X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariancja wrote:
    Hej, przepraszam, ze sie nie odzywam regularnie, ale nie nadążam za Wami🙈 i nie odniose się do Waszych wypowiedzi. Moze jak w koncu wyladuje na L4 bede bardziej na biezaco ! Przynajmniej chciałabym😉

Melduję się po wczorajszej wizycie połówkowej. 300 g ładnego, zdrowego dzieciątka🥰 Jest jakaś mała torbielka w splocie naczyniówkowym, ale lekarka powiedziala, że to zmiana do obserwacji i zazwyczaj wchłania się do 1. roku życia dziecka nie powodujac zadnych komplikacji w rozwoju dziecka. Kazala absolutnie sie nie martwic. Tak zrobie 😊 no i siusiaka nie stwierdzono 💜👨‍👩‍👧‍👧 czekamy na drugą dziewczynkę 😊
    Gratulacje! Jeśli lekarka tak mówi to tak musi być! 🙂

wariancja lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariancja super, że się odezwałaś! Gratuluję córci! 🥰

wariancja lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, nawet udaje mi się nie czytać internetów na ten temat, ufam lekarzowi, to świetny specjalista.

Ale powiem Wam, że jak miałam jakiś koncept na imię dla dziewczynki, to w momencie kiedy usłyszałam, że to dziewczynka (do polowkowych nie mialam nawet propozycji plci), wszystkie potencjalne możliwości uleciały... I teraz pozostaje nam się głowić i szukać tego jedynego😉 Nastawiałam się na Filipa🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 21:11

Stokrotka 86, MyŚliwa, Gosia Rumi, dobuska, jaina_proudmoore, Morwa lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam wizytę przed połówkowymi u mojej gin. Malutka, pozostaje dziewczynką, pokazała swoją Bożenkę 😊
    Waży 280 g 😍i idzie około 40 centylem. Szyjkę mam długą 4.78 cm, uspokoiło mnie to. Łożysko jest ciągle jeszcze nisko, ale Pani dr mówiła żeby się tym jeszcze nie martwić, bo powinno niedługo pójść do góry🤷‍♀️
    Przed badaniem myślałam, że Mała śpi, ale jak się okazało wcale nie. Leżała barkiem w dół i dokazywała do woli. Po tym co widziałam na usg, to były dość intensywne ruchy... Nie chce myśleć co to są za ruchy które czuje, co ona tam wtedy robi :D

Stokrotka 86, Jeheria, Aga12345, Aneta8, Gosia Rumi, dobuska, jaina_proudmoore, Nisia18, Morwa lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariancja wrote:
    Aga, nawet udaje mi się nie czytać internetów na ten temat, ufam lekarzowi, to świetny specjalista.

Ale powiem Wam, że jak miałam jakiś koncept na imię dla dziewczynki, to w momencie kiedy usłyszałam, że to dziewczynka (do polowkowych nie mialam nawet propozycji plci), wszystkie potencjalne możliwości uleciały... I teraz pozostaje nam się głowić i szukać tego jedynego😉 Nastawiałam się na Filipa🙈
    To jest najlepsze podejście.
    My już imiona mniej więcej mieliśmy ustalone już za etapie starania o maluszka i do tej pory się nie zmienily i już myślę, że się nie zmieni, wszyscy już małą nazywają po imieniu 🙂

Stokrotka 86, Aneta8, Kasiastaraczka, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Ja dziś miałam wizytę przed połówkowymi u mojej gin. Malutka, pozostaje dziewczynką, pokazała swoją Bożenkę 😊
    Waży 280 g 😍i idzie około 40 centylem. Szyjkę mam długą 4.78 cm, uspokoiło mnie to. Łożysko jest ciągle jeszcze nisko, ale Pani dr mówiła żeby się tym jeszcze nie martwić, bo powinno niedługo pójść do góry🤷‍♀️
    Przed badaniem myślałam, że Mała śpi, ale jak się okazało wcale nie. Leżała barkiem w dół i dokazywała do woli. Po tym co widziałam na usg, to były dość intensywne ruchy... Nie chce myśleć co to są za ruchy które czuje, co ona tam wtedy robi :D
    Ja byłam 18+5 i też miałam jeszcze nisko łożysko, nie wiem jak jest teraz, lekarz ma sprawdzić na kolejnej wizycie ale mówił, że nawet do 23/24 może się podnieść i rzeczywiście w tym tygodniu o niczym zlym to jeszcze nie swiadczy

Pcosik_2 lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 super zakupy 😍

Dobuska super, że wszystko dobrze 😁❤️ uważam że to normalne🥰

Wariancja super,że wszystko dobrze 😁 gratuluję drugiej córeczki 😍

Pcosik cieszę się, że wizyta udana i jest córcia 🥰

Ja zaczęłam używać oczyszczacza,w sypialni był syf,a teraz już mamy oczyszczone powietrze
    Zrobiłam kolejny przegląd szuflad, spakowałam swoje letnie ciuchy, robię miejsce na te słodkie fatałaszki ❤️

Aneta8, Gosia Rumi, dobuska, Aga12345, Stokrotka 86, Joana23, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariancja najważniejsze, że udało Ci się znaleźć czas, by nas odwiedzić i masz rację, na zwolnieniu będziesz miała go więcej :D Gratuluję córeczki i dobrze robisz, że nie grzebiesz w internecie. Wszystko będzie dobrze! <3

PCOSIK super, że wizyta się udała!

Kasia masz już pierwszy etap wicia gniazda widzę :D

Oczywiście moja mała wczoraj wieczorem najadła się szaleju i skopała mnie za całe dwa dni. Oj, ma charakterek. :D
    A co do imienia, wybraliśmy już, ale nikomu nie mówimy. Wiecie, jak wszystkich to męczy, że nie wiedzą? :D Ale trudno, jak słucham to komentowanie imion i wpływanie na rodziców, to nam się odechciało. Mała się urodzi, dostaną zdjęcie z podpisem. :D

Aga12345, Stokrotka 86, Joana23, jaina_proudmoore, Aneta8, Kasiastaraczka, Gosia Rumi, MyŚliwa, Morwa lubią tę wiadomość

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariancja - cieszymy sie, ze się odezwałaś :) Czytanie internetów to najgorsze złoooooo :) Także super podejście.

Pcosik - kolejne udane połówkowe na tym forum :) Elegancko :)

Dobuska - a forumowym ciotkom zdradzisz imię Waszej malutkiej? :)

uS2wp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny 🙂 u mnie w Wawie szaro, buro i ponuro. Dzisiaj ma przyjść dostawką dla małego 🙂 wczoraj na olx zamówiłam jeszcze paczkę ciuszkow na 62🙂

W ogóle to dzisiaj mój cukier na czczo wyniósł 92... A z cukrem porannym do tej pory nie miałam problemów. Nie wiem czy to jednorazowa wtopa czy czas zmienić skład kolacji. Czy może to już hormony wariują na dobry początek 22 tc.

Dobuska, masz rację z tym imieniem. Ludzie chyba myślą że mówiąc jakie dziecko będzie miało imię pytamy ich o zdanie? Rodzina męża początkowo uznała że imię Wiktor jest zbyt poważne dla dziecka. Kurcze, a czy on przez całe życie ma być niepoważnym, słodkim bombelkiem żebyśmy mu jakieś słodkie imię wymyślali?😁 Dla nas Wiktor oznacza zwycięstwo- wygrana batalię z niepłodnością. Ale nic im do tego jak i dlaczego nazywamy swoje dziecko 😁

jaina_proudmoore, Aneta8, Joana23, Aga12345, Gosia Rumi, Nisia18, dobuska, MyŚliwa, Morwa lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia z pochmurnej i deszczowej Łodzi. 😜Ja wczoraj jeszcze byłam na spacerze w parku. Razem z myciem lodówki to czuje się dziś jak paralityk 😂chyba więcej poleżę i odpocznę. / Stokrotka - może to jednorazowo tak wyszło. Zobaczymy jutro. Mi lekarz kazał do 3 dni sprawdzać- jesli 3x będzie ponad normę to mam zwiększyć insulinę o 2. 🙂Mam nadzieję, że wynik jutro będzie ok. / Imiona - przecież to powinny być nasze wybory a nie to co ludziom się podoba. Nie raz słyszałam opinie, że brzydkie itp i krzywdę dziecku się robi 🤦‍♀️Na hasło Remigiusz czy Witold. / ubranka- dobrze myśle, że rozmiar 62 to tak do 3 miesiąca wystarcza? To później można już lżejsze tez rzeczy kupić na 68. Będziecie robić jakaś mała kupkę ubranek z 68 tez? 🙂🧐 miłego dnia pomimo złej pogody 🍀💗🍀💗aaaaa ja w nocy wstawałam 3 razy siku bo mnie ktoś ściskał za pęcherz stopą chyba 😜

Stokrotka 86, Aga12345, Gosia Rumi, Nisia18, dobuska lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w ten pochmurny dzień! ☁️
    Dobuska, bardzo dobrze, że trzymacie swoją tajemnice, to Wasza sprawa ☺️ U nas wszyscy już wiedzą i niektórzy powiedzieli, że Maks to jak dla psa 😏 ale w d** to mam! Pies to najlepszy przyjaciel człowieka! Ale to dwóch znajomych tylko, rodzinie i reszcie bardzo się podoba 🥰
    Jaina z tym sikaniem to ja też wstaje ze 2-3 razy, ale dziś muszę oddać próbkę do badania więc poszłam tylko raz ok 2:30 i potem już trzymałam, nie znoszę tego, bo potem ciężko się odsikać, bo jakby się tam wszystko zatrzymuje 🙈 ale dałam radę 😉
    Po szczepieniu nic mi na razie nie jest, tylko znowu bolące ramię. Mam nadzieję, że tak zostanie 🙂
    Był kurier i przyniósł wózek! 🤩 karton wielki jakbyśmy zamówili lodówkę 🙈 zaraz odpokowujemy 🤗

Stokrotka 86, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Aga12345, dobuska, Gosia Rumi, MyŚliwa lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, ja też kupuje na 68 i na pewno jakieś lżejsze tam będą tak na start. Bo ciężko mi przewidzieć jak maluch będzie rósł i w ogóle jaki się urodzi😁 pewnie gdy już będzie to na spokojnie coś dokupie.

Aneta, to wrzuć fotę po rozpakowaniu 🙂

jaina_proudmoore, Aga12345, Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8- cudownie, że wózek przyjechał. Zrób zdjęcie paczki 😂to dopiero przyjemna paczka do rozpakowania 😍dobrze wiedzieć czego się spodziewać hehe jak przyjdzie i paczka do nas 🙃 / Dobuska- rozumiem sekret z imieniem i szanuje. To wasz wybór 🙂💗 / Btw w temacie ubranek-rozmiar 68 to już często nie ma zakrytych stópek np w pajacykach patrząc po ofercie sklepowej/ Ja planuje wycieczkę do Ikea. Z drugiej strony kusi mnie zamówienie online bo jak pojadę to pewnie kupię rzeczy spoza listy 🤣a potem będę dwa dni odpoczywać po tej wyprawie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 09:17

Stokrotka 86, Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, ale żeście się rozpisały :D

Gratuluję badań, Dobuska - z Twojej córy to już kawał dziewczyny ☺️
    Co do imion to nikomu nic do tego - my powiedzieliśmy, każdy przyjął do wiadomości, a czy się komuś podoba czy nie to już nie moja sprawa :)

Aneta - mamy te same ciuszki 😁 Te bodziaki w liski i skarpetki kupiłam już jakiś czas temu, wczoraj dokupiliśmy czapeczki i rękawiczki. Ale tych bodziaków ciemniejszych nie widziałam, może pojawią się jutro razem z nową gazetką. A ten dresik po prawej to 62?

No i pochwal się karocą 😃

jaina_proudmoore, Aga12345, Kasiastaraczka, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u nas jeszcze dzisiaj słonecznie 😀 Niestety spaceru nie będzie, bo synek zakatarzony ze stanem podgorączkowym i do tego marudny.
    Co do imion, jak powiedziałam mojej mamie,że będzie Andrzej to powiedziała,że brzydkie imię. Trochę przykro mi się zrobiło, ale nam się podoba i nie będziemy zmieniać.

dobuska, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eca59acd8788.jpg

5db228aedd82.jpg

e2890d2b7cdf.jpg

A ten dresik to chyba wzięłam 68 🙂

Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Jeheria, jaina_proudmoore, dobuska, oregano84, Gosia Rumi, Aga12345, Nisia18, MyŚliwa, Morwa, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png

Wysłany: 6 października 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,
    Dobuska,tak, wjechał etap wicia gniazda 😁
    Przykre to komentowanie imion...my też jak powiedzieliśmy,że jeśli będzie synek to Tadeusz to teść powiedział,że mu się nie podoba, źle mu się kojarzy itp. to ja powiedziałam,że mi też dużo imion źle się kojarzy i nie komentuje... chociażby pierwsza ich wnuczka ma na imię Natalia, bardzo ją kocham i ona mnie, jestem jej ulubioną ciocią,ale wcześniej to imię kojarzyło mi się z pewną suką z mojej pracy,bo inaczej tego nie napiszę. To się zamknął 😂
    W ogóle u nas w rodzinie 2 tygodnie temu urodził się Tadeusz,u mojej siostry ciotecznej,ale my mamy to w nosie,bo imiona wybraliśmy na początku starań praktycznie, więc będzie Tadzio lub Amelka i koniec kropka 😁
    Dlatego też teraz na razie nie mówimy o imionach

Stokrotka piękne imię dla synka 💙nasz świadek weselny ma 1, 5 tocznego synka Wiktora i jest super,a mówimy do niego po prostu Wiktor 💙

Jaina to dałaś wczoraj w palnik, dziś pogoda sprzyja by odpocząć 😚
    U mnie pewnie uzbiera się trochę ciuszkow na 68
    Ja teraz kilka nocy mam spokój,ale wcześniej tak kilka razy wstawałam, więc wiem o czym piszesz 😁

Aneta8 pyknij jakieś foto dla nas 😁i pochwal się nową bryką

Niutek zdrowia dla synka 💙 Andrzej to najlepsze imię wg męża mojej siostry ciotecznej (on ma tak na imię) Ostatnio jak byli u nas i pytali o nasz wybór to Andrzej mówi:"wiadomo,że jak synek to Andrzej, skazany na sukces"
    Mi się podoba to imię i znamy bardzo fajnych Andrzejów

Stokrotka 86, Aneta8, jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niutek, to dużo zdrówka dla synka.

Moim zdaniem nikt nie ma prawa oceniac imienia które rodzice wybrali w kontekście ladne- brzydkie. Każdemu podoba się co innego. W Polsce i tak raczej przez urzad nie przejdą imiona które mogłyby być obraźliwe. Bo w USA np takich skrupułów nie mają i to dopiero dla mnie jest przesada.
    Niutek, przykro mi że Twoja mama nie zatrzymała języka za zębami. Mi akurat imię Andrzej się podoba🙂

Dziewczyny, wiem że ten temat już był ale ja jakoś ostatnio słabo trybie. Na wyjście ze szpitala jeżeli będę chciała mieć dziecko w otylaczu/ kombinezonie takim typowym do fotelika ( z miejscem na pasy) to co powinnam założyć pod spód? I jeśli chodzi o czapkę zimowa to bierzecie wiązana?
    A do spania jeśli planuje żeby dziecko spało w rożku to co jeszcze?
    Naprawdę wydaje mi się że to ubieranie to jakiś kosmos...

Edit: Aneta- super fotki 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 10:38

jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 6 października 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 piekna furka💙

Stokrotka ja też nie wiem jak z tym ubieraniem,ale planuję na razie na ciuszki założyć kombinezon merino,w foteliku otulacz,a czapeczka wiązana raczej

Otworzyłam okno żeby się przewietrzylo to oczyszczacz zaczął na czerwono świecić 😯no ale czego się spodziewać po Marszałkowskiej w Wwa. Dodatkowo musimy nawilżać powietrze,bo w nocy nam spadł poziom % nawilżenia

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ