Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
jaina_proudmoore wrote:Wylogowało mnie z forum, patrzę w telefon a e-mail i hasło zapisało się automatycznie 😂niezły kalafior ze mnie, żeby logować się najpierw z laptopa. 😂🥦 Ps. Również uważam, że wydatki warto sobie podzielić i rozplanować co i jak. Mnie ciekawi ile kupić pajacyków/ body krotki długi rękaw/ i jakie rozmiary 🤔Poprawcie mnie jeśli się mylę: niemowlak nie śpi ani na poduszce ani pod kołdrą? Łóżeczko, materac, tyle? 🤔mama ginekolog pisała kiedyś o osłonkach i zabawkach, które zbierają kurz, że nawet nie miała karuzeli nad łóżeczkiem. Już widzę jak moje koty robią porządek z taką karuzelą 😂😂😂
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:O! Właśnie rożek 🙂💗albo kokon. Ja to choruje na kurę: https://www.lamillou.com/shop/kura-babci-dany-honey-french-bleu-jardin?gclid=EAIaIQobChMIzKu6qvq88gIVkBh7Ch1AZQSjEAQYDCABEgJbyPD_BwE🙂 koniecznie żółta 😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 14:52
-
Jak którąś coś boli to po ewentualnym zgłoszeniu tego lekarzowi warto iść na wizytę do fizjoterapeuty uroginekologicznego, warto też zadbać o siebie ja chcę się przygotować jak najlepiej do porodu, więc odwiedzę jeszcze moją fizjo i dołączę do grupy Izy Dembinskiej na ćwiczenia
My na razie nic nie kupujemy, mało miejsca mamy w mieszkaniu, pewnie koło połowy zaczniemy coś
Teraz w weekend mąż chce pomalować w sypialni
Wózek pewnie dokupimy od kogoś na olx
Mi się marzy kokon i chusta kółkowa z the slings
Chcę też kupić rogala ciążowego z plantuleWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 14:55
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Chyba poczułam pierwszy raz ruchy maluszka, nie jestem do końca pewna,ale to raczej nie jelita 😀
jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Negra85, Morwa, Aneta8, Jeheria, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
nick nieaktualnyMelduje, ze u nas wszystko dobrze. Maluch ma 6,72 cm. Serduszko bije miarowo, wszystkie przepływy dobre i pomiary prawidłowe. Zmieniła mi się data porodu na 24.02 😂😂 ale to i tak jeszcze wyjdzie w praniu.
Badanie miałam na NFZ, razem z testem podwójnym.
Dopiero za 2 tyg. Będzie opis statystyczny, ale Pani dr mówiła ze wszystko jest ok i po usg nie wodzi żadnych problemów i nie ma się co martwić. Nadal nie wiemy co siedzi w środku.
W euforii po badaniach weszłam do pepco i kupiłam z hp komplecik na 62.🥳
Jak coś, to dajcie znać, bo u mnie były po 2 szt z tego rozmiaru to mogę kupić i wyslac 😁jakby którejś bardzo zależało.
Odebrałam tez dziś moje marzenie ciazowe, czyli jeansowe ogrodniczki 💃🏼 Jaram się nimi bardzoStokrotka 86, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Negra85, niutek87, Morwa, Lolla, dobuska, Aneta8, Jeheria, Gosia Rumi, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość
-
Pcosik_2 wrote:Melduje, ze u nas wszystko dobrze. Maluch ma 6,72 cm. Serduszko bije miarowo, wszystkie przepływy dobre i pomiary prawidłowe. Zmieniła mi się data porodu na 24.02 😂😂 ale to i tak jeszcze wyjdzie w praniu.
Dopiero za 2 tyg. Będzie opis statystyczny, ale Pani dr mówiła ze wszystko jest ok i po usg nie wodzi żadnych problemów i nie ma się co martwić. Nadal nie wiemy co siedzi w środku.
Jak coś, to dajcie znać, bo u mnie były po 2 szt z tego rozmiaru to mogę kupić i wyslac 😁jakby którejś bardzo zależało.
Odebrałam tez dziś moje marzenie ciazowe, czyli jeansowe ogrodniczki 💃🏼 Jaram się nimi bardzo
Hej , to mamy taka sama datę porodu 😃 mi w Pl powiedział lekarz ze 23.02, tutaj na prenatalnych lekarz powiedziała 24.02 i tak zostanie , nie zmieniamy - powiedziała:) a jak byłam prywatnie na nifty to wyszedł termin na 22.02 i Pani mówiła ze fajna data by była 22.02.2022. Kuszące 😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 15:18
-
niutek87 wrote:Chyba poczułam pierwszy raz ruchy maluszka, nie jestem do końca pewna,ale to raczej nie jelita 😀
Kasiastaraczka, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Ha ha tak,my ostatnio z mężem rozmawialiśmy,że w przyszłym roku będzie fajna data 22.02.2022
Pcosik super, że wszystko dobrze 😍
Ja zaczynam dziergać na szydełku,marzy mi się taka karuzela z maskotkami,ale najpierw biorę się za mój hit, czyli króliczka. Zrobiłam już kilka, powędrowały do moich bratanków,do bratanka i bratanicy męża oraz do innych dzieciaków z rodziny
Ostatnie wyglądały tak
https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/eU9Vx6XHiS1u9O3sgcl~n6oif3eTYnWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 15:30
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, Jeheria, Selena, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
nick nieaktualnyKasiu, ja dopiero zaczęłam przygodę z szydełkowaniem, najpierw postanowiłam się nauczyć robiąc czapkę dla siebie na jesień. Dopiero później będę sie bawić w maskotki, ale to jak dowiemy sie jaka płeć. Jestem z tych matek co chcą mieć kolory pod płeć 😂😂
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Jak którąś coś boli to po ewentualnym zgłoszeniu tego lekarzowi warto iść na wizytę do fizjoterapeuty uroginekologicznego, warto też zadbać o siebie ja chcę się przygotować jak najlepiej do porodu, więc odwiedzę jeszcze moją fizjo i dołączę do grupy Izy Dembinskiej na ćwiczenia
My na razie nic nie kupujemy, mało miejsca mamy w mieszkaniu, pewnie koło połowy zaczniemy coś
Chcę też kupić rogala ciążowego z plantuleWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 15:39
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Najgorsze, że u mnie nie ma znaczenia, czy zrobię przerwę czy nie. Ja wystarczy, że pójdę na 15 minutowy spacer i jak potem usiądę, to nie mogę wstać. Nie wiem, czemu tak mam, ale mam. Nocki to nieustanny koszmar, bo podniesienie wtedy nogi na leżąco to nieporozumienie.
Ja myślę, że też bym się stresowała na Twoim miejscu, ale zobaczysz, wszystko jest okej
Ja tak miałam w pierwszej ciąży i się męczyłam. W kolejnej zaczęłam chodzić do fizjoterapeuty uroginekologicznego. Dawała mi ćwiczenia, oklejala brzuch tejpami. Do końca ciąży smigalam bez wiekszych bóli.Polecam wybrać się chociaż raz. 🙂jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Jak którąś coś boli to po ewentualnym zgłoszeniu tego lekarzowi warto iść na wizytę do fizjoterapeuty uroginekologicznego, warto też zadbać o siebie ja chcę się przygotować jak najlepiej do porodu, więc odwiedzę jeszcze moją fizjo i dołączę do grupy Izy Dembinskiej na ćwiczenia
Chcę też kupić rogala ciążowego z plantule
Też słyszałam bardzo dobre opinie o tej grupie Izy Dębińskiej. Planuję dołączyć. 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 15:53
jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Jeheria wrote:kurde zapomnialam wziac rano clexane... kolejny kalafior
wezme dopiero po 15, bedzie ok?
Ja też kilka razy robiłam po południu, zarówno w tej ciąży jak i poprzedniej. Nic nie powinno się wydarzyć 🙂jaina_proudmoore, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Ha ha tak,my ostatnio z mężem rozmawialiśmy,że w przyszłym roku będzie fajna data 22.02.2022
Pcosik super, że wszystko dobrze 😍
Ja zaczynam dziergać na szydełku,marzy mi się taka karuzela z maskotkami,ale najpierw biorę się za mój hit, czyli króliczka. Zrobiłam już kilka, powędrowały do moich bratanków,do bratanka i bratanicy męża oraz do innych dzieciaków z rodziny
Ostatnie wyglądały tak
https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/eU9Vx6XHiS1u9O3sgcl~n6oif3eTYn
Ale cudowne 😍Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Pcosik ja pierwszą rzecz, którą zrobiłam na szydełku był właśnie ten królik dla mojego pierwszego bratanka. Ogólnie już wcześniej coś tam robiłam na drutach,ale szydełko to była czarna magia. Bratowa wysłała mi zdjęcie i zapytała czy udało by mi się zrobić takiego i udało się 😁
Jaina polecam fizjoterapię
Książki Izy już przeczytałam 😁 teraz biorę się za wydawnictwo Natuli-mam Poród naturalny i Karmienie piersią
Ha ha ja też tak planuję,a na razie to śpię jak noworodzio,po 18 h na dobę 😁
Lolla moja znajoma ćwiczyła w tej grupie, niedawno urodziła naturalnie,polozna była w szoku jak ona oddycha 😂
Dziękuję 😚Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 16:02
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Pcosik_2 wrote:Melduje, ze u nas wszystko dobrze. Maluch ma 6,72 cm. Serduszko bije miarowo, wszystkie przepływy dobre i pomiary prawidłowe. Zmieniła mi się data porodu na 24.02 😂😂 ale to i tak jeszcze wyjdzie w praniu.
Odebrałam tez dziś moje marzenie ciazowe, czyli jeansowe ogrodniczki 💃🏼 Jaram się nimi bardzo -
Lolla wrote:Ja tak miałam w pierwszej ciąży i się męczyłam. W kolejnej zaczęłam chodzić do fizjoterapeuty uroginekologicznego. Dawała mi ćwiczenia, oklejala brzuch tejpami. Do końca ciąży smigalam bez wiekszych bóli.Polecam wybrać się chociaż raz. 🙂
Dobra, namierzyłam już taką fizjoterapeutkę w moim mieście i jak moja lekarka da zielone swiatlo to pójdę ))
Dzięki, dziewczyny!Lolla, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość