X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała wazy 467 gramów. Dalej w granicy 30 centyla. :)
    Oczywiście pozwoliła obejrzeć kręgosłup i serduszko, ale miała nas gdzieś. Miała stopę przy twarzy i bawiła się palcami u stóp🤣🤣🤣
    Zjadłam batona, pani doktor dosłownie szturchała ją głowicą, a ona zero reakcji.
    Wiecie co? Czy to normalne, że ona nie reaguje jak się ją zaczepia? Ja się od razu zastanawiam czy to normalne. Czy taka jej uroda. Zazwyczaj słyszę, że niektóre dzieci odpowiadają, uciekają albo coś. A ona nic :D cały czas była zajęta sobą :D

Boże, ciagle coś sobie wkręcam. Ja się wykoncze… 😖

Aneta8, jaina_proudmoore, niutek87, Gosia Rumi, Negra85, Lolla, Kasiastaraczka, mk_bambino, Morwa lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Moja mała wazy 467 gramów. Dalej w granicy 30 centyla. :)
    Oczywiście pozwoliła obejrzeć kręgosłup i serduszko, ale miała nas gdzieś. Miała stopę przy twarzy i bawiła się palcami u stóp🤣🤣🤣
    Zjadłam batona, pani doktor dosłownie szturchała ją głowicą, a ona zero reakcji.
    Wiecie co? Czy to normalne, że ona nie reaguje jak się ją zaczepia? Ja się od razu zastanawiam czy to normalne. Czy taka jej uroda. Zazwyczaj słyszę, że niektóre dzieci odpowiadają, uciekają albo coś. A ona nic :D cały czas była zajęta sobą :D

Boże, ciagle coś sobie wkręcam. Ja się wykoncze… 😖
    Po prostu nie reaguje na zaczepki, już sobie wyrobiła charakterek 😁 pomimo, że jest na granicy to jednak już 467g sporo ciałka 🙂

Stokrotka 86, dobuska, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Morwa lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, super że wynik usg jest dobry🙂

Mój maluch też nie reagował na usg. Myślę że dzieciaki mają często takie rzeczy w d....😁 Nie każdy będzie uciekał🙂 wkręcasz sobie pewnie przez hormony. Też mam takie okresy że zachowuje się jak królowa dram mimo że przed ciążą byłam mocno zrównoważona🙂

Eh, miałam was o coś zapytać ale w trakcie pisania tego posta zapomniałam o co...🤦🥦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 17:38

dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, super wieści :) niech się malutka dalej pięknie rozwija :) nasza też nie reaguje na szturchanie ;)

dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska najważniejsze że idzie dalej tym samym centylem👏
    Mój też na USG uparty, nie chce się ruszać, doktor mocno mi jeździł głowica i też nie było widać twarzy ostatnio 🤷‍♀️

dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, przyrzekam, że cieszy mnie to, że Wasze dzieci nie reagują na szturchanie. To jest chore, prawda?
    Ja myślałam, że już się ustabilizowałam emocjonalnie jeśli chodzi o ciążę, ale to się chyba dopiero rozkręca. Ja się zachowuje czasami jak nienormalna, a też przed ciążą byłam raczej opanowaną realistką. 😅

Ale powiem Wam, że rozbawiło mnie to, z jaką pasją ona bawiła się tymi stopkami, które potrafiła trzymać przy buzi. Oczywiście jest do nad tyłem i tak mi wali w jelita i szyjkę macicy, że albo nie mogę chodzić, albo mam cały czas gazy. Takie urocze 😂😂

Dziękuję Wam, dziewczyny za wsparcie.
    I przepraszam, że zamiast się po prostu cieszyć, że moje dzieciątko wazy już pol kilo to ja wyszukuje sobie problemy… już Wam i tak nie mówię wszystkiego co sobie myślałam, ale dzięki Waszym historiom jest mi lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 18:36

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi, Jeheria, oregano84 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka rozbawiłaś mnie 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 18:36

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

• MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony z tym Pepco to mogą być jakieś plotki, bo pół roku temu weszli z akcjami na giełdę Warszawską (a nie tak, jak planowali wstępnie - w Londynie). Słyszałam gdzieś yt na filmiku o ciuszkach dziecięcych, ale nie pamiętam gdzie...

Moja też miała gdzieś badanie, prawie cały czas leżała plecami do sondy i się nie ruszała. Pani doktor mnie nawet ręką szturchała w brzuch (trochę to przeżywam, bo momentami z bólu miałam łzy w oczach), a ta nic, leżała leniwie...
    Za to dzisiaj się mści, fika, kopie, pełza 😂 🤣 😂
    Okazało się, że to szybkie szukanie terminu na echo serca to mam się zapisać na za 4 tygodnie. Tylko wcześniej muszę poszukać lekarza, co mi skierowanie napisze. Ech. Tyle nerwów.

jaina_proudmoore, dobuska, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, super, że malutka zdrowa i pięknie rośnie! 🧡 odgoń złe myśli i daj sobie też przestrzeń na cieszenie się i zachwyty! 😚

jaina_proudmoore, dobuska, Stokrotka 86, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska to super, że Usg udane. 🙂mój u dr od prenatalnych i teraz leżał spokojnie i dał sie zbadać. Natomiast ginekologa darzy wielka sympatia bo jak był mniejszy to pływał w kółko i nie dał sie złapać. 😂na jednym Usg odpychał rękami głowice do góry i prostował nogi. A ostatnio to nawet dupe pokazał 😂także uważam, że my nawet nie wiemy co te małe istoty tam wyczyniają w macicy 🤣😜

MyŚliwa, dobuska, Stokrotka 86, Aga12345, Aneta8, Gosia Rumi, Morwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dzieciorek to inna historia 🤣🤣🤣

Aaaa pytałam o ruchy! Broń Boże mam teraz ich nie liczyć, bo się zestresuje. Liczymy dopiero od 30 tygodnia. Dzisiaj na przykład czuje mniej, bo mała jest plecami do brzucha i już panikowałam, a ona tam sobie swoje macha. Także na razie się nie stresujemy :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 06:25

Stokrotka 86, Aga12345, Aneta8, Nisia18, Gosia Rumi, jaina_proudmoore, Selena, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Boże, przyrzekam, że cieszy mnie to, że Wasze dzieci nie reagują na szturchanie. To jest chore, prawda?
    Ja myślałam, że już się ustabilizowałam emocjonalnie jeśli chodzi o ciążę, ale to się chyba dopiero rozkręca. Ja się zachowuje czasami jak nienormalna, a też przed ciążą byłam raczej opanowaną realistką. 😅

Ale powiem Wam, że rozbawiło mnie to, z jaką pasją ona bawiła się tymi stopkami, które potrafiła trzymać przy buzi. Oczywiście jest do nad tyłem i tak mi wali w jelita i szyjkę macicy, że albo nie mogę chodzić, albo mam cały czas gazy. Takie urocze 😂😂

Dziękuję Wam, dziewczyny za wsparcie.
    I przepraszam, że zamiast się po prostu cieszyć, że moje dzieciątko wazy już pol kilo to ja wyszukuje sobie problemy… już Wam i tak nie mówię wszystkiego co sobie myślałam, ale dzięki Waszym historiom jest mi lepiej :)
    Bo to jest tak, że komuś się łatwo doradza ale jak już jest się w tej sytuacji to więcej się rozmyśla ale myślę, że to dotyczy nas wszystkich.
    Ja najczęściej dostaje w pęcherz albo właśnie w szyjkę zdarza się nieraz taki ból, że aż się zatrzymam albo zegne z bólu, ciekawe jak to będzie dalej

Stokrotka 86, Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Co dzieciorek to inna historia 🤣🤣🤣

Aaaa pytałam o ruchy! Broń Boże mam teraz ich nie liczyć, bo się zestresuje. Liczymy dopiero od 30 tygodnia. Dzisiaj na przykład czuje mniej, bo maja jest plecami do brzucha i już panikowałam, a ona tam sobie swoje macha. Także na razie się nie stresujemy :))

Super że o to dopytalas🙂 a mogę zapytać czy był jakiś komentarz odnośnie tego że nie przybrałas na wadze? Mój narazie tego nie komentuje.

Jaina, wyobraziłam sobie twojego dziecia stojącego i pchającego ta głowicę 😁👍 ale fakt, bujne życie te nasze skarby tam prowadzą. Ja odkąd mój bobas zaczął wyglądać jak człowiek to co usg oglądam bez problemu jego pośladki, siusiaka i ostatnio nawet mosznę😁 a jeśli chodzi o resztę to jak ma humor to pokaże 😉 zdecydowanie chłopak już teraz dumny ze swojej płci 😉

dobuska, Aneta8, Aga12345, Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Bo to jest tak, że komuś się łatwo doradza ale jak już jest się w tej sytuacji to więcej się rozmyśla ale myślę, że to dotyczy nas wszystkich.
    Ja najczęściej dostaje w pęcherz albo właśnie w szyjkę zdarza się nieraz taki ból, że aż się zatrzymam albo zegne z bólu, ciekawe jak to będzie dalej
    Masz sto procent racji!

Ja dzisiaj szlam i tak mnie bolała szyjka (swoją drogą mam bardzo ładną, bo ponad 4,5 cm), a po chwili na usg wyszło, że ona tam wpycha stopy 🤣
    W pęcherz masakra, aż się boje ze się posikam wtedy.

Stokrotka 86, Nisia18, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Super że o to dopytalas🙂 a mogę zapytać czy był jakiś komentarz odnośnie tego że nie przybrałas na wadze? Mój narazie tego nie komentuje.

Jaina, wyobraziłam sobie twojego dziecia stojącego i pchającego ta głowicę 😁👍 ale fakt, bujne życie te nasze skarby tam prowadzą. Ja odkąd mój bobas zaczął wyglądać jak człowiek to co usg oglądam bez problemu jego pośladki, siusiaka i ostatnio nawet mosznę😁 a jeśli chodzi o resztę to jak ma humor to pokaże 😉 zdecydowanie chłopak już teraz dumny ze swojej płci 😉
    Moja lekarka na to nie zwróciła nawet uwagi. Pozwoliła mi nawet chodzić na basen. Powiedziała, że jest zwiększone ryzyko infekcji, ale niestety żadne probiotyki mnie nie uratują. Mam się po basenie po prostu szybko umyć. :)

Moja nie pokazała nam narządów, nie wiem czy nie było widać, czy lekarka uznała, że woli sprawdzić co innego. Ogólnie usg trwało długo, bo chciałyśmy na zmusić do pokazania buzi, bo na nie mam żadnego zdjęcia od 10 tygodnia ciąży 🤣🤣🤣🤣, ale niestety, moje dziecko miało w tej chwili ważniejsze rzeczy do zrobienia.
    Rozumiecie, palce u stóp się same nie policzą 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Stokrotka 86, Aneta8, Aga12345, Nisia18, Gosia Rumi, jaina_proudmoore, MyŚliwa, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Dobuska to super, że Usg udane. 🙂mój u dr od prenatalnych i teraz leżał spokojnie i dał sie zbadać. Natomiast ginekologa darzy wielka sympatia bo jak był mniejszy to pływał w kółko i nie dał sie złapać. 😂na jednym Usg odpychał rękami głowice do góry i prostował nogi. A ostatnio to nawet dupe pokazał 😂także uważam, że my nawet nie wiemy co te małe istoty tam wyczyniają w macicy 🤣😜
    Lekarka właśnie mówiła, że zdarzają jej się takie dzieci, które potrafią jej oddać, jak ona szturcha głowicą🤣🤣🤣 moja pewnie co najwyżej przewracała oczami i dalej liczyła palce. Cierpliwość ma po moim mężu na pewno 🤣

Stokrotka 86, Aneta8, Aga12345, Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Masz sto procent racji!

Ja dzisiaj szlam i tak mnie bolała szyjka (swoją drogą mam bardzo ładną, bo ponad 4,5 cm), a po chwili na usg wyszło, że ona tam wpycha stopy 🤣
    W pęcherz masakra, aż się boje ze się posikam wtedy.
    No to jak na ten tydzień szyjka super. Ja wczoraj dostawałam takie kopniaki co chciałam wstać i pójść do toalety to dostawałam kolejne i tak chyba z 4 albo 5 razy 😁 wydaje mi się, że dlatego tak jest bo łożysko jest z przodu, z synem nie miałam takich przebojów a łożysko miałam wtedy na tylnej ścianie.
    Z synkiem też miałam piękne zdjęcie buzki a teraz pomimo, że lekarz szukał ją aż prawie pod zoladkiem to za nic się nie pokazała za to swoją płeć pokazuje za każdym razem, najczęściej pod koniec badania ale na początku zawsze jest obrócona tyłem.
    Żeby tylko tak cierpliwie nie działała mamie na nerwy jak podrośnie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 19:54

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, toż to duża dziewczynka , super wiadomości ! 😍
    Z tym liczeniem palców to słodkie 😅
    Dobrze wiedzieć żeby nie liczyć ruchów teraz , u mnie jeszcze wcześnie , nic regularnego ale taka informacja na przyszłość się przyda 🤓

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska wspaniale że wszystko jest dobrze 💚💚💚💚💚💚💚 Dzidzia pięknie rośnie i jest żywiołowa 😁 Nie będzie się poddawać presji fleszów 😁 Ani pozować na żądanie, zwłaszcza jeśli ma przed sobą takie ciekawe palutki ❤❤❤ Grunt że jest zdrowiutka i to jest powód do wielkich fanfarów 🎉🎉🎉🎉🎉

Moja też najczęściej nie współpracuje na żądanie. Na głowice USG jest w ogóle obojętna, a nieraz gdy bardzo mam ochotę na kopniaczka i mówię do niej żeby kopnęła mamusię - to gdzieeee tam! 😜 Cisza. Już mówię że Marysia nie znosi ucisku, po mamusi. 😉

Stokrotka 86, Aneta8, Aga12345, dobuska lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przepraszam, ze sie nie odzywam regularnie, ale nie nadążam za Wami🙈 i nie odniose się do Waszych wypowiedzi. Moze jak w koncu wyladuje na L4 bede bardziej na biezaco ! Przynajmniej chciałabym😉

Melduję się po wczorajszej wizycie połówkowej. 300 g ładnego, zdrowego dzieciątka🥰 Jest jakaś mała torbielka w splocie naczyniówkowym, ale lekarka powiedziala, że to zmiana do obserwacji i zazwyczaj wchłania się do 1. roku życia dziecka nie powodujac zadnych komplikacji w rozwoju dziecka. Kazala absolutnie sie nie martwic. Tak zrobie 😊 no i siusiaka nie stwierdzono 💜👨‍👩‍👧‍👧 czekamy na drugą dziewczynkę 😊

Stokrotka 86, Gosia Rumi, jaina_proudmoore, Aneta8, niutek87, Aga12345, Jeheria, dobuska, Nisia18, Morwa lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ