Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
jaina_proudmoore wrote:witam drogie panie,
a co tu za produkcja stron od rana.
miałam lekturę do kawki
@Stokrotka - powodzenia na wizycie.
Ja też czasem miewam chandro- wkurwa i nie wiem na co. Myślę sobie czasem, czy dam radę wstawać w nocy. teraz wstaje siku i potem dość mocno zasypiam. chyba organizm ćwiczy nocne pobudki
mnie na przykład martwi fakt, czy się w nocy obudzę do dziecka i jak to jest z nocnym karmieniem.
@Negra85- ale numer z tym sterylizatorem, grrrr.to pewnie efekt Covida, bo u męża w pracy też brak towaru. sprzedał to, co w grudniu dopiero przyjedzie/ przypłynie.... także zobaczcie jaki to okres czasu. brakuje elementów, a tam pewnie plastik itp rzeczy.
@Dobuska- masakra z tymi twoimi więzadłami.czy naprawdę nie da się nic zrobić? może jakieś masaże itp rozluźniające, zamęczysz się nam tutaj.
Podeślij proszę jeśli możesz jaki model CYBEXa macie na oku. Ja w poniedziałek będę jechać ponownie do bobo wózki zamówić wózek plus chyba fotelik. Koleżanka polecała mi brać Avionauta,a po roku dopiero zainwestować w obrotową bazę.
Życzę zdrówka dla chorujących :*
Ja od rana wzięłam się za pranie... 😂😂
umówiłam się też do fryzjera na przyszłą środę
koty śpią gdzie popadnie, także idzie jesień
aaa i w końcu dziś nadali do mnie paczkę ze Świata Dziecka, gabaryt XXL , kurier padnie 😂
wczoraj dostałam maila, że nie ma na stanie tej wanienki co chciałam i czy chce inny kolor. wzięłam bo już nie będę marudzić.
poemat zakończony
Mówisz o kotach, my mamy psa, który bardzo lubi spać z nami w łóżku a od kilku dni zaczął wchodzić nam dosłownie pod kołdrę, więc też już czuje zmianę temperatur 😁jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
idigi85 wrote:O, to podobnie jak nasz: maxi cosi pebble 360. Ponoć te maxi pasują do większości aut, więc jakby coś było nie tak z tym cybexem, to możesz zapytać właśnie o ten. Ja byłam zdecydowana na britaxa, ale nie spodobał mi się wizualnie, na necie jakoś to wszystko lepiej wyglądało. W sklepie mieli tylko jeden kolor, więc może to chodziło o kolor.
-
Megg wrote:Kazimierz i Jerzy to moje wymarzone imiona 🥰 nasz bobo od zarodka jest Kazikiem ale chyba się nie odważę tak nazwać
rodzina się strasznie sprzeciwia
Gosia Rumi lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:
@Dobuska- masakra z tymi twoimi więzadłami.czy naprawdę nie da się nic zrobić? może jakieś masaże itp rozluźniające, zamęczysz się nam tutaj.
Podeślij proszę jeśli możesz jaki model CYBEXa macie na oku. Ja w poniedziałek będę jechać ponownie do bobo wózki zamówić wózek plus chyba fotelik. Koleżanka polecała mi brać Avionauta,a po roku dopiero zainwestować w obrotową bazę.
A jaką wzięłaś wanienkę? Zwykłą jakąś?
Nie mam zdjęcia tego modelu, bo nie mam pojęcia jak się nazywaZrobię zdjęcie, jak kupię
Ja w sumie nie widzę sensu kupować dwie bazy. Jedną pod Avionauta, a potem pod innej firmy, chyba że planujesz zapinać łupinkę pasami to wtedy okej. Baza tak naprawdę kosztuje tyle co fotelik. Cybex ma o tyle fajnie, że baza starczy na trzy foteliki, ale przy łupince ma taką blokadę, że nie zamontuję łupinki przodem i mogę odwrócić tylko na boki, co na parkingu może się sprawdzić rewelacyjnie, zwłaszcza w chłodne dni, kiedy będziemy musieli się zatrzymać w drodze do teściów.jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:A jaką wzięłaś wanienkę? Zwykłą jakąś?
Nie mam zdjęcia tego modelu, bo nie mam pojęcia jak się nazywaZrobię zdjęcie, jak kupię
Ja w sumie nie widzę sensu kupować dwie bazy. Jedną pod Avionauta, a potem pod innej firmy, chyba że planujesz zapinać łupinkę pasami to wtedy okej. Baza tak naprawdę kosztuje tyle co fotelik. Cybex ma o tyle fajnie, że baza starczy na trzy foteliki, ale przy łupince ma taką blokadę, że nie zamontuję łupinki przodem i mogę odwrócić tylko na boki, co na parkingu może się sprawdzić rewelacyjnie, zwłaszcza w chłodne dni, kiedy będziemy musieli się zatrzymać w drodze do teściów.
nie, to nie tak
koleżanka polecała brać Avionauta z bazą na rok, potem sprzedać i kupić nowy fotelik z bazą obrotową - mówiła o tym, jak to u niej się sprawdziło. i dodatkowo, że waga fotelika jest ważna i atesty, a to Avionaut ma.
Fotelik docelowo ma być u męża w aucie z bazą, u mnie będzie na pasy przypinany, do lekarza mamy 2-3 km mniej więcej, a kupować 2 x fotelik to bez sensu trochę.
ja od początku miałam chęć na fotelik Cybex.
wiem, ze wózki Muuvo mają taki też w zestawie 3w1, dowiem się w poniedziałek więcej
bo i tak trzeba do auta włożyć i sprawdzić.
-
nick nieaktualnyWitam się z Wami na połówce ciąży :d
To zabawne, że Wy już dawno jesteście grubo do przodu :d
Oby tylko się nie okazało, że ostatni będą pierwszymi i będę pierwsza rodzić🤣
Co do spania, to powiem Wam, że ja przez to że pracuje i jestem praktycznie w ciągłym biegu (na szczęście moje samopoczucie mi jeszcze na to pozwala), to kładę głowę na materacu (nie mogę spać na poduszce, bo mnie następnego dnia boli głowa i cały kark ;/ - ot taka dziwna dolegliwość w ciąży) i od razu zasypiamPóźniej ciężko mnie dobudzić i zazwyczaj się lekko spóźniam do pracy, bo budzę się o 6:30, a o tej godzinie już powinnam być w samochodzie w drodze do pracy
Ale nie ukrywam, że nie mogę się doczekać 1 grudnia jak pójdę na zwolnienie... Jeszcze 2 miesiące i trochę zwolnię...
Megg, pamiętaj, że to Wasze dziecko i to Wy decydujecie jakie imię będzie nosiło. U mnie np. moja mama powiedziała, że jej się Zosia nie podoba. Więc jej wytłumaczyłam, że ona już swoje dzieci nazwała, teraz moja kolej, a jak jej się Zocha nie podoba, to nie musi przecież być "babcią". Na tym temat się zakończył i już Zosia jej się podoba. Ja od zawsze chciałam mieć córeczkę Zosię i dzięki Bogu udało się spełnić moje marzenie.
Odnośnie fotelika, to ja kupiłam od koleżanki Maxi Cosi City (sprawdzony, bezwypadkowy, wygląda jak nowy), z uwagi na to, że mamy 2 auta i musielibyśmy mieć 2 bazy... A tego można zapinać pasami. W dodatku nie przewidujemy częstych podróży autem, więc nie będziemy go wykorzystywać jakoś bardzo często. To się jeszcze może zmienić jak będziemy kupować wózek, bo może się okazać, że zakup wózka i fotelika z bazą będzie korzystniejszy cenowo niż bez fotelika... ZobaczymyNajwyżej będziemy mieć dwa foteliki...
Miłego dnia Mamuśki !!jaina_proudmoore, Aneta8, Gosia Rumi, Stokrotka 86, dobuska, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Anetko aaaaale cudowny ten króliczek 😍😍😍😍 Można by tylko siedzieć i patrzeć na niego 😍
Wariancja mam nadzieję że córunia "pomagała" przy sortowaniu a nie rozrzucała? 😉🙃 Jeśli to ciuszki po Twojej Niuni - to pewnie od razu odżywają wspomnienia malutkiej w nich 💖 Bardzo miłe zajęcie 😊
Adusia aaaale rozkoszne imiona tych chłopców 😍🌈🐻🤗 Jestem totalnie zakochana w takich! 😍 Te imiona Waszych babć i dziadków też zachwycają mnie - wszystkie! 😊 Ale dużo jest pięknych imion i wśród tych współczesnych, normalnych - Alicja, Remigiusz - przepiękne! (Ja nie lubię tylko tych nadmiernie nowoczesnych i nadmiernie "amerykańskich"😉) i w ogóle bardzo lubię te giełdy imion 😃😃😃😃
Oooo Anetko - my też poważnie rozważaliśmy Irenkę (choć dla ewentualnej drugiej córki, "Marysia" jest u nas niestrącalna z podium) - i nam akurat forma Irena i Irenka się baaaardzo podobają! Ale nie podoba się forma Irka, a pewnie tak właśnie by ją wołano całe życie. (Mam ciotkę Irkę - i wyłącznie tej formy używa cały świat). Jeśli będzie kiedyś druga córcia to będzie u nas Celinka. Już jesteśmy w niej zakochani tak jak w Marysi 💚🐞🎀
Megg nie przejmuj się gadaniem - to Wy macie uwielbiać dzieciątko i jego imię. A ludzie jak się przyzwyczają to też je pokochają, potem już nikt sobie nie wyobraża że dziecko mogłoby nosić inne imię 😊 Moja mama też nie była zachwycona Kazimierzem (a baaardzo długo obstawialiśmy że będzie syn i o wczesnym brzuszku mówiliśmy już Kaziutek 😉 To dość szybko i ona mówiła Kaziutek Kaziutek i w końcu przyznała że na pewno pokocha to imię ❤) A jakie imiona jeszcze bierzecie pod uwagę, jeśli nie Kaziu i Jurek? 🤗
A to WYBIERANIE i narzucanie przez babcie i ciocie jest straaaaaszne! Rzeczywiście "już mieli okazję"! Strasznie denerwuje mnie takie coś, wręcz rozwściecza, a akurat spotkałam się w życiu z takim przypadkiem 😡😵 Teściowa mojego brata wybrała "Zosia" i na ich córkę Natalkę przez parę lat uparcie wołała Zosia..... 🤦🤦🤦 Wrrrr masakra 😤 Myśliwa zdradzisz jakie imię wybraliście? Zaciekawiłam się 🤗
Idigi gratuluję! 🎉🎊🎈💝 Rosną te nasze Kruszynki 😍 Twoja już jest taaaka duża - cudownie! 💚
Stokrotko trzymam kciuki za szybki i gładki przebieg wizyty... I za to żeby ta przesyłeczka prędko doszła - to wspaniały antydepresant 💚🤗🎀🌈 Na pewno i hormony i jesień robią swoje... A przecież nawet bez powodu potrafimy miewać takie gorsze nastroje (ja miewałam - i bez ciąży i w środku lata). Chyba nie ma co z tym walczyć, tylko zaserwować sobie jakieś małe radości i przyjemności i przeczekać 😊 Gorsze dni są potrzebne, żeby potem docenić te średnie i dobre 👍 Mam nadzieję że mimo wszystko uda Ci się odnaleźć w tym dniu mnóstwo maleńkich przyjemności ❤
Dobuska - udanych zajęć! 😃 Niedobrze że te bóle tak Cię męczą 😔 Mam nadzieję że niebawem w końcu odpuszczą, chyba pozostaje tylko przeczekać 😔 Ale cieszę się że też dostaniesz dzisiaj umilacza 🎁😁 I też jak słyszę: Wyśpij się w ciąży na zapas - to aż mnie krzesło w rękach świeżbi 🙈
Aga - czosnek na pewno zrobi Ci dobrze na zdrówko. A malutka może była zdziwiona albo wręcz zadowolona na ten smak? 😊 Ja każde kopanie odbieram jako dobry sygnał 😉
Jaina ooooooo to będzie radość XXL 😃😃😃😃Negra85, Aneta8, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny myślicie, że taki kombinezon zda egzamin? Czy lepiej żeby nóżki były oddzielnie?
Jaina, a jaka wanienkę wybrałaś?jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi, Joana23 lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Negra85 wrote:
Według mnie taki kombinezon jest ok
ja mam dostać takie polarowo- misiowe na wyjście ze szpitala od koleżanki, odłożyła dla mnie2 sztuki.
wanienka ze sklepu mój świat dziecka, taka:
https://mojswiatdziecka.pl/pl/p/TEGA-zestaw-kapielowy-wanienka-5-elem.-102-cm-z-odplywem/581
w temacie fotelików,to chwilami mnie łapie taki kalafior, że zdam się na pana ze sklepu, bo nie ogarniam co i jak.
-
jaina_proudmoore wrote:nie, to nie tak
koleżanka polecała brać Avionauta z bazą na rok, potem sprzedać i kupić nowy fotelik z bazą obrotową - mówiła o tym, jak to u niej się sprawdziło. i dodatkowo, że waga fotelika jest ważna i atesty, a to Avionaut ma.
Fotelik docelowo ma być u męża w aucie z bazą, u mnie będzie na pasy przypinany, do lekarza mamy 2-3 km mniej więcej, a kupować 2 x fotelik to bez sensu trochę.
ja od początku miałam chęć na fotelik Cybex.
wiem, ze wózki Muuvo mają taki też w zestawie 3w1, dowiem się w poniedziałek więcej
bo i tak trzeba do auta włożyć i sprawdzić.
Mimo wszystko do mnie taka opcja nie przemawia, wolę wydać kasę na bazę tylko raz, a później tylko zmieniać fotelik.
No i dla mnie jest ważne, żeby już ten pierwszy fotelik się obracał na bazie.
Ale wiadomo - każdy na inne wizje i priorytety))
jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:No to ja tak to właśnie zrozumiałam
Mimo wszystko do mnie taka opcja nie przemawia, wolę wydać kasę na bazę tylko raz, a później tylko zmieniać fotelik.
No i dla mnie jest ważne, żeby już ten pierwszy fotelik się obracał na bazie.
Ale wiadomo - każdy na inne wizje i priorytety))
powiedz mi tylko, ile waży ten wasz fotelik Cybex
ja na razie się miotam z tym fotelikiem i im więcej oglądam itp, to mniej wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2021, 11:40
-
Negra fajny ten kombinezon, maluch będzie mógł swobodnie sobie wierzgać nóżkami. I ten wzór śliczny ☺️
Jaina ja byłam bardzo rozdarta miedzy tymi fotelikami, chciałam bardzo avionauta z uwagi na jego lekkość, ale z drugiej strony zależało mi na rozwojowej obrotowej bazie, żeby była na przyszłość. Zweryfikowało i problem rozwiązało nasze auto, bo Avionaut nie pasował do naszej tylnej kanapy. Ostatecznie jestem zadowolona z britaxa, jedyne co to się nadzwigam 😉dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:powiedz mi tylko, ile waży ten wasz fotelik Cybex
ja na razie się miotam z tym fotelikiem i im więcej oglądam itp, to mniej wiem
Przecież ja jestem zielona jak trawa w maju. Pan nam zaprezentował i ja go chce:D ale jak kupimy to obiecuje podać wszystkie informacjejaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Wazy…. Okej 🤣🤣🤣🤣
Przecież ja jestem zielona jak trawa w maju. Pan nam zaprezentował i ja go chce:D ale jak kupimy to obiecuje podać wszystkie informacje
Ja znalazłam w necie info, że nasz britax waży 4,8kg i z tego co mówił Pan w sklepie to Maxi Cosi i Cybexy mają podobną do niego wagę.jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Już po🙂 miałam 1 mały ubytek, a właściwie jego początek ale już zrobione😉 jeszcze mnie trzyma znieczulenie a że wpadłam do domu mega głodna to mąż miał ubaw bo przez to że nie czuję części ust robię dziwne miny😁 od razu powiedziałam że jestem w ciąży. I dobrze bo usłyszałam że w ogóle nie widać😛 sama mam czasami wrażenie że jak maluch inaczej się ułoży to ten brzuch robi się płaski.
Przy Was to wyedukuje się co do tych fotelików bo tak to czytam i czytam i dalej trudno ogarnąć 🤦
Fajny ten kombinezon bez nóżek. Też o czymś takim myślę 👍
Dobuska z tymi więzadłami to też od jakiegoś czasu bardziej je czuję. Nie tak jak ty ale czasami tak mi promieniują że czuje się jak po naciagnievlciu jakichś mięśni. Nie wiem już sama czy to tak powinnam odbierać. I też zazwyczaj miałam tak że bóle zwiastowały wzrost brzucha ale teraz jakoś jakby przestał rosnąć. Wystarczy że wstanę rano, pójdę do WC wiadomo po co, i brzuszek już mniejszy. Niektóre dziewczyny mają taki w 3 mcu, a ja już prawie w 6 jestem. I wiem że nie mogę porównywać ale jakoś tak...
Humor ostatnio poprawia mi głównie maluch który skacze radośnie a przed snem robi mi taniec brzucha 😁 uwielbiam te momenty 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2021, 12:07
jaina_proudmoore, Aneta8, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka u mnie brzuszek rano jest mniejszy, prawie nic nie widać. Wieczorem najczęściej robi się duży. Poczytaj sobie co mama ginekolog pisze o brzuszkach, uspokoisz się.🙂czasem z dużego brzucha wychodzi małe dziecko. Moja koleżanka strasznie spuchła i dodatkowo dużo przytyła a mała urodziła się z wagą ok 2.5 kg ponad miesiąc wcześniej. Dzieci naprawdę maja tam dużo miejsca jeszcze i harcują 😂dużo zależy od naszej budowy ciała również.
Stokrotka 86, Aneta8, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Jaina, ja właśnie próbuje sobie to tak tłumaczyc ale różnie z tym jest😉 logika swoje a ciążowe emocje swoje😁 w sumie mały brzuch to plus bo mniej do dźwigania ale jakoś wkurza mnie że tej ciąży tak po mnie nie widać.
To puchnięcie jak narazie mnie omija i mam nadzieję że tak zostanie. Moja siostra bardzo w ciąży spuchła, ale ona coś z nerkami przy okazji miała. Do dzisiaj wspomina jak taka wykończona poszła do gin po L4 a dr jej na to że przesadza bo kiedyś kobiety to do porodu na polach pracowały 😁jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Ja totalnie nie rozumiem swojego brzucha. Ja mam już duży, jak na szósty miesiąc to już naprawdę spory. Nie przytyłam nic. Dziecko małe.
Taka moja uroda. U mnie w rodzinie kobiety w ciąży maja duże brzuchy i tyle. Predyspozycje genetyczne robią swoje. Nie ma się co martwić.
Stokrotka zazdroszczę tylko jednego ubytku. Ja jeszcze idę raz na koniec miesiąca i jeden ząb zostaje do obserwacji, tez nie wiem czy nie będę robić
Koleżankę przy cesarce pytali czy na wyleczone żeby. Przy niewyleczonych zębach operacje są niebezpieczne, może dojść do komplikacji. Także jak któraś jeszcze nie była u stomatologa to raz dwa
Przy fotelikach jeszcze ja mam tak, ze dla mnie najważniejsze jest jego bezpieczeństwo. Po drugie funkcjonalność (cybex ma tez fajną opcje, że jak łupinka jest na wózku to można rozłożyć dziecko do pozycji leżącej. To ważne, jak podjade z mała do sklepu czy gdzieś będę na chwile bez gondoli). Waga ma być rozsądna, żebym dała radę podnosić i przenieść fotelik. Nie będę nigdzie szła z samym nosidełkiem, a w bloku mam windęStokrotka 86, Aneta8, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Dobuska, mam takie samo podejście do fotelika. My w bloku mamy 2 windy wiec nie zamierzam go nosić. Zwłaszcza że z dzieckiem i tak będzie ważył. też zastanawiam się nad cybexem. Przeglądam te fotele pod względem gwiazdek w testach ADAC i rozkminism. My musimy najpierw nowe auto kupić więc narazie wszystko stoi.
U mnie i matka i siostra miały duże brzuchy. Ale obie przytyły ponad 20 kg więc może to to. Jednak dieta cukrzycowa ma coś się przydaje 😁jaina_proudmoore, dobuska, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙