X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/85ca3099df78.jpg.html
    Jaina, tutaj jest ta pasta z Lidla. Ale wg mnie lepsza jest orzechowo kakaowa ale już ją zjadłam😁

Znalazłam coś podobnego w biedrze ale jeszcze nie próbowałam.
    https://naforum.zapodaj.net/46422b9e55c0.jpg.html

Mój maluch też dzisiaj znacznie bardziej spokojny🤷

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Do mojej koleżanki jak wparowała rodzinka po porodzie to jeszcze jej zupę szpitalną zjedli 🙈 Ludzie w ogóle nie mają wyczucia.
    U mnie w szpitalu na szczęście nie ma odwiedzin, więc mogę być spokojna o posiłki 😂 Przy poprzednim porodzie do mojej wpspolokatorki przychodzili nawet znajomi z pracy, a ja sobie chciałam powietrzyć akurat krocze czy sutki i nie mogłam się doczekać aż sobie pójdą.
    Nie planuję odwiedzin po porodzie przez tydzień/dwa, a potem tylko ewentualnie zabranie na spacer starszego, bo będziemy rodzic w szczycie sezonu grypowego i przeziębieniowego. Pamiętajcie ze z każdym kaszlem, katarkiem czy podwyższoną temperaturą u noworodka trzeba od razu kłaść się do szpitala, więc wolę nie ryzykować.
    Oj to prawda, ludzie to traktują jak atrakcje. Jak urodziłam synka to przyjechal do nas mąż z siostrą ale tylko dlatego, że mąż nie ma prawa jazdy, oprócz ich nikogo nie było ale już do jednej z kobiet, która leżała na sali co chwilę ktoś przyjeżdżał i o ile jej może to nie przeszkadzało tak już pozostałym pacjentkom na pewno, plus był taki, że leżałam blisko ściany i ewentualnie mogłam się po prostu obrócić ale już kobieta, która leżała na łóżku między nami nie miała takiej możliwości 😐

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra85 wrote:
    Ja jak będę w szpitalu to mój mąż ma za zadanie wszędzie odkurzyć, zetrzec kurze i zamówić mi tort potrójnie czekoladowy - czekoladowy biszkopt, czekoladowy Krem i polewa. Nie chcę balonów, żadnego "witaj w domu" tylko słodkie 🤣

Słodkie Mamy - czy któraś z Was próbowała czekolady Magnetic z Biedry bez cukru? Są z orzechami i biała coś ala rafaello. Dziewczyny na grupie na FB o diecie w cc pisały, że mają dobry skład i jako dodatek do posilku dobrze się sprawdza.
    Właśnie też je widziałam na grupie ale u nas w sklepie albo jej nie ma albo ja jej nie znalazłam, choć nie powiem żebym jakoś namolnie szukała. Ale jem krem z Lidla, który poleciła dobuska i prawdopodobnie on był dla mnie wybawieniem na ketony w moczu od tamtej pory nie miałam ani razu 🙂

dobuska, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaak! Ja polecam te pasty. Ja uwielbiam białą, ale ja ogólnie zabiłabym za białą czekolade(wiem, że tak naprawdę to nie czekolada, ale wisi mi to 🤣-kocham i już)

Ja tez planuje nie informować o porodzie, chyba ze przez cukrzyce położą mnie szybciej do szpitala to trudno będzie to utrzymać. Tak czy inaczej, poinformuje tylko kogoś, żeby zajęli się psem, a reszta dowie się później.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Jaina, tutaj jest ta pasta z Lidla. Ale wg mnie lepsza jest orzechowo kakaowa ale już ją zjadłam😁

dziękuje <3
    ja to uwielbiam masełko orzechowe :)

Stokrotka 86, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle jak mam końcówkę kremu to zjadam go łyżeczką…. Do tego zjem coś do zbilansowania i radość taka, że szok!

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Taaaak! Ja polecam te pasty. Ja uwielbiam białą, ale ja ogólnie zabiłabym za białą czekolade(wiem, że tak naprawdę to nie czekolada, ale wisi mi to 🤣-kocham i już)

Ja tez planuje nie informować o porodzie, chyba ze przez cukrzyce położą mnie szybciej do szpitala to trudno będzie to utrzymać. Tak czy inaczej, poinformuje tylko kogoś, żeby zajęli się psem, a reszta dowie się później.
    Co prawda kupiłam dwie ale ta biała też jest dla mnie najlepsza 🙂

Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja to w ogóle jak mam końcówkę kremu to zjadam go łyżeczką…. Do tego zjem coś do zbilansowania i radość taka, że szok!
    Ja jem albo na drugie śniadanie albo na podwieczorek oczywiście jako dodatek, choć nie twierdzę, że samego bym nie zjadła 😁

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:

Coco crunch 😍😍 ja go jadłam łyżeczka, ale przed cc. Nie wiem jak teraz by wygladlay cukry. To są kremy z sfd. Polecam wejść na ich sklep internetowy. Tam są kremy o smaku Liona, snikersa (też pycha), Kinder bueno 🤤🤤

A na Colorstories tak jest rabat 15% na kocyki plus dodatkowy 5% też na kocyki jak się wypełni ich quiz na messengerze.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙

Wysłany: 13 października 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

trzeba sobie radzić <3
    jak to rzekł diabetolog: czasem trzeba kombinować, bo można zjeść mniej, połączyć potrawy i każdy będzie zadowolony. pan Cukier z pomiaru też :P

Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka mi też kiedyś jedna babka nie zaakceptowała zakupu...a tak się cieszyłam, niestety wystawiła tę rzecz też na vinted i tam sprzedała...

Ja dziś zaszalalam, kupiłam brownie bezglutenowe 😍

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, dobuska, Negra85 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo Tadziunio 💙💙💙💙💙💙 😍 Wszystkie parametry piękne! A najpiekniejszy sam Tadeusz 😍😍😍😍 Super extra! 💖 Gratuluję!

Anetko śliczne te otulacze 😍

Aneta8, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png

Wysłany: 13 października 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozmawiałam dziś z koleżanką, pytała o kwalifikacje do porodu.
    napisała, że ponoć trzeba podać 2 szpital w razie braku miejsc w pierwszym - wiecie coś więcej w tym temacie?

jak się odbywa taka kwalifikacja, bo mój lekarz pow. mi, że na wizycie uzupełnimy i tyle :)

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    rozmawiałam dziś z koleżanką, pytała o kwalifikacje do porodu.
    napisała, że ponoć trzeba podać 2 szpital w razie braku miejsc w pierwszym - wiecie coś więcej w tym temacie?

jak się odbywa taka kwalifikacja, bo mój lekarz pow. mi, że na wizycie uzupełnimy i tyle :)
    Dobra, ja nawet nie wiedziałam, ze jest jakaś kwalifikacja 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli zgłosimy się do szpitala z akcją porodową to muszą nas przyjąć, dwa lata temu jak rodziłam po prostu jechało się do szpitala i żadnej kwalifikacji nie było.

Stokrotka 86, Gosia Rumi, jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu 🥰Kochana 😚

Na kwalifikacje to chcę iść do jednego szpitala że względu na dom narodzin,a do drugiego nie ma takich kwalifikacji...

Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pierwsze słyszę o kwalifikacji 🙈 może coś powiedzą na szkole rodzenia 😁

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na czym polega ta kwalifikacja? Ja rodziłam 5 lat temu ale nie slyszalam o zadnej kwalifikacji.
    Ja właśnie czekam na wizytę.

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 - jaki piękny wzorek i w ogóle zakup.

Ja po Waszej dyskusji na temat opryszczki stwierdziłam, że muszę przeprowadzić poważną rozmowę na temat odwiedzin po porodzie. Okazało się, że mąż jest jeszcze bardziej stanowczy niż ja i od początku założył zakaz odwiedzin przez 2 tygodnie. Co najwyżej jak się po tygodniu ogarnę i będę chciała to poprosi kogoś o dowiezienie żarcia (mamy zamiar pomrozić potrawy w zamrażarkach teściowej i mamy). A z niego taki uparciuch :-), że nie zdziwię się, jak będzie informował rodzinę o porodzie dopiero jak będziemy bezpiecznie w domu.
    Płeć też utrzymywaliśmy w tajemnicy do ostatecznego potwierdzenia :-). Nawet po głowie chodziły pomysły, żeby wkręcić inną, haha.

U mojej siostry było tak, że przy pierwszym dziecku mama mi powiedziała, że trzeba chorych odwiedzać w szpitalu... to pojechałam. Ani siostra ani ja nie byłyśmy zadowolone.
    W drugiej ciąży nie odwiedziłabym jej, gdyby mnie nie poprosiła o pomoc (pod koniec ciąży skończył jej się balsam i jakieś tam kosmetyki, a leżała na patologii). Potem po porodzie (w Mikołajki) jej nie odwiedzaliśmy, dopiero na Wigilię do nas wpadła z bobasem. Wyglądało to tak, że dla jej wygody zrobiliśmy Wigilię u nas (żeby nie musiała z nikim siedzieć całego wieczora tylko dwie godzinki, a też i zmywania nie miała. Samochodem jechali do nas łącznie pół godziny w dwie strony).

Mój dzieciak też wyjątkowo spokojny, troszkę tylko nogą porusza. Mąż dopiero raz widział kopnięcie, nie czuł jeszcze w ogóle (chociaż go kopała w rękę). Hm... Jeszcze dwie godzinki i wjeżdża na stół kawusia z jabłkiem (jem codziennie jakiegoś owoca), jakieś orzechy do tego.
    Zakochałam się w czarnej czekoladzie Wedla z nadzieniem o smaku espresso, ale tylko od czasu do czasu ją pociumkam.

Stokrotka 86, Aga12345, jaina_proudmoore, Aneta8, dobuska, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

Wysłany: 13 października 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Też pierwsze słyszę o kwalifikacji 🙈 może coś powiedzą na szkole rodzenia 😁
    Lekarz wypisuje, przynamniej u mnie w klinice/ szpitalu, że nie ma przeciwskazań do rodzenia u nich, plus jakieś dane moje/ dane wizyt itp. To się odbywa w 32-34 tc z tego co wiem dokładniej 🙂 i na zwykłej wizycie.

zDmVp2.png
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ