X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, od lat już nie szaleje z kolorem😉 jakoś przed ciążą mnie wzięło żeby zrobić radykalna zmianę ale w sumie lubię swój kolor i dobrze w nim wyglądam więc nie zmieniałam. I w przypadku wtopy wiem że ciężko byłoby pozbyć się z włosów nowej farby.
    Więc moje jedyne dzisiejsze szaleństwo to wiórki kokosowe do ciastek😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2021, 18:54

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Kasiu, od lat już nie szaleje z kolorem😉 jakoś przed ciążą mnie wzięło żeby zrobić radykalna zmianę ale w sumie lubię swój kolor i dobrze w nim wyglądam więc nie zmieniałam. I w przypadku wtopy wiem że ciężko byłoby pozbyć się z włosów nowej farby.
    Więc moje jedyne dzisiejsze szaleństwo to wiórki kokosowe do ciastek😁
    Mój fryzjer mi ostatnio sugerował zmianę koloru, bo teraz na tym ciemnym czekoladowym odrosty widać szybciej i wychodzą małe siwulce 🙉nie wiem czy nie wstrzymam się do lutego/ marca czy może zaszaleje w listopadzie 🤣

Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Aneta8, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Mój fryzjer mi ostatnio sugerował zmianę koloru, bo teraz na tym ciemnym czekoladowym odrosty widać szybciej i wychodzą małe siwulce 🙉nie wiem czy nie wstrzymam się do lutego/ marca czy może zaszaleje w listopadzie 🤣

A jeśli już to na jaki byś zmieniała? Ja jestem naturalną blondynką i jak miałam ciemne włosy ( od jasnego do ciemnego brązu) to właśnie moje odrosty wyglądały na siwe😁 wiec często musiałam farbować 😉 mnie korci rudy ale z doświadczenia wiem że taki kolor ciężko utrzymać żeby dobrze wyglądał. Zresztą ojciec męża zostawił rodzinę dla rudej baby więc że tak to ujmę nie jest to ulubiony kolor włosów w jego rodzinie😁

Aneta8, jaina_proudmoore, MyŚliwa, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mam na razie wyniki tylko morfologii i moczu, a krzywej nie.. pewnie będą dopiero jutro rano.. w morfo są delikatne odchyleni w kilku pozycjach, ale bardzo niewielkie 🙂

W ogóle to wczoraj byłam na wizycie u lekarza NFZ i dostałam receptę na szczepionkę na grypę. Dzwoniłam dziś do apteki i pani mnie prawie wyśmiała, że te preparaty są już praktycznie w ogóle nie do dostania 😳 na szczęście okazało się, że w moim pakiecie medycznym z pracy, mogę za darmo się zaszczepić i udało mi się jakimś cudem wyhaczyć termin na tę sobotę! Także olewam NFZ 😛

Ja jestem naturalną ciemną blondynką, od lat farbowałam się na blond i nosiłam długie włosy, ale takie ombre, ze od nasady miałam swoje. I potem mi tak zrastała ta farba, wyglądało to dość naturalnie wiec farbowałam raz na kilka lat 😝 no ale przed transferem w maju obcięłam włosy do ramion i został sam naturalny kolor. Polubiłam się już z nim, ale korci powrót do blondu 😁

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, MyŚliwa, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina - dzięki za cyk, zapisałam się na listę do sterylizatora 🙂
    Dobuska - wypoczywaj teraz tyle ile możesz. Dobrze, że z Tobą i Córeczka wszystko w porządku.

U mnie morfologia i mocz super, tsh =1,7 ale magnez prawie poniżej normy. Normy w moim labie: 1,6-2,6, a ja mam 1,69, mimo, że od ponad tygodnia łykam magnez. Poczekam na wizytę u lekarza, boję się brać już więcej. Drażliwość i skurcze powieki już mniejsze, więc lykany magnez działa, ale może to za mało. Zobaczę co powie lekarz.

U mnie jakiś spadek formy. Nie wiem czy to pogoda czy już ten wiek ciąży, że sapie jak lokomotywa i ogólnie mi ciężko 🤣

Ja jutro zamierz zrobić ciasto marchewkowe z kremem dla cukrzyków 🤤🤤 później chciałabym spróbować piernik. Jeśli się udadzą i będą smaczne to jest fajna alternatywa na święta.

Z mężem oglądamy serial New Amsterdam na Netflixie. Przez te hormony płaczę prawie przy każdym odcinku ☺️

Cukier dzisiaj na czczo 70. Malutko. Jak jutro będzie tyle samo, to zmniejszę sobie dawkę insuliny, bo czułam się jak 💩 z rana.

Jutro jeszcze raz zliczę ciuszki 56 i 62 i przystopuje w końcu z Vinted 🤣

Myślę jeszcze nad kupnem śpiworka. Miałam na oku ten z Colorstories. Znam markę, że wszystkich zakupów jestem mega zadowolona, a dziś na insta wyświetliła mi się reklama strony Sweetbears i przepadłam 🤤 Na pewno z tej strony zamówię że dwa prześcieradła do łóżeczka i może też śpiworek, ale muszę się z tym przespać jeszcze.

Aneta8, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mam glukozę!
    Na czczo 89,4
    Po 1 godz 117,7
    Po 2 godz 115,8

Dobrze jest? 🙈

jaina_proudmoore, Aga12345, Negra85, Gosia Rumi, Kasiastaraczka, Selena, Pimka, Morwa lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyny , a jaki rozmiar kołderek kupujecie ? Bo na stronach są piękne , już gotowe z wypełnieniem w rozm 75x100 a potem bodajże 100x135 i sama nie wiem .. bo taki niemowlak i tak nie będzie spał pod kołderka na początku tylko w rożku potem śpiworek wiec może od razu większa kolderke kupić ?

A śpiworek jaki kupujecie tzn jakie oznaczenie TOG? Bo niby zima jak dzieci się urodzą , ale przecież w domu się grzeje i będzie na pewno powyżej 20 stopni ..🤔🤔

Aaa i jeszcze ankieta , choć wiem ze temat się przewijał wiele razy 😬
    Co na początek ? Kołyska , łóżeczko ??

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, no cukrzycy tu nie widzę 😉

Negra, ja ten serial oglądałam na początku ciąży- jak ja się wtedy zryczalam... Masakra🤦

Nisia, ja narazie kołderki nie kupuje. Zakupie jak już będzie potrzebna. Najpierw rozek i śpiworek 🙂

Ja narazie mam dostawke a na dzień planuje zapakować dziecko w kosz Mojżesza na stojaku. Łóżeczko dopiero w 5-6 mcu jak już będzie spał w swoim pokoju. Przynajmniej takie są wstępne zLozenia😉

Aneta8, Negra85, jaina_proudmoore, Nisia18 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    No właśnie dziewczyny , a jaki rozmiar kołderek kupujecie ? Bo na stronach są piękne , już gotowe z wypełnieniem w rozm 75x100 a potem bodajże 100x135 i sama nie wiem .. bo taki niemowlak i tak nie będzie spał pod kołderka na początku tylko w rożku potem śpiworek wiec może od razu większa kolderke kupić ?

A śpiworek jaki kupujecie tzn jakie oznaczenie TOG? Bo niby zima jak dzieci się urodzą , ale przecież w domu się grzeje i będzie na pewno powyżej 20 stopni ..🤔🤔

Nisia wejdź na stronę natulino, oni mają fajne śpiworki, przy synu mi się sprawdziły. Nawet jeśli się na nie nie zdecydujesz, to tam bardzo fajnie jest napisane jak dobrać odpowiednią grubość śpiworka do temperatury otoczenia 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2021, 20:14

MyŚliwa, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Nisia18, Aga12345 lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:

Ja tez pościeli na razie nie kupuje. Mam śpiworek 2,5 tog i zamówiłam rożek 🙂 z łóżeczek mamy na początek dostawkę (ma kółka wiec będę nią jeździć po mieszkaniu) i mam też już łóżeczko do pokoju małego 🙂

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Nisia18, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Mysliwa tak zmienia kolor temperatury od 37,5 na czerwono a u dzieci goraczka jest od 38,5 i wtedy dopiero powinno dawac sie leki.
    Jaina wysylalam Tobie link do strony gdzie wpisujesz swoje pomiary (tylko w mm) i masz centyle:
    https://fetalmedicine.org/research/assess/growth
    O, widzisz - tego z temperaturą dziecka nie wiedziałam. Nie znam się, jeszcze nie mam ;-P. A ten link przydatny, jeśli masz wszystkie pomiary. Ja na ostatniej wizycie u prowadzącego poznałam tylko samą wagę... ale w sumie, może coś w papierach od echa jest!
    dobuska wrote:
    Kochane dziękuje za pamięć. Ja leżę dalej, może do piątku wyjdę. :/
    Raczej Cię wypuszczą do piątku. Nie zostawia się na weekend zbędnych pacjentów, że tak napiszę. Trzymam kciuki. a Ty dzielnie odpoczywaj.
    Jeśli to rzeczywiście "tylko" bóle macicy to trochę nie rozumiem, po co w ogóle Cię trzymają - skoro ani nic nie zalecają, ani nie robią (nawet nie mają podstaw do obserwacji). Ten ból przy pełnym pęcherzu mnie trochę niepokoi... Ale może rzeczywiście wszystko tam OK.
    Może w domu popracujecie z mężem nad masażami? Nawet jeśli do końca nie pomogą, to może chociaż trochę odprężą i będą przyjemne?

W kwestii grobów: na pewno nie pojedziemy na Wszystkich Świętych. Mąż nie lubi wtedy jeździć, bo niebezpiecznie, z resztą chwilę potem jedziemy ściągać wyprawkę ze strychu moich rodziców. To może się zajedzie, bo to w okolicy. Zwłaszcza na ten grób dziecka, który odwiedzamy i dziadka, który zmarł rok temu.

Nie mam wyrzutów sumienia, że w tym roku sobie odpuszczę groby mojej rodziny - z mojego pokolenia w mojej jeżdżę tylko ja i okazyjnie dwóch kuzynów (obaj mają teraz niemowlaki w domu, tak się złożyło). Poza tym, to kilka godzin w jedną stronę.

U mnie niestety cukry skaczą i to porządnie (po wizycie podniosłam o 2 do 16j, po dwóch złych wynikach - już do 20, wczoraj wynik był znośny (89), a dzisiaj znów 102). Do tego i po obiedzie skoczył do 150 (dziś zamawialiśmy jedzenie, ale nie powinnam mieć aż tak wysokiego wyniku). Do tego, co chwila mnie ssie w żołądku, wchłaniam jedzenie (w sensie, jem regularnie, ale mam aż tak wielki apetyt), a po śniadaniu mam zjazd (spać mi się strasznie chce, wynik 112).

Chyba weszłam w ten upierdliwy okres wahań cukru. Zobaczymy, co przyniesie jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2021, 20:25

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysliwa chodzi o to, że jak mam pełny pęcherz to wtedy jest jakiś nacisk na macice w dolnej części, a to mnie bardzo boli, bo te więzadła się naciągają.
    Raczej w szpitalu nikt nie trzyma krócej niż 3 dni. Kasa 🤷🏻‍♀️
    No i jednak te bole przypominają bole okresowe, czyli te przed porodem wiec ja myśle, że chuchają na zimne.
    Tak czy siak, muszę to jakoś przetrwać. Sam pobyt w szpitalu mnie dobija, bo dużo wsparcia daje mi mąż i jeśli ma mnie cały czas bolec (a nawet zapowiadają ze może bardziej 🤦🏻‍♀️) to wole pocierpieć w domu. Dam radę. ❤️

Idę spać. Postaram się nadrobić wpisy jak wrócę do domu, bo jednak psychicznie i fizycznie jestem zmęczona. :/

jaina_proudmoore, Aneta8, Gosia Rumi, MyŚliwa, Aga12345 lubią tę wiadomość

• Negra85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje śpiworek 2, 5 róg, on jest całoroczny, dla temp powyżej 18 stopni w pomieszczeniu.
    Najpierw pewnie Mały będzie spał w rozku. Dopiero na późniejszym etapie kupię poduszkę i kołderke.

Planowałam małe łóżeczko Tweeto na początek. On ma wymiary ok 70x70, ale jest max do pół roku, więc pOniej byśmy musieli i tak znaleźć miejsce na większe, więc się zdecydujemy na Woodies 60x120.

Jaina - jak już wymacasz Tweeto to daj znać ☺️

Stokrotka 86, Nisia18, MyŚliwa, Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, forum nie zajac- nie ucieknie 😉 poczekamy tu na Ciebie- mam nadzieję że jednak bóle się nie rozkręca. Trzymajcie się tam mocno i ciepło 😘

Myśliwa, ja też bardziej obserwuje swoje cukry. U mnie jest tak że odkąd mam rozpoznana cukrzycę i tak muszę co jakiś czas modyfikować dietę. Np zamieniać nieco kolejność posiłków, coś odstawiać, ale w zamian dodać co innego. Od jakiegoś czasu cukry po posiłku są idealne. A na czczo co jakiś czas trafi się jakaś wpadka co mnie martwi bo do tej pory jednak te cukry na czczo były ok. I nie wiem czy to kwestia już hormonów czy może alergii i bólu zatok, czy też muszę zmienić wieczorny posiłek ...

Straszna gimnastyka z tą cukrzyca w ciąży i z tego co czytam to insulina tutaj nie rozwiązuje do końca problemu. I tak trzeba się nakombinowac..

MyŚliwa, Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie cenna rada , po co kupować już kołderkę 🙄 rożek wystarczy na początek :)
    W sumie na temat śpiworów tez czytałam , ale mój mózg ostatnio nie przyjmuje nowej wiedzy , serio , co wpadnie to ucieknie 😏
    Ja chyba kupię taka zwykła , drewniana kołyskę tylko chce na kółkach . A potem wymieni się na łóżeczko tez drewniane ..
    poczekam do grudnia może będą dobre promocje , bo jeszcze czeka mnie zakup fotelika , narazie mnie cena powala 😅

Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Lolla Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wynik glukozy, ale z jakiegoś powodu brakuje wyniku po 1 godzinie. Pierwszy i po 2h ok.

Dziś też miałam usg z pomiarem szyjki i jest mocno skrócona. Mam się mocno oszczędzać do momentu założenia pessara. Przerabiałam to już dwa razy, więc się nie stresuję za bardzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2021, 22:33

• MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że muszą Ci to coś zakładać :-(. Zawsze się tego bałam, mam nadzieję, że mnie ominie.
    Czyli przechodzisz w tryb królowej pszczół. Jakieś książki czy filmy uskutecznisz?

Napisz albo zadzwoń do labu. Ja też tak kilka razy miałam, że mi badania glukozy pomijali, ale co to ma być? Przecież ciężarnej nie powinno się powtarzać krzywej z powodu takiej głupoty. Może mają próbkę tylko nie opisaną albo nieprzypisaną. A może jeszcze nikt nie zatwierdził. Błędy się zdarzają.

Aga12345, Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolla wrote:
    Dziewczyny, mam wynik glukozy, ale z jakiegoś powodu brakuje wyniku po 1 godzinie. Pierwszy i po 2h ok.

Dziś też miałam usg z pomiarem szyjki i jest mocno skrócona. Mam się mocno oszczędzać do momentu założenia pessara. Przerabiałam to już dwa razy, więc się nie stresuję za bardzo.
    Uuu biedna... Ale wiesz już z czym to się je i mam nadzieję że wiesz też że wszystko będzie dobrze 🍀🍀🍀🍀 Masz już wyznaczony termin założenia pessara? Mam nadzieję że nie bardzo odległy. Szyjka już bardzo krótka? Czy dmuchają na zimne? Tak czy siak dobrze że działają. To pomoże 😊 Trzymam mocno kciuki za jej stabilne dotrwanie i za Twoją formę w tym "oszczędzaniu się"... 💚💚💚

Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pytała o koszule do karmienia długie (do łydki). Przepraszam, że nie pamiętam, która... Ale chodzi to za mną od wczoraj.
    Generalnie spójrzcie na film Z Joanną Mróz (sklepBobaskowo):
    https://www.youtube.com/watch?v=vhq6g09ZOWI
    I tak sobie myślę, że na allegro da się znaleźć długie koszule właśnie np. z guzikami do połowy, które nie są podpisane jako "do karmienia". Również można po prostu kupić zwykłą i samemu podskoczyć do krawcowej (wszyć te guziki czy jakoś zainstalować suwak - czy to po bokach czy to po środku), albo nawet samemu spróbować. Ważne, żeby była z bawełny, oddychająca.
    Sprawdź centymetrem jaka długość mniej więcej Cię interesuje i poluj. Wczoraj w oczy wskoczyła mi taka o długości 115 cm. No i ile Ci potrzeba, żeby pierś wyciągnąć. Niektórym starcza np. rozwiązanie bokiem czy górą:
    https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-na-ramiaczka-m-3xl-10821446527

https://allegro.pl/oferta/plazowka-podomka-sukienka-bawelniana-50-52-54-10184706085?fromVariant=9439726655

https://allegro.pl/oferta/bawelniana-koszula-nocna-100-48-50-52-9202570741

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2021, 02:20

Aga12345, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Lolla lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cukry po posiłkach zawsze w normie ale te na czczo już jakiś czas są różne, wcześniej myślałam, że to od przeziębienia ale teraz jest ok, zdarzy mi się jakiś katar ale nic więcej a dziś rano cukier 94 😐

0d1ys65gdrumd339.png
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ