Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny.
Selena, Stokrotko - bardzo mi przykro, że przyszły do Was takie stresujące sytuacje. Uważam, że nie powinnyście wiedzieć o wszystkim, bo tak lepiej dla waszego zdrowia psychicznego.Kobiety w ciąży powinny unikać stresów czy rozmawiania na trudniejsze tematy, które mogą powodować potem napięcia, złe myśli itp. Dlatego warto na przyszłość zadbać o swój komfort psychiczny i odciąć się od rozmowy. Wiem, że to trudne. Hormony i odmienny stan robią też swoje, człowiek jest wrażliwy bo w organizmie dzieją się wielkie zmiany. Trzymajcie się i piszcie na forum - od tego jesteśmy, aby się wspierać
Ja wczoraj wróciłam do domu. Pojechaliśmy coś zjeść z mężem, na miejscu spotkaliśmy 3 znajomych także pogadaliśmy dłużej. Po powrocie do domu, wzięłam kota na ręce, a na szyi czerwono-różowa plama, aż mi się nogi ugięły. skończyło się wizytą u veta, to jakaś rana, nie wiadomo od czego kot dostał maść do smarowania. lekarka pow. że może miał kleszcza i wydrapał go, albo owad go ugryzł. finalnie o 21 byliśmy w domu, padnięci.
w temacie wózka - oglądam na internecie, mam kilka typów - Cybex, Bebetto, Easywalker- widziałam nad morzem. planuje iść na żywo zobaczyć, jak wygląda i jak do auta bd pasował. na razie nie kupujemy niczego, bo nie wiemy, co z przeprowadzką. może we wrześniu coś się wyjaśni
wczoraj rozpakowałam paczkę z ciuszkami z Sinsay- pajacyki i body :)słodki widok
może zaraz zamówię coś dla siebie.
co do słodyczy - można małe grzeszki zrobić jeśli organizm i Kropek woła o coś słodkiego.
życzę Wam spokojnego weekendu.
Aga12345, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:W sumie tylko dopiero raz miałyśmy kontakt bo wizytę mam dopiero we wrześniu i pisałam maila, uznała, że do diety nie ma zastrzeżeń bo cukry miałam w normie, tylko kilka skoków, które teraz już nie występują, miałam spróbować zwiększać węglowodany i pomimo tego one i tak występują, na noc miałam jeść gotowane jajko do 2 kolacji ale jak na razie też bez efektu. Dzisiaj czytałam porady o piciu dużej ilości wody przed snem, lub piciu mleka przed samym spaniem muszę próbować dalej
Trochę kiepsko, że tak zostawiła Cię samą sobie, bo tak duże ketony są po prostu szkodliwe. A dużo pijesz wody w ciągu dnia? -
Aga, to faktycznie ciężka sprawa... Mam nadzieję że wkrótce znajdziesz sposób. Ja narazie na szczęście ich nie mam, ale tak naprawdę wszystko się zmienia. Najbardziej boję się co będzie po 24 tc. Wtedy okaże się co z tymi cukrami będzie dalej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 16:30
16-01-2022 - synek💙 -
dobuska wrote:Stokrotko tak tak, po godzinie od rozpoczęcia jedzenia. No w sumie to ma sens, bo to tak naprawdę sam zmielony sezam, a stewia ma IG=1, także to dosyć zdrowa alternatywa (co prawda kaloryczna, ale to już inna para kaloszy)
Kurczę, Aga, dalej masz problem z kartonami? No nie ma innej opcji jak to, że coś jest nie tak w diecie. Czy lekarka cos mówiła? -
dobuska wrote:Ale samo mleko jest mocno niebezpieczne, bo ono może podnieść cukier. Mi diabetolog zabroniła pic dużo mleka (tylko do kawy np. mogę)
Trochę kiepsko, że tak zostawiła Cię samą sobie, bo tak duże ketony są po prostu szkodliwe. A dużo pijesz wody w ciągu dnia? -
Stokrotka 86 wrote:Aga, to faktycznie ciężka sprawa... Mam nadzieję że wkrótce znajdziesz sposób. Ja narazie na szczęście ich nie mam, ale tak naprawdę wszystko się zmienia. Najbardziej boję się co będzie po 24 tc. Wtedy okaże się co z tymi cukrami będzie dalej.
-
dobuska wrote:Ale samo mleko jest mocno niebezpieczne, bo ono może podnieść cukier. Mi diabetolog zabroniła pic dużo mleka (tylko do kawy np. mogę)
Trochę kiepsko, że tak zostawiła Cię samą sobie, bo tak duże ketony są po prostu szkodliwe. A dużo pijesz wody w ciągu dnia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 16:49
-
Aga12345 wrote:Ostatnio na pasku +/- w laboratorium wyszły śladowe ilości, więc chyba błędu nie ma
No nic… musisz próbować. Trzymam za Ciebie kciuki ❤️jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Jak Ci wychodzą śladowe ilości to jest okej. Może wtedy faktycznie powinnaś więcej pic.
No nic… musisz próbować. Trzymam za Ciebie kciuki ❤️
Dziękuję za wsparcie 😙Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 17:30
dobuska lubi tę wiadomość
-
Kochane, jaką maść na infekcje intymną możemy bezpiecznie stosować? Wizytę mam dopiero za tydzień. Boję się, że znowu dostanę antybiotyk! Na samym początku ciąży miałam pimafucin. Teraz robię okłady z rumianku i pije zsiadłe mleko. Pani w aptece niczego nie chciała mi wydać bez konsultacji z lekarzem. Może któryś lekarz coś Wam polecał?
Starania od 12.2017.
Starania z pomocą medyczną od 10.2019, Ovum, Lublin.
Ja: 36l. AMH 2,71
On: 34l: morfologia słabo
1 IUI / 12.2019 /🍷
2 IUI / 02.2020 /🍷
1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
Crio / 04.2020 / 🍷
2 IVF / 07.2020 / ❄️❄️2AA
Crio / 08.2020 / 🍷
Crio / 11.2020 / 🍷
Od 02.2021
KRIOBANK, Białystok
3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
Crio / 05.2021 / 🍷
Crio / 06.2021 / 🥳
beta 5dpt 27,27
29dpt ❤️ -
idigi85 wrote:Kochane, jaką maść na infekcje intymną możemy bezpiecznie stosować? Wizytę mam dopiero za tydzień. Boję się, że znowu dostanę antybiotyk! Na samym początku ciąży miałam pimafucin. Teraz robię okłady z rumianku i pije zsiadłe mleko. Pani w aptece niczego nie chciała mi wydać bez konsultacji z lekarzem. Może któryś lekarz coś Wam polecał?
-
W poprzedniej ciąży miałam infekcję około połowy ciąży, zrobiła się od jedzenia zbyt dużej ilości węglowodanów w tym też słodkich rzeczy. Miałam clotrimazolum krem i globulka i coś jeszcze doustnie brałam, lekarz mi przepisał wówczas.
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
idigi85 wrote:Kochane, jaką maść na infekcje intymną możemy bezpiecznie stosować? Wizytę mam dopiero za tydzień. Boję się, że znowu dostanę antybiotyk! Na samym początku ciąży miałam pimafucin. Teraz robię okłady z rumianku i pije zsiadłe mleko. Pani w aptece niczego nie chciała mi wydać bez konsultacji z lekarzem. Może któryś lekarz coś Wam polecał?
Najważniejsze, o czym warto pamiętać przy pierwszych objawach, wietrzenie okolic krocza i regularna higiena. Mi to już raz pomogło i infekcja się nie rozwinęła.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Ja też mam teraz infekcję, dostałam pimafucin, mnie akurat swędzi więc łatwo było o diagnozę bez wizyty. Ja też nie wiem skąd ta infekcja, może z pracy załapałam... Śpię zawsze bez majtek, w dzień staram się unikać stringów, tylko bawelniane majtki
-
Jeheria wrote:Ja też mam teraz infekcję, dostałam pimafucin, mnie akurat swędzi więc łatwo było o diagnozę bez wizyty. Ja też nie wiem skąd ta infekcja, może z pracy załapałam... Śpię zawsze bez majtek, w dzień staram się unikać stringów, tylko bawelniane majtki
-
Jaina, mój lekarz na całe szczęście najpierw bada mnie na fotelu a dopiero potem usg. Koszmar z tymi infekcjami. Zwłaszcza twój przypadek- bo w sumie prawie bez objawów...
Witaj Dobuska. Ja chyba będę musiała zmodyfikować kolację przed snem. Ostatnio te cukry na czczo mam bardzo niskie. Ledwo ponad 70. Zmierzyłam dzisiaj w nocy czy mi nie skaczą ale nie. O 3:30 było 80. Boje się że jakbym podpala chwilę dłużej to byłoby poniżej normy. Strasznie to dziwne bo jem to samo a kilka tygodni temu to właśnie takie jedzenie ogarnęło moje cukry do właściwego poziomu. Jeszcze teraz schodzę z mety. Myślałam że cukry mogą rosnąć a one spadają... I bądź tu mądry 😁
W każdym razie wczoraj byłam z mężem w Pepco. Już nie było małych ciuszkow z HP🙁 ale nie wyszliśmy z pustymi rękami 😉 kupiliśmy bodziak z myszką Miki, Batmanem i komplet pajacyków 🙂 maz jak mu powiedziałam na jakie rozmiary ma patrzec to tak ruszył na łowy że w szoku byłam 😁 pół sklepu by wyniósł gdybym go nie zatrzymała 🙂
https://naforum.zapodaj.net/76881e7d53e3.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2021, 08:32
jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Aneta8, Jeheria lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
dobuska wrote:cześć dziewczyny, co u Was?
Miało u nas dzisiaj padać ale jak na razie świeci słońce, więc pewnie ugotujemy rosół i pójdziemy z synkiem się przejść póki jest pogoda 🙂