X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/85ca3099df78.jpg.html
    Jaina, tutaj jest ta pasta z Lidla. Ale wg mnie lepsza jest orzechowo kakaowa ale już ją zjadłam😁

Znalazłam coś podobnego w biedrze ale jeszcze nie próbowałam.
    https://naforum.zapodaj.net/46422b9e55c0.jpg.html

Mój maluch też dzisiaj znacznie bardziej spokojny🤷

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Do mojej koleżanki jak wparowała rodzinka po porodzie to jeszcze jej zupę szpitalną zjedli 🙈 Ludzie w ogóle nie mają wyczucia.
    U mnie w szpitalu na szczęście nie ma odwiedzin, więc mogę być spokojna o posiłki 😂 Przy poprzednim porodzie do mojej wpspolokatorki przychodzili nawet znajomi z pracy, a ja sobie chciałam powietrzyć akurat krocze czy sutki i nie mogłam się doczekać aż sobie pójdą.
    Nie planuję odwiedzin po porodzie przez tydzień/dwa, a potem tylko ewentualnie zabranie na spacer starszego, bo będziemy rodzic w szczycie sezonu grypowego i przeziębieniowego. Pamiętajcie ze z każdym kaszlem, katarkiem czy podwyższoną temperaturą u noworodka trzeba od razu kłaść się do szpitala, więc wolę nie ryzykować.
    Oj to prawda, ludzie to traktują jak atrakcje. Jak urodziłam synka to przyjechal do nas mąż z siostrą ale tylko dlatego, że mąż nie ma prawa jazdy, oprócz ich nikogo nie było ale już do jednej z kobiet, która leżała na sali co chwilę ktoś przyjeżdżał i o ile jej może to nie przeszkadzało tak już pozostałym pacjentkom na pewno, plus był taki, że leżałam blisko ściany i ewentualnie mogłam się po prostu obrócić ale już kobieta, która leżała na łóżku między nami nie miała takiej możliwości 😐

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra85 wrote:
    Ja jak będę w szpitalu to mój mąż ma za zadanie wszędzie odkurzyć, zetrzec kurze i zamówić mi tort potrójnie czekoladowy - czekoladowy biszkopt, czekoladowy Krem i polewa. Nie chcę balonów, żadnego "witaj w domu" tylko słodkie 🤣

Słodkie Mamy - czy któraś z Was próbowała czekolady Magnetic z Biedry bez cukru? Są z orzechami i biała coś ala rafaello. Dziewczyny na grupie na FB o diecie w cc pisały, że mają dobry skład i jako dodatek do posilku dobrze się sprawdza.
    Właśnie też je widziałam na grupie ale u nas w sklepie albo jej nie ma albo ja jej nie znalazłam, choć nie powiem żebym jakoś namolnie szukała. Ale jem krem z Lidla, który poleciła dobuska i prawdopodobnie on był dla mnie wybawieniem na ketony w moczu od tamtej pory nie miałam ani razu 🙂

dobuska, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaak! Ja polecam te pasty. Ja uwielbiam białą, ale ja ogólnie zabiłabym za białą czekolade(wiem, że tak naprawdę to nie czekolada, ale wisi mi to 🤣-kocham i już)

Ja tez planuje nie informować o porodzie, chyba ze przez cukrzyce położą mnie szybciej do szpitala to trudno będzie to utrzymać. Tak czy inaczej, poinformuje tylko kogoś, żeby zajęli się psem, a reszta dowie się później.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Jaina, tutaj jest ta pasta z Lidla. Ale wg mnie lepsza jest orzechowo kakaowa ale już ją zjadłam😁

dziękuje <3
    ja to uwielbiam masełko orzechowe :)

Stokrotka 86, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle jak mam końcówkę kremu to zjadam go łyżeczką…. Do tego zjem coś do zbilansowania i radość taka, że szok!

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Taaaak! Ja polecam te pasty. Ja uwielbiam białą, ale ja ogólnie zabiłabym za białą czekolade(wiem, że tak naprawdę to nie czekolada, ale wisi mi to 🤣-kocham i już)

Ja tez planuje nie informować o porodzie, chyba ze przez cukrzyce położą mnie szybciej do szpitala to trudno będzie to utrzymać. Tak czy inaczej, poinformuje tylko kogoś, żeby zajęli się psem, a reszta dowie się później.
    Co prawda kupiłam dwie ale ta biała też jest dla mnie najlepsza 🙂

Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja to w ogóle jak mam końcówkę kremu to zjadam go łyżeczką…. Do tego zjem coś do zbilansowania i radość taka, że szok!
    Ja jem albo na drugie śniadanie albo na podwieczorek oczywiście jako dodatek, choć nie twierdzę, że samego bym nie zjadła 😁

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:

Coco crunch 😍😍 ja go jadłam łyżeczka, ale przed cc. Nie wiem jak teraz by wygladlay cukry. To są kremy z sfd. Polecam wejść na ich sklep internetowy. Tam są kremy o smaku Liona, snikersa (też pycha), Kinder bueno 🤤🤤

A na Colorstories tak jest rabat 15% na kocyki plus dodatkowy 5% też na kocyki jak się wypełni ich quiz na messengerze.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙

Wysłany: 13 października 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

trzeba sobie radzić <3
    jak to rzekł diabetolog: czasem trzeba kombinować, bo można zjeść mniej, połączyć potrawy i każdy będzie zadowolony. pan Cukier z pomiaru też :P

Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka mi też kiedyś jedna babka nie zaakceptowała zakupu...a tak się cieszyłam, niestety wystawiła tę rzecz też na vinted i tam sprzedała...

Ja dziś zaszalalam, kupiłam brownie bezglutenowe 😍

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, dobuska, Negra85 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo Tadziunio 💙💙💙💙💙💙 😍 Wszystkie parametry piękne! A najpiekniejszy sam Tadeusz 😍😍😍😍 Super extra! 💖 Gratuluję!

Anetko śliczne te otulacze 😍

Aneta8, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png

Wysłany: 13 października 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozmawiałam dziś z koleżanką, pytała o kwalifikacje do porodu.
    napisała, że ponoć trzeba podać 2 szpital w razie braku miejsc w pierwszym - wiecie coś więcej w tym temacie?

jak się odbywa taka kwalifikacja, bo mój lekarz pow. mi, że na wizycie uzupełnimy i tyle :)

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    rozmawiałam dziś z koleżanką, pytała o kwalifikacje do porodu.
    napisała, że ponoć trzeba podać 2 szpital w razie braku miejsc w pierwszym - wiecie coś więcej w tym temacie?

jak się odbywa taka kwalifikacja, bo mój lekarz pow. mi, że na wizycie uzupełnimy i tyle :)
    Dobra, ja nawet nie wiedziałam, ze jest jakaś kwalifikacja 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli zgłosimy się do szpitala z akcją porodową to muszą nas przyjąć, dwa lata temu jak rodziłam po prostu jechało się do szpitala i żadnej kwalifikacji nie było.

Stokrotka 86, Gosia Rumi, jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu 🥰Kochana 😚

Na kwalifikacje to chcę iść do jednego szpitala że względu na dom narodzin,a do drugiego nie ma takich kwalifikacji...

Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pierwsze słyszę o kwalifikacji 🙈 może coś powiedzą na szkole rodzenia 😁

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na czym polega ta kwalifikacja? Ja rodziłam 5 lat temu ale nie slyszalam o zadnej kwalifikacji.
    Ja właśnie czekam na wizytę.

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 - jaki piękny wzorek i w ogóle zakup.

Ja po Waszej dyskusji na temat opryszczki stwierdziłam, że muszę przeprowadzić poważną rozmowę na temat odwiedzin po porodzie. Okazało się, że mąż jest jeszcze bardziej stanowczy niż ja i od początku założył zakaz odwiedzin przez 2 tygodnie. Co najwyżej jak się po tygodniu ogarnę i będę chciała to poprosi kogoś o dowiezienie żarcia (mamy zamiar pomrozić potrawy w zamrażarkach teściowej i mamy). A z niego taki uparciuch :-), że nie zdziwię się, jak będzie informował rodzinę o porodzie dopiero jak będziemy bezpiecznie w domu.
    Płeć też utrzymywaliśmy w tajemnicy do ostatecznego potwierdzenia :-). Nawet po głowie chodziły pomysły, żeby wkręcić inną, haha.

U mojej siostry było tak, że przy pierwszym dziecku mama mi powiedziała, że trzeba chorych odwiedzać w szpitalu... to pojechałam. Ani siostra ani ja nie byłyśmy zadowolone.
    W drugiej ciąży nie odwiedziłabym jej, gdyby mnie nie poprosiła o pomoc (pod koniec ciąży skończył jej się balsam i jakieś tam kosmetyki, a leżała na patologii). Potem po porodzie (w Mikołajki) jej nie odwiedzaliśmy, dopiero na Wigilię do nas wpadła z bobasem. Wyglądało to tak, że dla jej wygody zrobiliśmy Wigilię u nas (żeby nie musiała z nikim siedzieć całego wieczora tylko dwie godzinki, a też i zmywania nie miała. Samochodem jechali do nas łącznie pół godziny w dwie strony).

Mój dzieciak też wyjątkowo spokojny, troszkę tylko nogą porusza. Mąż dopiero raz widział kopnięcie, nie czuł jeszcze w ogóle (chociaż go kopała w rękę). Hm... Jeszcze dwie godzinki i wjeżdża na stół kawusia z jabłkiem (jem codziennie jakiegoś owoca), jakieś orzechy do tego.
    Zakochałam się w czarnej czekoladzie Wedla z nadzieniem o smaku espresso, ale tylko od czasu do czasu ją pociumkam.

Stokrotka 86, Aga12345, jaina_proudmoore, Aneta8, dobuska, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

Wysłany: 13 października 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Też pierwsze słyszę o kwalifikacji 🙈 może coś powiedzą na szkole rodzenia 😁
    Lekarz wypisuje, przynamniej u mnie w klinice/ szpitalu, że nie ma przeciwskazań do rodzenia u nich, plus jakieś dane moje/ dane wizyt itp. To się odbywa w 32-34 tc z tego co wiem dokładniej 🙂 i na zwykłej wizycie.

zDmVp2.png
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ