X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria, dziękuje za wiadomość 💙 wiedziałam , ze dobrze bedzie tu napisać , bo któraś dziewczyna może wiedzieć więcej 😊😊
    No to już sie nie martwię tak bardzo .. :)
    Ja z racji ze nie w PL wiec tylko pomodlę się w myślach i tyle tak naprawdę . Zreszta będąc w PL , często kupowałam kwiaty , paliłam znicze , dla mnie nie ma znaczenia czy to 1.11 czy 8.05 .. Zawiszę pamietam .
    Ja bym się nie wybierała będąc w ciąży , a już napewno nie mieszkając w W-wie , tam to są korki 😅
    Ale każdy zrobi jak uważa :)
    Apropo wagi , ciężko powiedzieć ile ważyłam przed ciąża , bo mam wrażenie ze przyjmując te wszystkie leki przed implantacją i w trakcie , zaraz puchnę😀 ale mam wrażenie ze dużo przytyłam , także zazdroszczę tym co waga ledwo drgnęła 😉
    Ale ze śmiesznych anegdot, mąż mówi ze mam „cyce jak donice „ wiec skądś te kila musialy się wziąć 🤣🤣

Aga12345, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, Lolla - kciuki za wyniki krzywej :)
    Myśliwa, Jeheria - gratuluję pozytywnego badania - niech maluchy dalej tak pięknie rosną :)
    Stokrotka - troszkę z opóźnieniem, ale mocno wierzę w to, że grudniowe badanie potwierdzi, że wszystko jest w porządalu i to ruchy Twojego Wiktorka trochę namieszały w pomiarach :)

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345, Aneta8, Jeheria lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dobuska… 💗💗💗 czekamy na informacje od Ciebie. / ja trzymam dietę z niskim Ig. Patrząc po wadze to od wizyty do wizyty co 4 tygodnie mam 0.5 kg więcej 🙂w pierwszym trymestrze miałam wręcz awersje do słodkiego w jakiekolwiek formie. Obecnie, mam większa chęć,ale staram się wybierać zdrowe zamienniki. Nie zawsze się to udaje, ale często wtedy idę na spacer albo robię porządki w domu itp. / Ja dziś poszłam do apteki na pieszo plus Pepco. Wracałam tez pieszo to mi po prostu energię wyłączyło w pewnym momencie 😳wsiadłam do autobusu i wróciłam do domu, teraz leżę i odpoczywam.

Stokrotka 86, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia, to zazdroszczę tych cycków 😉 moje były konkretne przed ciążą, teraz niby miska ta sama ale wydają się mniej pełne. A chyba właśnie powinni być odwrotnie skoro kanaliki mlekowe mają się rozkręcać 🤷

Ja nadal jestem -0.5 kg w stosunku do wagi sprzed ciąży. W ostatnim miesiącu w zasadzie nic nie przytyłam. W poprzednim jakieś 1.5 kg ale to wtedy byłam na urlopie i duuuzo jadłam 😁 a teraz jak jem tak cukrzycowo to waga idzie w górę bardzo wolno. Za to brzuszek w ostatnich 2 tygodniach sporo jak na mnie urósł 🙂 tzn w kurtce nadal go nie widać😁

Ja z tą energia to nadal jestem na spadku. Chociaż wczoraj byłam w stanie odkurzyć mieszkanie i umyć podłogi. I to bez przerwy!

A dzisiaj zgon i ból głowy i nic mi się nie chce. Dobrze że mąż po pracy zrobi zakupy bo ja dzisiaj na pewno nie dam rady wylegnac. Zrobiłam obiad i już nie mam siły na nic więcej.

Też się zastanawiam co u Dobuski. Mam nadzieję że brak wieści to dobra wiadomość.

jaina_proudmoore, Nisia18 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od kilku dni też jakiś spadek formy, odzina 12/13 a ja już bym poszła spać.
    Chyba wszystkie niecierpliwie czekamy na wiadomość od Dobuski, miejmy nadzieję, że to, że nie pisze to wcale nie jest zły znak. Dobuska jak znajdziesz chwilę to daj nam chociaż znać czy wszystko u Was w porządku 🙂

jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuje za pamięć. Ja leżę dalej, może do piątku wyjdę. :/
    Bole zaobserwowałam, że rozkręcają się w trzech momentach, kiedy się poruszam, kiedy mam pełen pęcherz i kiedy mała się wypycha w dole. Wtedy bolą więzadła, a po nich zostaje taki ból w dole, od którego czasami aż mi słabo.
    Według lekarzy to na ten moment tylko ból spowodowany rośnięciem macicy. Dostaje nospe i luteine i tyle. :)
    Ale nie mam siły Wam odpisywać, czytam tylko ❤️

jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86, Joana23, Selena, Gosia Rumi, Nisia18 lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Bole zaobserwowałam, że rozkręcają się w trzech momentach, kiedy się poruszam, kiedy mam pełen pęcherz i kiedy mała się wypycha w dole. Wtedy bolą więzadła, a po nich zostaje taki ból w dole, od którego czasami aż mi słabo.
    Według lekarzy to na ten moment tylko ból spowodowany rośnięciem macicy. Dostaje nospe i luteine i tyle. :)
    Cieszę, że odpisałaś 🙂 czyli tak na prawdę o ile chodzenia możesz w miarę uniknąć do toalety możesz pójść częściej o tyle ruchów malutkiej nie unikniesz, mam jednak nadzieję, że te bóle ustąpią. Rozumiem, że z badań nic niepokojącego nie wyszło?

jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png

Wysłany: 27 października 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Czyli to takie kombo: więzadła plus rosnąca macica. Oby w końcu ból przeszedł 🙂💗🌷może masz jakiś ucisk na nerw czy nadciągnięte tez mięśnie i warto byłoby skonsultować to z uro Fizjoterapeutą i sobie ulżyć? Oni często robią tez Usg na wizycie i pokazują co i jak 🙂

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Cieszę, że odpisałaś 🙂 czyli tak na prawdę o ile chodzenia możesz w miarę uniknąć do toalety możesz pójść częściej o tyle ruchów malutkiej nie unikniesz, mam jednak nadzieję, że te bóle ustąpią. Rozumiem, że z badań nic niepokojącego nie wyszło?
    Nieee, poza cukrem, który na czczo wyszedł 97, to nic ich nie zaniepokoiło. :)

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 października 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Wina stresu zapewne także tutaj nie ma co się martwić 🙂

dobuska lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Czyli to takie kombo: więzadła plus rosnąca macica. Oby w końcu ból przeszedł 🙂💗🌷może masz jakiś ucisk na nerw czy nadciągnięte tez mięśnie i warto byłoby skonsultować to z uro Fizjoterapeutą i sobie ulżyć? Oni często robią tez Usg na wizycie i pokazują co i jak 🙂
    Mam urofizjo na początku grudnia. W moim mieście jest ich niedobór i brakuje terminow. Zwykłego fizjoterapeutę już sobie odpuszczę, bo sama powiedziała ze niewiele się da zrobić.

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 października 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Mam urofizjo na początku grudnia. W moim mieście jest ich niedobór i brakuje terminow. Zwykłego fizjoterapeutę już sobie odpuszczę, bo sama powiedziała ze niewiele się da zrobić.
    Kurczę to miesiąc czekania jeszcze 😳za długo. Może by się udało wbić wcześniej i uprosić 🙏

zDmVp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    No to chociaż jedno zmartwienie mniej, a z cukrami w szpitalu to różnie bywa, zapewne jak wrócisz do domu to się unormują. Dużo siły dla ciebie i malutkiej i oby ten ból się skończył.

jaina_proudmoore, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska super, że się odezwałaś! Dobrze, że mimo bólu wszystko dobrze. Mam nadzieję, że to przejściowe i niedługo się unormuje i uspokoi ✊🏻🍀

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga te termometry do uszka wydają się bardziej dokładne, choć nie wiem jak z higieną,bo można coś przenieść, chyba że będzie tylko dla dziecka. Też jak jest infekcja w uszku to już pomiar będzie niedokladny
    Co do bóli kręgosłupa to może spróbuj dobrze ustawić miednicę, może za bardzo Ci się odchyla już w tył?

Nisia Twój mąż romantico z tym określeniem cycków,ale mój też nie może się napatrzeć i powtarza,że dla zdrowia musi na nie patrzeć "20 minut dziennie, codziennie" i chciałby, żeby już tak zostało 😂

I u mnie jakiś spadek formy...

Dobuska dobrze, że się odezwałaś 😚 dobrze,że w sumie nic poważnego

Aneta8, dobuska, Gosia Rumi, Stokrotka 86, Nisia18 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Kurczę to miesiąc czekania jeszcze 😳za długo. Może by się udało wbić wcześniej i uprosić 🙏
    Ale co mi może tak naprawdę zrobić fizjoterapeuta, skoro już kilku lekarzy i jedna fizjoterapeutka powiedziała, że nie da się za wiele. Ćwiczę, masuje sobie te więzadła, a tejpy nie pomogły. Czytałam tez sporo wpisów, gdzie kobiety się męczyły podobnie do mnie i nic…
    Po prostu, jak mi tłumaczył lekarz, macica nie ma swojego kręgosłupa, nie da się pomoc. :(

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Aga te termometry do uszka wydają się bardziej dokładne, choć nie wiem jak z higieną,bo można coś przenieść, chyba że będzie tylko dla dziecka. Też jak jest infekcja w uszku to już pomiar będzie niedokladny
    Co do bóli kręgosłupa to może spróbuj dobrze ustawić miednicę, może za bardzo Ci się odchyla już w tył?

Nisia Twój mąż romantico z tym określeniem cycków,ale mój też nie może się napatrzeć i powtarza,że dla zdrowia musi na nie patrzeć "20 minut dziennie, codziennie" i chciałby, żeby już tak zostało 😂

I u mnie jakiś spadek formy...

Dobuska dobrze, że się odezwałaś 😚 dobrze,że w sumie nic poważnego
    Jeśli chodzi o infekcje w uszku to prawda ale widziałam, że są takie 2 w 1 i do uszka i do czoła, w kwestii higieny jednak trzeba byłoby je dezynfekować po każdym użyciu.
    Nie za bardzo wiem jak miałabym stwierdzić to odchylanie, ból natomiast pojawia się najczęściej wieczorem nawet jeśli nie mam bardzo intensywnego dnia. Pojawiały się takie bóle jeszcze przed ciążą dostawałam wtedy leki przeciwbólowe na receptę i po kilku dniach mijało ale teraz ten ból nie jest tak silny jak wtedy, zobaczę co pokażą kolejne dni, ale muszę przyznać, że już takie bardziej intensywne dni dają mi się we znaki, więc trochę muszę odpuścić 😐

0d1ys65gdrumd339.png

Wysłany: 27 października 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ale co mi może tak naprawdę zrobić fizjoterapeuta, skoro już kilku lekarzy i jedna fizjoterapeutka powiedziała, że nie da się za wiele. Ćwiczę, masuje sobie te więzadła, a tejpy nie pomogły. Czytałam tez sporo wpisów, gdzie kobiety się męczyły podobnie do mnie i nic…
    Po prostu, jak mi tłumaczył lekarz, macica nie ma swojego kręgosłupa, nie da się pomoc. :(
    Gdzieś mi umknęły opinie lekarzy. Wg mnie, uro fizjo to trochę bardziej szczegółowa specjalizacja. Pomoże ustawić miednice, powie co jest nie tak z zakresem ruchu, pokaże ćwiczenia. 🙂nie lubię jak mnie coś boli, a z Fizjo miałam dłuższa przygodę z racji na kontuzje w bieganiu. Jeśli chodzi o uro fizjo to polecała mi koleżanka, która poszła dopiero po porodzie, nie przed i żałowała. Bardzo sobie chwaliła wiele rzeczy 🙂Mam nadzieje, że ból odejdzie bo po prostu mi przykro, że tak musisz się męczyć 🙁zamiast leżeć w domu ze spokojem.😋🥰i się zajmować miłymi rzeczami.

Stokrotka 86, dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, mimo wszystko cieszę się że wyniki masz dobre. To naprawdę dużo!

Prawdę mówiąc nie przypuszczałam że w ciąży mogą być takie dolegliwości. Kiedyś jak starałam się o dziecko to nawet o tym wszystkim nie myślałam. Ciąża kojarzyła mi się tylko z mdłościami, wymiotami i bólem pleców. A tu proszę, co kobieta to inny objaw . Może faktycznie te bóle mają jakiś związek z jakimś naciskiem na nerw. Dobuska, nie chce Ci nic radzić bo jestem przekonana że rozwazylas wszystkie opcje łagodzenia tego bólu tylko tak jakoś mi przyszło do głowy że może jakaś akupunktura/ akupresura? Wiem że nie każdy w takie rzeczy wierzy. Ja to jestem bardzo daleka od wiary w te wszystkie przepływy energii ale jestem też żywym przykładem że akupresura działa 😁 przynajmniej na mnie...

Dzisiaj pofarbowalam sobie włosy. Już mnie odrosty tak kłuły w oczy że szok. I znowu zrobiłam ciastka... Tylko zamiast masła orzechowego dalam wiórki kokosowe 🙂 pychotka😉

Głowa dalej boli ale nie jakoś mega więc narazie nic nie brałam tylko ja trochę pomasowalam.

Tak sobie myślę że zaraz będzie 3 trymestr a ja nadal nie odzyskałam dawnej energii. Przyznam że mnie to przeraża czy ja będę miała siłę się tym dzieckiem zająć i wszystko ogarnąć.

P.S. dziewczyny, a jak tam wasze wyniki dzisiejszych badań?🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2021, 17:38

jaina_proudmoore, Aneta8, MyŚliwa, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga takie 2w1 to byłoby super

Nie wiem jaki masz problem z kręgosłupem,ale jak już przed ciążą były takie problemy i jesteś pod opieką specjalisty to rozumiem.
    Ja chodzę do fizjo urogin-pokazala mi ćwiczenia i prawidłową postawę. Dodatkowo też jestem w grupie świadomy ruch i oddech do porodu

Stokrotka ja też mam takie przerażenie,bo szybki tracę siły..ech,stan błogosławiony
    Zaszalalas z kolorem czy po prostu odswiezylas co było? 😁

jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ