Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotko co do rozstępów ja używam linię palmers, jest oliwka, krem i takie maselko. Nic po nich mnie nie swędzi ale niestety pierwsze rozstępy i tak się pojawiły już... Na piersiach i tak jakby w pępku. Byłam na nie nastawiona psychicznie bo od okresu dojrzewania się pojawiły np na biodrach, pośladkach itp więc wiedziałam że i tak przyjdą. Ale chociaż nie swędzą 🙈
Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Dobra, kupiłam wózek. Totalnie nowy i w środę będziemy mieli gwarancje z teraźniejszą datą. Podejrzewam, że coś złego się u nich stało dlatego sprzedali:(. Smutno mi z tego powodu, ale przynajmniej zabrałam im go z oczu. Mogę go trzymać u siostry w domu, więc mi nie przeszkadza.
Poleciałam z grubej rury… teraz już się nie muszę bać kupować ubranek 🤣
Stokrotka 86, Nisia18, Kasiastaraczka, Gosia Rumi, Lolla, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Rozstępy to raczej kwestia genetyki. Jedne dziewczyny mają do nich skłonności,a inne kilka ciaz i żadnego rozstępu. Smarować i tak nie zaszkodzi 😀
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
niutek87 wrote:Rozstępy to raczej kwestia genetyki. Jedne dziewczyny mają do nich skłonności,a inne kilka ciaz i żadnego rozstępu. Smarować i tak nie zaszkodzi 😀
-
dobuska wrote:Dobra, kupiłam wózek. Totalnie nowy i w środę będziemy mieli gwarancje z teraźniejszą datą. Podejrzewam, że coś złego się u nich stało dlatego sprzedali:(. Smutno mi z tego powodu, ale przynajmniej zabrałam im go z oczu. Mogę go trzymać u siostry w domu, więc mi nie przeszkadza.
Poleciałam z grubej rury… teraz już się nie muszę bać kupować ubranek 🤣 -
Stokrotka 86 wrote:Dobuska, z tego co wiem chałwa ma wysoki IG. Nie wiem jak to się ma do tej że stewia. Ale ja jakbym już nie mogła wytrzymać zjadłabym kawałek i poszła na dłuższy spacer z butelka wody żeby ten cukier wypłukać.
Ale już nie mogłam dzisiaj wytrzymać -
Daj znać jaki cukier ci wyjdzie i po jakiej ilości- może za jakiś czas też się skusze😉
Paradoksalnie jak przed ciążą nie jadłam słodyczy to teraz mam momenty że mnie mega ciągnie.... Akurat jak nie mogę😐Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 15:19
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Daj znać jaki cukier ci wyjdzie i po jakiej ilości- może za jakiś czas też się skusze😉
Paradoksalnie jak przed ciążą nie jadłam słodyczy to teraz mam momenty że mnie mega ciągnie.... Akurat jak nie mogę😐
Teraz tylko pytanie ile jej zjadłam 🤣 tak może 4-5 kęsów. Taki malutki batonik by z tego wyszedł (mój mąż kupował na ryneczku więc kupił duży kawałek)
Ja niby dobrze się trzymam z jedzeniem, ale dzisiaj miałam pierwszy kryzys. Tak czy inaczej po tradycyjne słodkości nie chcę sięgać.
Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Przed chałwą miałam niski cukier, bo jakoś poniżej 90. Po zjedzeniu chałwy mam 101. Podobno nawet są takie chałwy dla diabetyków. Na dobrą sprawę, krem orzechowy możemy, więc może ta chałwa ze stewią to dobra alternatywa dla słodkości.
Teraz tylko pytanie ile jej zjadłam 🤣 tak może 4-5 kęsów. Taki malutki batonik by z tego wyszedł (mój mąż kupował na ryneczku więc kupił duży kawałek)
Ja niby dobrze się trzymam z jedzeniem, ale dzisiaj miałam pierwszy kryzys. Tak czy inaczej po tradycyjne słodkości nie chcę sięgać. -
Aga12345 wrote:Ja ostatnio mogłabym jeść bez opamiętania ogórki kiszone, na słodkie jakoś nie koniecznie, bardziej jakieś chipsy, coś doprawionego, chociaż ostatnio moi chłopcy jedli gofry, synek co chwilę przychodził żeby mu nałożyć bitą śmietanę a on dostrajal sobie owocami, to był ciężki dzień 😁
Mój mąż mam wrażenie je teraz słodycze za dwoje i już chyba dlatego dzisiaj nie wytrzymałam 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 15:40
-
dobuska wrote:Kiszonki dobre na cukier!
Mój mąż mam wrażenie je teraz słodycze za dwoje i już chyba dlatego dzisiaj nie wytrzymałam 🙈 -
To może też taka chałwę kupię😁 będzie na czarną godzinę 😉 no ja też nie podjadam ale co mnie czasami ssie to inna sprawa. Plus jest taki że mąż na diecie więc też nie je słodkiego 🙂
Rozumiem że te 101 to było po godzinie?
Aga, a co Twój diabetolog mówi? Skąd te ketony? Bo rozumiem że jesz wg jego zaleceń to w sumie powinno być ok ...16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:To może też taka chałwę kupię😁 będzie na czarną godzinę 😉 no ja też nie podjadam ale co mnie czasami ssie to inna sprawa. Plus jest taki że mąż na diecie więc też nie je słodkiego 🙂
Rozumiem że te 101 to było po godzinie?
Aga, a co Twój diabetolog mówi? Skąd te ketony? Bo rozumiem że jesz wg jego zaleceń to w sumie powinno być ok ... -
Stokrotko tak tak, po godzinie od rozpoczęcia jedzenia. No w sumie to ma sens, bo to tak naprawdę sam zmielony sezam, a stewia ma IG=1, także to dosyć zdrowa alternatywa (co prawda kaloryczna, ale to już inna para kaloszy)
Kurczę, Aga, dalej masz problem z kartonami? No nie ma innej opcji jak to, że coś jest nie tak w diecie. Czy lekarka cos mówiła?Stokrotka 86 lubi tę wiadomość