X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilami mam wrażenie, że jestem z tym wszystkim sama. Pokazywałam mamie ubranka na internecie to reakcja zerowa 🙄tylko jakaś dziwna mina. 🤦‍♀️Nawet nie powiedziała czy ładne cokolwiek. Z drugiej strony wagi mam teściową, która śmieje się z podawanych imion i ogółem zajmuje się głupotami- wieczna menopauza jednym słowem . Dwie skrajności, oszaleć idzie. Gdyby nie pisanie na forum to już miałabym w głowie gotowany kisiel 😬Ps. Przepraszam za smęcenie, ale jakoś mi źle dzisiaj. 😰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2021, 15:11

zDmVp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Chwilami mam wrażenie, że jestem z tym wszystkim sama. Pokazywałam mamie ubranka na internecie to reakcja zerowa 🙄tylko jakaś dziwna mina. 🤦‍♀️Nawet nie powiedziała czy ładne cokolwiek. Z drugiej strony wagi mam teściową, która śmieje się z podawanych imion i ogółem zajmuje się głupotami- wieczna menopauza jednym słowem . Dwie skrajności, oszaleć idzie. Gdyby nie pisanie na forum to już miałabym w głowie gotowany kisiel 😬Ps. Przepraszam za smęcenie, ale jakoś mi źle dzisiaj. 😰
    To przykre kiedy takie bliskie osoby nie sa w stanie dzielić z nami radości, tym bardziej, że to jednak też trochę ich dotyczy. Ale to takie właśnie myślenie tylko o sobie samym. W pierwszej ciąży domeną mojej mamy było narzekanie, że po co wszystko tak szybko planować czy kupować jeszcze nie wiadomo co się stanie, ale moja mama tak ma, że przejmuje się rzeczami mało ważnymi i tymi codziennymi a planować na przyszłość to tak średnio, dlatego teraz nawet nie mówię, że oglądam ciuszki czy cokolwiek bo pewnie byłaby ta sama śpiewka. Jak nikt nie chce nas wspierać to musimy się wspierać tu nawzajem 😉

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, to chyba jeszcze te pokolenia które czekały z kupowaniem wyprawki do 8 miesiąca i nie rozumieją że czasy się zmieniły. Moja mama na początku też dziwiła się że jedziemy oglądać wózek tak wcześnie, albo że kupiłam body żeby oznajmić mężowi że będzie tatusiem. Ale to od nas zależy kiedy zaczynamy, ja czuję się lepiej psychicznie zaczynając już teraz, bo wiem że o niczym nie zapomnę wtedy. O żadnej szczotce do główki, o cążkach do paznokci, o termometrach itp, a inni niech sobie mówią co chcą. Jeśli wszystko jest w porządku, badania wychodzą dobrze i ja czuję się na siłach to działam. A jak ktoś sądzi że to za wcześnie to niech sobie swój długi wścibski nochal przytrzaśnie drzwiami 🥳

Aga12345, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi, idigi85 lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Wiecie co, to chyba jeszcze te pokolenia które czekały z kupowaniem wyprawki do 8 miesiąca i nie rozumieją że czasy się zmieniły. Moja mama na początku też dziwiła się że jedziemy oglądać wózek tak wcześnie, albo że kupiłam body żeby oznajmić mężowi że będzie tatusiem. Ale to od nas zależy kiedy zaczynamy, ja czuję się lepiej psychicznie zaczynając już teraz, bo wiem że o niczym nie zapomnę wtedy. O żadnej szczotce do główki, o cążkach do paznokci, o termometrach itp, a inni niech sobie mówią co chcą. Jeśli wszystko jest w porządku, badania wychodzą dobrze i ja czuję się na siłach to działam. A jak ktoś sądzi że to za wcześnie to niech sobie swój długi wścibski nochal przytrzaśnie drzwiami 🥳
    Tak moja mama zdecydowanie jest taką osobą i niestety przyznam, że w pierwszej ciąży trochę mi się to udzieliło. Teraz po prostu jak już się wszystko ustabilizuje to zaczynam kompletowanie, niekoniecznie dzieląc się tą informacją że wszystkimi 🙂

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja mama się na szczescie troszkę wyłamuje z tego schematu, bo sama ukradkiem w ciucholandzie kupuje nam ubranka i kazała nam kupować ten wozek skoro okazja. :)

Ale powiem Wam, że ta wyprawka też mnie przeraża…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2021, 16:36

jaina_proudmoore, Aneta8, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to moja mama oszalała 🙈 bardzo bardzo marzyła o wnuku, przeżywała ze mną wszystkie porażki, badania, całe in vitro, pierwszą ciążę i całą tę tragedię.. jak pokazałam jej pierwsze śpioszki, to się wzruszyła, ale też mówiła, żeby może poczekać jeszcze. Ale wiem, że to ze strachu. Ja też się boję, ale tak naprawdę może coś się zdarzyć na każdym etapie ciąży. Trzeba się cieszyć! Jak pokazałam jej kolejne zakupy, to przyznała się ją też już swędzi i zaraz wpadnie w jakiś szał zakupów 😉💙

jaina_proudmoore, Nisia18, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Oj to moja mama oszalała 🙈 bardzo bardzo marzyła o wnuku, przeżywała ze mną wszystkie porażki, badania, całe in vitro, pierwszą ciążę i całą tę tragedię.. jak pokazałam jej pierwsze śpioszki, to się wzruszyła, ale też mówiła, żeby może poczekać jeszcze. Ale wiem, że to ze strachu. Ja też się boję, ale tak naprawdę może coś się zdarzyć na każdym etapie ciąży. Trzeba się cieszyć! Jak pokazałam jej kolejne zakupy, to przyznała się ją też już swędzi i zaraz wpadnie w jakiś szał zakupów 😉💙
    Świetnie, że są razem z Tobą i w trudnych i w dobrych chwilach to nieocenione wsparcie.

Aneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Dokładnie! Jesteśmy na takim etapie ciąży już, że naprawdę czas zacząć się cieszyć ciążą. :) Ja jak jutro dostane wynik Sanco i maleństwo będzie zdrowe (kurde, musi być) i poznamy płeć, to lecę na zakupy :D Mąż nawet też pojedzie i powiedział, że też będzie wybierać :D

Aneta8, Aga12345, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Nisia18, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, spakowałam dzisiaj wózek w pokrowce i będzie grzecznie czekać na maluszka. Najchętniej wsadziłabym tam psa i wzięła na spacer po osiedlu. :D

Aneta8, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Alfa_Centauri, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dobra, spakowałam dzisiaj wózek w pokrowce i będzie grzecznie czekać na maluszka. Najchętniej wsadziłabym tam psa i wzięła na spacer po osiedlu. :D

A zrobiłaś nam zdjęcia? 😁

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    A zrobiłaś nam zdjęcia? 😁
    Matko... nie mam ani jednego zdjęcia tego wózka...
    Proszę o nagrodę kalafiora tego tygodnia! :D

Gosia Rumi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Matko... nie mam ani jednego zdjęcia tego wózka...
    Proszę o nagrodę kalafiora tego tygodnia! :D

🏆🥦😅 proszę!

jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    🏆🥦😅 proszę!
    And the Oscar goes to 😂😂🙂

dobuska, Aneta8 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • mk_bambino Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuslka, też chętnie zobaczę Twoją kółkową zdobycz. :)
    Ja w temacie wózka zdaje się na męża. A pewnie cała reszta wyborów spadnie na mnie. :)

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

a012319090.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie słuchajcie rad innych tylko róbcie jak wam serce podpowiada. Ja kompletowałem wyprawkę od kiedy potwierdziłam ciąże. Małymi kroczkami, byłam gotowa. A w 9mcu przygotowana i spokojna. Każdy mi gadał, że tyle czasu a tak szybko minęło, że nawet nie wiedziałam kiedy. Ostatnie mce ciąży spędziłam w mega upale i byłam zadowolona, że nie muszę nigdzie łazić i myśleć bo mam wszystko naszykowane. Nawet finansowo sobie poradziliśmy bo wszystko kupowałam co jakiś czas. Aktualnie nie mam dla małej nic. Trochę rzeczy mam po synku, wkrótce szwagierka mi odda bo jej wydałam, gdy urodziła swoje dziecko. Koleżanek z córeczkami nie mam, bo każdy miał synka😂 nie będę w tej ciąży przesadzać, kupię tylko to co potrzeba. Wierze rzeczy mi się nie przydało ;).

Co do otyłości to mój mąż jest fit, sporo je ale jak zaczyna tyć to zaraz bieganie i trening. Ale znam problem bo mój brat jest otyły i pomagałam mu schudnąć. Niestety bezskutecznie, bardzo nas to w rodzinie boli. Ma słomiany zapał. Myśle, że wszystko jest w głowie. Jego tryb życia sprzyja tyciu. Każdy z nas się o niego martwi ale on nie potrafi sobie poradzić. Próbowaliśmy z dietetykiem, psychologiem. Wszystko jest na krótka metę. :(

Co do zawistnych koleżanek to niestety nie unikniemy porównywania :) ja sama się łapie, że porównuje synka z innymi dziećmi kolezanek. Najpierw siadanie, potem chodzenie a teraz mówienie 😂 tak już jest haha nie ma co się przejmować ale toksycznych ludzi trzeba trzymać od siebie daleko ;)
    Nawet najlepsze gadżety i piękne ubranka nie zastąpią kochanego, troskliwego rodzica, pamietajmy o tym ❤️ Dzidziuś potrzebuje tylko miłości, bliskości i jedzenia. Reszta to tylko dodatek 🙂

jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Miamonia, dobuska lubią tę wiadomość

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszczacie muzykę swoim Kropkom? Tydzień temu oglądałam koncert Sopot- dosłownie kawałek i zauważyłam, może to dziwne, ale Kropek 🐣reagował na muzykę, zwłaszcza na piosenkę Budki Suflera - Jest taki samotny dom 🙂💗czuć było łaskotanie i bąbelki.

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie puszczam, a sobie obiecałam, że zacznę :D

Kurde, ja ostatnio nic nie czuje w brzuszku. Mam nadzieje, że jest wszystko okej i po prostu jest jeszcze za wczesnie. :(

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Kurde, ja ostatnio nic nie czuje w brzuszku. Mam nadzieje, że jest wszystko okej i po prostu jest jeszcze za wczesnie. :(

jest jeszcze czas. :) spokojnie.

dobuska lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też specjalnie nie puszczam, ale jak mąż pracuje z domu, to praktycznie pół dnia leci jakaś muzyka ze Spotify 😉 no i mój też przestał mnie łaskotać, czekam, aż to wróci 🙏🏻

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Spokojnie, u mnie to druga ciąża i powinnam czuć ruchy wcześniej a też jak na razie nie raz coś się ruszy ale bardzo rzadko, są dni, że nic nie czuje, niestety nie raz trzeba czekać trochę dłużej 😉

dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ