X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Lolla Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra85 wrote:
    Dziewczyny myślicie, że taki kombinezon zda egzamin? Czy lepiej żeby nóżki były oddzielnie?
    Screenshot-20211007-110856-OLXpl.jpg

Jaina, a jaka wanienkę wybrałaś?

Dodałam podobny do ulubionych na vinted i też rozważam.🙂 Do fotelika mam, do wózka by wtedy nie trzeba było kupować śpiworka. No i na pewno pod względem wkładania dziecku wygodniejsze.

jaina_proudmoore, dobuska, Negra85, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Anetko aaaaale cudowny ten króliczek 😍😍😍😍 Można by tylko siedzieć i patrzeć na niego 😍

Wariancja mam nadzieję że córunia "pomagała" przy sortowaniu a nie rozrzucała? 😉🙃 Jeśli to ciuszki po Twojej Niuni - to pewnie od razu odżywają wspomnienia malutkiej w nich 💖 Bardzo miłe zajęcie 😊

Adusia aaaale rozkoszne imiona tych chłopców 😍🌈🐻🤗 Jestem totalnie zakochana w takich! 😍 Te imiona Waszych babć i dziadków też zachwycają mnie - wszystkie! 😊 Ale dużo jest pięknych imion i wśród tych współczesnych, normalnych - Alicja, Remigiusz - przepiękne! (Ja nie lubię tylko tych nadmiernie nowoczesnych i nadmiernie "amerykańskich"😉) i w ogóle bardzo lubię te giełdy imion 😃😃😃😃

Oooo Anetko - my też poważnie rozważaliśmy Irenkę (choć dla ewentualnej drugiej córki, "Marysia" jest u nas niestrącalna z podium) - i nam akurat forma Irena i Irenka się baaaardzo podobają! Ale nie podoba się forma Irka, a pewnie tak właśnie by ją wołano całe życie. (Mam ciotkę Irkę - i wyłącznie tej formy używa cały świat). Jeśli będzie kiedyś druga córcia to będzie u nas Celinka. Już jesteśmy w niej zakochani tak jak w Marysi 💚🐞🎀

Megg nie przejmuj się gadaniem - to Wy macie uwielbiać dzieciątko i jego imię. A ludzie jak się przyzwyczają to też je pokochają, potem już nikt sobie nie wyobraża że dziecko mogłoby nosić inne imię 😊 Moja mama też nie była zachwycona Kazimierzem (a baaardzo długo obstawialiśmy że będzie syn i o wczesnym brzuszku mówiliśmy już Kaziutek 😉 To dość szybko i ona mówiła Kaziutek Kaziutek i w końcu przyznała że na pewno pokocha to imię ❤) A jakie imiona jeszcze bierzecie pod uwagę, jeśli nie Kaziu i Jurek? 🤗

A to WYBIERANIE i narzucanie przez babcie i ciocie jest straaaaaszne! Rzeczywiście "już mieli okazję"! Strasznie denerwuje mnie takie coś, wręcz rozwściecza, a akurat spotkałam się w życiu z takim przypadkiem 😡😵 Teściowa mojego brata wybrała "Zosia" i na ich córkę Natalkę przez parę lat uparcie wołała Zosia..... 🤦🤦🤦 Wrrrr masakra 😤 Myśliwa zdradzisz jakie imię wybraliście? Zaciekawiłam się 🤗

Idigi gratuluję! 🎉🎊🎈💝 Rosną te nasze Kruszynki 😍 Twoja już jest taaaka duża - cudownie! 💚

Stokrotko trzymam kciuki za szybki i gładki przebieg wizyty... I za to żeby ta przesyłeczka prędko doszła - to wspaniały antydepresant 💚🤗🎀🌈 Na pewno i hormony i jesień robią swoje... A przecież nawet bez powodu potrafimy miewać takie gorsze nastroje (ja miewałam - i bez ciąży i w środku lata). Chyba nie ma co z tym walczyć, tylko zaserwować sobie jakieś małe radości i przyjemności i przeczekać 😊 Gorsze dni są potrzebne, żeby potem docenić te średnie i dobre 👍 Mam nadzieję że mimo wszystko uda Ci się odnaleźć w tym dniu mnóstwo maleńkich przyjemności ❤

Dobuska - udanych zajęć! 😃 Niedobrze że te bóle tak Cię męczą 😔 Mam nadzieję że niebawem w końcu odpuszczą, chyba pozostaje tylko przeczekać 😔 Ale cieszę się że też dostaniesz dzisiaj umilacza 🎁😁 I też jak słyszę: Wyśpij się w ciąży na zapas - to aż mnie krzesło w rękach świeżbi 🙈

Aga - czosnek na pewno zrobi Ci dobrze na zdrówko. A malutka może była zdziwiona albo wręcz zadowolona na ten smak? 😊 Ja każde kopanie odbieram jako dobry sygnał 😉

Jaina ooooooo to będzie radość XXL 😃😃😃😃
    Oj rzeczywiście jeszcze w nocy mnie męczył ból ale już dzisiejszy dzień nie ma w ogóle porównania z wczorajszym. Jeśli ma smak po mamie to raczej jej nie posmakował 😁 ale najważniejsze, że daje sygnały 🙂

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/a704f5c792bc8.jpg.html

Tak przystawka wygląda po złożeniu. Narazie jeszcze nie w miejscu docelowym ale wczoraj tak testowo ja złożyliśmy 😉 zaraz trafi do torby w częściach i poczeka na styczeń 😁

Aneta8, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, dobuska, MyŚliwa, Aga12345, Selena, Morwa, Nisia18 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Oooo Anetko - my też poważnie rozważaliśmy Irenkę (choć dla ewentualnej drugiej córki, "Marysia" jest u nas niestrącalna z podium) - i nam akurat forma Irena i Irenka się baaaardzo podobają! Ale nie podoba się forma Irka, a pewnie tak właśnie by ją wołano całe życie. (Mam ciotkę Irkę - i wyłącznie tej formy używa cały świat). Jeśli będzie kiedyś druga córcia to będzie u nas Celinka. Już jesteśmy w niej zakochani tak jak w Marysi 💚🐞🎀

Jejciu Gosia, ależ mi się milutko zrobiło, że to imię jednak się jeszcze komuś podoba! 🥰 tak jak właśnie wracają te stare imiona, to z małą Irenką się jeszcze nie spotkałam.
    Na moją babcię wołali najczęściej Ircia ☺️

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwierzycie co mi się dziś przytrafiło. Dzwoni koleżanka z pracy, odbieram. A ona po pierwsze na lekcji, po drugie z moja klasa, po trzecie dała mnie na głośnik … a tam głośne dzień dobry i potem prośba, żebym ich odwiedziła bo im źle itp.🙉🙉🙉 także ten, czeka mnie wycieczka do szkoły bo inaczej mi spokoju nie dadzą. I tak miałam to w planie… natomiast dużego minusa złapała ode mnie koleżanka takim zachowaniem 🤦‍♀️Nie tak to się powinno odbywać..sama niedawno wróciła z urlopu wych i takie cyrki odstawia innym. 😳

MyŚliwa, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 - znam jedną babeczkę (która prowadzi jogę :D), która swoją córeczkę nazwała Irenka :)

Gosia - Ty masz tam prawdziwy składzik u siebie! Fajnie, ze bedziesz miała zajęcie na kilka dni :)

Stokrotka - super jest ta dostawka, mocno się na nią czailiśmy, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się od razu na łóżeczko (z racji braku miejsca;))

Pcosik - ja jeszcze ciągle w pracy, a jak w pracy to i wbiegu, wiec doskonale Ciebie rozumiem.. zobaczysz, ze do grudnia szybko czas zleci :)

A propos pracy to wkurzyłam się dzisiaj konkretnie.. Co prawda siedzę sama w naprawdę dużym pomieszczeniu, do którego przylegają dwa inne, w których są inni pracownicy. No i słyszałam dzisiaj jak jeden kolega rozmawiał z kimś przez telefon i mówil, że jego syn najprawdopodobniej ma bostonkę.. no świetnie! Wiecie, zero refleksji, ze może warto by mi coś powiedzieć.. moze wysłałbym siebie do domu, mimo wszystko na zdalną.. to była podsłyszana rozmowa, więc nawet nie mam jak iść i go opieprzyć ;)

Stokrotka 86, Aneta8, Gosia Rumi, MyŚliwa, Aga12345 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, to ewidentnie koleżanka nie przemyślała. Co innego odebrac tel od znajomej a co innego od całej klasy dzieci/ młodzieży. Różne rzeczy mogłaś robić i różnie się czuć. Mogła zapytac wcześniej czy zgadzasz się na taki tel. To że wróciła z wychowawczego o niczym nie świadczy. Ja w pracy mam koleżankę ( swoją drogą fajną) która miała problem z zajściem w ciążę. Tak jak i ja, z tym że ona jest kilka lat starsza. Gdy zaszła już w tą ciążę to co rusz słyszałam że ja też powinnam, nie ma co czekać, odkładac bo będzie coraz trudniej ( to było jeszcze przed naszym im vitro). Fakt, nie opowiadałam się w pracy że mamy problemy ale wg mnie takich rzeczy nie powinno się mówić drugiej osobie gdy nie zna się jej sytuacji.

Joana, no ludzie nie myślą. Albo raczej myślą tylko o tym żeby im było wygodnie. Brak słów 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2021, 16:24

jaina_proudmoore, MyŚliwa, Aga12345 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Nie uwierzycie co mi się dziś przytrafiło. Dzwoni koleżanka z pracy, odbieram. A ona po pierwsze na lekcji, po drugie z moja klasa, po trzecie dała mnie na głośnik … a tam głośne dzień dobry i potem prośba, żebym ich odwiedziła bo im źle itp.🙉🙉🙉 także ten, czeka mnie wycieczka do szkoły bo inaczej mi spokoju nie dadzą. I tak miałam to w planie… natomiast dużego minusa złapała ode mnie koleżanka takim zachowaniem 🤦‍♀️Nie tak to się powinno odbywać..sama niedawno wróciła z urlopu wych i takie cyrki odstawia innym. 😳

Ech, no rzeczywiście nie pomyślała ta koleżanka.. może uznała, że będzie Ci miło jak zrobi Ci taką „niespodziankę”.. 😏

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Aneta8 - znam jedną babeczkę (która prowadzi jogę :D), która swoją córeczkę nazwała Irenka :)

Gosia - Ty masz tam prawdziwy składzik u siebie! Fajnie, ze bedziesz miała zajęcie na kilka dni :)

Stokrotka - super jest ta dostawka, mocno się na nią czailiśmy, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się od razu na łóżeczko (z racji braku miejsca;))

Pcosik - ja jeszcze ciągle w pracy, a jak w pracy to i wbiegu, wiec doskonale Ciebie rozumiem.. zobaczysz, ze do grudnia szybko czas zleci :)

A propos pracy to wkurzyłam się dzisiaj konkretnie.. Co prawda siedzę sama w naprawdę dużym pomieszczeniu, do którego przylegają dwa inne, w których są inni pracownicy. No i słyszałam dzisiaj jak jeden kolega rozmawiał z kimś przez telefon i mówil, że jego syn najprawdopodobniej ma bostonkę.. no świetnie! Wiecie, zero refleksji, ze może warto by mi coś powiedzieć.. moze wysłałbym siebie do domu, mimo wszystko na zdalną.. to była podsłyszana rozmowa, więc nawet nie mam jak iść i go opieprzyć ;)

Ojej może faktycznie popracuj kilka dni z domu teraz. Oby te zarazki nie doszły do Ciebie.. 😚

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana brak slow… ludzie w ogóle nie myślą :/

Jaina ogólnie pomysł super, dzieci za Tobą tęsknią, ale wystarczyło napisać do Ciebie wcześniej lub zadzwonić i zapytać co Ty na to :/
    No, ale tak jak Stokrotka napisała - taktu to ludziom brakuje w tych czasach chyba najbardziej.

Kupiłam fotelik!!! Zaraz go rozpakuje i zrobię Wam zdjęcie.
    Byłam tez na ćwiczeniach, położna słuchała serduszka i przeglądała moje wyniki. Fajne to. Do swiat będę miała takie spotkania, potem szkoła rodzenia a potem jak dotrwam KTG :)

Gosia Rumi, Stokrotka 86, Aneta8, jaina_proudmoore, MyŚliwa, Aga12345 lubią tę wiadomość

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Masaaaakra 😡😡😡😡
    Ale ludzie tacy właśnie są 😕 Teraz różne choroby mogą szaleć a ludzie je będą przynosić, bo nie będą chcieli tracić urlopu ani nie będzie im się chciało iść do lekarza. Mogliby chociaż powiedzieć i profilaktycznie się poizolować 😕
    Ja bym chyba od razu poszła z ryjem, nieważne że podsłyszane. Nie podsłuchiwalaś zza rogu czy przez szparę w drzwiach - chcąc nie chcąc usłyszałaś i już wiesz - i masz prawo być wściekła. Dobrze chociaż że masz własne przestrzenne pomieszczenie, mam nadzieję że zarazki z pokoju obok - rozproszyły się tam i nie doszły do Twojego...

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Joana23, Aga12345 lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasz fotelik. Oczywiście wymiękłam i dopłaciłam za wzorek. A w dupę tam, niech ma:D
    Mój mąż, jako że jest taki żartowniś, postanowił wsadzić do niego naszego psa 🙄🙄🙄 i po wyjęciu (albo inaczej ucieczce psa) było pełno sierści i jeszcze czymś pobrudziła, może z łapy, albo tyłkiem… No więc ja strzelałam piorunami i bluzgami, a mój mąż próbując się nie roześmiać, na dzień dobry prał fotelik.
    Ja naprawdę czekam na drugie dziecko. Serio. 😂

https://naforum.zapodaj.net/12100f197303.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/a2e2775af9e7.jpg.html

Tak jak mówię, super opcja z rozkładaniem do pozycji leżącej. No i baza pasuje idealnie.

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8, Gosia Rumi, Joana23, MyŚliwa, Aga12345, Morwa, Kasiastaraczka, Nisia18 lubią tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska- piękny fotelik 🙂

A napiszesz jaki to model? I przypomnij proszę jaką masz bazę. Ja z cybexa upatrzyłam 2 foteliki. Ten jeden to chyba ten co Twój.

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 7 października 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    To nasz fotelik. Oczywiście wymiękłam i dopłaciłam za wzorek. A w dupę tam, niech ma:D
    Mój mąż, jako że jest taki żartowniś, postanowił wsadzić do niego naszego psa 🙄🙄🙄 i po wyjęciu (albo inaczej ucieczce psa) było pełno sierści i jeszcze czymś pobrudziła, może z łapy, albo tyłkiem… No więc ja strzelałam piorunami i bluzgami, a mój mąż próbując się nie roześmiać, na dzień dobry prał fotelik.
    Ja naprawdę czekam na drugie dziecko. Serio. 😂

https://naforum.zapodaj.net/12100f197303.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/a2e2775af9e7.jpg.html

Tak jak mówię, super opcja z rozkładaniem do pozycji leżącej. No i baza pasuje idealnie.
    🤣🤣🤣tyle powiem. Domyślam się, ze masz nerwy. Przypomniało mi się jak mąż zamknął moja mała walizkę na kod, a potem nie mógł wpisać prawidłowych 4 cyfr i zamek wyłamał śrubokrętem. Walizka była częściowo spakowana 🤣🤣🤣także doskonale cię rozumiem. Czekam na nazwę modelu 🙂💪😍

dobuska, Stokrotka 86, MyŚliwa, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak składaliśmy wózek żeby obejrzeć i gondola była wpięta, a spacerówka stała na podłodze, to kota wyciągałam z niej z 17 razy 🙈

jaina_proudmoore, dobuska, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wazy niecałe 5kg (4,8) i jest całkiem lekki. :)

Model CYBEX CLOUD Z I-SIZE FOTELIK DJ KHALED
    A jeśli chodzi o bazę to chyba nie miałam za dużo wyboru, jedyna która do niego pasuje baza cybex Z isofix. Jakoś tak. Przy łupince działa 180 stopni. Później 360 stopni.
    Aaaaa i jeszcze ważne, rozłożyć fotelik do pozycji leżącej można tylko poza bazą, także cybex przemyślał sprawę, żeby rodzicom nie odbijało w trakcie jazdy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2021, 17:44

jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86, Gosia Rumi, MyŚliwa, Aga12345, Morwa lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 października 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    My jak składaliśmy wózek żeby obejrzeć i gondola była wpięta, a spacerówka stała na podłodze, to kota wyciągałam z niej z 17 razy 🙈
    No dla kotów to nowe legowisko. Rarytasik 😍🥰🙃a nie wolały potem pustego dużego pudła do zabawy? 🤣

dobuska, Aneta8, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    No ale kot sam wszedł, a on chciał zapiać psa w pasy, żeby sprawdzić czy łatwo idzie….🙈

Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kupiłam taniej niż na necie, bo były te całe targi i było 10% rabatu plus tam mój mąż jeszcze zagadał :)

jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 października 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    No ale kot sam wszedł, a on chciał zapiać psa w pasy, żeby sprawdzić czy łatwo idzie….🙈
    Jakoś mnie to nie dziwi, serio. Mój głąb pytał czy na zajęciach ze szkoły rodzenia będzie lalka bobas do ubierania 😂już czuje jaki wstyd będzie. 😳🤣jak zacznie śmieszkować. Dobrze, że maks 5 par jest obecnych. Pewnie i tak mąż będzie srał żarem jak każą mu lalkę rozebrać, umyć pupę i ubrać 🤣🤣🤣

Aneta8 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ