Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiastaraczka wrote:Cześć ciocie,
Tu Tadzio💙
https://zapodaj.net/25669f873b70a.jpg.html
Wszystko w porządku 😍 394g, łożysko wysoko na tylnej ścianie,szyjka 4,1cm długa, zamknięta
Czego chcieć więcej 🥰 jestem szczęśliwa
Cześć Tadzio! 🥳🥳🥳Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Kasia gratuluję synka 🥳🥳
Anetko - piękny komplet, moje kolory 😍
Ja dalej marzę o organizerze do wózka, mufkach i motylku z Makaszki. No, chodzi mi po głowie cały czas. Sprawdzilam dzisiaj na Vinted i nawet są w mojej kolorystyce o prawie połowę taniej, więc się chyba skusze 🤤Aneta8, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Kasia, gratuluję synka
Dziewczyny walczcie jak lwice o spokój po porodzie. Teraz już nie będę taka głupia jak przy pierwszym dziecku, kiedy to pozwoliłam na najazd rodziny w szpitalu. Nie potrafiłam się postawić... Ja, obolała, spuchnięta, ucząca się karmić, przewijać, pielęgnować, rozryczana, bo hormony żyć mi nie dawały po porodzie. A rodzinka jak do zoo... Jakby to dziecko miało zaraz zniknąć i się rozpłynąć w powietrzu. Cieszę się, że teraz nie ma tych pielgrzymek w szpitalach i na pewno w lutym zostanie to na maksa ograniczone, bo covid pewnie w pełnym rozkwicie będzie.
Edit. Aneta, fajny ten komplecik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2021, 12:21
Aneta8, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Joana23, Negra85, dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Tu Tadzio💙
Wszystko w porządku 😍 394g, łożysko wysoko na tylnej ścianie,szyjka 4,1cm długa, zamknięta
Czego chcieć więcej 🥰 jestem szczęśliwaKasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja też nie chcę żeby ktoś od razu nas odwiedzał po porodzie, najszybciej chcę widzieć moją mamę
Co do jedzenia to pewnie ogarniemy jakiś bezglutenowy catering
Aneta8 piękne rzeczy 🥰
Dziękuję za wszystkie gratulacje 💙Aneta8, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Do mojej koleżanki jak wparowała rodzinka po porodzie to jeszcze jej zupę szpitalną zjedli 🙈 Ludzie w ogóle nie mają wyczucia.
U mnie w szpitalu na szczęście nie ma odwiedzin, więc mogę być spokojna o posiłki 😂 Przy poprzednim porodzie do mojej wpspolokatorki przychodzili nawet znajomi z pracy, a ja sobie chciałam powietrzyć akurat krocze czy sutki i nie mogłam się doczekać aż sobie pójdą.
Nie planuję odwiedzin po porodzie przez tydzień/dwa, a potem tylko ewentualnie zabranie na spacer starszego, bo będziemy rodzic w szczycie sezonu grypowego i przeziębieniowego. Pamiętajcie ze z każdym kaszlem, katarkiem czy podwyższoną temperaturą u noworodka trzeba od razu kłaść się do szpitala, więc wolę nie ryzykować.
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Alfa, brak słów- zwłaszcza z ta zupa🤦 Ten brak odwiedzin to jakiś plus obecnej sytuacji związanej z pandemia.
Ja dlatego też chce ograniczyć wizyty rodziny męża. Oni mają dzieci w wieku szkolnym. Dla nich tylko latarek, ale dla mojego malucha już coś co może mu zagrażać. Ponoć jest coraz więcej hospitalizacji u niemowląt z powodu wirusa rsv.jaina_proudmoore, dobuska, MyŚliwa, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Ja już po fryzjerze plus spacerek, dotleniłam się tak, aż mi się na drzemkę zbiera
@Kasia- witamy Tadzia
@Aneta- super śpiworek do spania. Ja skuszę się chyba na ten średniej grubości z Natulino. podoba mi się taki niebieski:
https://natulino-sklep.pl/product-pol-8656-Spiworek-do-spania-dla-niemowlat-NATULINO-R-BABYCOMFORT-Navy-Animals-Grey-21-24-C-2-warstwowy-nieocieplony.html
*** btw ten ocieplacz do wózka, z Mój Świat Dziecka wygląda na dość cienki... ale jak pod spodem będzie kombinezon plus ubranie to chyba będzie ok. Nie rozpakowałam go z folii, ale tak wymacałam tylko.
@Stokrotka86 - o wirusie RSV czytałam właśnie wczoraj.
Ja już rozmawiałam z mężem o ograniczeniu wizyt, ale to trzeba będzie jeszcze powtórzyć kilka razy
Mówiłam mu, że przykładowo jak poród jest w pon SN, to środa idzie się do domu, albo w czwartek jak jest CC, albo inne zależności. To też czas dla męża na zrobienie zakupów itp.
Ja widzę jeszcze jeden minus, uwaga gości skupia się na dziecku, a matka jest gdzieś z boku, często przygaszona, albo zmęczona... bo dziecko zabiera całą uwagę gości. Na odwiedziny przyjdzie czas, zawsze można się powołać na pandemie, inne zalecenia lekarzy i mieć spokój.
Niedawno czytałam książkę położnej Izabeli D - " Rodzić można łatwiej" - tam też była ciekawa informacja o NIEINFORMOWANIU nikogo, że jedziemy do szpitala.
dopiero PO fakcie.
Obgadałam z mężem i początkowo uznał, że zadzwoniłby do mamy/ taty. itp. A ja na to argumenty-
skąd wiesz ile potrwa poród?
czy będziesz odbierał telefony przez 15 godzin z hasłem " wiadomo coś?"
to tylko generuje stres, nic więcej. a przyszły ojciec też potrzebuje chwili ciszy.
Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Aga12345, Joana23, dobuska, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Ja jak rodzilam synka, to nawet nie mówiłam,że jadę do szpitala,bo nie chciałam co chwilę smsów o treści "urodziłaś już?". Dopiero po porodzie mąż wysłał smsa,że już jest synek na świecie.
A jeszcze bardziej wkurzające są te smsy od rodziny i znajomych wysyłane tuż przed terminem porodu z pytaniem "rodzisz?"🙄jaina_proudmoore, Stokrotka 86, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Ja jak będę w szpitalu to mój mąż ma za zadanie wszędzie odkurzyć, zetrzec kurze i zamówić mi tort potrójnie czekoladowy - czekoladowy biszkopt, czekoladowy Krem i polewa. Nie chcę balonów, żadnego "witaj w domu" tylko słodkie 🤣
Słodkie Mamy - czy któraś z Was próbowała czekolady Magnetic z Biedry bez cukru? Są z orzechami i biała coś ala rafaello. Dziewczyny na grupie na FB o diecie w cc pisały, że mają dobry skład i jako dodatek do posilku dobrze się sprawdza.Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Gosia Rumi, MyŚliwa, Alfa_Centauri, Morwa lubią tę wiadomość
Tu Tadzio💙
Czego chcieć więcej 🥰 jestem szczęśliwaKasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Negra, ja próbowałam tych czekolad. Zwłaszcza ta biała jest pyszna🥰 mi po 1 kostce ( w porywach do 2) cukier nie skacze 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2021, 14:19
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Dziewczyny wkurzyłam się. wczoraj pisałam że zamówiłam śpiworek do fotelika na olx. Był nowy i wystawiał go jakis sklep. Na olx sprzedający ma 24 h żeby potwierdzić zamówienie. I co? Czas minął, i zamówienie anulowane. Wkurzyłam się bo widziałam że sprzedający był wczoraj zalogowany więc musiał widzieć że zamówiłam. ja rozumiem że są różne sytuacje ale mógł się chociaż pofatygować i wysłać wiadomość... Prdl zamówię od kogoś innego 😛
Edit: Negra, to daj znać jak u Ciebie z cukrem 🙂 p.s. kostki da duże 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2021, 14:22
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Negra85 wrote:Ja jak będę w szpitalu to mój mąż ma za zadanie wszędzie odkurzyć, zetrzec kurze i zamówić mi tort potrójnie czekoladowy - czekoladowy biszkopt, czekoladowy Krem i polewa. Nie chcę balonów, żadnego "witaj w domu" tylko słodkie 🤣
Słodkie Mamy - czy któraś z Was próbowała czekolady Magnetic z Biedry bez cukru? Są z orzechami i biała coś ala rafaello. Dziewczyny na grupie na FB o diecie w cc pisały, że mają dobry skład i jako dodatek do posilku dobrze się sprawdza.
a które to są te pasty proteinowe z Lidla bo oglądałam ostatnio i jak nie wiem dalej, to nie wiem
ja to się boje, że teściową w domu zobaczę po powrocie, a wtedy... będzie armageddon ....nie wiem, mam jakiś taki lęk w sobie o to 😬 że mąż ulegnie presji.
dziś mi się włączyło też, co bejbik robi, bo spokojny od rana.
-
Stokrotka 86 wrote:Dziewczyny wkurzyłam się. wczoraj pisałam że zamówiłam śpiworek do fotelika na olx. Był nowy i wystawiał go jakis sklep. Na olx sprzedający ma 24 h żeby potwierdzić zamówienie. I co? Czas minął, i zamówienie anulowane. Wkurzyłam się bo widziałam że sprzedający był wczoraj zalogowany więc musiał widzieć że zamówiłam. ja rozumiem że są różne sytuacje ale mógł się chociaż pofatygować i wysłać wiadomość... Prdl zamówię od kogoś innego 😛
Edit: Negra, to daj znać jak u Ciebie z cukrem 🙂 p.s. kostki da duże 😁
to samo przerabiałam z kombinezonem zimowym. podobał mi się, zamówienie anulowano
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Spieszę z informacją, że na colorstories jest dzisiaj dodatkowy rabat 5%
Wycziłam na insta
Wystarczy wpisać EXTRA5
Negra,ściągam od Ciebie pomysł z toretm!! A mamy taką świetną cukiernię w mieście! Coś czuję, że zjem cały SAMAStokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:a które to są te pasty proteinowe z Lidla bo oglądałam ostatnio i jak nie wiem dalej, to nie wiem
ja to się boje, że teściową w domu zobaczę po powrocie, a wtedy... będzie armageddon ....nie wiem, mam jakiś taki lęk w sobie o to 😬 że mąż ulegnie presji.
dziś mi się włączyło też, co bejbik robi, bo spokojny od rana.dobuska lubi tę wiadomość
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙