X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was na chwilę zostawić :D Byłam wczoraj w Ikei, bo miałam przez przypadek wyjazd i przy okazji upewniłam się, że mebelki, które sobie wybrałam są okej. Ledwo przeszłam ten sklep przez moje więzadła, więc wiem, że na zwolnieniu biegania po sklepach nie będzie... Muszę do końca września wybrać wszystko, co przed zakupem chcę wymacać:D

KaroKaro jak na tym etapie podejrzewa chłopca, to trudniej o pomyłkę, ale faktycznie, te 10% niepewności jest. :D Nie martw się, chyba każda z nas przechodzi teraz emocjonalnie trudne chwile. Na szczęście to podobno normalne.

Kalcia no nieźle. :D Gratuluję kolejnego synka! I najlepsze, że nie można tutaj zrzucić winy na Ciebie, bo to ojciec dziecka "decyduje" co będzie tak naprawdę. No pół drużyny piłkarskiej już masz:D. Najważniejsze, że wszystko jest dobrze <3

Idigi gratuluję synka! :)

Stokrotko co do tego wyniku Pappy to nie pomogę niestety, ale super, że trafiłaś na fajną diabetolog, która uszanowała to, że bierzesz metforminę. :)

Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko, od kilku dni pojawiają mi się bóle jakby miesiączkowe. One zazwyczaj trwają krótko, to nie tak, że mam je cały czas. Wcześniej nic takiego nie było i trochę się martwię czy pisać do lekarza, czy to coś normalnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 07:41

• Selena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ :) Czytam was na bieżąco :) ale jakoś nie mam weny do pisania....strasznie ciągną mi się ostatnie tygodnie...chciałabym już połowę września gdzie idę na urlop a potem już na chorobowe :) do tego strasznie tęsknie za synkiem który nie chce wracać od babci ;) tak mu tam dobrze :) miał być już 2 tygodnie temu...ale stwierdził że przedłuża wczasy 😄 jutro wraca i już czekam żeby Go ukochać🥰🧡 wczoraj z mężem sprzątaliśmy mu pokoik :) i udało nam się zrobić porządek w zabawkach ;) bo tyle tego było a polowa tylko się kurzyła.Spakowaliśmy w kartony i do piwnicy :)
    Cieszę się że wszystkie wizyty poszły dobrze i trzymam kciuki za kolejne :) Ja ide teraz 26 sierpnia :) a w sobotę muszę zrobić badania :) słabo mi na samą myśl...bo ostatnio miałam sinika na pól ręki po wkłuciu....

dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Mam pytanko, od kilku dni pojawiają mi się bóle jakby miesiączkowe. One zazwyczaj trwają krótko, to nie tak, że mam je cały czas. Wcześniej nic takiego nie było i trochę się martwię czy pisać do lekarza, czy to coś normalnego.
    Ja właśnie tez takie bóle mam.A wcześniej nic..Nie trwają długo i z reguły czuję je wieczorami

dobuska lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    HEJ :) Czytam was na bieżąco :) ale jakoś nie mam weny do pisania....strasznie ciągną mi się ostatnie tygodnie...chciałabym już połowę września gdzie idę na urlop a potem już na chorobowe :) do tego strasznie tęsknie za synkiem który nie chce wracać od babci ;) tak mu tam dobrze :) miał być już 2 tygodnie temu...ale stwierdził że przedłuża wczasy 😄 jutro wraca i już czekam żeby Go ukochać🥰🧡 wczoraj z mężem sprzątaliśmy mu pokoik :) i udało nam się zrobić porządek w zabawkach ;) bo tyle tego było a polowa tylko się kurzyła.Spakowaliśmy w kartony i do piwnicy :)
    Cieszę się że wszystkie wizyty poszły dobrze i trzymam kciuki za kolejne :) Ja ide teraz 26 sierpnia :) a w sobotę muszę zrobić badania :) słabo mi na samą myśl...bo ostatnio miałam sinika na pól ręki po wkłuciu....
    A jak się ogólnie czujesz?
    A tak się biedna martwiłaś synkiem, a on wracać nie chce. :D Tak to jest z tymi dziećmi, rosną za szybko. :)

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Ja właśnie tez takie bóle mam.A wcześniej nic..Nie trwają długo i z reguły czuję je wieczorami
    Najlepiej zapytać o to lekarza jeśli Was to martwi. Każda z nas jest inna i nie każda będzie miała podobne objawy. Może to po prostu macica się rozciąga w ten sposób? 🤔Ps. O 10.15 ma dzwonić pani genetyk, ciekawe co powie. Lekki stres mam - 😳a miałabym większy znacznie bez wyniku Nifty 🤯

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Najlepiej zapytać o to lekarza jeśli Was to martwi. Każda z nas jest inna i nie każda będzie miała podobne objawy. Może to po prostu macica się rozciąga w ten sposób? 🤔Ps. O 10.15 ma dzwonić pani genetyk, ciekawe co powie. Lekki stres mam - 😳a miałabym większy znacznie bez wyniku Nifty 🤯
    Masz rację, chyba napiszę dzisiaj do lekarza. Może to występuje u mnie w zestawie z więzadłami, które bolą okropnie.

Kciuki za dzisiaj! Będę wyczekiwać Twojej relacji. :)

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Masz rację, chyba napiszę dzisiaj do lekarza. Może to występuje u mnie w zestawie z więzadłami, które bolą okropnie.

Kciuki za dzisiaj! Będę wyczekiwać Twojej relacji. :)
    Ja wczoraj podchodziłam więcej i czułam więzadła wieczorem . Dlatego od długiego czasu stosuje już taktykę obowiązki typu odkurzanie czy zakupy a potem pół godziny leżenia minimum przed kolejnym zajęciem. 🙂nie robię wszystkiego w biegu i na raz tylko etapami, żeby było mi lżej. Dam znać na forum na pewno. Ciekawi mnie jakie ryzyka wyjdą 😬stresować się Pappą, mając Nifty to trzeba być kalafiorem 🥦🤦‍♀️

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Ja wczoraj podchodziłam więcej i czułam więzadła wieczorem . Dlatego od długiego czasu stosuje już taktykę obowiązki typu odkurzanie czy zakupy a potem pół godziny leżenia minimum przed kolejnym zajęciem. 🙂nie robię wszystkiego w biegu i na raz tylko etapami, żeby było mi lżej. Dam znać na forum na pewno. Ciekawi mnie jakie ryzyka wyjdą 😬stresować się Pappą, mając Nifty to trzeba być kalafiorem 🥦🤦‍♀️
    Najgorsze, że u mnie nie ma znaczenia, czy zrobię przerwę czy nie. Ja wystarczy, że pójdę na 15 minutowy spacer i jak potem usiądę, to nie mogę wstać. :/ Nie wiem, czemu tak mam, ale mam. Nocki to nieustanny koszmar, bo podniesienie wtedy nogi na leżąco to nieporozumienie.

Ja myślę, że też bym się stresowała na Twoim miejscu, ale zobaczysz, wszystko jest okej :)

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska może pomyśl o wizycie u Fizjo bo masz spięte mięśnie itp 🙂na pewno pomoże i coś zaleci z ćwiczeń.

dobuska lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A jak się ogólnie czujesz?
    A tak się biedna martwiłaś synkiem, a on wracać nie chce. :D Tak to jest z tymi dziećmi, rosną za szybko. :)
    Ogólnie czuję się dobrze :) mega zmęczenie minęło :) mam zdecydowanie więcej sił :) nawet męża namówiłam na wyjazd i w weekend byliśmy w Krakowie 😍 było pięknie :)
    Kochana ja to się już bałam że On nie będzie chciał wrócić tylko tam zostać 😄😆 Tak przynajmniej powiedział teściowej jak do niego dzwoniła ;) Moja Mama z Siostra mu na wszystko pozwalają to Mu tam pasuje ;)

jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Trzymam kciuki :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odważyłam się kupić 😍 Buciki za duże, ale Maluch dorośnie do nich.
    Pewnie znów bym odłożyła na wieszak, ale obok mnie jakaś babka też się czaiła na rozmiar 62, a była tylko jedna sztuka 😄
    20210819-093701-2.jpg

Selena, Aneta8, dobuska, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Was na chwilę zostawić :D Byłam wczoraj w Ikei, bo miałam przez przypadek wyjazd i przy okazji upewniłam się, że mebelki, które sobie wybrałam są okej. Ledwo przeszłam ten sklep przez moje więzadła, więc wiem, że na zwolnieniu biegania po sklepach nie będzie... Muszę do końca września wybrać wszystko, co przed zakupem chcę wymacać:D

KaroKaro jak na tym etapie podejrzewa chłopca, to trudniej o pomyłkę, ale faktycznie, te 10% niepewności jest. :D Nie martw się, chyba każda z nas przechodzi teraz emocjonalnie trudne chwile. Na szczęście to podobno normalne.

Kalcia no nieźle. :D Gratuluję kolejnego synka! I najlepsze, że nie można tutaj zrzucić winy na Ciebie, bo to ojciec dziecka "decyduje" co będzie tak naprawdę. No pół drużyny piłkarskiej już masz:D. Najważniejsze, że wszystko jest dobrze <3

Idigi gratuluję synka! :)

Stokrotko co do tego wyniku Pappy to nie pomogę niestety, ale super, że trafiłaś na fajną diabetolog, która uszanowała to, że bierzesz metforminę. :)
    Nie dziekuje jeszcze ale jesli nifty potwierdzi plec to bedzie maly Denis . A ja zostane krolowa matka 💙💙💙💙💙💙

dobuska, Selena, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Dobuska może pomyśl o wizycie u Fizjo bo masz spięte mięśnie itp 🙂na pewno pomoże i coś zaleci z ćwiczeń.
    Będę musiała pomyśleć :)

• dobuska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Ogólnie czuję się dobrze :) mega zmęczenie minęło :) mam zdecydowanie więcej sił :) nawet męża namówiłam na wyjazd i w weekend byliśmy w Krakowie 😍 było pięknie :)
    Kochana ja to się już bałam że On nie będzie chciał wrócić tylko tam zostać 😄😆 Tak przynajmniej powiedział teściowej jak do niego dzwoniła ;) Moja Mama z Siostra mu na wszystko pozwalają to Mu tam pasuje ;)
    Dobre, dobre :D
    No dla niego to wakacje idealne. Rodzice od wychowywania, a dziadkowie od rozpieszczania :D

Selena lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra85 wrote:
    Dziewczyny odważyłam się kupić 😍 Buciki za duże, ale Maluch dorośnie do nich.
    Pewnie znów bym odłożyła na wieszak, ale obok mnie jakaś babka też się czaiła na rozmiar 62, a była tylko jedna sztuka 😄
    20210819-093701-2.jpg
    Ale cudowne!!!!!!! To w smyku? Też chcę!

Edit dobra widzę, PEPCO :))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 10:07

• Negra85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ale cudowne!!!!!!! To w smyku? Też chcę!

Edit dobra widzę, PEPCO :))))
    Pepco, u nas na całe miasto dwa kompleciki tylko. Właśnie mama do mnie dzwoniła, że jestem w drugim Pepco i też tylko jeden komplet :)
    Dla dziewczynek też były ślicznie.
    Oczywiście też kupiłam coś dla siebie,skarpetki i kubek 😁

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra85 wrote:
    Pepco, u nas na całe miasto dwa kompleciki tylko. Właśnie mama do mnie dzwoniła, że jestem w drugim Pepco i też tylko jeden komplet :)
    Dla dziewczynek też były ślicznie.
    Oczywiście też kupiłam coś dla siebie,skarpetki i kubek 😁
    Jakbym jutro dostała wyniki SANCO, to od razu jadę. Ja mam kilka Pepco w mieście to może coś upoluję. :)

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikt do mnie nie dzwonił jeszcze :/ a w systemie kliniki, gdzie widać wizyty, wizyta zniknęła.
    teraz będę czekać na kontakt nie wiadomo ile.
    przeczytałam opinie o pani genetyk i wszystkie to 1 ... na znanylekarz.pl - brak empatii, pomyłki, szybka informacja.:/

PS. napisałam maila do rejestracji z prośbą o wysłanie wyniku mailowo do wglądu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 10:35

zDmVp2.png
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ