X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, ja też właśnie myślę o kombinezonie pod. Tylko zastanawiam się jak bardzo gruby powinien być. I ile warstw ciuszkow na maluszka. Czytałam o tym w necie i niby powinno się zakładać o 1 warstwę więcej niz na siebie. Ale z drugiej strony jak patrzę na tych wszystkich filmikach jak te dzieci są pozawijane w te wszystkie szmaty to wątpię żeby człowiek dorosły nosił tylko o 1 warstwę mniej 😁

My obecnie mamy mieszkanie w dosyć zielonej części Wawy więc nasz oczyszczacz nie szaleje. Ale kilka lat temu wynajmowaliśmy mieszkanie na ochocie. Okna wychodziły na Żwirki i Wigury. Niby pełni drzew ale wieczne korki tam były i koszmarny ruch i powietrze cały rok kiepskie. Często zdarzało się że po całym dniu/ nocy w mieszkaniu smarkalam smogiem na czarno ( przepraszam za dosadność).

16-01-2022 - synek💙
  • Lolla Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi imionami, to zawsze znajdzie się ktoś komu się nie podoba czy źle kojarzy. Z czasem wszyscy się przyzwyczajają i trudno sobie wyobrazić, że dziecko może nazywać się inaczej. 🙂 Nie ma się co przejmować. My w poprzednich ciążach mówiliśmy, gdy już byliśmy pewni. Na szczęście nasi bliscy mają tyle taktu, by nie komentować naszych wyborów. Co najwyżej mówią jak oni by nazwali, a ja wtedy odpowiadam, że już mieli szansę nazywać swoje dzieci albo będą mieć.😅

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, dobuska, Gosia Rumi, Aga12345, Morwa lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma jak napisać wiadomość i ją skasować 😂😂😂😂 / Aneta- super wyglądacie z wózkiem 💗 / co do ubranek do szpitala to dla mnie nadal to czarna magia. Wiem jedynie, że czapeczka ma być bez wiązania. A co zabrać do ubrania to nie wiem i ile sztuk. Może zajęcia ze szkoły rodzenia mi to rozjaśnią za jakiś czas. / miałam dziś odpoczywać ale robię porządki. Znalazłam w łazience miejsce na kosmetyki swoje i dzidzi. W szafie w sypialni też grzebałam 😜/ przed chwilą dostałam SMS od koleżanki z pracy. Ludzie to mają nasrane i nie powiem wkurzylam się. Zapytała o to co słychać itp i jak dzidzia… druga cześć SMS to pytanie kiedy zabiorę dwa pudełka z pracy bo nie ma miejsca w szafie. 🤦‍♀️Hit! Te dwa pudełka to dwie gry planszowe w reklamówce… Chińczyk i Yenga🤣🤣🤣 plus pudełko wielkości papieru do ksero… idiotka nooo. A ma dwie szafy i duże pojemne biurko z szufladami 🤡

Stokrotka 86, Aneta8, dobuska, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka my teraz wynajmujemy na Marszałkowskiej i wszystkie okna na ulicę,widok na pałac kultury i wszystkie strajki... czekamy na koniec budowy 😁
    No to też mieliście"wesoło" tam...
    Mam nadzieję, że tyle wystarczy na początek,a wełna merino jest dobra do tego

Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, coś wiem o wiadomościach z pracy pt: mam nadzieję że czujesz się dobrze, ale... I tu jakaś pierdoła która koniecznie musisz się zająć 😁 u mnie narazie po dosadnej odp spokój ale kto wie na jak długo 😁

No ja właśnie też czytałam że czapeczka powinna być niezwiązaną ale z tego co widzę to te zimowe są chyba tylko z wiązaniami. Za duży wybór chyba jest i człowiek już się gubi😁

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 6 października 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam pić kawkę, ale już mi koleżanka podniosła ciśnienie 🤣 / zamówiłam 30 września paczkę z mój świat dziecka, ale nadal jest w trakcie kompletowania. Dziwne. Za dużo rzeczy chyba wzięłam 🤣/ Stokrotka86- cieszę się, że masz spokój od telefonów z firmy. Chwilami mam wrażenie, jakby ludzie z pracy itp zazdrościli tego zwolnienia i faktu, że siedzę w domu. To moje odczucie. Przecież ciagle coś robię: lekarz; badania, pomiary itp. Dodatkowo diabetolog. Kompletowanie wyprawki i jednym słowem przygotowania do ważnego dnia 😳

Stokrotka 86, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta - ale fura 😍 Moja ma przyjść w przyszłym tygodniu, to też się pochwalę.

Co do pracy, to ja mam kontakt z dwiema koleżankami. Rozmawiamy codziennie, one piszą, że mają dość w pracy, a ja, że rozumiem, bo też bym pewnie miała :D Ostatnio u nas w firmie były trzy śluby, dziewczyny wrzuciły mi zdjęcie trzech wódek weselnych, które leżą u mnie na biurku i czekają na mnie :D

Wydałam dzisiaj 500 zł :D Ja nie wiem gdzie ta kasa jest, a z wyprawką jeszcze w ciemnej pupie jestem. Dzisiaj zamówiłam kosmetyki dla Małego z Momme, płyny do prania i płukania z Lovela oraz duże zamówienie ze Świat Dziecka.

Jaina - ja właśnie przed chwilą złożyłam u nich zamówienie i było napisane, że wysyłka poniedziałek - wtorek, więc liczę się z tym, że potrwa to ponad tydzień albo i dłużej.

Dziewczyny - kiedy planujecie pierwsze prania ciuszków, pieluch i innych rzeczy? Moja komoda z przewijakiem ma przyjść za dwa tygodnie, komoda na ubranka w sumie już pusta i czeka na zapełnienie. Chyba trochę za wcześnie według mnie.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o czapki zimowe ja też mam z wiązaniem, myślałam, że jest o wiele lepsza niż bez :D
    Wczoraj na Instagramie pokazywali na żywo te czapeczki. Bardzo ładnie wyglądały. Może skuszę się na tą albo znajdę coś na Vinted: https://www.dobreliski.pl/pl/p/Czapka-Puchatka-szara-Benni/17182

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra, jeśli chodzi o pranie to zamierzam je zrobić jak będę miała już zupełnie wszystko co da się wyprać 😉 i jak mąż zwolni miejsce w komodzie... Wtedy planuje pranie, prasowanie i potem ubranka do worków próżniowych żeby się nie kurzyły. Chciałabym to ogarnąć max w grudniu🙂

jaina_proudmoore, Negra85, Aneta8, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 6 października 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pranie i prasowanie rozważam pod koniec listopada, max początek grudnia 🙂jak już wszystko będzie do prania. Wtedy ruszy wielka operacja 😂mam nadzieje, że nic nie zafarbuje z nowych rzeczy 🙄żeby nie było niespodzianek. Miejsce na ciuszki już mam. Teraz tylko organizery dokupić. 🙃

Stokrotka 86, Negra85, Aneta8, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra - jakie przesłodkie czapusie! Przepadłam! Normalnie przepadłam :) Tylko nie wiem jaki rozmiar wziąć?

Aneta - proszę bardzo jaka fura piękna! I jaki spoko plecak w zestawie :)

Jaina - czasem trafi się na takich ludzi, którym nic a nic nie pasuje.. jedyna rada - olać :)

jaina_proudmoore, Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo organizery, też muszę dokupić. Bo kupiłam tylko parę, żeby były przy przewijaku.

A robicie już zakupy ciuszków na 68? Tak liczę, że wtedy będzie maj-czerwiec to już chyba jakieś luźniejsze ubranka. Ja się wstrzymuję. Na wiosnę na pewno będzie wysyp ciuszków z Pepco. Po za tym w sumie nie wiadomo jak duże będzie dziecko. Narazie kompletuję 56 i 62.

Ja też chciałabym mieć wszystko gotowe, łącznie z torbą do szpitala, w grudniu.
    W czerwcu w szpitalu leżała ze mną dziewczyna, która miała wielowodzie, przyszła kontrolnie na ktg. Zatrzymali ją na oddziale i powiedzieli, że wypuszczą ją dopiero z dzieckiem na ręku. Dwa dni później ja czekałam na wypis, a ją wzięli na porodówkę na CC. Ordynatorka mówiła, że lepiej dla dziecka jak teraz się urodzi, bo mają problem ze znalezieniem pulsu u niej, bo jest tyle wód, że mała w nich pływa jak w basenie. No i dziewczyna urodziła. To był jej 35+4. Jeszcze dzwoniła do męża, żeby jej wszystko przyniósł do szpitala :) Wiec nie wiadomo jak to będzie u nas. Lepiej być przygotowanym. Mój mąż torbę spakowaną by przywiózł do szpitala, ale jakby sam miał ją zapakować, to by pewnie bez pomocy teściowej nie dał rady. Albo zadzwoniłby na video, pokazywał wszystko do kamery i pytał się czy to spakować czy nie :D

jaina_proudmoore, Aneta8, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

• Negra85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Negra - jakie przesłodkie czapusie! Przepadłam! Normalnie przepadłam :) Tylko nie wiem jaki rozmiar wziąć?

Aneta - proszę bardzo jaka fura piękna! I jaki spoko plecak w zestawie :)

Jaina - czasem trafi się na takich ludzi, którym nic a nic nie pasuje.. jedyna rada - olać :)
    Mówili, że jak dla noworodka to XS. I najlepiej na to jeszcze śpiworek, albo kaptur od kombinezonu, no ale to wiadomo :)

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wysłany: 6 października 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra85- ja do przewijaka kupiłam trzy koszyki z Pepco, żeby potem podzielić na kosmetyki i inne. Te kosze z Ikea do powieszenia tez dobrze wyglądają. Dodatkowo planuje większy koszyk na pieluchy materiałowe. Jakoś to człowiek musi rozłożyć. Ponieważ przewijak z woodies ma dwie półki to niżej chciałam dać organizer z ubrankami 🙂/ masz racje jeśli chodzi o walizkę. Powinna być gotowa wcześniej bo życie czasem ma swoje plany. Zobaczcie, policzcie który tydzień ciąży wypadnie na święta … szok 😜🙉🙉🙉czas leci także warto korzystać teraz z lepszego samopoczucia na ogarnianie spraw.

Negra85, Stokrotka 86, Aneta8, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Negra85- ja do przewijaka kupiłam trzy koszyki z Pepco, żeby potem podzielić na kosmetyki i inne. Te kosze z Ikea do powieszenia tez dobrze wyglądają. Dodatkowo planuje większy koszyk na pieluchy materiałowe. Jakoś to człowiek musi rozłożyć. Ponieważ przewijak z woodies ma dwie półki to niżej chciałam dać organizer z ubrankami 🙂/ masz racje jeśli chodzi o walizkę. Powinna być gotowa wcześniej bo życie czasem ma swoje plany. Zobaczcie, policzcie który tydzień ciąży wypadnie na święta … szok 😜🙉🙉🙉czas leci także warto korzystać teraz z lepszego samopoczucia na ogarnianie spraw.
    To myślimy tak samo :D W mojej komodzie z przewijakiem będzie jedna półka wyciągana, tam chcę trzymać tetry. A niżej pewnie bodziaki, aby nie latać do drugiej komody, jak mały będzie obsrany po pachy :D
    U mnie jakoś dzień mija za dniem, ale jak patrzę ile ciąży minęło i ile zostało to szok.
    Mnie czeka dzisiaj sprzątanie szuflad pod łóżkiem. Mamy tam duże trzy szuflady, chcemy jedną zrobić wolną na zakupy dla małego. Laktator, kocyki i inne większe gabarytowo rzeczy.

Aneta8, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

• dobuska Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka miała termin tak jak ja i na wigilię miała dziecko na rękach... także ja sobie nie wyobrażam robić wyprawkę w styczniu. Daj Boże, żebym dotrwała do terminu, ale może być naprawdę różnie.
    Dziewczyny, a jakie organizery kupujecie do szuflady?

Joana nie zdradzę Wam imienia, ale tylko dlatego, że po prostu mamy z mężem umowę, że wiemy ja i on. Wiem, że przecież nie wygadacie mojej mamie hahaha, ale po prostu. Umowa to umowa :D

Stokrotka mam nadzieję, że ten cukier u Ciebie to jednorazowa akcja! Słuchaj, a co do imienia to ja zawsze powtarzam w drugą stronę. Często proponują nam imię, które zdrobniale brzmi super, ale jako pełne imię już niekoniecznie. Kurcze, te dzieci kiedyś dorosną i nie zawsze będą Basiami, Heluśkami czy Zosiami. Potem będą Barbary, Heleny i Zofie. Często ludziom się nie podoba pełna forma i nagle jest zdziwienie. Ja tak miałam z mamą. Proponowała mi Helenkę, bo jakaś celebrytka ma i tak ładnie na nią wołają, a ja jej mówię, że mi się nie za bardzo podoba jej pełne imię. A wtedy ona: ooo Helena... no faktycznie, mi też nie. :D
    Oczywiście ja nic nie mam do tych imion, ale mi zależy na tym, żeby ono brzmiało dobrze w każdym wieku. Mamy wybrane, tak jak Wy, takie imię, które nie ma za bardzo zdrobnień, a od małego można wołać pełnym imieniem i brzmi ładnie. :)
    A Wiktor to piękne imię!
    Co do ubrania to ja ze szpitala ubieram tak - body, jakieś pół śpiochy, na to kombinezon taki polarowy dość ciepły, a na to otulacz. I wiadomo, czapka, rękawiczki. Mam nadzieję, że wystarczy do samochodu.
    A do spania, do rożka też pewnie jakiś pajacyk. W mieszkaniu będzie dość ciepło, ważne, żeby nie przegrzać.

Jaina ja mam trochę ubranek 68, które dostałam, ale na razie ich nie segreguję. Będę obserwować jak mała rośnie i będę zamawiać na bieżąco po prostu. Ogólnie zatrzymuję się na wyprawce na rozmiarze 62 plus to co dostałam. :) Ja mam w ogóle sporo mniejszych pajacyków bez stópek - takie dostałam i na początku kupiłam jakieś w przypływie emocji. Najwyżej będę wkładać skarpetki i na to kombinezon na wyjście, żeby jej było ciężko ściągnąć :D
    A czemu czapka niewiązana? Matko, ja nic nie wiem...

Aneta cieszę się, że po szczepieniu jest okej! Chip wczepiony, więc już możesz próbować w sklepie płacić samą dłonią. 😂😂😂 Ale piękny wózek! W sumie podobny do mojego :D Aczkolwiek moje ulubione zdjęcie to to pierwsze. :D

Niutek rozumiem, że Ci się zrobiło przykro. Ja pewnie miałabym tak samo. Jedna z cioć zadzwoniła do mojego męża i zaczęła mu mówić, że moje poprzednie propozycje dla dziewczynek się nie podobają i powinniśmy szukać coś innego. Dlatego się wkurzyłam. W euforii jak dostaną zdjęcie dziecka to imię zejdzie na drugi plan i nie będą mieli nawet odwagi mi nic powiedzieć. 😂

Kasia brawo za odpowiedź teściowi. Ja też jestem momentami "wredna". Powiedzieliśmy, że na drugie będzie miała po babci mojego męża, to ciocia męża powiedziała, że cudownie i ona będzie tak na nią wołać.
    To ja powiedziałam, że nauczę, żeby nie reagowała na to imię...
    Wiem, to wredne, ale mają wołać na moją córkę tak jak się nazywa :D
    Fajne macie to położenie mieszkania. Piszę z perspektywy turysty, bo pewnie jako mieszkaniec nie masz aż tak euforycznego zdania. :D

Negra, miałam pytać o to samo z tym praniem. Ja chyba będę prać w grudniu, a wcześniej pod prostu włożę ubranka do komody byle jak. Podobno miesiąc spokojnie mogą leżeć w szufladzie i nic się nie stanie.
    Widziałam te czapeczki wczoraj jak pokazywały na instagramie i też mi sie bardzo podobają. Co prawda nie są bardzo ciepłe, ale cudowne. Też nie wiem jaki rozmiar.

Stokrotka 86, Aneta8, Gosia Rumi, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurier właśnie przywiózł dostawke Chicco 😁 aż się maluch zaczął ruszac- mam wrażenie że on już teraz rozumie znacznie więcej niż może się wydawać 😉 pewnie w weekend ja złożymy żeby sprawdzić czy są wszystkie części i czy nic nie jest uszkodzone. Ale się jaram 😁

dobuska, Aneta8, jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi, Morwa lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Kurier właśnie przywiózł dostawke Chicco 😁 aż się maluch zaczął ruszac- mam wrażenie że on już teraz rozumie znacznie więcej niż może się wydawać 😉 pewnie w weekend ja złożymy żeby sprawdzić czy są wszystkie części i czy nic nie jest uszkodzone. Ale się jaram 😁
    Ja się tak jaram tym, że jutro jadę kupić fotelik. 😂😂😂😂

Stokrotka 86, Aneta8, jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wyprawką też na razie skupiam się na rozmiarach 56 i 62. Mam jakieś pojedyncze sztuki na 68 i 74, ale to właśnie poczekam jak mały będzie rósł.
    Chociaż znajomych synek ma jakieś 4 miesiące i już powoli wjeżdża rozmiar 74 🙈
    Na wyjście ze szpitala też planuję body na długi rękaw, półśpiochy, misiowy kombinezon (dziś powinen dojść z Vinted 😄), czapa, rękawiczki i otulacz w foteliku.
    Co do prania i prasowania to raczej w grudniu, muszę poczekać na remont pokoiku i dopiero kupimy szafę i komodę 🙂

Czekam na foty Waszych wózków, fotelików i łóżeczek 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 13:03

Stokrotka 86, dobuska, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapomniałam zrobić zdjęcie swojego wózka… 🤷🏻‍♀️

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ