Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny! Dzisiaj byłam w biurze, bo niestety nie zawsze mogę pracować zdalnie i nie miałam czasu nawet spokojnie zjeść.
Niestety wyniki Sanco nie przyszły jeszcze.
Lekarka mi napisała, że jeżeli bóle miesiączkowe przechodzą po nospie lub jak odpocznę, to jest to fizjologiczne. Jak nie będą przechodzić to wtedy reagować.
Jeheria idąc Twoim śladem, nacisnęłam na sutki i z jednego poleciał przezroczysty płyn. To siara?
Gosia Rumi to Ty masz stwierdzoną cukrzycę? Ja coś przegapiłam. Super, że ta nieszczęsna Papp-a wyszła Ci dobrze:)
Selena bardzo ładny wózek, taki zgrabniutki!
O nie! Jaka straszna wiadomość! Matko kochana... tak mi przykro...
Ludzie, którzy robią coś takiego mają w sobie tak dużo determinacji i odwagi, żeby zrobić coś takiego.. Niektórzy uważają, że to głupcy, ale mi jest tych ludzi tak bardzo szkoda. Strasznie mi przykro ((((
Alfa Centauri, czyli miałam nosa do tych bodziaków. Ja wiem po siostrzeńcach, jak to jest z tymi kupami niestety albo z karmieniem.
No dobra, ale jeden sweterek już mam, bo mąż wybrał. Ja też mam pralko-suszarkę więc cieszę się, że u Ciebie się sprawdza. Prasowanie to dla mnie jak kara za grzechy, więc wątpię, że w ogóle będę prasować (pewnie moja mama, która to lubi przyjedzie prasować)
Miamonia ja jestem juz umówiona, na 22 września.
Stokrotko, czyli jednak schodzić z mety. Ważne, ze trafiłaś pod skrzydła dobrej lekarki. Mi moja nic nie mówiła o poradni przyszpitalnej, ale to zobaczymy co będzie później. Ja mam swoją lekarkę blisko domu, więc i tak pewnie do niej będę jeździć na KTG. No ja przed snem nie mogę nie jeść kromki chleba, bo zraz cukry wariują, a u Ciebie poniżej 70 to za niiisko Faktycznie trzymaj się tego chlebka, skoro CI służy
Przykro mi z powodu brata. Niestety teraz musimy brać poprawkę na takie sytuacje, bo jesteśmy o wiele bardziej wrażliwe. Aż za bardzo... Trzymaj się
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, zachęcona też ścisnęłam te nieszczęsne sutki- ale nic nie leci😁 jeszcze mąż wszedł i miał ubaw że sprawdzam czy mleko leci😉
Dobuska, a jak to jest u ciebie z tymi bólami? Nospa i odpoczynek pomagają tak jak mówiła lekarka?
Kurcze, dobrze że wypłynął temat tych badań połówkowych. Jak będę w sierpniu na wizycie to muszę zagadać z dr, bo jakoś to chyba przegapiliśmy. Ja robię u swojego 🙂
Odnośnie odzieży ciążowej to chyba też poszukam spodni na np. vinted. Odebrałam spodnie z Sinsay ale muszę je oddać. W pupie za szerokie i spadają a nogawki przykrótkie 😐 czytałam że te z hm są fajne. Ma może któraś?16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Dziewczyny, zachęcona też ścisnęłam te nieszczęsne sutki- ale nic nie leci😁 jeszcze mąż wszedł i miał ubaw że sprawdzam czy mleko leci😉
Dobuska, a jak to jest u ciebie z tymi bólami? Nospa i odpoczynek pomagają tak jak mówiła lekarka?
Kurcze, dobrze że wypłynął temat tych badań połówkowych. Jak będę w sierpniu na wizycie to muszę zagadać z dr, bo jakoś to chyba przegapiliśmy. Ja robię u swojego 🙂
Odnośnie odzieży ciążowej to chyba też poszukam spodni na np. vinted. Odebrałam spodnie z Sinsay ale muszę je oddać. W pupie za szerokie i spadają a nogawki przykrótkie 😐 czytałam że te z hm są fajne. Ma może któraś?
Ja mam 3 pary spodni z h&m. To jedyne, które nie były na mnie za krótkie 😀 no, ale wczoraj zrobiłam research i lidl też ma długie. Nawet kupiłam na vinted ogrodniczki. Zobaczymy jak przyjdą 🙂
Powiem Wam też, że od wczoraj czuję delikatne ruchy. Tak na to czekałam ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2021, 19:18
-
Stokrotka 86 wrote:Dziewczyny, zachęcona też ścisnęłam te nieszczęsne sutki- ale nic nie leci😁 jeszcze mąż wszedł i miał ubaw że sprawdzam czy mleko leci😉
Odnośnie odzieży ciążowej to chyba też poszukam spodni na np. vinted. Odebrałam spodnie z Sinsay ale muszę je oddać. W pupie za szerokie i spadają a nogawki przykrótkie 😐 czytałam że te z hm są fajne. Ma może któraś?
Ja mam jeansy z H&M i jestem bardzo zadowolona. Na Vinted też kupiłam drugie jeansy i jestem równie zadowolona, ale z innej firmy. Mam też kilka bluzek ciążowych (dwie sobie kupiłam w H&M, a resztę dostałam), lubię je, bo ładnie opinają brzuch, a ogólnie nie są jakieś bardzo obcisłe. A że mam już ciążowy brzuszek to chcę go pokazywać wszystkim i wszędzie.Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Lolla wrote:Ja mam 3 pary spodni z h&m. To jedyne, które nie były na mnie za krótkie 😀 no, ale wczoraj zrobiłam research i lidl też ma długie. Nawet kupiłam na vinted ogrodniczki. Zobaczymy jak przyjdą 🙂
Powiem Wam też, że od wczoraj czuję delikatne ruchy. Tak na to czekałam ❤
Ja mam dni, że czuję więcej i takie gdzie w ogóle. Nie martwię się, bo jeszcze wcześnie, ale miałam kilka momentów gdzie mnie posmyrał dzidziuś.
Raz nawet miałam tak, że jak nacisnęłam na macicę to poczułam gilganie w tym miejscu, za drugim razem tak samo, a za trzecim już się mu nie chciało. Ale za to dzisiaj nic nie czuję -
Dziewczyny, szukałam informacji ogólnych i natknęłam się na to
https://zapodaj.net/582098e55fecb.jpg.html
Myślę że niezależnie od tygodnia poprawi Wam to nastrój tak jak mnie, takie mile słowo. Widziałam że niektórym się to przyda naprawdę 💚
Jak to przeczytałam mężowi to się poryczałam 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2021, 19:30
Stokrotka 86, Lolla, Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Oooo super, że już czujesz!
Ja mam dni, że czuję więcej i takie gdzie w ogóle. Nie martwię się, bo jeszcze wcześnie, ale miałam kilka momentów gdzie mnie posmyrał dzidziuś.
Raz nawet miałam tak, że jak nacisnęłam na macicę to poczułam gilganie w tym miejscu, za drugim razem tak samo, a za trzecim już się mu nie chciało. Ale za to dzisiaj nic nie czuję
U mnie ciąża wg usg jest tydzień starsza niż mam na pasku. Muszę zmienić pasek 🙂 no i kolejna, więc też szybciej czuję. W pierwszej to chyba gdzieś dopiero w 19 tc coś poczułam.dobuska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Stokrotka tak,my zaczniemy od 56,ale sprawdzę co dostałam już od brata, może są też jakieś mniejsze
Jej współczuję Ci tej sytuacji z bratem, rzeczywiście musisz w odpowiednim momencie powiedzieć rodzicom stop..oni wiedzą,że jesteś w ciąży? Powinnaś mieć więcej spokoju
Jak najbardziej możesz się tu żalić, zawsze to kolejne miejsce gdzie możesz oczyścić umysł od złych, stresujących myśli
Ja też planuje zacząć ćwiczyć,już ćwiczę 3 ćwiczenia, które fizjoterapeutka mi zapisała na mój pośladek
Też słyszałam o masażu krocza, pewnie też będę chciała
Jakie książki planujesz kupić?
Polecam też zajrzeć na olx,ja kupiłam 3 używki
Selena strasznie mi przykro z powodu Twojego wujka zawsze myślałam o samobójcach,że muszą być bardzo odważni targnąć się na swoje życie,a z drugiej strony co musi ich trapić,że to robią
Alfa Centauri przykro tak, ale czasami warto dla siebie odciąć się...
Kalcia ech
Pcosik to połówkowe podobnie do moich
Lolla ale super z ruchami 😍
U mnie w środę na usg też wyszło,że ciąża tydzień starsza
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Selena strasznie mi przykro z powodu wujka😟 tule Cie mocno!
Stoktorko, Alfo współczuję sytuacji rodzinnych ale rzeczywiście teraz musicie myśleć przede wszystkim o sobie i dzidziusiach ❤
Ja prenatalnych jeszcze nie umawiałam ale pewnie na najbliższej wizycie dostanę skierowanie.
Też się muszę wybrać do fizjo,póki co nic nie boli, ale podczas pierwszego porodu bardzo popękałam. Lekarka co prawda ładnie mnie zszyła ale zastanawiam się czy nie powinnam jakoś tej blizny uruchomić czy coś, żeby po tym porodzie nie było gorzej, tym że byłam szyta również w środku pochwy.
Od kilku dni też chyba czuje ruchy,zapomniałam jak to jest i jeszcze chyba nie dowierzam, ale wczoraj jak podeszłam do męża żeby pocałował brzuszek to w tym samym momencie maluch się dość mocno poruszył,aż podskoczyłam 😁dobuska, Gosia Rumi, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Ja mam z H&M , czarne z niby jeans ale taki lekki materiał , nie twardy .. mega jestem zadowolona.Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Stokrotka tak,my zaczniemy od 56,ale sprawdzę co dostałam już od brata, może są też jakieś mniejsze
Jej współczuję Ci tej sytuacji z bratem, rzeczywiście musisz w odpowiednim momencie powiedzieć rodzicom stop..oni wiedzą,że jesteś w ciąży? Powinnaś mieć więcej spokoju
Jak najbardziej możesz się tu żalić, zawsze to kolejne miejsce gdzie możesz oczyścić umysł od złych, stresujących myśli
Ja też planuje zacząć ćwiczyć,już ćwiczę 3 ćwiczenia, które fizjoterapeutka mi zapisała na mój pośladek
Też słyszałam o masażu krocza, pewnie też będę chciała
Jakie książki planujesz kupić?
Polecam też zajrzeć na olx,ja kupiłam 3 używki
Kasiu, na pewno będę chciała kupić dwie książki z wyd. Natuli o porodzie naturalnym i karmieniu piersią 🙂 patrzyłam też na książki Izabeli dembinskiej- ma kilka ciekawych. Narazie czekam na wypłatę i wtedy zrobię większe zakupy książkowo ubraniowe😉 a ty masz jakieś książki? Może mi coś polecisz?🙂
Tak, cała rodzina więc o ciąży.. powiedzieliśmy po prenatalnych.
Dziewczyny, nie chce sobie nic wkręcać, ale wczoraj wieczorem poczułam coś dziwnego. Mój mąż głaskał brzuszek w miejscu gdzie pokazałam mu gdzie jest Wiktor. Robi to dosyć intensywnie ( jakby psa głaskał 😁) - ja to zdecydowanie jestem bardziej delikatna. I tak wczoraj go wzięło, głaskał i gadał do Wiktorka aż poczułam kilka cm pod pępkiem jakby mi ktoś bańkę mydlana wypuścił😁 nie wiem czy to dzidzia zaciekawiona podpłynęła, ale to na pewno nie jelita. Nie to miejsce i nie takie uczucie. W sumie to tam mam teraz tylko macicę.
Dziewczyny, czy wy też macie taki problem że wstawaniem rano? Ja już muszę ustawiać 2 budziki żeby się podnieść 😐 najchętniej bym spala do 11 ale przez te cukry nie mogę...
Wczoraj brzuszek mnie zaczął swędzieć. Oznacza to że mój zapas skóry się skończył i ta którą mam zaczęła się rozciągać😁 oczywiście mocno ją nawilzam. Macie może coś dobrego na ewentualne brzuszkowe rozstępy w jakiejś rozsądnej cenie?
dobuska, Gosia Rumi, Aneta8 lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Ale mam dylemat...
Mam wybrany wózek. Nie mogę go nigdzie znaleźć jako używanego, bo to chyba dość nowy kolor i po prostu nikt jeszcze nie sprzedaje. No i nagle w moim mieście ktoś wrzucił ten wózek. Nowy, tylko rozpakowany (nie wnikam co się stało) i sprzedają go 600 zł taniej niż nowy.
Jedziemy zobaczyć, zawsze to 600-700 zł mniej. Wiem, że to szybko, ale kurcze... Tą kasę będziemy mogli przeznaczyć na coś innego. Jedziemy go dzisiaj obejrzeć. Szaleństwo.
Stokrotko, chyba nie ma wątpliwości!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 09:38
Stokrotka 86, Gosia Rumi, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Ale mam dylemat...
Mam wybrany wózek. Nie mogę go nigdzie znaleźć jako używanego, bo to chyba dość nowy kolor i po prostu nikt jeszcze nie sprzedaje. No i nagle w moim mieście ktoś wrzucił ten wózek. Nowy, tylko rozpakowany (nie wnikam co się stało) i sprzedają go 600 zł taniej niż nowy.
Jedziemy zobaczyć, zawsze to 600-700 zł mniej. Wiem, że to szybko, ale kurcze... Tą kasę będziemy mogli przeznaczyć na coś innego. Jedziemy go dzisiaj obejrzeć. Szaleństwo.
Stokrotko, chyba nie ma wątpliwości!
Jak nie będziecie go pewni to lepiej szukajcie dalej -
KaroKaro tak,tak,idź do fizjo
Wow, magia te ruchy 😍nie mogę się doczekać
Stokrotka właśnie te trzy Izy Dembinskiej już przeczytałam, znajdziesz na pewno na olx,ja kupiłam w księgarni livro,bo były tanie
Te dwie z Natuli też mam kupiłam komplecik od kogoś na olx
Z polecanych to kupiłam jeszcze na olx za 10 zł Urodzić razem i naturalnie
Wow może to pierwsze ruchy 😍
Ja też mam taki problem ze wstawaniem,a zawsze byłam rannym ptaszkiem
Ja na razie smaruję się tym co zawsze czyli teraz to olejek z Vianka
Dobuska czasami warto zaszaleć 😁pochwal się później co to za wozeczek i czy udało się kupić
Miłego dnia dziewczyny!
My dzisiaj pilnujemy dwóch synków mojej koleżanki, idą na wesele,ale będą blisko w razie co 😁 jeden to trzylatek,a drugi ciut ponad rokStokrotka 86 lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Miamonia wrote:Dobuska, nie wiem skąd jesteś ale niedaleko mnie- gdzie znalazłam wózek właśnie ten bebetto-sklep negocjuje ceny z producentem indywidualnie i my nowy będziemy mieli najprawdopodobniej za 2000-2100, a w necie wszędzie są za 2500-2700
Jak nie będziecie go pewni to lepiej szukajcie dalej -
Selena jejku mocno przytulam, przykro mi bardzo współczuję, nie mogę sobie wyobrazić co wujek musiał czuć skoro to zrobił
Stokrotko, Kalcia, Alfa współczuję stresów z powodu sytuacji rodzinnych
A mnie znowu dziś głowa boli ale bardziej z tyłu jakoś.
Przyszły mebelki z ikea dla Maciusia więc mam co robić 😁
Mogę zwolnić komodę dla drugiego maluszuka
Ja też planuje wszystko zrobić do końca roku, nigdy nie wiadomo kiedy urodzimy. Oby jak najpóźniej ale życie jest zaskakujące.
Mi też na prenatalnych wyszła dzidzia większą o 4 dni, na szczęście tylko tyle.
Mojej przyjaciółce, ma termin na 27.08. Ma cukrzycę ciazowa w czwartek czyli tydzień przed terminem dzidzia ważyła 4500 i obwód głowy poza skala 😯 chcą ja położyć dopiero w ten poniedziałek.
Mój Maciek tydzień przed ważył 3500 i tyle się urodził. Też miał być duży ale mi przepływy się popsuły po 32tc.
W poniedziałek idę prawdopodobnie na szczepinie na covid, bardzo się boję ale bardziej nie chce zachorować na covid.
Dobuska jak będzie wózek ok to nie wąchają się i kupuj. Mój też był używany jak nowy za 1300 a nowy coś ok 3tys.
Ja w 1 ciąży smarowalam brzuch na zmianę oliwka i krem do rąk 😅 i zero rozstępów.
Też mam jeansy z hm z vinted, mega wygodne. I jeszcze leginsy z Lidla.
Połowkowych jeszcze nie mam daty pewnie dowiem się 1 września bo wtedy wizyta.
Też mam bardzo dużą blizne na kroczu bo cieli mnie 3 razy i godzinę szyli. Zastanawiam się czy te miejsce da się ponownie rozciągnąć.Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość