Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotka 86 wrote:Dziewczyny, ja wczoraj byłam w Pepco w galerii blisko mnie i ani jednego ciuszka z HP🙁 a przyznam że wpadłam tam tylko po to😁
Jaina, współczuję- same przeboje u Ciebie z tym badaniem...Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
KaroKaro, Kalcia, Idigi gratuluję udanych wizyt! Ależ robi się u nas niebiesko! 💙
Jaina, co za pech z tymi lekarzami! 😏 oby szybko wysłali Ci ten wynik! -
A ja właśnie zaszalałam i kupiłam wózek no tak mi sie podoba ze nie mogłam dłuzej czekać znalazłam fajna stronkę na FB Pani czyści używane wózki i nawet nowe się trafią taki wybrałam https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/p/adamex-barletta-new-wozek-3w1-z-fotelikiem-maxi-cosi-pebble-pro-7579
Tu kosztuje ponad 2 tysiące a mój niecały tysiącStokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8, Kasiastaraczka, Gosia Rumi, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość
-
Musiałam się zalogować na laptopa bo mnie wywaliło z forum z tel.
Pani genetyk zadzwoniła o 10.45 do mnie, powiedziała po co dzwoni.
W skrócie, ryzyko T21 wyszło pośrednie, pozostałe dwa niskie.
Powiedziałam jej, że robiłam Nifty plus i zapytała jaki wynik i pow.że na pewno czuje się teraz bezpieczniej.
Lekarz od USG genetycznego zaliczył test jako prawidłowy.
powiem tak: te badania prenatalne będą mi się niestety źle kojarzyć
stres, przekładanie itp.
Dobrze, że zrobiłam NIFTY bo bym miała dziś stresa na pewno, ale jednak wiek plus IVF zrobiło swoje.
zamykam ten temat badań dzisiaj, żeby mieć wolną głowę.Aneta8, Stokrotka 86, Selena, Ada. 31, Aga12345, Gosia Rumi, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość
-
Selena wrote:A ja właśnie zaszalałam i kupiłam wózek no tak mi sie podoba ze nie mogłam dłuzej czekać znalazłam fajna stronkę na FB Pani czyści używane wózki i nawet nowe się trafią taki wybrałam https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/p/adamex-barletta-new-wozek-3w1-z-fotelikiem-maxi-cosi-pebble-pro-7579
Tu kosztuje ponad 2 tysiące a mój niecały tysiąc
super zazdro trochę, bo ja na razie oglądam tylko, bo nie wiem gdzie by ten wózek miał stać.
chyba wybiorę się do sklepu, żeby sprawdzić na żywo jak coś, żeby wózek nie był ciężki i pasował do bagażnika, bo myślę nad opcja 2w1. podoba mi się coś takiego: https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/p/cybex-balios-s-wozek-2in1-9362?products_id=9362%7B1%7D5994&gclid=CjwKCAjwgviIBhBkEiwA10D2jxLk-ulWab4IZqnz7zw7bfjBvkTbAtRsc_MyQFZ5OgtCGrlGE9xI3RoCnOoQAvD_BwE
Skoro dzieciaki przyjdą w lutym na świat, to musimy pamiętać, że jeszcze po drodze mamy grudzień a to też miesiąc wydatków bo i prezenty i święta. mój plan zakłada aranżację od 1 stycznia a zamówienie wcześniej. bo nie wiem gdzie będziemy mieszkać. Jak będzie osobny pokój dla małego to można szaleć , jeśli stare mieszkanie to muszę to przemyśleć.Selena lubi tę wiadomość
-
Jaina jednak Nifty robi swoje. Jak przyjdzie mi być w kolejnej ciąży to Nifty też zrobię bankowo 🙂
U mnie nie ma miejsca na wózek, aby stał tyle miesięcy, ale jak Jaina piszesz po drodze święta mamy, ludzi pewnie będzie pełno w sklepach, a jak przyjdzie kolejna fala i znów nas pozamykają? A ja bym wolała jednak wózki na żywo zobaczyć i wtedy zamówić.
Wiecie ile mniej więcej czeka się na zamówiony wózek w sklepie?
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
nick nieaktualnyWitajcie Kobietki,
Czytam was regularnie, ale jakoś ostatnio życie mnie pochłonęło i nie miałam zbytnio czasu pisać. Poza tym produkujecie tyle, ze masakra 😂😂
Selena, podrzuciłabyś stronkę z tymi wózkami ?? Ja tez szukam jakiegoś w przystępnej cenie 😁 a widzę, ze fajna okazje udało Ci się ustrzelić.
Gratuluje wszystkim mamusiom dobrych wyników badań 💪
Ja pewnie jestem ostatnia 😂 ale wlasnie siedzę pod gabinetem i czekam na badania prenatalne 😁 trzymajcie kciuki za mojego maluszka ☺️ Niby jestem dziwnie spokojna, ale jednocześnie mini stres również jest 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 12:20
Stokrotka 86, Negra85, Selena, Aneta8, Nisia18, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:super zazdro trochę, bo ja na razie oglądam tylko, bo nie wiem gdzie by ten wózek miał stać.
chyba wybiorę się do sklepu, żeby sprawdzić na żywo jak coś, żeby wózek nie był ciężki i pasował do bagażnika, bo myślę nad opcja 2w1. podoba mi się coś takiego: https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/p/cybex-balios-s-wozek-2in1-9362?products_id=9362%7B1%7D5994&gclid=CjwKCAjwgviIBhBkEiwA10D2jxLk-ulWab4IZqnz7zw7bfjBvkTbAtRsc_MyQFZ5OgtCGrlGE9xI3RoCnOoQAvD_BwE
Skoro dzieciaki przyjdą w lutym na świat, to musimy pamiętać, że jeszcze po drodze mamy grudzień a to też miesiąc wydatków bo i prezenty i święta. mój plan zakłada aranżację od 1 stycznia a zamówienie wcześniej. bo nie wiem gdzie będziemy mieszkać. Jak będzie osobny pokój dla małego to można szaleć , jeśli stare mieszkanie to muszę to przemyśleć.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Pcosik_2 wrote:Witajcie Kobietki,
Czytam was regularnie, ale jakoś ostatnio życie mnie pochłonęło i nie miałam zbytnio czasu pisać. Poza tym produkujecie tyle, ze masakra 😂😂
Selena, podrzuciłabyś stronkę z tymi wózkami ?? Ja tez szukam jakiegoś w przystępnej cenie 😁 a widzę, ze fajna okazje udało Ci się ustrzelić.
Gratuluje wszystkim mamusiom dobrych wyników badań 💪
Ja pewnie jestem ostatnia 😂 ale wlasnie siedzę pod gabinetem i czekam na badania prenatalne 😁 trzymajcie kciuki za mojego maluszka ☺️ Niby jestem dziwnie spokojna, ale jednocześnie mini stres również jest 😁
Kciuki za badania 😊 i Czekamy na same dobre wieści 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 12:50
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Wylogowało mnie z forum, patrzę w telefon a e-mail i hasło zapisało się automatycznie 😂niezły kalafior ze mnie, żeby logować się najpierw z laptopa. 😂🥦 Ps. Również uważam, że wydatki warto sobie podzielić i rozplanować co i jak. Mnie ciekawi ile kupić pajacyków/ body krotki długi rękaw/ i jakie rozmiary 🤔Poprawcie mnie jeśli się mylę: niemowlak nie śpi ani na poduszce ani pod kołdrą? Łóżeczko, materac, tyle? 🤔mama ginekolog pisała kiedyś o osłonkach i zabawkach, które zbierają kurz, że nawet nie miała karuzeli nad łóżeczkiem. Już widzę jak moje koty robią porządek z taką karuzelą 😂😂😂
Aneta8, Selena lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Wylogowało mnie z forum, patrzę w telefon a e-mail i hasło zapisało się automatycznie 😂niezły kalafior ze mnie, żeby logować się najpierw z laptopa. 😂🥦 Ps. Również uważam, że wydatki warto sobie podzielić i rozplanować co i jak. Mnie ciekawi ile kupić pajacyków/ body krotki długi rękaw/ i jakie rozmiary 🤔Poprawcie mnie jeśli się mylę: niemowlak nie śpi ani na poduszce ani pod kołdrą? Łóżeczko, materac, tyle? 🤔mama ginekolog pisała kiedyś o osłonkach i zabawkach, które zbierają kurz, że nawet nie miała karuzeli nad łóżeczkiem. Już widzę jak moje koty robią porządek z taką karuzelą 😂😂😂
Co do ciuszków to trochę trzeba 😊bo może być tak że kilka razy w ciągu dnia trzeba będzie dziecko przebrać 😊bo a to uleje mu się a to z pieluszki ucieknie 😉🙃chociaż mój synek nie miał aż często takich akcji ale synek siostry już tak 🙃😉ja napewno kupię od rozmiaru 56😊a po ile sztuk to wyjdzie na bieżąco 🙂😉pewnie standardowo za dużo bo wszystko będzie mi się podobać 😆😆😆jaina_proudmoore, Aneta8, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
O! Właśnie rożek 🙂💗albo kokon. Ja to choruje na kurę: https://www.lamillou.com/shop/kura-babci-dany-honey-french-bleu-jardin?gclid=EAIaIQobChMIzKu6qvq88gIVkBh7Ch1AZQSjEAQYDCABEgJbyPD_BwE🙂 koniecznie żółta 😂😂
Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja już mam wózek wybrany. Będę kupować w sklepie bobo wózki. U nich jest tak fajnie, że w razie czego mogą magazynować u siebie, ale ja po prostu kupię w okolicach listopada-grudnia, żeby gwarancja mi nie leciała. Czeka się niedługo, bo chyba do 10 dni.
Ale też zamierzam powoli kompletować wyprawkę, ze względu na finanse.
Listy wyprawkowe mówią, że warto mieć na przykład 5 bodziaków. Dla mnie to się wydaje mało, przecież mojej siostry syn potrafił się ubrudzić cały co posiłek. To czasami 5 body to szło na jeden dzień. Ja na pewno kupię troszkę więcej. Wolę mieć za dużo, niż prać dwa razy dziennie wszystko.
Jaina, dokładnie. W łóżeczku ma być jak najmniej rzeczy. Żadnych ochraniaczy na początku, kocyków, maskotek, żeby nie dokładać ryzyka śmierci łóżeczkowej.
"Wszystkie luźne przedmioty, które dziecko może zarzucić sobie na twarz, albo takie, do których dziecko może przylgnąć zwiększają ryzyko nagłego zgonu. Preferowanie jest spanie w śpiworkach lub otulaczach (uwaga na swobodę ruchu nóżek – powinna być ona zachowana dla zdrowia bioderek). W łóżeczku poza dzieckiem, w ewentualnym śpiworku, nie powinno się w zasadzie znajdować nic więcej. Wspomniane już wyżej kołderki, kocyki czy poduszki ale także bardzo popularne ochraniacze szczebelków, maskotki czy kokony zwiększają ryzyko SIDS zwłaszcza u starszych niemowląt, które w czasie snu mogą do nich „dopełznąć” a niestety nie mają jeszcze wykształconego odruchu odpychania czy odsłaniania buzi."Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 13:17
jaina_proudmoore, Aneta8, Nisia18 lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Mój stary to tam zejdzie jak go znam 😂😂kiedyś kot łapę rozwalił na płocie to słabo mu było. Chyba się nie nadaje do porodu 😂poza tym pali, wiec potem by chyba wypalił pół paczki z wrażenia. Chyba, że sam się zdecyduje asystować, zależnie od rodzaju rozwiązania. Przy SN to byłoby śmiesznie 😂już widzę jak pani położna każe przeć, a potem mąż pada 😂😂😂
-
Morwa wrote:Byłam ciekawa co Ci wyjdzie za płeć bo ja z usg, które wrzucałas na początkowym etapie widziałam kolejnego syna i zastanawiałam się czy u was w Anglii patrzy się tak jak u nas, czy tak jak w Ameryce oceniając płeć metodą Ramzi
Gosia Rumi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy rozglądajcie się za elektrycznymi nianiami? Czy coś polecacie?
Starania od 12.2017.
Starania z pomocą medyczną od 10.2019, Ovum, Lublin.
Ja: 36l. AMH 2,71
On: 34l: morfologia słabo
1 IUI / 12.2019 /🍷
2 IUI / 02.2020 /🍷
1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
Crio / 04.2020 / 🍷
2 IVF / 07.2020 / ❄️❄️2AA
Crio / 08.2020 / 🍷
Crio / 11.2020 / 🍷
Od 02.2021
KRIOBANK, Białystok
3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
Crio / 05.2021 / 🍷
Crio / 06.2021 / 🥳
beta 5dpt 27,27
29dpt ❤️ -
jaina_proudmoore wrote:Wylogowało mnie z forum, patrzę w telefon a e-mail i hasło zapisało się automatycznie 😂niezły kalafior ze mnie, żeby logować się najpierw z laptopa. 😂🥦 Ps. Również uważam, że wydatki warto sobie podzielić i rozplanować co i jak. Mnie ciekawi ile kupić pajacyków/ body krotki długi rękaw/ i jakie rozmiary 🤔Poprawcie mnie jeśli się mylę: niemowlak nie śpi ani na poduszce ani pod kołdrą? Łóżeczko, materac, tyle? 🤔mama ginekolog pisała kiedyś o osłonkach i zabawkach, które zbierają kurz, że nawet nie miała karuzeli nad łóżeczkiem. Już widzę jak moje koty robią porządek z taką karuzelą 😂😂😂
monitor oddechu kupujecie? ja nie mialam a teraz sie zastanawiam bo moj mial refluks i charczał w nocy sie krztusił