Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Was na chwilę zostawić Byłam wczoraj w Ikei, bo miałam przez przypadek wyjazd i przy okazji upewniłam się, że mebelki, które sobie wybrałam są okej. Ledwo przeszłam ten sklep przez moje więzadła, więc wiem, że na zwolnieniu biegania po sklepach nie będzie... Muszę do końca września wybrać wszystko, co przed zakupem chcę wymacać
KaroKaro jak na tym etapie podejrzewa chłopca, to trudniej o pomyłkę, ale faktycznie, te 10% niepewności jest. Nie martw się, chyba każda z nas przechodzi teraz emocjonalnie trudne chwile. Na szczęście to podobno normalne.
Kalcia no nieźle. Gratuluję kolejnego synka! I najlepsze, że nie można tutaj zrzucić winy na Ciebie, bo to ojciec dziecka "decyduje" co będzie tak naprawdę. No pół drużyny piłkarskiej już masz:D. Najważniejsze, że wszystko jest dobrze
Idigi gratuluję synka!
Stokrotko co do tego wyniku Pappy to nie pomogę niestety, ale super, że trafiłaś na fajną diabetolog, która uszanowała to, że bierzesz metforminę.
Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Mam pytanko, od kilku dni pojawiają mi się bóle jakby miesiączkowe. One zazwyczaj trwają krótko, to nie tak, że mam je cały czas. Wcześniej nic takiego nie było i trochę się martwię czy pisać do lekarza, czy to coś normalnego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 07:41
-
HEJ Czytam was na bieżąco ale jakoś nie mam weny do pisania....strasznie ciągną mi się ostatnie tygodnie...chciałabym już połowę września gdzie idę na urlop a potem już na chorobowe do tego strasznie tęsknie za synkiem który nie chce wracać od babci tak mu tam dobrze miał być już 2 tygodnie temu...ale stwierdził że przedłuża wczasy 😄 jutro wraca i już czekam żeby Go ukochać🥰🧡 wczoraj z mężem sprzątaliśmy mu pokoik i udało nam się zrobić porządek w zabawkach bo tyle tego było a polowa tylko się kurzyła.Spakowaliśmy w kartony i do piwnicy
Cieszę się że wszystkie wizyty poszły dobrze i trzymam kciuki za kolejne Ja ide teraz 26 sierpnia a w sobotę muszę zrobić badania słabo mi na samą myśl...bo ostatnio miałam sinika na pól ręki po wkłuciu....
dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Mam pytanko, od kilku dni pojawiają mi się bóle jakby miesiączkowe. One zazwyczaj trwają krótko, to nie tak, że mam je cały czas. Wcześniej nic takiego nie było i trochę się martwię czy pisać do lekarza, czy to coś normalnego.
dobuska lubi tę wiadomość
-
Selena wrote:HEJ Czytam was na bieżąco ale jakoś nie mam weny do pisania....strasznie ciągną mi się ostatnie tygodnie...chciałabym już połowę września gdzie idę na urlop a potem już na chorobowe do tego strasznie tęsknie za synkiem który nie chce wracać od babci tak mu tam dobrze miał być już 2 tygodnie temu...ale stwierdził że przedłuża wczasy 😄 jutro wraca i już czekam żeby Go ukochać🥰🧡 wczoraj z mężem sprzątaliśmy mu pokoik i udało nam się zrobić porządek w zabawkach bo tyle tego było a polowa tylko się kurzyła.Spakowaliśmy w kartony i do piwnicy
Cieszę się że wszystkie wizyty poszły dobrze i trzymam kciuki za kolejne Ja ide teraz 26 sierpnia a w sobotę muszę zrobić badania słabo mi na samą myśl...bo ostatnio miałam sinika na pól ręki po wkłuciu....
A tak się biedna martwiłaś synkiem, a on wracać nie chce. Tak to jest z tymi dziećmi, rosną za szybko. -
Selena wrote:Ja właśnie tez takie bóle mam.A wcześniej nic..Nie trwają długo i z reguły czuję je wieczorami
-
jaina_proudmoore wrote:Najlepiej zapytać o to lekarza jeśli Was to martwi. Każda z nas jest inna i nie każda będzie miała podobne objawy. Może to po prostu macica się rozciąga w ten sposób? 🤔Ps. O 10.15 ma dzwonić pani genetyk, ciekawe co powie. Lekki stres mam - 😳a miałabym większy znacznie bez wyniku Nifty 🤯
Kciuki za dzisiaj! Będę wyczekiwać Twojej relacji.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Masz rację, chyba napiszę dzisiaj do lekarza. Może to występuje u mnie w zestawie z więzadłami, które bolą okropnie.
Kciuki za dzisiaj! Będę wyczekiwać Twojej relacji.Gosia Rumi lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Ja wczoraj podchodziłam więcej i czułam więzadła wieczorem . Dlatego od długiego czasu stosuje już taktykę obowiązki typu odkurzanie czy zakupy a potem pół godziny leżenia minimum przed kolejnym zajęciem. 🙂nie robię wszystkiego w biegu i na raz tylko etapami, żeby było mi lżej. Dam znać na forum na pewno. Ciekawi mnie jakie ryzyka wyjdą 😬stresować się Pappą, mając Nifty to trzeba być kalafiorem 🥦🤦♀️
Ja myślę, że też bym się stresowała na Twoim miejscu, ale zobaczysz, wszystko jest okejjaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:A jak się ogólnie czujesz?
A tak się biedna martwiłaś synkiem, a on wracać nie chce. Tak to jest z tymi dziećmi, rosną za szybko.
Kochana ja to się już bałam że On nie będzie chciał wrócić tylko tam zostać 😄😆 Tak przynajmniej powiedział teściowej jak do niego dzwoniła Moja Mama z Siostra mu na wszystko pozwalają to Mu tam pasujejaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Najlepiej zapytać o to lekarza jeśli Was to martwi. Każda z nas jest inna i nie każda będzie miała podobne objawy. Może to po prostu macica się rozciąga w ten sposób? 🤔Ps. O 10.15 ma dzwonić pani genetyk, ciekawe co powie. Lekki stres mam - 😳a miałabym większy znacznie bez wyniku Nifty 🤯
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny odważyłam się kupić 😍 Buciki za duże, ale Maluch dorośnie do nich.
Pewnie znów bym odłożyła na wieszak, ale obok mnie jakaś babka też się czaiła na rozmiar 62, a była tylko jedna sztuka 😄
Selena, Aneta8, dobuska, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
dobuska wrote:Was na chwilę zostawić Byłam wczoraj w Ikei, bo miałam przez przypadek wyjazd i przy okazji upewniłam się, że mebelki, które sobie wybrałam są okej. Ledwo przeszłam ten sklep przez moje więzadła, więc wiem, że na zwolnieniu biegania po sklepach nie będzie... Muszę do końca września wybrać wszystko, co przed zakupem chcę wymacać
KaroKaro jak na tym etapie podejrzewa chłopca, to trudniej o pomyłkę, ale faktycznie, te 10% niepewności jest. Nie martw się, chyba każda z nas przechodzi teraz emocjonalnie trudne chwile. Na szczęście to podobno normalne.
Kalcia no nieźle. Gratuluję kolejnego synka! I najlepsze, że nie można tutaj zrzucić winy na Ciebie, bo to ojciec dziecka "decyduje" co będzie tak naprawdę. No pół drużyny piłkarskiej już masz:D. Najważniejsze, że wszystko jest dobrze
Idigi gratuluję synka!
Stokrotko co do tego wyniku Pappy to nie pomogę niestety, ale super, że trafiłaś na fajną diabetolog, która uszanowała to, że bierzesz metforminę.dobuska, Selena, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Selena wrote:Ogólnie czuję się dobrze mega zmęczenie minęło mam zdecydowanie więcej sił nawet męża namówiłam na wyjazd i w weekend byliśmy w Krakowie 😍 było pięknie
Kochana ja to się już bałam że On nie będzie chciał wrócić tylko tam zostać 😄😆 Tak przynajmniej powiedział teściowej jak do niego dzwoniła Moja Mama z Siostra mu na wszystko pozwalają to Mu tam pasuje
No dla niego to wakacje idealne. Rodzice od wychowywania, a dziadkowie od rozpieszczaniaSelena lubi tę wiadomość
-
Negra85 wrote:
Edit dobra widzę, PEPCO )))Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 10:07
-
dobuska wrote:Ale cudowne!!!!!!! To w smyku? Też chcę!
Edit dobra widzę, PEPCO )))
Dla dziewczynek też były ślicznie.
Oczywiście też kupiłam coś dla siebie,skarpetki i kubek 😁
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Negra85 wrote:Pepco, u nas na całe miasto dwa kompleciki tylko. Właśnie mama do mnie dzwoniła, że jestem w drugim Pepco i też tylko jeden komplet
Dla dziewczynek też były ślicznie.
Oczywiście też kupiłam coś dla siebie,skarpetki i kubek 😁jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
nikt do mnie nie dzwonił jeszcze a w systemie kliniki, gdzie widać wizyty, wizyta zniknęła.
teraz będę czekać na kontakt nie wiadomo ile.
przeczytałam opinie o pani genetyk i wszystkie to 1 ... na znanylekarz.pl - brak empatii, pomyłki, szybka informacja.
PS. napisałam maila do rejestracji z prośbą o wysłanie wyniku mailowo do wglądu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 10:35