X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko co do rozstępów ja używam linię palmers, jest oliwka, krem i takie maselko. Nic po nich mnie nie swędzi ale niestety pierwsze rozstępy i tak się pojawiły już... Na piersiach i tak jakby w pępku. Byłam na nie nastawiona psychicznie bo od okresu dojrzewania się pojawiły np na biodrach, pośladkach itp więc wiedziałam że i tak przyjdą. Ale chociaż nie swędzą 🙈

Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniłam termin porodu na 7.02 w Excelu. Morwa proszę zmien na 1 stronie bo ginekolog mi tak wyliczył a Belly na 8.02. Ale będę trzymać się ginekologa.

Morwa lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, kupiłam wózek. Totalnie nowy i w środę będziemy mieli gwarancje z teraźniejszą datą. Podejrzewam, że coś złego się u nich stało dlatego sprzedali:(. Smutno mi z tego powodu, ale przynajmniej zabrałam im go z oczu. Mogę go trzymać u siostry w domu, więc mi nie przeszkadza.
    Poleciałam z grubej rury… teraz już się nie muszę bać kupować ubranek 🤣

Stokrotka 86, Nisia18, Kasiastaraczka, Gosia Rumi, Lolla, Aneta8 lubią tę wiadomość

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozstępy to raczej kwestia genetyki. Jedne dziewczyny mają do nich skłonności,a inne kilka ciaz i żadnego rozstępu. Smarować i tak nie zaszkodzi 😀

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Rozstępy to raczej kwestia genetyki. Jedne dziewczyny mają do nich skłonności,a inne kilka ciaz i żadnego rozstępu. Smarować i tak nie zaszkodzi 😀
    Niestety masz rację. Ja smaruję, ale wiem, że mam predyspozycje i raczej się nie czaruję, że mnie ominą :(

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dobra, kupiłam wózek. Totalnie nowy i w środę będziemy mieli gwarancje z teraźniejszą datą. Podejrzewam, że coś złego się u nich stało dlatego sprzedali:(. Smutno mi z tego powodu, ale przynajmniej zabrałam im go z oczu. Mogę go trzymać u siostry w domu, więc mi nie przeszkadza.
    Poleciałam z grubej rury… teraz już się nie muszę bać kupować ubranek 🤣
    Pochwal się jak wyglada :)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Pochwal się jak wyglada :)
    Jutro postaram się zrobić zdjęcie, bo z tego wszystkiego zapomniałam :D
    Ale mam model Bebetto bresso premium class w kolorze stella 03

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 13:00

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Jutro postaram się zrobić zdjęcie, bo z tego wszystkiego zapomniałam :D
    Ale mam model Bebetto bresso premium class w kolorze stella 03

Już przejrzałam w necie , ładny :) powiem Ci ze maja ładne wózki z tej firmy :)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Już przejrzałam w necie , ładny :) powiem Ci ze maja ładne wózki z tej firmy :)
    Taaak i są naprawdę funkcjonalne i super się prowadzą. To polska firma. :)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do słodkich mam, myślicie, że mogę sobie spróbować troszkę chałwy słodzonej stewią? W składzie są same nasiona sezamu plus stewia. Tak mi się chce coś słodkiego :(

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, z tego co wiem chałwa ma wysoki IG. Nie wiem jak to się ma do tej że stewia. Ale ja jakbym już nie mogła wytrzymać zjadłabym kawałek i poszła na dłuższy spacer z butelka wody żeby ten cukier wypłukać.

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Dobuska, z tego co wiem chałwa ma wysoki IG. Nie wiem jak to się ma do tej że stewia. Ale ja jakbym już nie mogła wytrzymać zjadłabym kawałek i poszła na dłuższy spacer z butelka wody żeby ten cukier wypłukać.
    Tak, tradycyjna chałwa ma wysoki IG, ale jeżeli zamiast cukru użyto stewie to teoretycznie nie powinno być dramatu, bo sam sezam nie ma wysokiego IG. Zjadłam kawałek i zmierzę cukier. Wypiłam herbatkę z cytryną i zobaczymy. Spacer niestety odpada, bo moje więzadła mi na to nie pozwalają:(
    Ale już nie mogłam dzisiaj wytrzymać :(

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać jaki cukier ci wyjdzie i po jakiej ilości- może za jakiś czas też się skusze😉
    Paradoksalnie jak przed ciążą nie jadłam słodyczy to teraz mam momenty że mnie mega ciągnie.... Akurat jak nie mogę😐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 15:19

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Daj znać jaki cukier ci wyjdzie i po jakiej ilości- może za jakiś czas też się skusze😉
    Paradoksalnie jak przed ciążą nie jadłam słodyczy to teraz mam momenty że mnie mega ciągnie.... Akurat jak nie mogę😐
    Przed chałwą miałam niski cukier, bo jakoś poniżej 90. Po zjedzeniu chałwy mam 101. Podobno nawet są takie chałwy dla diabetyków. Na dobrą sprawę, krem orzechowy możemy, więc może ta chałwa ze stewią to dobra alternatywa dla słodkości.
    Teraz tylko pytanie ile jej zjadłam 🤣 tak może 4-5 kęsów. Taki malutki batonik by z tego wyszedł (mój mąż kupował na ryneczku więc kupił duży kawałek)
    Ja niby dobrze się trzymam z jedzeniem, ale dzisiaj miałam pierwszy kryzys. Tak czy inaczej po tradycyjne słodkości nie chcę sięgać.

Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Przed chałwą miałam niski cukier, bo jakoś poniżej 90. Po zjedzeniu chałwy mam 101. Podobno nawet są takie chałwy dla diabetyków. Na dobrą sprawę, krem orzechowy możemy, więc może ta chałwa ze stewią to dobra alternatywa dla słodkości.
    Teraz tylko pytanie ile jej zjadłam 🤣 tak może 4-5 kęsów. Taki malutki batonik by z tego wyszedł (mój mąż kupował na ryneczku więc kupił duży kawałek)
    Ja niby dobrze się trzymam z jedzeniem, ale dzisiaj miałam pierwszy kryzys. Tak czy inaczej po tradycyjne słodkości nie chcę sięgać.
    Ja ostatnio mogłabym jeść bez opamiętania ogórki kiszone, na słodkie jakoś nie koniecznie, bardziej jakieś chipsy, coś doprawionego, chociaż ostatnio moi chłopcy jedli gofry, synek co chwilę przychodził żeby mu nałożyć bitą śmietanę a on dostrajal sobie owocami, to był ciężki dzień 😁

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Ja ostatnio mogłabym jeść bez opamiętania ogórki kiszone, na słodkie jakoś nie koniecznie, bardziej jakieś chipsy, coś doprawionego, chociaż ostatnio moi chłopcy jedli gofry, synek co chwilę przychodził żeby mu nałożyć bitą śmietanę a on dostrajal sobie owocami, to był ciężki dzień 😁
    Kiszonki dobre na cukier! :D
    Mój mąż mam wrażenie je teraz słodycze za dwoje i już chyba dlatego dzisiaj nie wytrzymałam 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 15:40

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Kiszonki dobre na cukier! :D
    Mój mąż mam wrażenie je teraz słodycze za dwoje i już chyba dlatego dzisiaj nie wytrzymałam 🙈
    Właśnie o dziwo kiedyś po posiłku z ogórkiem kiszonym miałam wysoki cukier, ale na szczęście teraz już wszystkie w normie tylko te nieszczęsne ketony 😐

0d1ys65gdrumd339.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może też taka chałwę kupię😁 będzie na czarną godzinę 😉 no ja też nie podjadam ale co mnie czasami ssie to inna sprawa. Plus jest taki że mąż na diecie więc też nie je słodkiego 🙂
    Rozumiem że te 101 to było po godzinie?

Aga, a co Twój diabetolog mówi? Skąd te ketony? Bo rozumiem że jesz wg jego zaleceń to w sumie powinno być ok ...

16-01-2022 - synek💙
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    To może też taka chałwę kupię😁 będzie na czarną godzinę 😉 no ja też nie podjadam ale co mnie czasami ssie to inna sprawa. Plus jest taki że mąż na diecie więc też nie je słodkiego 🙂
    Rozumiem że te 101 to było po godzinie?

Aga, a co Twój diabetolog mówi? Skąd te ketony? Bo rozumiem że jesz wg jego zaleceń to w sumie powinno być ok ...
    W sumie tylko dopiero raz miałyśmy kontakt bo wizytę mam dopiero we wrześniu i pisałam maila, uznała, że do diety nie ma zastrzeżeń bo cukry miałam w normie, tylko kilka skoków, które teraz już nie występują, miałam spróbować zwiększać węglowodany i pomimo tego one i tak występują, na noc miałam jeść gotowane jajko do 2 kolacji ale jak na razie też bez efektu. Dzisiaj czytałam porady o piciu dużej ilości wody przed snem, lub piciu mleka przed samym spaniem muszę próbować dalej

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko tak tak, po godzinie od rozpoczęcia jedzenia. No w sumie to ma sens, bo to tak naprawdę sam zmielony sezam, a stewia ma IG=1, także to dosyć zdrowa alternatywa (co prawda kaloryczna, ale to już inna para kaloszy)

Kurczę, Aga, dalej masz problem z kartonami? No nie ma innej opcji jak to, że coś jest nie tak w diecie. Czy lekarka cos mówiła?

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ