mi się już śni po nocach...
    Wiem co czujecie. Mi przyszedł SMS o 7.50 jak byłam już w pociągu. Potem odpalanie laptopa, brak zasięgu, potem problem z otworzeniem pliku. Zegarek sportowy pokazał mi komunikat „ doświadczasz teraz dużego stresu” 😬

zDmVp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Rano jem 3- 4 bo to małe kromki 🙂
    A to ja jadłam po 2, choć wielkość chlebka też mnie zdziwiła 😁 wczoraj na kolację zjadłam 3 ale to już był maks

0d1ys65gdrumd339.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    AAAA to ja nawet nie mówię o jakości i higienie tych masek.... 🤣

To jak na 99% to już nie powinno sie zmienić. :D Ja to bym chciała dziewczynkę, ale czuję, że chłopak. Jeszcze kilka dni i się dowiem.
    Trzymam kciuki za jutro!
    mi się wydaje u Ciebie że bedzie dziewczynka :D

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Pamiętam sytuację z koleżanką, pisałyśmy akurat na messengerze i mówi, że od kilku dni ma gorączkę, straciła węch i ogólnie jest chora, byłam przekonana, że poszła do lekarza i jest na zwolnieniu, natomiast okazało się, że nie, właśnie zbiera się do pracy, a do lekarza nie pójdzie bo, pójdzie na zwolnienie, będzie miała kwarantannę, a w pracy kilka osób tez ma objawy, dużo jest na zwolnieniu bo czuli się gorzej i nie ma kto pracowac i po prostu musi, dodam, że pracuje w dużym markecie. Także poczucia obowiązku pogratulować ale odpowiedzialności już nie koniecznie.
    Porażka... ja nienawidze jak przyjezdzaja do mnie goscie z chorymi dziecmi, no porazka. Albo kiedys Macius miał szczepienie a ci chcieli do mnie przyjechac z katarem 🤦‍♀️
    zero odpowiedzialnosci

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wyniki pappy, ryzyko trisomii 21 1:3115 a pozostałych dwóch 1:20000
    Pani doktor mówi że są w porządku i że ona nie robiłaby żadnych innych badań. Trochę mnie te wyniki uspokoiły, choć wiem że to tylko statystyka... Nie wiem co robić, wczoraj ta Pani doktor mówiła że jak chcę poznać płeć to mogę zrobić nifty ale jeśli wyniki wyjdą źle to lepiej amniopunkcję bo z nifty też nie dowiem się wszystkiego. Nie wiem co robić... Mąż mówi żeby zostawić tak jak jest bo na pewno wszystko jest dobrze, chciałabym myśleć jak on ale jak pokonuję jedną przeszkodę to znajduję sobie drugą, wiecie jak to jest 😥

7u22flw1vl3i5lsf.png

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    A to ja jadłam po 2, choć wielkość chlebka też mnie zdziwiła 😁 wczoraj na kolację zjadłam 3 ale to już był maks
    Ja lubię duże śniadanie hehe 🙂

zDmVp2.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Dziewczyny, mam wyniki pappy, ryzyko trisomii 21 1:3115 a pozostałych dwóch 1:20000
    Pani doktor mówi że są w porządku i że ona nie robiłaby żadnych innych badań. Trochę mnie te wyniki uspokoiły, choć wiem że to tylko statystyka... Nie wiem co robić, wczoraj ta Pani doktor mówiła że jak chcę poznać płeć to mogę zrobić nifty ale jeśli wyniki wyjdą źle to lepiej amniopunkcję bo z nifty też nie dowiem się wszystkiego. Nie wiem co robić... Mąż mówi żeby zostawić tak jak jest bo na pewno wszystko jest dobrze, chciałabym myśleć jak on ale jak pokonuję jedną przeszkodę to znajduję sobie drugą, wiecie jak to jest 😥

No ja bym amniopunkcję bez powodu nie robiła , a skoro wszystko dobrze to po co ryzykować . :) znam ten ból, ja tez czasem szukam guza - w sensie dobrze jest ,a ja jeszcze sprawdzam w necie , czytam 🙈🤦🏼‍♀️
    Nifty robię , choć test PAPPA + usg wyszły dobrze , nie znam konkretów tak jak Wy ale lekarz mi napisał w papierach ze niskie ryzyko..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 10:00

• dobuska Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Wiem co czujecie. Mi przyszedł SMS o 7.50 jak byłam już w pociągu. Potem odpalanie laptopa, brak zasięgu, potem problem z otworzeniem pliku. Zegarek sportowy pokazał mi komunikat „ doświadczasz teraz dużego stresu” 😬
    O matko kochana, oszalałabym. Ja to mam tak, że do mnie napisze pani z recepcji od mojego lekarza, ale uprzedziła mnie, że jak coś to może mi wysłać MMS-em wynik zanim dojadę do niej go odebrać:D

• dobuska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    mi się wydaje u Ciebie że bedzie dziewczynka :D
    Tak? mało takich głosów, więc dzięki za wsparcie:D

• Nisia18 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ma być dobrze i już ! 🤰🏼🤱🏼

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ