X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina mój już zaczyna na zewnątrz wystawać 😂 tylko,że ja mam 163 cm wzrostu, a jak ostatnio mierzyłam brzuch to w obwodzie wyszło 96 cm. Przytyłam od początku ciąży 6 kg I chyba wszystko poszło w brzuch i piersi, bo mąż mówi,że z tyłu wcale nie widać, że jestem w ciąży 🙂

jaina_proudmoore, MyŚliwa, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, mój pępek zaczyna pomalutku się uwypuklać :) obym nie miała z tym problemow, bo mam w tym miejscu bliznę po laparoskopii.. ale zaczyna mi się tez pojawiać na brzuszku brązowa kreska :)

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, ja też mam dziurę zamiast pępka. Ja miałam zawsze bardzo ładny i zgrabny pępek 😉 mój ani się nie spolszczył ani nie uwypukla. Tylko właśnie wygląda jak dziura. Duża dziura pośrodku brzucha 😁

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    To ja się przyjrzę tym stanikom później 🙂ten sterylizator neno 5w1 jest fajny bo i do butelek, smoczków itp i do rozmrażania potem słoiczków. 💪😇i do podgrzewania mleka wiadomo. Ja mam teraz głupie pytanie ( aż wstyd pisać 🤣🤪) - jak wyglądają Wasze pępki? Bo mój ma sporą dziurę, większa niż zawsze 🤣mam nadzieje, że tym pytaniem poprawie komuś humor 🙃🙃🙃
    🤣🤣🤣🤣 kurczę, nie wiem. Wydaje mi się, że mój pępek się nie zmienił, ale teraz zaczęłam się zastanawiać. Bardziej mnie drażni nie do końca zarośnięta dziurka po kolczyki w pępku. (Taaaak 😎😎😎😂😂😂😂).

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Jaina, ja też mam dziurę zamiast pępka. Ja miałam zawsze bardzo ładny i zgrabny pępek 😉 mój ani się nie spolszczył ani nie uwypukla. Tylko właśnie wygląda jak dziura. Duża dziura pośrodku brzucha 😁
    Kurde, ja też tak mam!! Matko! Po co mowiłyście! Teraz mnie denerwuje!

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Kurde, ja też tak mam!! Matko! Po co mowiłyście! Teraz mnie denerwuje!
    Mówiłam, że będzie wesoło 🤣🤣

Joana23, Stokrotka 86, dobuska, niutek87, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym się z Wami przywitać po raz ostatni, podziękować za wszystkie rady, dobre słowa, wiarę i ostatecznie pożegnać. Nie zostanę mamą w lutym, zostałam nią 30 października, a moje szczęście zostało mi odebrane następnego dnia... Urodziłam Ignasiaw 24tc poprzez nagłe,ratujace moje życie CC z powodu kolejnego już krwotoku... Mój synuś dzielnie walczył przez jedną dobę po czym postanowił odejść.
    Z całego serca trzymam kciuki za Was i Wasze dzieciaki, wierzę że nigdy żadna z Was nie będzie musiała mierzyć się z tym czym mierzę się teraz ja.
    Dbajcie o siebie, życzę Wam wszystkiego co najlepsze!

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Karo brak mi słów... Tak bardzo mi przykro ☹️

16-01-2022 - synek💙
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro tak strasznie mi przykro ☹

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo tak bardzo mi przykro. 😰💔

zDmVp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro, ogromnie mi przykro 😔 zupełnie nie wiem co napisać.. ściskam mocno!

uS2wp2.png
  • Warszawianka Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro, brak słów, tak bardzo mi przykro, trzymaj się

16uddqk3eylk776c.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, Karo… łzy same płyną…
    Nie napiszę nic sensownego, po prostu trzymajcie się.
    Matko… :(

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro bardzo mi przykro 😟 dużo siły dla całej twojej rodziny

0d1ys65gdrumd339.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro tak mi przykro.. nawet nie wiem co napisać .. trzymaj się Kobieto 😘

• Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo ogromnie współczuję, wierzyłam że dacie
    radę, ciężko napisać coś mądrego w takiej chwili bo żadne słowa nie pomogą..

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro przytulam najmocniej jak potrafię. Wiem, że żadne słowa nie ukoją bólu. Trzymaj się kochana i życzę Ci dużo siły 🖤

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro, przykro mi bardzo. Myślałam o Tobie w ostatnie dni, nawet się zastanawiałam czy nie zapytać tutaj. Biedactwo...
    Trzymajcie się wszyscy razem. Mam nadzieję, że dojdziesz do siebie - fizycznie przynajmniej w miarę szybko. Trudny czas przed Wami.

• MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym fotelikiem, to dziś dzwoniłam do siostry i się dowiedziałam, że w zasadzie, to oni nie polecają tego fotelika jako podstawowego (raczej jako zapas, w razie gdyby rodzice mi mieli rodzice malucha podrzucić). Podobno ma pęknięty zagłówek :-/.
    Także, jak to mówią: nie siejmy defetyzmu. Fotelik jest, ale nie do używania :P.
    Ja to w ogóle od początku chciałam iść w nowy fotelik dopasowany do auta (i postawiłam, że auto ma być z isofixem). Tylko, jak mówili, że coś u rodziców jest - to "grzech" nie przymierzyć.
    Nie wiem, czy nie pojedziemy przymierzyć na Ryżową - do salonu fotelik.info. Chyba, że coś bliżej znajdziemy ciekawego. Pisałam, że na bezpieczeństwie nie mam zamiaru oszczędzać.
    Mogę mieć dziecko w ściuchanych ubraniach, myć je samą wodą z płynem do naczyń, dawać trzy zabawki na krzyż, nie mieć dla niego oddzielnego pokoju, ale bezpieczeństwo i zdrowie to newralgiczne punkty.

A samochód i tak był planowany z sensownym bagażnikiem, bo mąż czasem potrzebuje więcej gratów do pracy zabrać. Obecnie kładzie na tylnych siedzeniach i przypina pasem (no nie, dba o to, żeby graty nie latały przy hamowaniu, a dzieciaka ma wsadzić do tektury?), ale to odpadnie przy dłuższych i mniej bezpiecznych sprzętach.
    Dobuska
    Odnośnie ochraniaczy i snu: znajomy z 4 dzieci stwierdził, że to bez sensu monitorowanie snu, przecież kiedyś dzieci od tego nie ginęły. A potem zapytałam go czy słyszał o śmierci łóżeczkowej? Nie a co to? Mimo, że jego kuzynka prawdopodobnie przez to umarła :-(.
    Powiem szczerze, że Wasze wcześniejsze przygotowania mnie trochę stresują, bo ja się dopiero zaczynam ogarniać. Oczywiście, że macie do nich prawo, ale... ja z kolei mam prawo do "nieczucia" jeszcze tego, odkładania. Czasami mam wrażenie, że będę mega g*wnianą matką (na odpie*dol się). Ale taka lepsza niż żadna ;-P.
    Przepraszam, że tyle ostatnio przeklinam, to ze zmęczenia i zdenerwowania.
    dobuska wrote:
    (...) a nerwy mam takie, że bym chętnie zaczęła strzelać do wszystkich. hahahaha
    To może umów się na jakąś strzelnicę. W sensie niewykorzystany potencjał może potem wybuchnąć :-D, lepiej do papieru i metalu niż do ludzi. Aczkolwiek, lepsza byłaby wiatróweczka - cichsza i lżejsza.
    Kasiastaraczka - hihi, nie uwierzysz: wcale mi się wyniki nie poprawiły. Hemoglobina spadła do 10,1 (w 19 dni). Moja mama też miała problemy całe życie z hemoglobiną, więc może to coś rodzinnego, może coś tam z MTHFR. Ale czuję się psychicznie lepiej :P.
    Wyniki mam takie:
    Hemoglobina (lis)10,1/(paź)10,4/(wrz)10,9
    Hematokryt (lis)32/(paź)32/(wrz)34
    jaina_proudmoore wrote:
    Ja znalazłam 2 szafki w kuchni, 2 w łazience, 2 w sypialni, ale ubranka mnie przerosły. Nie wiem gdzie to schowam 🤣
    Moja siostra na początki bardzo polecała szafy wieszane na wieszaku (np. w Ikea półka wisząca SKUBB). Też będę kombinować.
    Może zapasowe ręczniki dać do worka próżniowego? Albo ubrania letnie? Wtedy znajdzie się sporo dodatkowego miejsca. Tak tylko gadam.
    Co do napisu na ścianie, to uważajcie na co mocujecie. Widziałam gdzieś na Youtube jak dziewczynie taki napis odkleił się od ściany (chyba był na rzepy) i spadł tuż nad łóżeczkiem. Lepiej zamocujcie zanim dzieciak się pojawi i tak z dwa tygodnie testujcie.
    Mój pępek jest jakby bardziej napięty, jakbyś wzięła z każdej strony zaczęła naciągać skórę. Co brzmi sensownie, bo tam miewam bóle jak od naciągania🤨. Poza tym ledwo go widzę, bo dziewczyna układa się na górze.

Stokrotka 86, Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśliwa, ja to ani strzelać nie umiem, ani nie mam czym, więc i strzelnicę sobie odpuszczę. :D Tak czy inaczej już mi przeszło.
    Słuchaj, to czy wyprawkę zrobisz teraz, czy po porodzie, ma się nijak do bycia dobrą matką. To kwestia charakteru czy stanu i przebiegu ciąży (nie ukrywam, że ja po swoim incydencie po prostu się wystraszyłam i wolałam zrobić to szybciej niż później zostawić to w rękach męża, który pewnie i dałby radę, ale nie czyta o poszczególnych produktach tyle co ja).
    No to niezłe jaja z tym fotelikiem, w takim razie dobrze robisz, że odpuszczasz i pojedziecie gdzieś do profesjonalnego sklepu. Oglądałam kiedyś program, w którym fachowiec tłumaczył, że nawet jeśli komuś fotelik mocno upadł na ziemię, jego właściwości bezpieczeństwa mogą być zaburzone. A skoro tutaj mówimy o zniszczonym zagłówku, to ja nie wiem co tam się stało. :)

Ja wczoraj odebrałam za grosik w Rossmanie olejek do ciała. Jeden już praktycznie wykorzystałam, więc zapas się przyda.

Powiem Wam, że jestem mega, mega rozbita po wczorajszych wieściach od Karo... Ciągle o niej myślę. :(

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ