WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idigi gratuluję 🙂

A ja witam się z Wami kolejny dzień- mniej szary niż wczoraj 😁

Dzisiaj idę na kontrolę do stomatologa i jak na złość dopadł mnie katar i mdłości... I żeby nie było to nie jest moją naturalna reakcja na dentystę 😉

W nocy średnio spałam bo męża bolały plecy i wiercił się i jęczał. Wstałam zaraz po 7 i cukier 71. Czyli jak na mnie trochę za niski. Sprawdzę jeszcze jutro i albo będę wstawałam wcześniej albo może powinnam jeść większą kolację...

Ogólnie to dopadła mnie chandra. Mam dokładnie to samo co w weekend czyli i doła i jakiegoś wk.... w jednym. Patrzę na swój mały brzuch i zastanawiam się czy moja macica nadąża za wzrostem malucha, czy jemu tam wygodnie i podobne bzdury wbijają mi się do głowy. Nie wiem już czy to jakieś przesilenie jesienne czy efekt hormonów.

Z plusów to to że przesyłka z olx z ciuszkami dla malucha jest w drodze więc może jutro już będzie 🙂

Mam nadzieję że u Was lepsze nastroje😉

dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idigi, ale duży człowieczek! <3

Ja również się witam. Dzisiaj kolejne zajęcia z położną. :)

Ostatnio chyba Stokrotka pytała o więzadła? Jeju, moje się odezwały z podwójną mocą... Nocki to horror. Najgorsze, że ja wiem, że nic nie można z tym zrobić. Ćwiczę w domu na piłce i w szkole rodzenia, ale to pomaga na ból krzyżowe. Tutaj rozciągają się więzadła i są obciążone. Wczoraj miałam taki 10 minutowy ból jak na okres, ale tylko w pachwinach. Potem zawsze wyskakuje mi brzuch. Mąż rano patrzył na mnie taki smutny, jak mi łza pociekła ze zmęczenia. Ogólnie jestem wyspana, ale po prostu męczę się w nocy.

Stokrotko ja też miałam dzisiaj niski cukier, bo 76 (poniżej 75 mam zmniejszać insulinę), ale u mnie jest zawsze niski cukier, jak mam ciężką noc. U Ciebie może podobnie?

Ja dzisiaj też odbieram przesyłkę. Zamówiłam na Vinted śpiworek dla małej. Planuję, żeby spała w rożku, ale udało mi się dorwać śpiworek, który jest tak podpinany i może mieć nawet do pół roku, od noworodka. Także nie zmarnuje się. :)

No i jedziemy dzisiaj kupić fotelik. :)

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Idigi gratuluję 🙂

A ja witam się z Wami kolejny dzień- mniej szary niż wczoraj 😁

Dzisiaj idę na kontrolę do stomatologa i jak na złość dopadł mnie katar i mdłości... I żeby nie było to nie jest moją naturalna reakcja na dentystę 😉

W nocy średnio spałam bo męża bolały plecy i wiercił się i jęczał. Wstałam zaraz po 7 i cukier 71. Czyli jak na mnie trochę za niski. Sprawdzę jeszcze jutro i albo będę wstawałam wcześniej albo może powinnam jeść większą kolację...

Ogólnie to dopadła mnie chandra. Mam dokładnie to samo co w weekend czyli i doła i jakiegoś wk.... w jednym. Patrzę na swój mały brzuch i zastanawiam się czy moja macica nadąża za wzrostem malucha, czy jemu tam wygodnie i podobne bzdury wbijają mi się do głowy. Nie wiem już czy to jakieś przesilenie jesienne czy efekt hormonów.

Z plusów to to że przesyłka z olx z ciuszkami dla malucha jest w drodze więc może jutro już będzie 🙂

Mam nadzieję że u Was lepsze nastroje😉
    Powodzenia na wizycie.
    U nas dziś też ciężka noc, gardło nie dało o sobie zapomnieć w dodatku mamy psa, który bardzo lubi spać u nas na łóżko i często głośno chrapię, więc raz mnie obudził ból gardła, raz pies i tak noc, zleciała, rano myślałam, że poaoie trochę dłużej bo synek nie idzie do przedszkola ale niestety uznał, że wstanie wcześniej niż zawsze i nie pospałam 😐 cukier tez dziś jak i wczoraj 92 nie wiem czy to przez tą chorobe czy po prostu już tak mi zostanie 😐
    Nie raz za dużo rozmyślamy to, że brzuszek mały, nie znaczy, że macica nie rośnie, maluszkowi na pewno jest najwygodniej jak tylko może być 🙂
    Wczoraj na noc zjadłam kanapkę z czosnkiem bo nic nie przynosiło ulgi mojemu gardłu ale małej chyba nie posmakował bo zostałam tak skopana, że aż mąż się zdziwił czemu się tak zginam 🙂

Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. U mnie dziś cukry 85, wczoraj 75. Miałam jakąś zła nockę. Bolały mnie pachy, piersi, brodawki. Może to mleczarnia zaczyna produkcję mleka dla synka 🤣

Do mnie też ma przyjść paczka z ubrankami z vinted 🤣 zastanawiam się jeszcze czy oprócz grubego bawełnianego kombinezonu nie kupić dla małego takiego z ortalionu, przeciwdeszczowego na mrozy. Chodzi mi o rozmiar 56.

Na Colorstories mój kocyk, śpiworek, które w są na liście do kupienia, nie ma na magazynie.

Sterylizator z Neno - zmienili znów termin, teraz ma być dostępny na przełomie listopada/grudnia 😩

Chyba wcześniej urodzę niż zdążę zamówić.

dobuska, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Powodzenia na wizycie.
    U nas dziś też ciężka noc, gardło nie dało o sobie zapomnieć w dodatku mamy psa, który bardzo lubi spać u nas na łóżko i często głośno chrapię, więc raz mnie obudził ból gardła, raz pies i tak noc, zleciała, rano myślałam, że poaoie trochę dłużej bo synek nie idzie do przedszkola ale niestety uznał, że wstanie wcześniej niż zawsze i nie pospałam 😐 cukier tez dziś jak i wczoraj 92 nie wiem czy to przez tą chorobe czy po prostu już tak mi zostanie 😐
    Nie raz za dużo rozmyślamy to, że brzuszek mały, nie znaczy, że macica nie rośnie, maluszkowi na pewno jest najwygodniej jak tylko może być 🙂
    Wczoraj na noc zjadłam kanapkę z czosnkiem bo nic nie przynosiło ulgi mojemu gardłu ale małej chyba nie posmakował bo zostałam tak skopana, że aż mąż się zdziwił czemu się tak zginam 🙂
    Baaaaardzo prawdopodobne, że masz podwyższony cukier po infekcji. U mnie to pierwsze pytanie, gdy cukier jest wyższy. Mi zawsze skacze w górę po infekcji i przy stresie.
    Przykro mi, że dołączyłaś do mnie do grupy "nocnie wymęczonych"
    <3

Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Ostatnio chyba Stokrotka pytała o więzadła? Jeju, moje się odezwały z podwójną mocą... Nocki to horror. Najgorsze, że ja wiem, że nic nie można z tym zrobić. Ćwiczę w domu na piłce i w szkole rodzenia, ale to pomaga na ból krzyżowe. Tutaj rozciągają się więzadła i są obciążone. Wczoraj miałam taki 10 minutowy ból jak na okres, ale tylko w pachwinach. Potem zawsze wyskakuje mi brzuch. Mąż rano patrzył na mnie taki smutny, jak mi łza pociekła ze zmęczenia. Ogólnie jestem wyspana, ale po prostu męczę się w nocy.

Stokrotko ja też miałam dzisiaj niski cukier, bo 76 (poniżej 75 mam zmniejszać insulinę), ale u mnie jest zawsze niski cukier, jak mam ciężką noc. U Ciebie może podobnie?

Ja dzisiaj też odbieram przesyłkę. Zamówiłam na Vinted śpiworek dla małej. Planuję, żeby spała w rożku, ale udało mi się dorwać śpiworek, który jest tak podpinany i może mieć nawet do pół roku, od noworodka. Także nie zmarnuje się. :)

Właśnie wczoraj od południa do samego wieczora miałam takie kłucie w dolnej części brzucha coś podobnego jak przy miesiączce, trwało to chwilę i mijało ale powtarzało się sporo razy, już nawet zastanawialam się czy nic złego się nie dzieje, jeszcze mała była gdzieś blisko pęcherza bo cały czas chciało mi się siku.
    Powodzenia na zajęciach!

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra85 wrote:
    Dzień dobry. U mnie dziś cukry 85, wczoraj 75. Miałam jakąś zła nockę. Bolały mnie pachy, piersi, brodawki. Może to mleczarnia zaczyna produkcję mleka dla synka 🤣

Do mnie też ma przyjść paczka z ubrankami z vinted 🤣 zastanawiam się jeszcze czy oprócz grubego bawełnianego kombinezonu nie kupić dla małego takiego z ortalionu, przeciwdeszczowego na mrozy. Chodzi mi o rozmiar 56.

Na Colorstories mój kocyk, śpiworek, które w są na liście do kupienia, nie ma na magazynie.

Sterylizator z Neno - zmienili znów termin, teraz ma być dostępny na przełomie listopada/grudnia 😩

Chyba wcześniej urodzę niż zdążę zamówić.
    To w sumie dzisiaj masz lepszy cukier niż wczoraj. :)
    Mleczarnia na pewno sie przygotowuje. Dzisiaj czytałam w aplikacji, że mogą nas boleć piersi i ich okolice. :)
    Ja mam jeden grupy kombinezon i jeden polarowy właśnie jak ten misio taki.

Na stronie neno dzisiaj -40% do godziny 12, ale oczywiście chciałam dokupić aspiratorek i nie ma:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2021, 08:51

• Negra85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta promka z Neno to od wczoraj jest. Piszą ludzie, że parę minut po jej rozpoczęciu już nic nie było 🤣 Pewnie mieli po parę sztuk wszystkiego.

Dobuska a te kombinezony to masz 56? Na 62 też coś brałaś?

MyŚliwa lubi tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Baaaaardzo prawdopodobne, że masz podwyższony cukier po infekcji. U mnie to pierwsze pytanie, gdy cukier jest wyższy. Mi zawsze skacze w górę po infekcji i przy stresie.
    Przykro mi, że dołączyłaś do mnie do grupy "nocnie wymęczonych"
    <3
    Wcześniej już mi się zdarzały niewielkie skoki ale się unormowaly, infekcji jeszcze żadnej w ciąży nie miałam, więc nie wiem jak na nie reaguje ale właśnie nie raz czytałam, że może wtedy być wyższy cukier. Cóż, po urodzeniu synka jestem już przyzwyczajona, że budze się przy różnych odgłosach w nocy ale zawsze po tym zasypiam, dziś jednak było gorzej. Ale jeszcze z 4 miesiące i te nieprzespane noce będą już tylko zasługa naszych maluszkow, więc będziemy przygotowane 🙂

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra85 wrote:
    Ta promka z Neno to od wczoraj jest. Piszą ludzie, że parę minut po jej rozpoczęciu już nic nie było 🤣 Pewnie mieli po parę sztuk wszystkiego.

Dobuska a te kombinezony to masz 56? Na 62 też coś brałaś?
    Tak tak, od wczoraj. Ja w ogóle myślę, że specjalnie zdjęli większość towaru ze stanu :D Tam prawie nic nie ma. A po promocji będą znowu prawie wszystkie :D

Ja mam oba na 56. Ten ze smyka jest polarowy więc rozmiar jest okej, a ten ciepły to z coccodrillo i on mi się wydaje, że wypada na nieco większego. Myślę, że posłuży do końca zimy. Jego planuję nakładać do wózka.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Wcześniej już mi się zdarzały niewielkie skoki ale się unormowaly, infekcji jeszcze żadnej w ciąży nie miałam, więc nie wiem jak na nie reaguje ale właśnie nie raz czytałam, że może wtedy być wyższy cukier. Cóż, po urodzeniu synka jestem już przyzwyczajona, że budze się przy różnych odgłosach w nocy ale zawsze po tym zasypiam, dziś jednak było gorzej. Ale jeszcze z 4 miesiące i te nieprzespane noce będą już tylko zasługa naszych maluszkow, więc będziemy przygotowane 🙂
    A to ja nie wiem czemu sobie ubzdurałam, że teraz jesteś chora. :D Już mój kalafior wszystko miesza...

Niech mi ktoś powie, żebym się wyspała przed porodem, a przysięgam, że go pieprznę krzesłem. I nie żartuję. :D

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A to ja nie wiem czemu sobie ubzdurałam, że teraz jesteś chora. :D Już mój kalafior wszystko miesza...

Niech mi ktoś powie, żebym się wyspała przed porodem, a przysięgam, że go pieprznę krzesłem. I nie żartuję. :D
    Nie nie, dobrze zrozumiałaś to ja może niezrozumiale napisałam, teraz jestem chora ale przed tą infekcją jeszcze żadnej nie miałam 🙂
    Zdecydowanie ktoś kto mówi o wyspaniu przed porodem musiałby nie być nigdy w ciąży 😁

MyŚliwa lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • idigi85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Na jaki fotelik jestescie zdecydowani?

2nn3jqivc7brsh21.png

Starania od 12.2017.
    Starania z pomocą medyczną od 10.2019, Ovum, Lublin.
    Ja: 36l. AMH 2,71
    On: 34l: morfologia słabo
    1 IUI / 12.2019 /🍷
    2 IUI / 02.2020 /🍷
    1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
    Crio / 04.2020 / 🍷
    2 IVF / 07.2020 / ❄️❄️2AA
    Crio / 08.2020 / 🍷
    Crio / 11.2020 / 🍷

Od 02.2021
    KRIOBANK, Białystok
    3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
    Crio / 05.2021 / 🍷
    Crio / 06.2021 / 🥳
    beta 5dpt 27,27
    29dpt ❤️
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Nie nie, dobrze zrozumiałaś to ja może niezrozumiale napisałam, teraz jestem chora ale przed tą infekcją jeszcze żadnej nie miałam 🙂
    Zdecydowanie ktoś kto mówi o wyspaniu przed porodem musiałby nie być nigdy w ciąży 😁
    No to widzisz! Jednak nie jest ze mną tak źle :D

Aga12345 lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idigi85 wrote:
    Na jaki fotelik jestescie zdecydowani?
    Na ten moment na Cybexa, ale nie wiem czy będzie nam pasować do auta. Mam nadzieję, że tak. Ten nowy model jest fajny, lekki i ma obrotową bazę (przy łupince działa tylko na boki, a przy większych już 360 stopni).

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki!
    Idigi, super gratuluję pomyślnych badań! 🥰
    Stokrotko powodzenia u dentysty, ja też muszę się wreszcie zapisać na jakiś przegląd 🤦🏼‍♀️
    Ja ostatnio sypiam dobrze, jedyne co, to koty nas budzą. Upodobały sobie drapanie łóżka, żeby zasygnalizować, że już nie śpią 🙄🙈
    Ale dziś smutny dziś, bo nie przyjeżdża do mnie żaden kurier 🤪

Aga12345, jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😚

Idigi super, że wszystko dobrze 😁
    Zaczęły się zakupy ;)

Stokrotka trzymam kciuki za wizytę u stomatologa
    Ja mam dziś czyszczenie zębów i wizytę u ortodonty
    Nie chce mi się zwlekać z łóżka,ale muszę jeszcze zjeść i wychodzić

Chyba jakaś jesienna chandra Cię złapała, przytulam 😚

Dobuska,ojej ale męczą Cię te dolegliwości 😥trzymaj się 😚

Aga12345, dobuska, Gosia Rumi, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • idigi85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Na ten moment na Cybexa, ale nie wiem czy będzie nam pasować do auta. Mam nadzieję, że tak. Ten nowy model jest fajny, lekki i ma obrotową bazę (przy łupince działa tylko na boki, a przy większych już 360 stopni).

O, to podobnie jak nasz: maxi cosi pebble 360. Ponoć te maxi pasują do większości aut, więc jakby coś było nie tak z tym cybexem, to możesz zapytać właśnie o ten. Ja byłam zdecydowana na britaxa, ale nie spodobał mi się wizualnie, na necie jakoś to wszystko lepiej wyglądało. W sklepie mieli tylko jeden kolor, więc może to chodziło o kolor.

jaina_proudmoore, dobuska, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

2nn3jqivc7brsh21.png

Starania od 12.2017.
    Starania z pomocą medyczną od 10.2019, Ovum, Lublin.
    Ja: 36l. AMH 2,71
    On: 34l: morfologia słabo
    1 IUI / 12.2019 /🍷
    2 IUI / 02.2020 /🍷
    1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
    Crio / 04.2020 / 🍷
    2 IVF / 07.2020 / ❄️❄️2AA
    Crio / 08.2020 / 🍷
    Crio / 11.2020 / 🍷

Od 02.2021
    KRIOBANK, Białystok
    3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
    Crio / 05.2021 / 🍷
    Crio / 06.2021 / 🥳
    beta 5dpt 27,27
    29dpt ❤️
  • Megg Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Niutku - Andrzej to taaaaaakie cudowne imię! 😍😍😍😍😍 Uwielbiam je! (Jest w moim własnym rankingu na 4 miejscu, więc gdybym się przypadkiem dorobiła 4 synów - to też miałabym Andrzeja 💚 +Kazimierza, Władysława i Jerzego). A ludzie mogą się na początku krzywić, że to nie ich gusty, niech się krzywią, szybko się przyzwyczają, przekonają i będą uwieeelbiać Andrzejka 💖💖💖
    Kazimierz i Jerzy to moje wymarzone imiona 🥰 nasz bobo od zarodka jest Kazikiem ale chyba się nie odważę tak nazwać :( rodzina się strasznie sprzeciwia

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

3jgxs65gfbhupcu9.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam drogie panie,
    a co tu za produkcja stron od rana.
    miałam lekturę do kawki :D

@Stokrotka - powodzenia na wizycie.
    Ja też czasem miewam chandro- wkurwa i nie wiem na co. Myślę sobie czasem, czy dam radę wstawać w nocy. teraz wstaje siku i potem dość mocno zasypiam. chyba organizm ćwiczy nocne pobudki ;)
    mnie na przykład martwi fakt, czy się w nocy obudzę do dziecka i jak to jest z nocnym karmieniem.

@Negra85- ale numer z tym sterylizatorem, grrrr. :/ to pewnie efekt Covida, bo u męża w pracy też brak towaru. sprzedał to, co w grudniu dopiero przyjedzie/ przypłynie.... także zobaczcie jaki to okres czasu. brakuje elementów, a tam pewnie plastik itp rzeczy.

@Dobuska- masakra z tymi twoimi więzadłami. :( czy naprawdę nie da się nic zrobić? może jakieś masaże itp rozluźniające, zamęczysz się nam tutaj.
    Podeślij proszę jeśli możesz jaki model CYBEXa macie na oku. Ja w poniedziałek będę jechać ponownie do bobo wózki zamówić wózek plus chyba fotelik. Koleżanka polecała mi brać Avionauta,a po roku dopiero zainwestować w obrotową bazę.

Życzę zdrówka dla chorujących :* <3

Ja od rana wzięłam się za pranie... 😂😂
    umówiłam się też do fryzjera na przyszłą środę :)

koty śpią gdzie popadnie, także idzie jesień ;)
    aaa i w końcu dziś nadali do mnie paczkę ze Świata Dziecka, gabaryt XXL , kurier padnie 😂
    wczoraj dostałam maila, że nie ma na stanie tej wanienki co chciałam i czy chce inny kolor. wzięłam bo już nie będę marudzić. ;)

poemat zakończony :D

Aneta8, Gosia Rumi, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ