Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga zdrówka dla Ciebie i synka 😘
Gosia powodzenia w segregowaniu 😮😁
Muszę Wam pokazać, co kupiłam na Vinted dla małego na wyjście ze szpitala! No zachwycam się 🤩
Ale wydaje mi się spore, mam nadzieję, że w tym nie utopi 😉
jaina_proudmoore, dobuska, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Joana23, Aga12345, Ada.. 31, Gosia Rumi, niutek87, MyŚliwa, idigi85, Jeheria, Morwa lubią tę wiadomość
-
Gosia Rumi wrote:A dziękuję, bardzo dobrze 😊 Cieleśnie zupełnie nic mi nie doskwiera 😊 Kulam się po łóżku i jakoś leci dzień po dniu. Kotek leży razem ze mną, dostaję kopniaczki od małej - dają tyyyle radości 😍 Dziś nawet oglądałam brzuszek czy WIDAĆ te kopniaczki - i faktycznie widać! 😁 Łiiii ale czad 💖
Mąż przywiózł mi kupę ubranek po siostrzenicy (aż do 2 latek dziecka) 😃 Kazałam to sobie wyłożyć w salonie, który teraz wygląda jak lumpeks 😜 Biorę je sobie partiami do łóżka, oglądam, sortuję....
Wóz cygański, ale przyjemnie 😜😄
Haha tez mam takie zdjecie jak sortowalam ubrania dla pierwszej corki 😁 Teraz czeka mnie powtorka z rozrywki. Mała dzisiaj odebralismy z przedszkola z goraczka, wiec do konca tyg zostaje z nia w domu i wymyslilam ze bedziemy sortowac razem pierwsze ubranka. Zobaczymy jak nam to wyjdzie 😉jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Mam bardzo podobne ubranie na wyjscie 🥰
Aneta8, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Mam bardzo podobne ubranie na wyjscie 🥰
jaina_proudmoore, Aneta8, dobuska lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Aga ojej, zdrówka dla Was 😚
Gosia Rumi 🥰
Wow rzeczywiście jak w lumpku 😂
Moje Dziecię dziś dało też popis,jak leżałam tak szalało,że widziałam te ruchy 😍❤️🥰
Aneta8 boski króliczek kombinezon ❤️Aneta8, Aga12345, Stokrotka 86, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
wariancja wrote:Haha tez mam takie zdjecie jak sortowalam ubrania dla pierwszej corki 😁 Teraz czeka mnie powtorka z rozrywki. Mała dzisiaj odebralismy z przedszkola z goraczka, wiec do konca tyg zostaje z nia w domu i wymyslilam ze bedziemy sortowac razem pierwsze ubranka. Zobaczymy jak nam to wyjdzie 😉
Ojej kolejny chorutek. Zdrówka dla małej! 😘 a pomysł ze wspólną segregacją super! ☺️wariancja lubi tę wiadomość
-
Gosia Rumi wrote:Niutku - Andrzej to taaaaaakie cudowne imię! 😍😍😍😍😍 Uwielbiam je! (Jest w moim własnym rankingu na 4 miejscu, więc gdybym się przypadkiem dorobiła 4 synów - to też miałabym Andrzeja 💚 +Kazimierza, Władysława i Jerzego). A ludzie mogą się na początku krzywić, że to nie ich gusty, niech się krzywią, szybko się przyzwyczają, przekonają i będą uwieeelbiać Andrzejka 💖💖💖
Anetko - Ty też nie patrz na głupie gadanie ludzi - to będzie najcudowniejszy Maksymilian - Wasz Maksio 😍 Moje 2 koleżanki mają synków Maksiów i to są baaaardzo fajne chlopaczki 🌞
Wózek przepiękny!!! 😁😍Przymierzasz się do prowadzenia? 😁 Mi też najbardziej podoba się takie zdjęcie z Wami! 😊 Paczka faktycznie wielka, a i jaki kitku cudoooowny wkradł się jeszcze no fotę 😍
Kasiu - aaale fantastyczne imię Tadziu 💚💚💚💚💚 Je też uwielbiam! Jest mega! I też nie przejmuję się tym, że mój kuzyn też ma już córkę Marysię (oni akurat mieszkają na drugim końcu Polski i widujemy się tylko na ślubach i pogrzebach. A Marysia była wymarzona od co najmniej 10 lat) - na jednym podwórku biegać nie będą 👍
Jaina - ooooch straszne te Twoje flądry w pracy 😱 Kosmos.... 😟 Dobrze że coraz bardziej się uodparniasz 👍 I całe szczęście że nie wszystkie takie są 😊
Oj Aga, biedna... Oszczędzaj się jak się da, może wymyśl Maluszkowi jakaś zabawę gdzie będzie wystarczało że będziesz patrzeć? I aby do wieczora... Zdrówka życzę 😘dobuska, Aga12345, Gosia Rumi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
wariancja wrote:Haha tez mam takie zdjecie jak sortowalam ubrania dla pierwszej corki 😁 Teraz czeka mnie powtorka z rozrywki. Mała dzisiaj odebralismy z przedszkola z goraczka, wiec do konca tyg zostaje z nia w domu i wymyslilam ze bedziemy sortowac razem pierwsze ubranka. Zobaczymy jak nam to wyjdzie 😉
wariancja, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Ada.. 31 wrote:Z moim synem do klasy chodzi chłopczyk ma na imię Stanisław i ma 4 braci Antoni, Jerzy, Teodor i Tadeusz 😜
Gosia Rumi lubi tę wiadomość
-
Piekne są starodawne imiona, wracaja do łask. W przedszkolu za parę lat pewnie będzie wysyp Antkow.
Mi się Remigiusz bardzo podoba. Moja znajoma ma dwóch synów Roland i Albert.
Zastanawialiśmy się, jak dowiedzieliśmy się, że będziemy mieć synka czy nie dać imienia po moich zmarłych już dziadkach. Mikołaj lub Henryk. Ale tych imion też jest teraz wysyp. Moje babcie mają na imię Janina i Marianna i uważam, ze te imiona są przepiękne 😍 Aczkolwiek u nas numer jeden to Alicja. Mam nadzieję, że przyjdzie nam go jeszcze użyć 😍Aneta8, Gosia Rumi, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Negra85 wrote:Piekne są starodawne imiona, wracaja do łask. W przedszkolu za parę lat pewnie będzie wysyp Antkow.
Mi się Remigiusz bardzo podoba. Moja znajoma ma dwóch synów Roland i Albert.
Zastanawialiśmy się, jak dowiedzieliśmy się, że będziemy mieć synka czy nie dać imienia po moich zmarłych już dziadkach. Mikołaj lub Henryk. Ale tych imion też jest teraz wysyp. Moje babcie mają na imię Janina i Marianna i uważam, ze te imiona są przepiękne 😍 Aczkolwiek u nas numer jeden to Alicja. Mam nadzieję, że przyjdzie nam go jeszcze użyć 😍Gosia Rumi lubi tę wiadomość
-
U mnie Irena i Stanisław oraz Barbara i Jerzy. ☺️
Długo chodziło za mną Irenka dla córeczki, ale troszkę baliśmy się tego imienia, bo Irena brzmi już tak bardzo poważnie.Aga12345, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Co do imion: moja mama już utworzyła ranking i sobie wybrała jak wnuczkę będzie nazywać. Trudno. W papierach będzie inaczej xD. Z kolei jeden z naszych faworytów kojarzy jej się z farbą i... do końca nawet nie wiem o co jej chodzi
.
Punkt widzenia zależy też od punktu siedzenia: nam odradza nadawać podwójne imię (bo po co to komu?), a zapomniała o tym, że starsza córa nadała obu swoim podwójne (jednej po lekarzu, który ją wyjął i odratował).
My jak na razie mamy listę imion, których NIE chcemy nadać i taką listę 10 faworytów, które nam się podobają (z czego trzy nam bardzo przypadły do gustu i są bardzo plastyczne - i do tworzenia zdrobnień i pasują do malca i do dorosłego). Nie chcemy nadawać nic z najpopularniejszych, ale też i nie jakieś udziwnione - prawdziwe polskie imiona.
Nazwisko mamy dość długie, więc imię wypadałoby dać krótkie - sama mam oficjalne imię długie i na wszelkich egzaminach/konkursach mi nie starczało kratek. Niestety, imiona Iza, Ania, Ewa, Iga odpadają ze względu na najbliższą rodzinę.
Każde pokolenie też ma inne skojarzenia i np. mojej babci Róża kojarzy się z koleżanką z podstawówki, a mi Rozalia tylko z prababcią (której nie znałam), a każda Eliza jest dla mnie wredną i wścibską babą. A już na Urszule to w rodzinie powstało powiedzenie. Za to Ilona to córka rybaka, Mazura z Mazur .... mmmmm.
Aneta8 wrote:U nas wszyscy już wiedzą i niektórzy powiedzieli, że Maks to jak dla psa 😏 ale w d** to mam! Pies to najlepszy przyjaciel człowieka!
Tak sobie myślę, że ta dłuższa forma to nawet ma swojego świętego (nie każdy na to patrzy, ale wciąż niektórzy nadają imiona po świętych, żeby mieć ich wstawiennictwo i czuwanie nad dzieciakiem), nawet występowało u kilku polskich znanych osób, więc nie powinno aż tak razić.
A skrót też fajny, choć ja bym nie nadawała zdrobienia. Z drugiej strony, teraz są popularne imiona, których bym nie nadała. Jak mi znajoma powiedziała imię, które planują dla córy to z krzesła spadłam, ale pomyślałam sobie: a czy to moja sprawa? Trzeba się przyzwyczaić i tyle.
Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:I jeśli chodzi o czapkę zimowa to bierzecie wiązana?
A do spania jeśli planuje żeby dziecko spało w rożku to co jeszcze?
Dostałam od położnej czapkę z TinyStar i na początek nie zamierzam nic innego kupować (może coś znajdę w zasobach rodziny). Zobaczę jak zimna będzie zima, bo tak naprawdę dzieciątko na początku przenosisz szybko do auta. Co do ubierania dzieciaka, to wyjdzie w praniu. Tu piszą, żeby dziecko do rożka/otulacza pakować w zwykły bodziak. W sumie, body, śpiochy, pajacyk - to wszystko trzeba przetestować i sprawdzić w praktyce, które najlepsze do przebierania nocnego.
https://www.bialymotylek.pl/otulacze-dla-niemowlat-komfortowy-sen-dziecka-pm-29.html
Wiem, jestem nienormalna, bo teraz bardziej mnie jara wybieranie ubrania na wesele za tydzień niż sprawdzanie rzeczy, które dla dzieciaka dostałam od rodziny. Chociaż wczoraj przejrzałam zabawki 0-3 lat (cały wielki karton jak od choinki) i nie znalazłam nic dla takiego poniżej 6 mies. Może coś trzeba będzie dokupić. Ale mnie to nie rusza.
Często się łapię na tym, że nie mam zwyczajnie siły cieszyć się tą ciążą. Jakoś tak, dziś na przykład po każdym posiłku drzemię.
Taka ciekawostka: jak się zdenerwowałam na badania prenatalne to mi przez dwa dni cukier na czczo skakał do 100. Zwiększyłam dawkę, to dziś miałam "na spokojnie" 82.Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
MyŚliwa wrote:Tak z ciekawości: planujecie nadać skrót czy oficjalnie w papierach będzie Maksymilian?
Tak sobie myślę, że ta dłuższa forma to nawet ma swojego świętego (nie każdy na to patrzy, ale wciąż niektórzy nadają imiona po świętych, żeby mieć ich wstawiennictwo i czuwanie nad dzieciakiem), nawet występowało u kilku polskich znanych osób, więc nie powinno aż tak razić.
A skrót też fajny, choć ja bym nie nadawała zdrobienia. Z drugiej strony, teraz są popularne imiona, których bym nie nadała. Jak mi znajoma powiedziała imię, które planują dla córy to z krzesła spadłam, ale pomyślałam sobie: a czy to moja sprawa? Trzeba się przyzwyczaić i tyle.
Podstawowa i oficjalna wersja to będzie Maksymilian 🙂Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Aga12345, Gosia Rumi, MyŚliwa, Morwa lubią tę wiadomość
-
Ja jestem już po połówkowym! Maluszek ma 466g, wszystko ok 🤗🤗
Kupiliśmy pierwsze ubranka do niego: czapeczki ☺️oregano84, niutek87, Stokrotka 86, Aga12345, dobuska, Negra85, jaina_proudmoore, Aneta8, Kasiastaraczka, Gosia Rumi, Jeheria, MyŚliwa, Morwa, mk_bambino lubią tę wiadomość
Starania od 12.2017.
Starania z pomocą medyczną od 10.2019, Ovum, Lublin.
Ja: 36l. AMH 2,71
On: 34l: morfologia słabo
1 IUI / 12.2019 /🍷
2 IUI / 02.2020 /🍷
1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
Crio / 04.2020 / 🍷
2 IVF / 07.2020 / ❄️❄️2AA
Crio / 08.2020 / 🍷
Crio / 11.2020 / 🍷
Od 02.2021
KRIOBANK, Białystok
3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️