Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
MyŚliwa wrote:Dobuska - jesteś najlepszą mamą dla swojego dziecka. Przejmujesz się, a to już dużo. Starasz się, a to już wiele.
Masz prawo mieć gorszy humor, bronić się przed konsekwencjami i bólem, być momentami egoistyczna. Nawet wskazane, jeśli nie szkodzisz tym dziecku. Spróbuj na dniach zrobić dla siebie coś przyjemnego: może sesję muzyki? Może masaż? Spacer? Zażądaj romantycznej kolacji? Domowe spa? Wtedy choć przez chwilę wynagrodzisz sobie bóle.
Trzymaj się mocno!ale masz rację, muszę coś wymyślić.
MyŚliwa lubi tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Dziewczyny, normalna lekka kolacja- cukier 154😡
Serio te ostatnie dni to jakiś cukrzycowy kosmos. Jak na dniach mi się nie ureguluje to będę musiała lecieć na szybko do lekarza po insulinę chyba... Najgorsze jest to że jem jak zwykle... I bobas obrywa pewnie przez te cukry🙁jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Domi93 wrote:Podejrzalam Was trochę i może pomogę bo mam świetny sposób na stopki bez dużej męczarni 🙂
Wymocz w wodzie z soda i octem od 20 min ,ja nawet siedzę trochę dłużej aby dolewam ciepłej i po tym czasie delikatnie potrzeć wytraczy i stopy jak u niemowlęcia 🙂
Od kad znam ten sposób pedi w domu to sama przyjemność , a efekt dużo lepszy niż u kosmetyczki 🙂🥰jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Ja leze w sypialni, mieszkam przy lesie, wiec mąż otworzył okno i delektuje się śpiewem ptaków.
Do tego gorąca herbatka i dobra książka.
Bardzo bym chciała pojechać na cmentarz, ale niestety muszę sobie odpuścić
Ogólnie bym chciała gdzieś pojechać, niech mnie mąż w auto wsadzi i gdzieś zabierze 🤣🤣🤣🤣
No nie no, muszę być w domu. W szpitalu leżały dziewczyny po miesiąc, a nawet trzy, więc nie będę grzeszyć, że mogę być w domu.
Ale ogólnie pogoda cudowna 🥰🥰🥰🥰
Już sobie wyobrażam, jak podobnie będzie wyglądać wiosna i będę rano szła z córeczką na długi spacer 🥰🥰🥰🥰🥰jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Miłego dnia drogie panie
Kto może, korzysta z pięknej jesiennej pogody
@Dobuska odpoczywa i czyta książkę.
Kochana będziesz najlepszą mamą, nie martw się nic.
Nie masz wpływu na to, że pojawił się taki ból, jedyne co możesz to zadbać o siebie i maleństwo.
Mam nadzieję, że dolegliwości się wyciszą niebawem.
@GosiaRumi - seria o Lipowie rządzi. Zaczynam po południu 6 tom
Ja niebawem ruszam na bieg jako wolontariusz, bieg jest w lesie także będzie fajniedobuska, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Ja mam Tommee Tippee. Z opinii wynikało, że daje radę i na początkowe niespodzianki, jak i na te po rozszerzeniu diety
Hybrydę robię sobie sama. Postanowiłam jednak, że teraz będę robić hybrydę bezbarwną, bo ja tak naprawdę nie wiem, czy i jak długo posiedzę w domu. A bezbarwnym lakierem można mieć pomalowane paznokcie, jakby byl jakiś zabieg w szpitalu?dobuska lubi tę wiadomość
-
onaona wrote:dziewczyny czy w badaniu moczu wyszło Wam białko? u mnie niestety 15 mg/dl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2021, 09:57
Gosia Rumi, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Jaina, na bieg? Ale Ty tez będziesz biegać, czy tylko pomagasz przy organizacji? 😬
Tak czy inaczej, zazdroszczę, że idziesz do natury trochę))
Negra85, Gosia Rumi, dobuska, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Ja już puściłam drugie pranie, łazienka wysprzątana, za chwilę drugie śniadanko. Lubię takie dni, kiedy mam siłę na aktywność.
Dziewczyny, za trzy miesiące może będziemy tulić już nasze maluszki. 😍 Jak ten czas szybko leci. Jeszcze łóżeczko do zamówienia i parę pierdółek.
Ja białka w moczu nie miałam. Ogólnie w ciąży badania moczu wychodzą mi o wiele lepsze niż przed ciaza. Mam nadzieje, ze zostanie tak do końca.jaina_proudmoore, Gosia Rumi, dobuska, Stokrotka 86, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
jaina_proudmoore wrote:@GosiaRumi - seria o Lipowie rządzi. Zaczynam po południu 6 tom
A co robi teraz Emilka? Jedna część będzie ciężka do czytania... Ale nie wiem która 😟 I choć mam w domu na półce całą serię - to nie mogę dojść w której to było... 😐 Dlatego pytam o Emilkę.
A ja mam ciągle na podorędziu najnowszą Chyłkę i jakoś od tygodnia nie mam zapału żeby ją zacząć (chyba zwariowałam!).
Za to jak wgryzłam się w 13 tom Lipowa - to czytałam całą noc aż do 9 rano - aż skończyłam, dopiero wtedy mogłam iść spać 😜😁😍
Edit. Już wiem, to 7 będzie ciężka... 😟 Zdecydujesz sama czy masz dość mocne nerwy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2021, 11:19
jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ta seria o Lipowie to Motylek? Pamiętam, że czytałam chyba pierwsza część, tam, gdzie występowała jakas chuda łaska, która uprawiała jogging 🤣 nie wiem czy to to. Był motyw o jakieś siekierze i domku w lesie?
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
Właśnie nie pamiętam 🤣 Wiem, że czytało się przyjemnie i szybko mimo sporej ilości stron. Jak skończę Chylke to sięgnę raz jeszcze po pierwszy tom, jak u Was tak szybko idzie z czytaniem 😀
jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Przez to wasze pisanie o książkach też sobie zorganizowałam motylka😉 mam nadzieję że się wciągnę bo dawno już nie czytałam czegoś co mnie pochłonęło a brakuje mi takiej odskoczni🙂
My dzisiaj z mężem randkujemy🙂 te moje nerwy po wczorajszym pomiarze cukru po kolacji chyba mu się udzieliły bo w nocy biedny miał koszmar ze Wiktorkowi się coś stało i potem już nie chciałam więcej dzieci 🙁 był tak przejęty że aż mi musiał o tym powiedzieć chociaż przyznam że wolałabym nie wiedzieć. Niby tylko sen ale jednak... W każdym razie zaraz po tej 'cudnej' opowieści obudziliśmy małego żeby trochę pokopal męża w rękę 😁 nic tak nie poprawia nastroju jak ruchy malucha😉Gosia Rumi, Aga12345, dobuska, jaina_proudmoore, MyŚliwa, Morwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Mój mąż przyłożył dziś ucho do brzucha i słyszał bicie serduszka Małego ❤️
Stokrotka 86, dobuska, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Negra85, Kasiastaraczka, Jeheria, Morwa lubią tę wiadomość
-
onaona wrote:dziewczyny czy w badaniu moczu wyszło Wam białko? u mnie niestety 15 mg/dl
Ja milam tez taki wynik w tej ciazy, jak powtórzyłam wynik to już białka nie było. Może występować jak są roblemy z nerkami albo jak np dzień przed badaniem intensywnie pracujesz/cos robisz.
Może pojawiać się też przy stanie przedrzucawkowym...sprawdzaj teraz ciśnienie i powtórz koniecznie badaniejaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Aneta, ale cudownie!!!!🥰🥰🥰
Dziewczyny, kurde, dostałam w poniedziałek luteine dopochwową 3x2. No i od wczoraj/przedwczoraj czuje swędzenie. Na początku było tylko po tym, jak aplikowałam lek, wiec myślałam, że może od tego. Mimo wszystko często wietrzyłam i podmywałam wodą, ale swędzenie jest nieco mocniejsze.
A wizyta dopiero w czwartek. Będę musiała we wtorek napisać do lekarki, ale do tego czasu swedzonko. Pewnie coś w szpitalu złapałam, a o to nie trudno -
Ja już po biegu. Młody dostał tyle tlenu, że spał grzecznie 🐣💚bo wczoraj to buszował jak wściekły. / @GosiaRumi- czytałam Czornyja także już chyba gorzej być nie może. / @Dobuska może to podrażnienie tez od luteiny. Napisz do lekarki. Pewnie coś Ci przepisze na wizycie 🙂niestety, jesteśmy podatne na takie rzeczy z racji na ciąże.
dobuska, Stokrotka 86, Aga12345, Gosia Rumi, MyŚliwa lubią tę wiadomość