X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niutku - Andrzej to taaaaaakie cudowne imię! 😍😍😍😍😍 Uwielbiam je! (Jest w moim własnym rankingu na 4 miejscu, więc gdybym się przypadkiem dorobiła 4 synów - to też miałabym Andrzeja 💚 +Kazimierza, Władysława i Jerzego). A ludzie mogą się na początku krzywić, że to nie ich gusty, niech się krzywią, szybko się przyzwyczają, przekonają i będą uwieeelbiać Andrzejka 💖💖💖
    Anetko - Ty też nie patrz na głupie gadanie ludzi - to będzie najcudowniejszy Maksymilian - Wasz Maksio 😍 Moje 2 koleżanki mają synków Maksiów i to są baaaardzo fajne chlopaczki 🌞
    Wózek przepiękny!!! 😁😍Przymierzasz się do prowadzenia? 😁 Mi też najbardziej podoba się takie zdjęcie z Wami! 😊 Paczka faktycznie wielka, a i jaki kitku cudoooowny wkradł się jeszcze no fotę 😍
    Kasiu - aaale fantastyczne imię Tadziu 💚💚💚💚💚 Je też uwielbiam! Jest mega! I też nie przejmuję się tym, że mój kuzyn też ma już córkę Marysię (oni akurat mieszkają na drugim końcu Polski i widujemy się tylko na ślubach i pogrzebach. A Marysia była wymarzona od co najmniej 10 lat) - na jednym podwórku biegać nie będą 👍

Jaina - ooooch straszne te Twoje flądry w pracy 😱 Kosmos.... 😟 Dobrze że coraz bardziej się uodparniasz 👍 I całe szczęście że nie wszystkie takie są 😊

Oj Aga, biedna... Oszczędzaj się jak się da, może wymyśl Maluszkowi jakaś zabawę gdzie będzie wystarczało że będziesz patrzeć? I aby do wieczora... Zdrówka życzę 😘

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, niutek87, Kasiastaraczka, Ada.. 31, MyŚliwa lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia_Rumi - a jak u Ciebie zdrówko, jak samopoczucie? :*

zDmVp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    oj biedna, przytulam :*
    to naprawdę jesteś umęczona :(
    Oj niestety tak, najlepiej przespałabym cały dzień. Mam tylko nadzieję, że nie będzie to trwało tak długo, najgorsze, że nie mogę wziąć żadnych leków, które brałam zawsze w takiej sytuacji.

0d1ys65gdrumd339.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, mam nadzieję że synek szybko wyzdrowieje i że z Tobą też będzie ok👍 dużo zdrówka dla Was😘

Kasiu, jeszcze w sylwestra 😉
    To nie tak że nie można wiązanych czapek- chce sprostować bo ja zaczęłam 😁 słyszałam/ czytałam że niby lepsze są te niewiążące bo dziecku jest wygodniej. Z drugiej strony jak maluch kręci głową to pewnie mu taka bez wiązań się przekręci i też będzie źle. Ja raczej te cieniutkie kupię bez wiązań, ale na zimę już z wiązaniem. Tylko wygodnym w miarę i żeby uszka były dobrze zakryte, czapka nigdzie nie gniotla i materiał był ok🙂

Aga12345, Gosia Rumi, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest, że imiona często kojarzą nam się z ludźmi których znamy i z tego względu nam się podobają bądź nie ale to jakie imię wybierzemy dla naszych maluszków to nasz wybór i na pewno będzie najpiękniejsze.
    Synek pomimo, że ma zajęcie to mimo wszystko co chwilę musi przyjść i opowiedzieć co zrobił, co mu się udało bądź nie, co sobie przypomniał, nie raz woła po jakąś głupotke bo po prostu lubi jak poświęca mu się uwagę z resztą od małego był do tego przyzwyczajony bo jak na razie był jedynakiem.

jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Aga, mam nadzieję że synek szybko wyzdrowieje i że z Tobą też będzie ok👍 dużo zdrówka dla Was😘

Kasiu, jeszcze w sylwestra 😉
    To nie tak że nie można wiązanych czapek- chce sprostować bo ja zaczęłam 😁 słyszałam/ czytałam że niby lepsze są te niewiążące bo dziecku jest wygodniej. Z drugiej strony jak maluch kręci głową to pewnie mu taka bez wiązań się przekręci i też będzie źle. Ja raczej te cieniutkie kupię bez wiązań, ale na zimę już z wiązaniem. Tylko wygodnym w miarę i żeby uszka były dobrze zakryte, czapka nigdzie nie gniotla i materiał był ok🙂
    Dziękuję 😙

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    U nas dzisiaj ciężki dzień, synek przeziębiony choć energii mu nie brakuje, mnie wczoraj zaczęło boleć gardło a dzisiaj ledwie co przełykam, w dodatku bolą mnie plecy i pęka mi glowa, a synek wymyślił zabawę w przedszkole 😐 czekam aż tylko położę się w końcu spać.
    Bieeedna, trzymaj się mocno <3

Aga12345 lubi tę wiadomość

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Gosia_Rumi - a jak u Ciebie zdrówko, jak samopoczucie? :*
    A dziękuję, bardzo dobrze 😊 Cieleśnie zupełnie nic mi nie doskwiera 😊 Kulam się po łóżku i jakoś leci dzień po dniu. Kotek leży razem ze mną, dostaję kopniaczki od małej - dają tyyyle radości 😍 Dziś nawet oglądałam brzuszek czy WIDAĆ te kopniaczki - i faktycznie widać! 😁 Łiiii ale czad 💖
    Mąż przywiózł mi kupę ubranek po siostrzenicy (aż do 2 latek dziecka) 😃 Kazałam to sobie wyłożyć w salonie, który teraz wygląda jak lumpeks 😜 Biorę je sobie partiami do łóżka, oglądam, sortuję....
    e7be687210bb.jpg
    Wóz cygański, ale przyjemnie 😜😄

dobuska, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Aneta8, MyŚliwa, oregano84, Jeheria, Morwa lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Gosia, jak Ty się miewasz? Leżysz grzecznie?

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    A dziękuję, bardzo dobrze 😊 Cieleśnie zupełnie nic mi nie doskwiera 😊 Kulam się po łóżku i jakoś leci dzień po dniu. Kotek leży razem ze mną, dostaję kopniaczki od małej - dają tyyyle radości 😍 Dziś nawet oglądałam brzuszek czy WIDAĆ te kopniaczki - i faktycznie widać! 😁 Łiiii ale czad 💖
    Mąż przywiózł mi kupę ubranek po siostrzenicy (aż do 2 latek dziecka) 😃 Kazałam to sobie wyłożyć w salonie, który teraz wygląda jak lumpeks 😜 Biorę je sobie partiami do łóżka, oglądam, sortuję....
    e7be687210bb.jpg
    Wóz cygański, ale przyjemnie 😜😄
    O, matko! :P Ale masz teraz jazdę :D

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była dziś u mnie moja mama - tradycyjnie łapała się za głowę - jak można tak szybko gromadzić ubranka 😱 Olaboga! A ja jej mówię że ja nie mogę i nie będę zwlekać, bo to tak jakbym zakładała że może się udać a może się nie udać... Właśnie że MUSI się udać a ja muszę wierzyć w Marynię i wierzę w Marynię i zakładam że musi się udać!!! - i na zwieńczenie mojej wypowiedzi natychmiast poszły 2 mocne trzaśniecia w stół (tzn w brzuch) mojej Marysi 😍 Znaczy ona też mówi że: PRAWDA!!! 😁
    Aż się mama uśmiechnęła i trochę zmieniła nastawienie 😊

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Aneta8, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Była dziś u mnie moja mama - tradycyjnie łapała się za głowę - jak można tak szybko gromadzić ubranka 😱 Olaboga! A ja jej mówię że ja nie mogę i nie będę zwlekać, bo to tak jakbym zakładała że może się udać a może się nie udać... Właśnie że MUSI się udać a ja muszę wierzyć w Marynię i wierzę w Marynię i zakładam że musi się udać!!! - i na zwieńczenie mojej wypowiedzi natychmiast poszły 2 mocne trzaśniecia w stół (tzn w brzuch) mojej Marysi 😍 Znaczy ona też mówi że: PRAWDA!!! 😁
    Czemu to ludzie uwielbiają tak straszyć? Co to im daje? Ehhh... Kurde, równie dobrze przy porodzie zdarzają się tragedie. Trzeba się cieszyć chwilą i odpowiedzialnie podejść do tematu, co właśnie robisz.
    A Marysia to silna dziewczynka i ona sobie nie pozwoli na szybsze wyskoki. Jeszcze będziesz po terminie ją prosić, żeby łaskawie wyszła hahaha

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, te dzieciaki to mnie rozczulają. Może i my sobie coś nadinterpretujemy ale mój Wiktorek też "odzywa się" w najlepszych momentach😉 na potwierdzenie tego co pisze teraz też zaczął się ruszać 😁

Gosia Rumi, dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie daje rady ☺️ posprzątałam trochę, wzięłam się za segregacje ubranek, odcięcie cenowek i moje plecy mówia nie. 1,5 h stania na nogach, schylania się i ledwo zipie.

Mój synek ma zdecydowanie więcej ubranek 62. Samych spodni bez stopek ma 8 par. Ale 4 to takie dresowe wychodne, a 4 cieńsze po domu 🤣 jutro pewnie tak skocze do pepco bo nowa gazetka wchodzi, a w niej widziałam bodziaki w liski 😍

Za to 56 ciut za mało, ale nie wiem do końca ile tego skompletować. Czytam też inne wątki dziewczyn z tego forum i też piszą, że na usg dziecko 3,7kg, a po urodzeniu 3 kg i wez tu bądź mądry.

W niedzielę odbieram dwie reklamowki te duże od mamy z ciuszkami. Posegreguje je jeszcze raz, bo mama chciała mi wszystko wcisnąć, bo po co kupować. A to jest moje pierwsze dziecko, nie będę żałować 10zl na bodziak. Zresztą w tych reklamówkach to ciuszki po 4letnim chrzesniaku - mega kolorowe, w ogóle nie mój styl i ciuszki po bliźniaczkach moich kuzynkach, które mają 9 lat 🤣 więc wiecie. A le tam za to jest wiele z 56, bo dziewczynki były wczesniaczkami i zaczynały rozmiarowke od 50. Ale od dziewczyn jest wiele lepszych jakościowo rzeczy. Bodziaki z hm, Zara kids, newbie i takie neutralne kolory.

Mój mąż wczoraj też do mnie mowi: jakbyś była z tych marek, które kupuja bodziaki po 40 zł lub więcej to sam bym był przy tym, aby wziąć wszystko z tych toreb ikea, ale jak kupujesz w Pepco albo na vinted to spoko. Trzymam twoja stronę.

Więc czeka mnie mega segregacja. Ale jak patrzę na młode matki to lepiej mieć ciut więcej ciuszkow niż prac co drugi dzień.

Co do imion. Niech każdy rodzic nazywa jak chce. Nie wiem co ludziom siedzi w głowie, kiedy mówią, ze im się nie podoba. To znaczy, że rodzice zmienia zdanie? Fakt, może komuś nie przypaść do gustu, ale po co o tym mówić głośno?

Gosia Rumi, dobuska, Aga12345, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie to głęboko zakorzenione przesądy z ich czasów. Tak tak: wyprawkę najlepiej skompletować na dni przed terminem 🙃
    Moja mama jest cudowna, dobrze życzy i nie chce straszyć. Pewnie to ja JĄ straszę - zuchwale łamiąc przesądy ludowe! Pewnie czułaby się spokojniejsza gdybym tego nie robiła. To chyba takie dziwne wierzenie...

dobuska, Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Tak jak mówisz będzie dobrze, a córeczka potwierdza także wszystko jasne 😁 a może właśnie zrobi rodzicom niespodzianke trochę wcześniej i wtedy na hura nie będziecie musieli szykować

dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Gosia, te dzieciaki to mnie rozczulają. Może i my sobie coś nadinterpretujemy ale mój Wiktorek też "odzywa się" w najlepszych momentach😉 na potwierdzenie tego co pisze teraz też zaczął się ruszać 😁
    Moja często odpowiada jak czule głaszczę brzuch. Ogólnie wiem, że dziewczynki oto córeczki tatusia, ale ja już czuję, że jest córunia mamuni. :D

Stokrotka 86, Aga12345, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Pewnie to głęboko zakorzenione przesądy z ich czasów. Tak tak: wyprawkę najlepiej skompletować na dni przed terminem 🙃
    Moja mama jest cudowna, dobrze życzy i nie chce straszyć. Pewnie to ja JĄ straszę - zuchwale łamiąc przesądy ludowe! Pewnie czułaby się spokojniejsza gdybym tego nie robiła. To chyba takie dziwne wierzenie...
    Fajnie, że Marysia dała znać babci, że nie ma się czym martwić. <3

Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra współczuję, ja ten etap sortowania mam za sobą i przysięgam, ledwo to przetrwałam :D
    Co do tych imion, ja znam sporo przypadków, gdzie rodzina dosłownie wymusiła zmianę imienia poprzez najzwyczajniej w świecie obrzydzenie go i straszenie. :/

• dobuska Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej! Chciałam wpisać w kalendarz na Belly kolejne badanie i wiecie co? Wyszło, że wizyta odbędzie się w pierwszym dniu trzeciego trymestru.
    To przestaje być zabawne. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Stokrotka 86, Aga12345, jaina_proudmoore, Aneta8, Gosia Rumi, MyŚliwa lubią tę wiadomość

‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ