Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja mała wazy 467 gramów. Dalej w granicy 30 centyla.
Oczywiście pozwoliła obejrzeć kręgosłup i serduszko, ale miała nas gdzieś. Miała stopę przy twarzy i bawiła się palcami u stóp🤣🤣🤣
Zjadłam batona, pani doktor dosłownie szturchała ją głowicą, a ona zero reakcji.
Wiecie co? Czy to normalne, że ona nie reaguje jak się ją zaczepia? Ja się od razu zastanawiam czy to normalne. Czy taka jej uroda. Zazwyczaj słyszę, że niektóre dzieci odpowiadają, uciekają albo coś. A ona niccały czas była zajęta sobą
Boże, ciagle coś sobie wkręcam. Ja się wykoncze… 😖Aneta8, jaina_proudmoore, niutek87, Gosia Rumi, Negra85, Lolla, Kasiastaraczka, mk_bambino, Morwa lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Moja mała wazy 467 gramów. Dalej w granicy 30 centyla.
Oczywiście pozwoliła obejrzeć kręgosłup i serduszko, ale miała nas gdzieś. Miała stopę przy twarzy i bawiła się palcami u stóp🤣🤣🤣
Zjadłam batona, pani doktor dosłownie szturchała ją głowicą, a ona zero reakcji.
Wiecie co? Czy to normalne, że ona nie reaguje jak się ją zaczepia? Ja się od razu zastanawiam czy to normalne. Czy taka jej uroda. Zazwyczaj słyszę, że niektóre dzieci odpowiadają, uciekają albo coś. A ona niccały czas była zajęta sobą
Boże, ciagle coś sobie wkręcam. Ja się wykoncze… 😖Stokrotka 86, dobuska, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Morwa lubią tę wiadomość
-
Dobuska, super że wynik usg jest dobry🙂
Mój maluch też nie reagował na usg. Myślę że dzieciaki mają często takie rzeczy w d....😁 Nie każdy będzie uciekał🙂 wkręcasz sobie pewnie przez hormony. Też mam takie okresy że zachowuje się jak królowa dram mimo że przed ciążą byłam mocno zrównoważona🙂
Eh, miałam was o coś zapytać ale w trakcie pisania tego posta zapomniałam o co...🤦🥦Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 17:38
dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Boże, przyrzekam, że cieszy mnie to, że Wasze dzieci nie reagują na szturchanie. To jest chore, prawda?
Ja myślałam, że już się ustabilizowałam emocjonalnie jeśli chodzi o ciążę, ale to się chyba dopiero rozkręca. Ja się zachowuje czasami jak nienormalna, a też przed ciążą byłam raczej opanowaną realistką. 😅
Ale powiem Wam, że rozbawiło mnie to, z jaką pasją ona bawiła się tymi stopkami, które potrafiła trzymać przy buzi. Oczywiście jest do nad tyłem i tak mi wali w jelita i szyjkę macicy, że albo nie mogę chodzić, albo mam cały czas gazy. Takie urocze 😂😂
Dziękuję Wam, dziewczyny za wsparcie.
I przepraszam, że zamiast się po prostu cieszyć, że moje dzieciątko wazy już pol kilo to ja wyszukuje sobie problemy… już Wam i tak nie mówię wszystkiego co sobie myślałam, ale dzięki Waszym historiom jest mi lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 18:36
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi, Jeheria, oregano84 lubią tę wiadomość
-
Z drugiej strony z tym Pepco to mogą być jakieś plotki, bo pół roku temu weszli z akcjami na giełdę Warszawską (a nie tak, jak planowali wstępnie - w Londynie). Słyszałam gdzieś yt na filmiku o ciuszkach dziecięcych, ale nie pamiętam gdzie...
Moja też miała gdzieś badanie, prawie cały czas leżała plecami do sondy i się nie ruszała. Pani doktor mnie nawet ręką szturchała w brzuch (trochę to przeżywam, bo momentami z bólu miałam łzy w oczach), a ta nic, leżała leniwie...
Za to dzisiaj się mści, fika, kopie, pełza 😂 🤣 😂
Okazało się, że to szybkie szukanie terminu na echo serca to mam się zapisać na za 4 tygodnie. Tylko wcześniej muszę poszukać lekarza, co mi skierowanie napisze. Ech. Tyle nerwów.
jaina_proudmoore, dobuska, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Dobuska, super, że malutka zdrowa i pięknie rośnie! 🧡 odgoń złe myśli i daj sobie też przestrzeń na cieszenie się i zachwyty! 😚
jaina_proudmoore, dobuska, Stokrotka 86, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Dobuska to super, że Usg udane. 🙂mój u dr od prenatalnych i teraz leżał spokojnie i dał sie zbadać. Natomiast ginekologa darzy wielka sympatia bo jak był mniejszy to pływał w kółko i nie dał sie złapać. 😂na jednym Usg odpychał rękami głowice do góry i prostował nogi. A ostatnio to nawet dupe pokazał 😂także uważam, że my nawet nie wiemy co te małe istoty tam wyczyniają w macicy 🤣😜
MyŚliwa, dobuska, Stokrotka 86, Aga12345, Aneta8, Gosia Rumi, Morwa lubią tę wiadomość
-
Co dzieciorek to inna historia 🤣🤣🤣
Aaaa pytałam o ruchy! Broń Boże mam teraz ich nie liczyć, bo się zestresuje. Liczymy dopiero od 30 tygodnia. Dzisiaj na przykład czuje mniej, bo mała jest plecami do brzucha i już panikowałam, a ona tam sobie swoje macha. Także na razie się nie stresujemy)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 06:25
Stokrotka 86, Aga12345, Aneta8, Nisia18, Gosia Rumi, jaina_proudmoore, Selena, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Boże, przyrzekam, że cieszy mnie to, że Wasze dzieci nie reagują na szturchanie. To jest chore, prawda?
Ja myślałam, że już się ustabilizowałam emocjonalnie jeśli chodzi o ciążę, ale to się chyba dopiero rozkręca. Ja się zachowuje czasami jak nienormalna, a też przed ciążą byłam raczej opanowaną realistką. 😅
Ale powiem Wam, że rozbawiło mnie to, z jaką pasją ona bawiła się tymi stopkami, które potrafiła trzymać przy buzi. Oczywiście jest do nad tyłem i tak mi wali w jelita i szyjkę macicy, że albo nie mogę chodzić, albo mam cały czas gazy. Takie urocze 😂😂
Dziękuję Wam, dziewczyny za wsparcie.
I przepraszam, że zamiast się po prostu cieszyć, że moje dzieciątko wazy już pol kilo to ja wyszukuje sobie problemy… już Wam i tak nie mówię wszystkiego co sobie myślałam, ale dzięki Waszym historiom jest mi lepiej
Ja najczęściej dostaje w pęcherz albo właśnie w szyjkę zdarza się nieraz taki ból, że aż się zatrzymam albo zegne z bólu, ciekawe jak to będzie dalejStokrotka 86, Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Co dzieciorek to inna historia 🤣🤣🤣
Aaaa pytałam o ruchy! Broń Boże mam teraz ich nie liczyć, bo się zestresuje. Liczymy dopiero od 30 tygodnia. Dzisiaj na przykład czuje mniej, bo maja jest plecami do brzucha i już panikowałam, a ona tam sobie swoje macha. Także na razie się nie stresujemy)
Super że o to dopytalas🙂 a mogę zapytać czy był jakiś komentarz odnośnie tego że nie przybrałas na wadze? Mój narazie tego nie komentuje.
Jaina, wyobraziłam sobie twojego dziecia stojącego i pchającego ta głowicę 😁👍 ale fakt, bujne życie te nasze skarby tam prowadzą. Ja odkąd mój bobas zaczął wyglądać jak człowiek to co usg oglądam bez problemu jego pośladki, siusiaka i ostatnio nawet mosznę😁 a jeśli chodzi o resztę to jak ma humor to pokaże 😉 zdecydowanie chłopak już teraz dumny ze swojej płci 😉dobuska, Aneta8, Aga12345, Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Aga12345 wrote:Bo to jest tak, że komuś się łatwo doradza ale jak już jest się w tej sytuacji to więcej się rozmyśla ale myślę, że to dotyczy nas wszystkich.
Ja najczęściej dostaje w pęcherz albo właśnie w szyjkę zdarza się nieraz taki ból, że aż się zatrzymam albo zegne z bólu, ciekawe jak to będzie dalej
Ja dzisiaj szlam i tak mnie bolała szyjka (swoją drogą mam bardzo ładną, bo ponad 4,5 cm), a po chwili na usg wyszło, że ona tam wpycha stopy 🤣
W pęcherz masakra, aż się boje ze się posikam wtedy.Stokrotka 86, Nisia18, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Super że o to dopytalas🙂 a mogę zapytać czy był jakiś komentarz odnośnie tego że nie przybrałas na wadze? Mój narazie tego nie komentuje.
Jaina, wyobraziłam sobie twojego dziecia stojącego i pchającego ta głowicę 😁👍 ale fakt, bujne życie te nasze skarby tam prowadzą. Ja odkąd mój bobas zaczął wyglądać jak człowiek to co usg oglądam bez problemu jego pośladki, siusiaka i ostatnio nawet mosznę😁 a jeśli chodzi o resztę to jak ma humor to pokaże 😉 zdecydowanie chłopak już teraz dumny ze swojej płci 😉
Moja nie pokazała nam narządów, nie wiem czy nie było widać, czy lekarka uznała, że woli sprawdzić co innego. Ogólnie usg trwało długo, bo chciałyśmy na zmusić do pokazania buzi, bo na nie mam żadnego zdjęcia od 10 tygodnia ciąży 🤣🤣🤣🤣, ale niestety, moje dziecko miało w tej chwili ważniejsze rzeczy do zrobienia.
Rozumiecie, palce u stóp się same nie policzą 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️Stokrotka 86, Aneta8, Aga12345, Nisia18, Gosia Rumi, jaina_proudmoore, MyŚliwa, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Dobuska to super, że Usg udane. 🙂mój u dr od prenatalnych i teraz leżał spokojnie i dał sie zbadać. Natomiast ginekologa darzy wielka sympatia bo jak był mniejszy to pływał w kółko i nie dał sie złapać. 😂na jednym Usg odpychał rękami głowice do góry i prostował nogi. A ostatnio to nawet dupe pokazał 😂także uważam, że my nawet nie wiemy co te małe istoty tam wyczyniają w macicy 🤣😜
Stokrotka 86, Aneta8, Aga12345, Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Masz sto procent racji!
Ja dzisiaj szlam i tak mnie bolała szyjka (swoją drogą mam bardzo ładną, bo ponad 4,5 cm), a po chwili na usg wyszło, że ona tam wpycha stopy 🤣
W pęcherz masakra, aż się boje ze się posikam wtedy.
Z synkiem też miałam piękne zdjęcie buzki a teraz pomimo, że lekarz szukał ją aż prawie pod zoladkiem to za nic się nie pokazała za to swoją płeć pokazuje za każdym razem, najczęściej pod koniec badania ale na początku zawsze jest obrócona tyłem.
Żeby tylko tak cierpliwie nie działała mamie na nerwy jak podrośnie 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 19:54
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
Dobuska, toż to duża dziewczynka , super wiadomości ! 😍
Z tym liczeniem palców to słodkie 😅
Dobrze wiedzieć żeby nie liczyć ruchów teraz , u mnie jeszcze wcześnie , nic regularnego ale taka informacja na przyszłość się przyda 🤓Stokrotka 86, jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
Dobuska wspaniale że wszystko jest dobrze 💚💚💚💚💚💚💚 Dzidzia pięknie rośnie i jest żywiołowa 😁 Nie będzie się poddawać presji fleszów 😁 Ani pozować na żądanie, zwłaszcza jeśli ma przed sobą takie ciekawe palutki ❤❤❤ Grunt że jest zdrowiutka i to jest powód do wielkich fanfarów 🎉🎉🎉🎉🎉
Moja też najczęściej nie współpracuje na żądanie. Na głowice USG jest w ogóle obojętna, a nieraz gdy bardzo mam ochotę na kopniaczka i mówię do niej żeby kopnęła mamusię - to gdzieeee tam! 😜 Cisza. Już mówię że Marysia nie znosi ucisku, po mamusi. 😉Stokrotka 86, Aneta8, Aga12345, dobuska lubią tę wiadomość
-
Hej, przepraszam, ze sie nie odzywam regularnie, ale nie nadążam za Wami🙈 i nie odniose się do Waszych wypowiedzi. Moze jak w koncu wyladuje na L4 bede bardziej na biezaco ! Przynajmniej chciałabym😉
Melduję się po wczorajszej wizycie połówkowej. 300 g ładnego, zdrowego dzieciątka🥰 Jest jakaś mała torbielka w splocie naczyniówkowym, ale lekarka powiedziala, że to zmiana do obserwacji i zazwyczaj wchłania się do 1. roku życia dziecka nie powodujac zadnych komplikacji w rozwoju dziecka. Kazala absolutnie sie nie martwic. Tak zrobie 😊 no i siusiaka nie stwierdzono 💜👨👩👧👧 czekamy na drugą dziewczynkę 😊Stokrotka 86, Gosia Rumi, jaina_proudmoore, Aneta8, niutek87, Aga12345, Jeheria, dobuska, Nisia18, Morwa lubią tę wiadomość