Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Lolla wrote:Dziewczyny, mam wynik glukozy, ale z jakiegoś powodu brakuje wyniku po 1 godzinie. Pierwszy i po 2h ok.
Dziś też miałam usg z pomiarem szyjki i jest mocno skrócona. Mam się mocno oszczędzać do momentu założenia pessara. Przerabiałam to już dwa razy, więc się nie stresuję za bardzo.Stokrotka 86, Lolla lubią tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:U mnie cukry po posiłkach zawsze w normie ale te na czczo już jakiś czas są różne, wcześniej myślałam, że to od przeziębienia ale teraz jest ok, zdarzy mi się jakiś katar ale nic więcej a dziś rano cukier 94 😐
Aga, a ty bierzesz insulinę czy dieta? Pytam bo i u mnie ostatnio szaleją. W ostatnich 2 tygodniach miałam chyba 2-3 przekroczenia. Niby mało ale u mnie wcześniej na czczo zawsze idealnie. I też teraz walczę z katarem i nie wiem czy to to...
Lolla, trzymam kciuki żeby pessar się sprawdził. Dobrze że lekarz to szybko zauważył👍 a z tą glukoza to faktycznie ich pogoń.
Jeśli chodzi o koszule do karmienia, zwłaszcza te do szpitala to ja nie zamierzam przepłacać 😁 rozmawiałam ostatnio x koleżanką która dopiero co urodziła i w jej przypadku podczas pobytu musiała je często zmieniać. Dziecko jej wszystko zasikiwalo. Maluch urodził się przez CC i jak tylko lekarz go wyjął to kawaler olał lekarza a potem swoją mamę 😉 i potem cały pobyt w zasadzie: płacz bo głodny, karmienie i sikanie/ kupa. I stosy brudnych ubrań😁 nigdy nie wiadomo jaki charakterek ma dzidzia która mieszka w naszych brzuszkach😉Gosia Rumi, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Aga, a ty bierzesz insulinę czy dieta? Pytam bo i u mnie ostatnio szaleją. W ostatnich 2 tygodniach miałam chyba 2-3 przekroczenia. Niby mało ale u mnie wcześniej na czczo zawsze idealnie. I też teraz walczę z katarem i nie wiem czy to to...
Lolla, trzymam kciuki żeby pessar się sprawdził. Dobrze że lekarz to szybko zauważył👍 a z tą glukoza to faktycznie ich pogoń.
Jeśli chodzi o koszule do karmienia, zwłaszcza te do szpitala to ja nie zamierzam przepłacać 😁 rozmawiałam ostatnio x koleżanką która dopiero co urodziła i w jej przypadku podczas pobytu musiała je często zmieniać. Dziecko jej wszystko zasikiwalo. Maluch urodził się przez CC i jak tylko lekarz go wyjął to kawaler olał lekarza a potem swoją mamę 😉 i potem cały pobyt w zasadzie: płacz bo głodny, karmienie i sikanie/ kupa. I stosy brudnych ubrań😁 nigdy nie wiadomo jaki charakterek ma dzidzia która mieszka w naszych brzuszkach😉 -
Hej dziewczyny! Od tygodnia jestem na zwolnieniu i powiem Wam, że ciągle mam coś do załatwienia! Ciągła bieganina.. nawet nie bardzo mam czas, żeby wejść na forum..
Ale mam do Was pytanie - w ile otulaczy (takich pieluchowych) się zaopatrzyłyście? Przyjechało moje zamowienie z motherhood i nie jestem pewna, czy nie zamówiłam ich za dużo 🤔
Ręczniki kupujecie takie hmmm jakby frotte czy bardziej muślinowe? -
Lolla, moja przyjaciółka musiała powtarzać krzywą, bo okazało się, że panie laborantki zgubiły jej jeden wynik.. mam nadzieję, że u Ciebie to tylko jakiś błąd systemowy 🤞🏻
Aneta - bardzo ładne cukryAneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Lolla trzeba wyjaśnić z laboratorium gdzie podział się wynik po godzinie
Ojej,a jak mocno skróciła się szyjka,że będziesz mieć zakładany pessar?
MySliwa to prawda,można wybrać coś z koszul nie ciążowych i je przystosować 🙂
Joana23 z tymi otulaczami to bym chyba mocno nie szalała,bo jeśli mają być do otulania to też nie wiadomo jakie dziecko nam się trafi,czy lubi czy też mniej
Ja jeszcze nie mam
Ręczniki oglądałam wczoraj na allegro jakieś muślinowe,ale też jeszcze nie zamówiłamjaina_proudmoore lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Joana23, ja kupiłam dwa ręczniki bambusowe , jeszcze nie prane wiec nie powiem jakie będą później ale są super miękkie i recenzje miały dobra . 😉
BABYONO OKRYCIE KĄPIELOWE BAMBUSOWE RĘCZNIK 346/02 - ja mam taki niebieski i szary . Kupowałam na Allegro.
Otulacze/pieluchy mam 3 szt. muślinowe , kupione u tego samego sprzedawcy co ręczniki , są super i 10 szt. tetrowych na później , ale one są słabej jakości . Takie cienkie .. ale myśle ze się przydadząjaina_proudmoore, Joana23, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Joana23 wrote:Hej dziewczyny! Od tygodnia jestem na zwolnieniu i powiem Wam, że ciągle mam coś do załatwienia! Ciągła bieganina.. nawet nie bardzo mam czas, żeby wejść na forum..
Ale mam do Was pytanie - w ile otulaczy (takich pieluchowych) się zaopatrzyłyście? Przyjechało moje zamowienie z motherhood i nie jestem pewna, czy nie zamówiłam ich za dużo 🤔
Ręczniki kupujecie takie hmmm jakby frotte czy bardziej muślinowe?
Ja mam od nich dwa otulacze i w zupełności mi wystarczyły, używałam głównie latem do przykrycia jak było za gorąco na śpiworek 🙂 Słyszałam,że z sensillo są fajne ręczniki i chyba na próbę kupię.Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Dziewczyny dzięki za odpowiedź
zamówiłam 4 otulacze, zastanawiam się czy nie zwrócić dwóch 🤔 mam tez parę pieluszek flanelowych, parę tetrowych. Cholera, ciężko jest
Zerknęłam na ręczniki i sensillo i babyono i wyglądają cudnieJedna z Was zaraziła mnie trochę miłością do colorstories (Jaina to chyba Ty?
) i zastanawiam się jak duża różnica może być w jakości tych produktów? Poluję też na Otulacz do fotelika z Makaszki
na tej stronie to dopiero przepadłam!
Stokrotka 86, Gosia Rumi, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny,
miłego dnia.
Ja mam dziś jakiś kryzys, czuje się jak w jednym z dni w trakcie I trymestru, totalny brak sił i "baby brain".
mam nadzieje, że to nie zapowiedź samopoczucia w III trymestrze.
Nie mogę się zebrać do odkurzania, a rano miałam problem, żeby wstać z łóżka.
@Dobuska - odpoczywaj, forum nie ucieknie :*
@Aneta- ładne wyniki cukrów, gratulacje.
@Stokrotka86 - te skoki cukrów to chyba wina hormonów. ja tez widzę różnice, jem to samo - ten sam zestaw, a cukier jednak wyższy. najbardziej się to rano zmieniło, zależy na pewno też od poziomu wyspania, infekcja wg mnie wpływa na to plus jakiś stres.
@Joana23- wielką fanką colorstories jest... @Negra85 - z tego co pamiętam
w temacie pieluch - niektóre tetrowe po praniu się zmniejszyły, bawełniane nadal są sztywne lekko, najlepiej wypadają muślinowe bo są po prostu delikatne
Stokrotka 86, Aneta8, niutek87, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny, przepraszam ze ja tak wpadam i nawet nie czytam co u Was, ale ciężko mi tak czytać jak ja cały czas w szpitalu. Wpadłam z pytaniem do słodkich mam, bo przecież jakbym miała mało zmartwień to jeszcze doszła mi cukrzyca. Czy Wy dostajecie recepty na paski i igły do glukometru? Ile za nie płacicie?
Mnie tu w szpitalu powiedzieli że jeśli jestem hospitalizowana to NFZ nie lubi jak się wystawia recepty na pacjenta... A sprawdziłam właśnie jaka jest cena pasków i igieł bez refundacji i się przeraziłam. Mam glukometr Accu Check InstantWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2021, 12:40
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Helloł, ja też odczuwam spadek formy, ogólnie nadal nic nie kupiłam 😅😅 ale wszystko wrzucam do koszyka i planuje zaczac kompletowanie od grudnia 😛😛 wizytę miałam w poniedziałek, z malutka wszystko dobrze waży 860g , z względu na leukocyty i erytrocyty w moczu dostałam leki chociaż nie odczuwam szczególnych dolegliwości 😅😅 co do szyjki mam teraz 3cm , 4 tyg temu było ponad 4 cm ale mój lekarz mówi że wszystko prawidłowo to nie panikuje 😉
Dobuska współczuję szpitala, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i szybko wrócicie do domu 😊
Ja nie wiem jak ja dałam radę z 2 dzieci nie mając połowy tych rzeczy które teraz się kupuje 😅😅 ja to raczej z tych praktycznych waciki i ciepła woda do przemywania a chusteczki od wielkiego dzwonu do pielęgnacji tylko oliwa z oliwek a teraz tyle cudów na rynku, pieluchy to teatrów tylko miałam o niektórych rzeczach jak piszecie to pierwsze słyszę 🤣🤣Lolla, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Kasiastaraczka, Morwa, Aga12345, Nisia18, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
KaroKaro wrote:Witajcie dziewczyny, przepraszam ze ja tak wpadam i nawet nie czytam co u Was, ale ciężko mi tak czytać jak ja cały czas w szpitalu. Wpadłam z pytaniem do słodkich mam, bo przecież jakbym miała mało zmartwień to jeszcze doszła mi cukrzyca. Czy Wy dostajecie recepty na paski i igły do glukometru? Ile za nie płacicie?
Mnie tu w szpitalu powiedzieli że jeśli jestem hospitalizowana to NFZ nie lubi jak się wystawia recepty na pacjenta... A sprawdziłam właśnie jaka jest cena pasków i igieł bez refundacji i się przeraziłam. Mam glukometr Accu Check Instant
Karo, przy cukrzycy przysługuje ci refundacja na paski do glukometru- odpłatność 30 %. Lancety do nakłuwacza ( jeżeli dobrze zrozumiałam o nie pytasz?) nie są refundowane.
Trzymaj się ciepło, mam nadzieję że pozostała część ciążynie będzie się dłużyła i obędzie się bez dalszych rewelacji.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Dziewczyny, dziękuję za troskę i miłe słowa odnośnie szyjki.🙂
Mam ten wynik po godzinie. Dziś pojawił się w systemie. Na szczęście też jest dobry. Dalej mogę bezkarnie jeść czekoladę. 😅
Myśliwa, nie ma się czego bać. Miałam już dwa razy i przypuszczam, że dzięki temu pessarowi poprzednie ciąże donoszone do terminu. W pierwszej mocno się oszczędzałam i wtedy faktycznie byłam jak królowa, w kolejnej po założeniu pessara funkcjonowałam normalnie.
Pytałaś czy czytam czy oglądam filmy. Dziś od rana czytałam... Pucio, Zuzia, Jadzia Pętelka 😃 taki repertuar książek z dwulatka na stanie. 😅 Po południu mąż zabiera dziewczyny. Może będę miała czas coś obejrzeć. Polecasz coś lekkiego na poprawę nastroju? Teraz po prostu od rana leżałam z córka i czytalysmy, bawiłyśmy się na łóżku. A na drzmce mam czas do Was napisać.
Wczorajsze badanie glukozy to dla mnie luksus. Dwie samotne godziny z książką. 🙂
GosiaRumi, Nisia18, szyjka 2 cm, to taka granica, że już trzeba jakoś zabezpieczyć. Moja tyle właśnie ma.
Aga12345 Może jeszcze dziś uda się założyć pessar.
Ada..31 ja mam podobnie jak Ty, ale lubię pooglądać te cuda dla maluszków i pewnie skuszę się na kilka nowych rzeczy w wyprawce. 🙂Ada.. 31, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
KaroKaro wrote:Witajcie dziewczyny, przepraszam ze ja tak wpadam i nawet nie czytam co u Was, ale ciężko mi tak czytać jak ja cały czas w szpitalu. Wpadłam z pytaniem do słodkich mam, bo przecież jakbym miała mało zmartwień to jeszcze doszła mi cukrzyca. Czy Wy dostajecie recepty na paski i igły do glukometru? Ile za nie płacicie?
Mnie tu w szpitalu powiedzieli że jeśli jestem hospitalizowana to NFZ nie lubi jak się wystawia recepty na pacjenta... A sprawdziłam właśnie jaka jest cena pasków i igieł bez refundacji i się przeraziłam. Mam glukometr Accu Check Instantjaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Też jeszcze nic nie kupiłam i podobnie jak Lolla lubię sobie pooglądać, ale podchodzę tym razem dosyć praktycznie do zakupów dla Maluszka 🙂
jaina_proudmoore, Ada.. 31, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Dzięki dziewczyny za szybką odpowiedź, wiem ze powinno być tak ze to szpital zapewnia, ale w praktyce pewnie brakuje im pieniędzy jak wszędzie... Chory system, szkoda gadać. Udało mi się póki co załatwić od cioci z apteki jakieś darmowe próbki a na dłuższa metę będę kombinować
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Mnie tu w szpitalu powiedzieli że jeśli jestem hospitalizowana to NFZ nie lubi jak się wystawia recepty na pacjenta... A sprawdziłam właśnie jaka jest cena pasków i igieł bez refundacji i się przeraziłam. Mam glukometr Accu Check InstantStokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Jaina za dobre słowo,ale u mnie co chwila coś dzieje i pozornie mało dająca w kość cukrzyca dołożyła swoje niestety. Dwa dni temu dostałam skurczy, po kroplówkach przeszło, a dziś rano znów krwotok, skrócona szyjka i rozwarcie na palec. Jedną nogą byłam już na sali cięć cesarskich, mam dziś totalną załamkę i jeszcze robią pod górę z tymi paskami🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza